|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: kam v tretje
18.7.2011 9:05:21   
jakipaki83
Samo za Kranj bi povedala, da niti slučajno ne ustavljajo poroda. Enkrat sem rodila ponoči, drugič zvečer na praznik. Prvič bi me dali lahko celo na oddelek, ker je vse potekalo zelo počasi, pa se je babica lepo potrudila z mano, mi svetvala naj hodim ipd. Skratka P v Kranju je super. Je pa dejstvo, da vedno se najde kakšna sestra, fizoterapevtka, zdravnik, ki nima najboljšega dneva. Pa lahko rodiš kjerkoli. 

(odgovor članu Anuška79)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: kam v tretje
18.7.2011 14:21:27   
3x mami
na potek poroda vpliva veliko stvari. del je na nas - kar lahko same naredimo, da nam je lepse, prijetnejse, lazje. del je na osebju - nekaj srece, da naletis na 'pravega' cloveka in ne na zagrenjeno ali utrujeno izmeno. del pa na porodu samem - na dolocene stvari se kljub vsemu ne da vplivati. vse skupaj sestavi naso porodno izkusnjo, ki ni crno-bela, pa tudi porodnisnica ni taka.

za sabo imam tri porode, vse v postojni. vsak je bil zgodba zase.

cisto tehnicno: v postojni imas 3 porodne sobe. ena ima noter dve postelji, ena ima noter bazen za porode v vodi (in navadno posteljo zraven), ena pa je taka mala in lepo v miru v svojem kotu. vsak porod sem imela v drugi sobi. vem, kako neprijetna je ta velika soba. naletis pac na tisto, ki je prosta. ce je guzva, nimas kaj izbirati.

ni mi jasno, kako sele po nekaj urah ugotovis, da otrok ni tvoj. mojega sem ze na dalec locila od drugih, po glasu, po videzu...

(odgovor članu jakipaki83)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: kam v tretje
18.7.2011 22:44:10   
spet mami
user posted image ugotovila po nekaj urah... prosim lepo... zapisano je bilo po kaki uri in ne urah. In rada bi videla, kako bi ti spoznala svojega otroka, če ti ga pripeljejo spečega, zavitega v dve deki, s pol preveliko kapico, da skoraj ne vidiš obrazka, s tem, da sta si bili punčki zelo zelo podobni. Če bi bilo tako očitno, nikoli ne bi nikomur zamenjali otroka.??? In po vseh napisih, ti na kraj pameti ne pade, da ti niso pripeljali pravega otroka oz. da je danes kaj takega mogoče.

Glede ustavljanja poroda...vsaka ima svojo izkušnjo. Tako kot jaz ne trdim, da ga vam niso ustavili, tako ve ne morete prepričati mene, da se to ne dogaja, ker očitno nekaterim se. In če je vse tako super, potem mi odgovorite lahko tudi na to, da zakaj se v Kranju za kritičnega otroka čaka rešilno vozilo z inkubatorjem iz Lj celih 5 ur, med tem ko otroka v tem času ročno predihavajo???? Prevoz je bil nujen in naročen ob treh zjutraj, ko na cestah ni popolnoma nobene gužve. Veliko stvari na obrobnih porodnišnicah ni tako, kot bi morale bit, tako da zame so še vedno večje porodnišnice, ki imajo poleg bolnišnico s pediatričnim oddelkom veliko varnejše.

Je pa dejstvo, da moraš imeti vedno nekaj sreče, da naletiš na razpoloženo babico in zdravnika. Bi bilo pa zelo zanimivo, če bi si jih lahko izbrale same, tako kot si izberemo svoje ginekologe. Potem bi si tiste manj prijetne gotovo malo zamislile nad svojim delom oz. ne toliko delom, ki je zagotovo strokovno povsod, pač pa nad svojim odnosom. Enako kot grozilde ne morejo delati v vrtcu, prav tako ljudje brez občutka za sočloveka, ne bi smeli biti v porodnih sobah. Uf...to bi bilo že kičasto.



