|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   vneta koža
20.8.2005 10:41:38   
anamia
Lep pozdrav!
Ker sem nova uporabnica ringarajinega foruma, ne vem, če ste slučajno že obdelali problem vnete kože.
Moja pupica je stara 3 mesece in pol in ima zelooo grozno vneto kožo pod vratom, pazduho in na komolčnem in kolesnskem pregibu...ker pa se pridno debeli, so se ji začele vnemati tudi vse tiste sladke gubice, ki smo jih tako nestrpno pričakovali, sedaj pa nam gre ob pogledu na njih skoraj na jok od žalosti.
Punca je sicer trpežna oz. potrpežljiva in ne daje nikakršnega znaka, da bi jo to kaj motilo. Opazila sem, da ko jo manj oblečem, da ji ni prevroče, se stvar pomiri, ampak je problem v temu, da jo hitro zazebe...Zdravnica nam je svetovala, da jo kopamo v hrastovem lubju (kar mi je tudi tašča svetovala, saj je imela z mojim možem-kot dojenčkom-isti problem), vendar ne opazim nobene izboljšave-v lubju jo kopam že dva meseca...mažemo jo tudi z različnimi olji in kremami, pa tudi mehčalca ne uporabljam...
Zanima me, če je imela katera izmed vas mamic podoben problem in kako ste ublažili vso zadevo?
Vesela bi bila vsakega najmanjšega nasveta.
Hvala:duda:
Neposredna povezava do sporočila: 1
   vneta koža
20.8.2005 12:55:03   
jazz
Fajn ogret stanovanje, pa naj mala v bodiju okrog raca- pa vi tudi- boste videli da se bo prezračilo!

(odgovor članu anamia)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   vneta koža
20.8.2005 15:49:09   
nat30
Pazite, da bo koža suha. Ne jo preveč oblačiti, da se ne bo potila. ne pretiravati z milom. Oblačila dobro izpirajte, pametno jih je likati. Razna olja za nego lahko stvar še poslabšajo, ker koža manj diha, laho pa gre tudi za alergijo na kakšno sestavino.
Če ni prehudo, utegne pomagati krema Bepanthene. Dobro se obnese hladilno mazilo s 3-5% ureo, ki ga zmešajo v lekarni, nam je zdravnica dala recept, verjetno pa se dobi tudi brez.
Naš je imel podoben izpuščaj od 1.m na obrazu, kasneje tudi okrog sklepov. Sprva smo mazali z omenjeno ureo in olivnim oljem v hladilnem mazilu ter podobnimi naravnimi zadevami. ob hujšem vnetju tudi z antibiotičnimi kremami.
Tako malim redko predpišejo kakšen Advantan ali Kuterid, velja pa vprašati.
Hrastovo lubje zelo priporočajo, sama ga sicer nisem preizkusila, bi pa na vašem mestu s kopanjem v njem nadaljevala. Morda pa bi bilo brez slabše...
Nam nobeno zdravilo ni pomagalo za dlje časa, dokler nismo dobili diagnoze atopični dermatitis in ugotovili vzroka zanj - alergije na jajca in na še nekaj stvari.
Nočem vas strašit, sem pa pomislila:
Glede na to, da omenjate, da je nekoč imel mož enake težave, kaj če gre za alergijo? Jaz bi se na vašem mestu izčrpno posvetovala z otrokovim zdravnikom, če ne bo bolje tudi z dermatologom. Otroka lahko testirajo (krvni test), veliko pa lahko ugotovite sami. Taki mali so najpogosteje občutljivi na določeno vrsto hrane (kravje mleko, jajca, oreščki, jagode, kakav, ribe,...)
Upam, da bo minilo in da ni a. Lp

(odgovor članu anamia)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   vneta koža
20.8.2005 15:53:26   
nat30
Na temforumu lahko najdete še kakšno koristno informacijo, pokukate pa lahko še na en forum:
http://www.mama.si/forum/viewtopic.php?t=2472

(odgovor članu anamia)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   vneta koža
20.8.2005 18:57:10   
cekrček
Ojla

Se mi zdi kot da si opisala mojega sinčka, ko je bil star en mesec.Mi smo imeli se po ličkih ful grdo kožico in sem ga peljala k pediatrinji in upala da bo rekla da je to vse samo zaradi vročine , ampak žal ko ga je pogledala je takoj rekla , da gre verjetno za alergijo na mleko.Sem bila čist nesrečna ampak sem potem mal brskala po internetu o vseh teh alergijah in našla en članek ko je ena punca napisala da je njen otrok alergičen na AD3 kapljice in opisala enake znake kot jih je imel moj Lan.Pa sem šla mal brat kontraindikacije v navodilih od kapljic in res našla nekaj podobnih znakov zato sem mu prenehala dajati kapljice in ti povem da je bilo v parih dneh 100% bolje.Sploh nisem mogla verjeti.Potem sem šla pa do pediatrinje in ji to povedala in mi je napisala recept za Plivit D3 kapljice in se je spet ponovilo tako da predvidevam da je Lan alergičen na preveliko dozo vitaminov.To ima očitno po meni, ker če jaz pijem kakšen multivitaminski sok sem naslednji dan vsa mazoljasta.Zdaj je Lan star 4 mesece in ima krasno kožico.No takšen je bil pri nas problem.
Pa še to čimmanj ga maži z raznimi kremami,ker ni potrebe.Jaz sem ga samo z Bepanthenom.

