|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   sklep CSD-ja: niste primerni
14.7.2011 15:14:33   
chezAnA
Živjo!
Imam eno vprašanje, zagotovo sceno posvojitev poznate bolje od mene, zato se obračam na vas.
Družinski prijateljici in njenemu možu se je zgodilo, da so na CSD-ju rekli, da nista primerna za posvojitelja. (OK, zdaj se ne bom nakuhavala, kako morajo biti posvojitelji 1000x boljši od vseh, kako jih preverijo še do številke noge itd. ali pa kako ti lahko nekdo sploh reče, da nisi primeren za starša, po drugi strani pa imamo rejniški sistem, kot ga imamo)
Rekla sta, da ju tako ponižal ni še nihče nikoli, jokala sta, njega več ne prepričaš da bi šel v kakšen tak postopek. Pravijo pa, da nista edina s tega območja, ki se jima je to zgodilo.
(aja, BTW, sta povsem običajna človeka, nimata kašnih travm, čudnih nagnenj, odvisnosti ali pa kakšnega drugega opravičenega razloga za zavrnitev)

Ali se da na odločitev kam pritožiti? Ali se da nesramen odnos kam prijaviti? Ali sploh lahko kaj naredita? Če ne že za sebe, pa za koga drugega?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: sklep CSD-ja: niste primerni
15.7.2011 7:44:27   
petruska
Ne morem verjeti, da se to dogaja.
Neprimeren straš in kaj so potem (poznam tri teke pare) zapiti ali zadrogirani starši, ki bi jim CSD morala vzeti otroke in jim omogočiti normalno otroštvo.
Za tvoja prijatelja pa upam na najbolje!

(odgovor članu chezAnA)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: sklep CSD-ja: niste primerni
15.7.2011 14:21:30   
DaisyE
Morebiti bi bilo tukaj za vprašat, kaj se da naredit...
 
SOCIALNA INŠPEKCIJA
 
Na osnovi Pravilnika o izvajanju inšpekcijskega nadzora na področju socialnega varstva (Uradni list RS, št. 74/2004) od 31. julija 2004 dalje v Sloveniji organizira in opravlja nadzor nad delom vseh izvajalcev programov, storitev in drugih dejavnosti na področju socialnega varstva socialna inšpekcija, ki deluje v okviru Inšpektorata RS za delo.
 
Inšpekcijski nadzor, in sicer kot redni ali izredni nadzor, opravljajo inšpektorji za socialne zadeve, ki imajo v primeru ugotovljenih kršitev pooblastila tudi za izrekanje konkretnih ukrepov za zagotovitev učinkovitosti dela v korist uporabnikov. Inšpektorji nadzirajo v okviru socialne inšpekcije, katere vzpostavitev je bila predvidena že v Nacionalnem programu socialnega varstva do leta 2005, izvajanje socialno varstvene dejavnosti tako v javnih zavodih kot pri koncesionarjih in izvajalcih, ki so pridobili dovoljenje za delo, na primer v centrih za socialno delo, domovih starejših občanov, posebnih socialno-varstvenih zavodih za odrasle, zavodih za usposabljanje otrok in mladostnikov, varstveno-delovnih centrih, izvajalcih večletnih dopolnilnih programov in drugih programov, ki jih sofinancira država.
 
Letni program rednih nadzorov določi na predlog direktorja inšpekcije glavni inšpektor vsako leto do 31. januarja, določeni pa so izvajalci dejavnosti in strokovna področja, ki jih bodo morali inšpektorji pri teh izvajalcih še posebno dobro preučiti. Izvajalci, pri katerih je načrtovan nadzor v tekočem letu, so s tem tudi seznanjeni.
 