(odgovor članu 3x mami)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: kam v tretje
18.7.2011 23:07:42   
betty.ford
spet mami, če imaš slabe občutke glede porodnišnice v Kranju, bi pljuvala v lastno skledo, če bi šla tja rodit.

spraševala si po izkušnjah v LJ porodnišnici; sama sem rodila v LJ in kljub temu, da sem slišala več slabih kot dobrih stvari, sem bila zadovoljna z vodenjem poroda kot z nego na poporodnem oddelku.

babica, ki mi je bila določena, je točno vedela, kako bo potekal porod in kako se odzivat,... moram jo pohvalit. rojevala sem v svojem prostoru. so mi ga določili sami.
v poporodni sobi sem bila prvo noč sama, balzam. kasneje sem dobila v sobo dve kričački (malo manjši balzam - a sem vsaj videla, da je moj otrok ultra priden in ga še bolj vzljubila user posted image )
osebje je stalno preverjalo naše počutje in zdravje. ker je že nekaj časa nazaj, se ne spomnim kopanja,... umivanje dojenčkov je bilo kar na previjani mizici poleg naših postelj.

skratka: v kolikor bi ponovno rojevala, bi definitivno izbrala spet LJ porodnišnico.

< Sporočilo je popravil betty.ford -- 18.7.2011 23:12:47 >

(odgovor članu spet mami)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: kam v tretje
18.7.2011 23:47:27   
scarlett_
Jaz imam prvo itak nedonošeno, tako da ne razmišljam it drugam kakor v LJ.
Se strinjam, da so sestre take, kot si ti do njih, meni so bile ok, ene bolj druge manj, kakšna mi je bila tudi malo mimo, pa sem jo zignorirala, ji pokimala in je bilo to to.
Pri porodu se mi je tudi obesla babca, pa sem si mislila HB, ker drugače ne bi rodila še 3 dni pomoje! Kar se pa rezanja tiče se pa strinjam, da je pocent tega pri nas veliko višji kot v tujini in tuki bi se moglo neki spremenit. Ampak ne vem, jaz sem se raztrgala že predno me je prerezala, kar pa me je potem še dvakrat. Tako, da lepih šivov že pričakovat ne morem..
Za dvojno sobo pa mislim, da grejo notri take bodoče mamice, za katere se pričakuje, da bodo hitro rodile. Pri meni je bila dvojna takrat prosta, pa so čakali na enojno, ker so vedli, da bo dolgo in je blo res cel dan. Sem pa slišala isto iz drugih sob, kokr če bi bla čist zraven..

(odgovor članu betty.ford)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: kam v tretje
18.7.2011 23:52:59   
*miska.mcc*
2x v  LJ
1x v PO

če bi sla se 1x, bi sla v  Lj.


_____________________________

******************************************************
....v glavnem.....komaj čakam poletje!!!!!!

*****************************************************

(odgovor članu scarlett_)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: kam v tretje
19.7.2011 0:09:41   
mateyka

IZVIRNO SPOROČILO: scarlett_
Ampak ne vem, jaz sem se raztrgala že predno me je prerezala, kar pa me je potem še dvakrat. Tako, da lepih šivov že pričakovat ne morem..


scarlett, vse je odvisno od izstisa. je povezava med raztrganinami in rezanjem. ko hitijo, je največkrat ali ali. in potem raje režejo, da je lažje šivat user posted image jaz sem mela vakum, pa nisem bila rezana, niti raztrgana. to pa zato, ker je izstis treba pravilno izvest - in to je: ne prehitro. se spomnim ko sem mela od naše pupe glavo že v medenici in je bila že napol ven, mi je doktor rekel naj pri naslednjem popadku ne pritiskam. džizs, sem mislila da bom kr umrla al pa počla user posted image user posted image sem bila kar malo presenečena, da je to sploh dobro, ampak ok, in se mi je zdel čas do drugega popadka VEČNOST user posted image + se mi je zdel, da ne morem več sekunde zdržat, ampak sem. v tem času se je moja tamala (pri meni spodaj user posted image ) zgleda tako raztegnila, da je šla pupa lepo ven in ostala sem cela user posted image se mi tudi zdi da mi je masaža presredka dala malo dodatnega "streča" in ta počasni iztis pomagal vse počasi raztegnit do maksimuma, brez posledic.