Lep pozdravček, upam da bo vnetje čimmprej minilo.:metulj:


(odgovor članu anamia)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   vneta koža
21.8.2005 14:37:55   
anamia
Hvala za odgovore!
Jaz tudi upam, da ni kakšna alergija na mleko, ker brez mlečnih izdelkov si ne znam predstavljati dneva, ma, no saj bom potrpela, če bo mojemu otroku potem bolje.
Glede AD3 kapljic pa bi se mogoče strinjala, moramo tudi mi to preizkusit, ker smo jih že opustili za par dni zaradi nespečnosti naše pupice (od osmih zjutraj do desetih zvečer namreč ne spi-edino par 5 minutnih lepotilnih spancev, ponoči pa se je zbujala tudi na dve uri) in že naslednjo noč je spala šest ur skupaj in podnevi tudi po par uric. Zato smo kupili v Italiji druge kapljice z vitaminom D in A, pa smo bili spet na istem...možno ji naredijo kapljice kakšno reakcijo v telesu.
Resnično iskrena hvala za nasvete!:rozica:

(odgovor članu anamia)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   vneta koža
6.9.2005 23:16:24   
piščanc
naš je ieml tud tako vneto. od vseh kremic je najbolj pomagalo to, da sem mu v vodo za kopanje dala malo olivnega olja (lekarna) in to je bilo tudi vse, pa manj oblečen mora biti. drugače greš lahko do pediatra, ti dajo bojl agresivne kreme (Advantan, Fenistil), ker to je znak alergije, če pa so glivice pomaga canesten (žigu so ga predpisali za vneto kožo na vratu). Če uporabljaš adapt. mleko ti priporočam da greš na HA formulo.Žiga je za kašice dobival pregomin, čisto pa se mu je pozdravilo na morju. za alergijo je bil testiran (pod vratom je dobil koprivnico), vendar pa je 'še' nima.

Glede prehrane ti svetujem, da izločiš izdelke z laktozo - predvsem mleko (jogurt je ne vsebuje), svinjino, jajca.

(odgovor članu anamia)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   vneta koža
7.9.2005 22:38:56   
čarna
tudi najina ela je imela težave skožo že kar od samega začetka. Najprej polna pikic po obrazu, ki so po dveh mesecih izginile in nato po telesu. Poleg pikic je imela še obdobje zelo suhe kože. Bila je testirana za alergijo (mleko, jajca, pršice, gluten...), a negativno. Pa smo sli domov od pediatrinje, ki je kar z levo roko zaključila, da gre za serboroični dermatitis in naj sama najdem kremo, ki bo otroku odgovarjala. No, predlagala je Trixero, a ji ni nič pomagalo. Spomladi pa je zadeva postala tako akutna in koža tako vneta po vsem telesu, da sem se vsakič ob previjanju zjokala, ker sem se počutila povsem ne močno in prepuščeno samo sebi. Ela pa je bila ves čas dobrovoljna. Še pred najhujšim smo se samoplačniško odpravili do dermatologa, ki je zaključil: atopični dermatitis. Dobili smo recept za Protopic (dobiš v Avstirji in ni kortikostereoid), ki pa je za uporabo otrok nad dveh let, anaj bi z njim mazali tudi dojenčke. Na internetu se je pojavil članek o umiku te kreme s tržišča, ker naj bi bile domneve o povzročanju raka. In nismo mazali. stanje se je iz dneva v dan slabšalo. neke noči se je spraskala po prsnem košu do krvi, da je bila pižamica vsa prepojena s krvjo.