Izredni nadzor lahko odredi glavni inšpektor, in sicer na podlagi zahteve upravičenca do storitve ali njegovega zakonitega zastopnika, na utemeljeno pobudo družinskega člana upravičenca ali uporabniškega združenja, na zahtevo ali pobudo ustanovitelja izvajalske dejavnosti oziroma organa upravljanja izvajalca dejavnosti ali na zahtevo reprezentativnega sindikata pri delodajalcu. Izredni nadzor se lahko opravi tudi, če direktor socialne inšpekcije oceni, da je to potrebno. Socialna inšpekcija pa vzpostavi in vodi evidenco rednih in izrednih nadzorov ter izrečenih ukrepov.
 
Poleg inšpekcijskega nadzora se izvajalcem dejavnosti programov, storitev in drugih dejavnosti na področju socialnega varstva zagotavlja še inštruktažno svetovanje, ki ga organizira socialna zbornica, izvajajo pa ga tričlanske komisije strokovnjakov, ki jih imenuje pristojni organ socialne zbornice.
 
KONTAKT:
Socialna inšpekcija
Parmova 33
1000 LJUBLJANA
telefon: 01 280 36 80
faks: 01 280 36 88
direktor: Peter Stefanoski
e-pošta: peter.stefanoski(at)gov.si
spletna stran: http://www.id.gov.si/index.php?id=2754
uradne ure: ponedeljek od 9. ure do 11. ure

Ufff. Sem grozna.
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

God grant me the serenity to accept the things I cannot change, courage to change the things I can and the wisdom to know the difference.


(odgovor članu petruska)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: sklep CSD-ja: niste primerni
15.7.2011 22:08:22   
chezAnA
IZVIRNO SPOROČILO: DaisyE


Ufff. Sem grozna.
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Ne, grozni so oni.
A povem še razlog za zavrnitev? (ali kako se temu strokovno reče)
Evo, tukaj je: G. Mož je premalo komunikativen.user posted image user posted image user posted image
Ima govorno napako in jeclja, pa tudi malo bolj introventiran človek je. In je res malo manj zgovoren. Ampak da zaradi tega ne bi smel postati oče?!
On pravi, da naj mu nihče več nikoli ne omenja česarkoli glede posvojitev, CSD-ja. Zato ne bi rada brskala po rani, če ne bo nobene koristi od tega. Mislite, da lahko takšna pritožba oz. pogovor z zgoraj omenjenim gospodom kaj pomaga, spremeni za druge pare?

(odgovor članu DaisyE)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: sklep CSD-ja: niste primerni
16.7.2011 2:06:30   
*miska.mcc*
ja ne vem.....
gremo v medije?
kako lahko 1 soc. delavka ali pa center kar tako določi?

user posted image


< Sporočilo je popravil *miska.mcc* -- 16.7.2011 2:07:06 >


_____________________________

******************************************************
....v glavnem.....komaj čakam poletje!!!!!!

*****************************************************

(odgovor članu chezAnA)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: sklep CSD-ja: niste primerni
16.7.2011 12:24:54   
chezAnA
joj, miska.mcc, hvalauser posted image , ampak ne bi. To ni moj problem in je njuna odločitev, kako, če sploh, bosta ukrepala.
Zanimalo me je samo, kakšne možnosti sploh imata  in kam se lahko obrneta. Da bom znala svetovati in ne mlatiti prazne slame, in zbujati lažnih upov. (pa verjetno sem se morala malo spihatiuser posted image .) Z nasveti in informacijami pa imam namen počakati, da bosta sama začela z zbiranjem le-teh. Kot sem rekla, ne bi želela dregati v že tako bolečo rano. Verjetno trenutno rabita predvsem drug drugega in učesa nas za poslušanje in rame za jokanje. Akcija in nasveti sledijo kasneje.

(odgovor članu *miska.mcc*)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





7 lastnosti odličnega partnerstva
Preverite, ali ima vajino partnerstvo teh sedem ključnih lastnosti, ki vama bodo pomagale, da bo vajina sreča v dvoje tr...
Kako čim prej zanositi?
Za zanositev se mora ujeti veliko stvari, v vsakem primeru pa je izbira ustreznega časa resnično najbolj pomembna. Kako ...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?