ok, too much pričam, bom zdaj nehala user posted image

(odgovor članu scarlett_)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: kam v tretje
19.7.2011 8:30:12   
anju
IZVIRNO SPOROČILO: mateyka

se spomnim ko sem mela od naše pupe glavo že v medenici in je bila že napol ven, mi je doktor rekel naj pri naslednjem popadku ne pritiskam. džizs, sem mislila da bom kr umrla al pa počla user posted image user posted image


sej to ni samo na švedskem. v postojni sem jih pri drugem porodu tudi jaz gledala ko žival, ko nisem vedela a bom uspela zdržat na da pritisnem. obakrat (pri 2 različnih babicah) nimam pripomb pri varovanju presredka, čeprav je bilo drugič zelo hitro, 50min v porodni, pa je babica opravila svoje perfektno. in drugič se niti nisem masirala v nosečnosti. mislim da znajo tud pr nas, sploh ni tak bav bav.

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: kam v tretje
19.7.2011 8:57:27   
anju
in obakrat sem bila potem v sobi z dvema, ki nista bili šivaniuser posted image

spet mami jaz bi šla v LJ, z veliko mero optimizma, jasno izraženimi željami, usmerjana v magičnost prvih momentov z user posted image pa bo vse prav. sej stvar je v zaupanju, to veliko vpliva na dogajanje v telesu. če imaš s PO in KR slabe izkušnje ali pomisleke, potem LJ.

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: kam v tretje
19.7.2011 12:49:56   
mateyka
seveda anju, saj ne da bi bila zdaj vsaka šivana ali rezana. user posted image samo visoko statistično povprečje mi ni v prid, da difolt režejo presredek pri vakumu - tega se bojim user posted image nč, jest gremo raj gor v skandinavijo user posted image

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: kam v tretje
19.7.2011 12:54:47   
anju
user posted image sej prav. sej pravim da je stvar v zaupanju.

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: kam v tretje
19.7.2011 14:27:43   
mateyka

IZVIRNO SPOROČILO: anju
user posted image sej prav. sej pravim da je stvar v zaupanju.


eh, nič nima to veze z zaupanjem, če ma že avtomatsko skalpel v roki, ko gre za vakum - brrr..

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: kam v tretje
20.7.2011 13:28:33   
spet mami
user posted image očitno bom v 3. res izbrala Lj. Sem bila včeraj na pregledu in je malček že tako nizko spuščen, da so mi rekli, da ne bo zdržal več prav dolgo, pa imam še dober mesec do poroda. Bo pa vsak rojen v drugi porodnišnici, da probam vse triuser posted image .

Ali katera ve kaj v Lj dajejo proti bolečinam, če nimaš EA ali kaj drugega, za kar se moraš vnaprej dogovorit. V Po sem itak imela EA, kar odpade, v KR pa sem dobila samo svečke, user posted image ki pomoje niso nič pomagale, vsaj ne da bi vedla. Je bil pa itak pol krajši porod, tako da zdaj ciljam na kako uro mučenja. Bomo pa videli. Nekatere pravijo, da št. porodov ni merilo za to, koliko časa bo porod trajal.

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: kam v tretje
20.7.2011 13:45:52   
emma83
V Lj dobiš ziher masko, verjetno ti pa dajo še kaj intravenozno, če slučajno rabiš. Meni je bila maska dovolj, sem bila zadeta ko mamba.

(odgovor članu spet mami)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: kam v tretje
23.7.2011 22:14:12   
marjetka1975
Verjetno je res vse odvisno od sreče, na kakšno ekipo naletiš, pa kak dan imajo, pa kolk porodov je tisti dan, a je polna luna itd :)
Kakorkoli jaz vsem vam, ki vas porod še čaka, želim da naletite na najboljšo možno kombinacijo osebja in da boste imele s porodom lepo izkušnjo kot jo imam sama, pa naj bo to kjerkoli v SLo.