da ne bom predolga... iz pediatrične, kjer je bila ponovno testirana za alergije (testi ponovno negativni, ela je bila stara7,5 mesecev; po uporabi kortikostereoidov (razredčenih) se je kožica za tri dni popravila), so naju poslali na dermo. Tam so me poučili, da oljne kopeli in mazanje z oljem škodijo atopični koži, ker zapirajo pore. lahko jo kopaš v hrastovem lubju. Najini deklici to ni pasalo, ker ji je sušilo kožo. Na akutnih delih so jo mazali z razredčenimi kortikostereoidi, nazadnje, ko sva preizkusili vso tamkajšnjo kozmetiko, smo z zdravnico ugotovili, da ji za negovalno kremo najbolj odgovarja ADERMA, ki jo kupiš v lekarni in ni ravno poceni. Obstoja cela serija iz te linije. Povprašaj v dobro založeni lekarni (npr. Centralna lekarna v Ljubljani) Krema je narejena za zelo občutljivo in atopično kožo. obstoja pa tudi LINOLAFET, TRIXERA (samo v lekarni)
Verjetno ima tvoja hčerkica občutljivo kožico zato:
-čim manj jo imej v vodi, ker voda suši kožo
-uporaba mila naj bo zares za najnujnejše
- oblačila naj bodo iz 100% bombaža
-naj ji ne bo prevroče, ker se drugače na pregibih pojavi osip (drobne pikice in rdečine)
-po pregibih, kadar se spoti, je najbolje da jo večkrat obrišeš s krpico namočeno v prekuhano vodo
- ne uporabljaj kupljenih robčkov...

Ne ustraši se napisanega. Občutljiva koža zahteva več pozornosti, tvoje energije in živcev, vendar ji s tem delaš veliko uslugo za vnaprej.

Pri nas se je stanje sedaj povsem umirilo in ni več ne duha ne sluha o prejšnjem stanju. Kožica je taka kot mora biti. Skoraj dva meseca sva bili na morju. Kombinacija morske vode in sonca ugodno vpliva na takšno kožico. Mazala je nisem z nobeno kremo za sončenje. septembra bo stara eno leto. Še vedno je na dieti brez mleka, jajc, konzervansov, alergenega sadja in zelenjave. Naša pediatrinja je svetovala, da se izogibamo tudi glutena, ki zna biti alergen, in tako sva omejeni na tistih nekaj živil kot na začetku. Po prenehanju dojenja sedaj pije mlečno formulo HA.

Pri nas kot kaže je atopični dermatitis nealegijskega izvora. Upam, da je temu res tako in da se nam obeta lepa jesen in zima brez problematične kožice.

Vseeno pa se posvetuj s pediatrinjo, saj je tvoja hčerkica edinstvena.

lp


(odgovor članu anamia)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   vneta koža
7.9.2005 22:59:19   
fani
Imeli podoben problem-pomagal je navadni otroški puder-Bebival.Poizkusi.

(odgovor članu anamia)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: vneta koža
24.9.2005 19:07:57   
anamia
Piščanc, Čarna-hvala za tako izčrpni sporočili...ja pediatrinja nam je dala kremo Afloderm, ki je zelo močna,saj smo po treh mesecih prvič videli kakšno kožo ima punca pod vratom,ampak, ker je ne smemo uprabljati več kot trikrat, se je vnetje spet pojavilo...in smo se napotili spet k pediatrinji in je rekla, da naj opustim mlečne izdelke, jajca, svinjsko meso in oreščke (izključno dojim)-po treh tednih stroge diete (sem izgubila 5kg user posted image ) in se je stanje za malenkot izboljšalo, sedaj pa se sploh bojim karkoli od naštetega jesti...seveda smo se odpravili tudi k dermatologu-seveda tisti dan je bila punca kot nova, nobenega vnetja in rdečine, pa je rekel, da je to nekakšen otroški prhljaj, ki bo izginil v par tednih...in sedaj mažemo samo še z bepanthenom in kot praviš ti Čarna, mi je gre kakšen prav pošteno na jok, ko jo vidim vso rdečo in vnetouser posted image .Tudi Mia se praska, ma ji spretno umikam roke....
Ja, na morju sva bili kar precej-sem od tam doma-ma nisem opazila nobenih sprememb.
Fani-tudi talko smo probali, ma ji je vse skupaj samo še poslabšalo...
Hvala punceuser posted image user posted image
LP Ana 

(odgovor članu fani)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: vneta koža
26.9.2005 14:55:02   
nat
Če je imel to tudi oče, je možno da je dedno. Drugače pa je ne maži s kremami ampak le z olivnim oljem, pa boš videla, če bo kaj bolje. Tudi naša mala je imela zelo občutljivo kožo, pa je olje pomagalo. Zdaj je stara 7.5 meseca in jo še vedno mažem le z olivnim oljem in tudi koža je boljša.

Veliko uspeha!user posted image

(odgovor članu anamia)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Zgodbe malih junakov: Roditi bi se morala ...
photo
7. 11. 2019, ob 9.34 se je rodila naša Klara, v 25. tednu nosečnosti, težka 730g in velika 34cm. Teh podatkov si nisem m...
Prvi mesec z dojenčkom: Zakaj je začel tol...
Dojenček, ki je bil prej »priden« in je jokal v mejah normale in predvsem, kadar je kaj potreboval, nenadoma dobi neutol...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?