Srečno,
M

(odgovor članu Anuška79)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   Ne v Slovenijo.
6.8.2011 2:28:21   
Ringarajčka
Jaz pa vam želim, da izkušnje poroda ne bi doživele v Sloveniji. Glede krajev verjetno ni velikih razlik, saj imajo povsod podobno filozofijo, ki NE vključuje mnenja porodnice. Posledice so bile pri meni hude. Obakrat sem seveda dobila umetne popadke in obakrat sem v nasprotju s svojo željo rodila na hrbtu, prvič (PO) so me prerezali, tri osebe so mi pritiskale na trebuh, tako da so dojenčici zlomile ključnico. Drugič (LJ) jo je dojenčica odnesla s počenimi žilicami v očeh, kar je posledica (pre)hitrega poroda, jaz pa s popolnoma pretrganim presredkom in delno poškodovano zadnjično mišico. Smola? V LJ smo imele vse šive - prvorodke zaradi prereza, ostale zaradi poškodb.
Moj nasvet je torej porod ne v Sloveniji. Pri nasvetu ne gre samo za mojo negativno izkušnjo, ampak za to, da te tukaj ne upoštevajo. Ko prideš v porodno, popolnoma prevzamejo oblast nad tabo, najbolj pa so navdušeni, če te zadenejo z masko in se poroda sploh ne spomniš. Preberite dva mejla nazaj, o tem pa je govorila tudi moja cimra v LJ. Najhuje pa je, da se ženskam to zdi fajn! Zato pa se v Sloveniji nikoli nič ne bo spremenilo in svojima puncama lahko želim samo, da grejo (rodit) drugam.  

(odgovor članu marjetka1975)
Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: Ne v Slovenijo.
16.8.2011 7:33:51   
butt3rfly

IZVIRNO SPOROČILO: Ringarajčka

Jaz pa vam želim, da izkušnje poroda ne bi doživele v Sloveniji. Glede krajev verjetno ni velikih razlik, saj imajo povsod podobno filozofijo, ki NE vključuje mnenja porodnice. Posledice so bile pri meni hude. Obakrat sem seveda dobila umetne popadke in obakrat sem v nasprotju s svojo željo rodila na hrbtu, prvič (PO) so me prerezali, tri osebe so mi pritiskale na trebuh, tako da so dojenčici zlomile ključnico. Drugič (LJ) jo je dojenčica odnesla s počenimi žilicami v očeh, kar je posledica (pre)hitrega poroda, jaz pa s popolnoma pretrganim presredkom in delno poškodovano zadnjično mišico. Smola? V LJ smo imele vse šive - prvorodke zaradi prereza, ostale zaradi poškodb.
Moj nasvet je torej porod ne v Sloveniji. Pri nasvetu ne gre samo za mojo negativno izkušnjo, ampak za to, da te tukaj ne upoštevajo. Ko prideš v porodno, popolnoma prevzamejo oblast nad tabo, najbolj pa so navdušeni, če te zadenejo z masko in se poroda sploh ne spomniš. Preberite dva mejla nazaj, o tem pa je govorila tudi moja cimra v LJ. Najhuje pa je, da se ženskam to zdi fajn! Zato pa se v Sloveniji nikoli nič ne bo spremenilo in svojima puncama lahko želim samo, da grejo (rodit) drugam.  



morm rečt, da me je tvoj post pošteno ogrel. kako lahko zaradi svoje osebne lastne izkušnje posplošuješ vse porode???? če si ti imela slabe izkušnje, še ne pomeni, da so pa vse imele. in absolutno ni res, da se želje porodnice ne upoštevajo. rodila sem v celju 2x in v vsem, kar mi je tisti moment padlo na glavo, so mi poskušali ustrežiti. ko boš rodila 1000x, takrat ti bom pa verjela na besedo, da so slovenske porodnišnice zanič in bom tud jst šla v tujino. jasno je, da vsaka ženska ne doživi idealnega poroda, da se kje zakomplicira, da naletiš na slabše osebje. mislim, da pa vsepovsod ni tako. žal si pač imela smolo. zato te prosim, da ne pišeš takšnih neumnosti, da je po vsej sloveniji tko. res ni vse idealno, ampak se pa vseeno max potrudijo. in pa zavedaj se, da tudi v tujini ni vse zlato, kar se sveti.

(odgovor članu Ringarajčka)
Neposredna povezava do sporočila: 42
   RE: Ne v Slovenijo.
16.8.2011 10:33:54   
mateyka
jaz sem zelo vesela, da bom tudi v drugo rodila na švedskem (če bomo imeli še kakega). sorry, ampak meni tak attitude in način razmišljanja ne sede. takoj ko kdo kaj reče (niti ni važno da je npr. v čustvenem afektu; so določena dejstva, ki so "fact" in bi se morala spremeniti), letijo puščice in obramba dela 100 na uro. prav nič konstruktivnega se ne potegne iz teh komentarjev (ki vsebujejo tudi zrno resnice), moram rečt da sem rahlo razočarana.. user posted image

(odgovor članu butt3rfly)
Neposredna povezava do sporočila: 43
   RE: Ne v Slovenijo.
19.8.2011 7:58:42   
butt3rfly
jah, poglej, ne živi vsak na švedskem tko kot ti. jasno, da jo forsiraš. verjamem, da imajo gor stvari bolj poštimane. ampak tak hudo slabo pa tudi pri nas ni. dejstvo je, da ljudje z ničemer nismo zadovoljni. vedno najdemo kakšno malenkost, katero takoj pokritiziramo. ko bomo imeli v sloveniji ameriški zdravstveni sistem, se nam bo še kolcalo po sedanjem. mogoče bomo pa takrat začeli ceniti določene stvari, ki jih zdaj ne znamo ali pa tudi nočemo.

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 44
   RE: kam v tretje
13.9.2011 22:22:20   
scorpiogirl
IZVIRNO SPOROČILO: mateyka


IZVIRNO SPOROČILO: spet mami
V Kranju je premalo osebja, zato tiste ki pridejo s popadki zvečer ali ponoči, pa če porod ni nujen, popadke ustavijo, zjutraj pa jim dajo umetne in rodijo.


a res??? user posted image user posted image to je pa nezaslišano - sramota! evo, še en razlog več da si tukaj ne upam rodit.. user posted image


meni ni noben ustavljal popadkov, moji sestrični pa tudi ne, pa sva obe rodili ponoči, tko da je to en larifari ... nismo več v srednjem veku user posted image aja, če grem še kdaj rodit, grem zihr v Kranj, imam same pohvale (če je na oddelku kdaj kakšna sestra malo čudne volje, pa pozabim ... nimam pa nobene res negativne izkušnje, razen ena je bila mal "nejevoljna" zaradi napisa na majici od mojega moža user posted image )


_____________________________

Ni nam dolgčas :)

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 45
   RE: kam v tretje
13.9.2011 22:34:49   
scorpiogirl
IZVIRNO SPOROČILO: mateyka


IZVIRNO SPOROČILO: scarlett_
Ampak ne vem, jaz sem se raztrgala že predno me je prerezala, kar pa me je potem še dvakrat. Tako, da lepih šivov že pričakovat ne morem..


scarlett, vse je odvisno od izstisa. je povezava med raztrganinami in rezanjem. ko hitijo, je največkrat ali ali. in potem raje režejo, da je lažje šivat user posted image jaz sem mela vakum, pa nisem bila rezana, niti raztrgana. to pa zato, ker je izstis treba pravilno izvest - in to je: ne prehitro. se spomnim ko sem mela od naše pupe glavo že v medenici in je bila že napol ven, mi je doktor rekel naj pri naslednjem popadku ne pritiskam. džizs, sem mislila da bom kr umrla al pa počla user posted image user posted image to isto (sicer brez vakuma) se je meni zgodilo v Kranju :) tamali že čist na koncu, meni pa babica, naj ne pritiskam, pa mi je rahljala presredek ... tko da, jst sem še vedno za Kranj user posted image user posted image sem bila kar malo presenečena, da je to sploh dobro, ampak ok, in se mi je zdel čas do drugega popadka VEČNOST user posted image + se mi je zdel, da ne morem več sekunde zdržat, ampak sem. v tem času se je moja tamala (pri meni spodaj user posted image ) zgleda tako raztegnila, da je šla pupa lepo ven in ostala sem cela user posted image se mi tudi zdi da mi je masaža presredka dala malo dodatnega "streča" in ta počasni iztis pomagal vse počasi raztegnit do maksimuma, brez posledic.

ok, too much pričam, bom zdaj nehala user posted image


_____________________________

Ni nam dolgčas :)

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 46
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





Porodna zgodba: Moj dojenček je doživel mo...
Mali Tim je bil težko pričakovano dete. Veselili smo se ga vsi, tako mami in ati, kot njegova velika sestrica Tia.
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?