|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Ali je smiselno
3.10.2011 9:16:08   
Ursi2
Starejši sin je star 3,5 let (februarja bo 4). Zelo se zanima za veelikoo stvari, zakon so gasilci astronavti, vesolje, živali, avti, vlaki, delovni in kmetijski stroji. Pač tipični fant. Zelo je tudi navdušen nad plezanjem, poganjalca itak obvlada, kolo tudi vozi brez pomožnih koleščk.
Veliko smo skupaj, veliko smo zunaj, poskušava ga spoznavati z azličnimi stvami, mu razlagama stvai, kako delujejo, zakaj je tako, vedno je z nama, ko delamo okrog hiše, ko npr menjava gume na avtu, mu pomaga, ko delam na vrtu mi pomaga, .....
Pač, poksušama ga vklučevati zraven, seveda če pokaže željio oz zanimanje. Tudi kuhat želi pomagat. Velikokrat že pripravlja stvari za zajtrk . (seveda pri štedilniku ni sam), ali pa če pečemo palačinke, pripravi posodo, moko, mleko,...

Tudi zelo redko gre k starim staršem sam. živimo v isti hiši, ločeno gospodinjstvo. Lahko samo odpre vrata in gre v spodnej nadstropje k njima. Pa nima skoraj nikoli želje. pa ga vprašama ali mu rečeva, po noče.

Po eni strani je zelo samostojen, ko smo kje, kjer mu je res zanimivo, p atudi če je veliko ljudi, čist pade not in se zatopi in gre in mu sploh ni važno, a sma zraven oz za njima ali ne.
Po drugi stani pa je zelo nesamozavesten in tudi nesamostojen. Vedno se je treba z njim ukvarjat (mlajši, ki je star 1,5 se veliko bol sam zaigra),predvsem pa me skrbi to, ker tudi ko pridema kam, kjer mu je znano, in je skoraj domač, res abi precej časa, da se sprosti (recimo pri mojih starših, pri sosedih,..) se stiska k meni ali mojmu pa za roko drži in mu je nerodno in nobeden ga ne sme nič vprašat.
OK, to tudi zastopim. sam sem se pa že velikokrat pogovarjala z vzgojiteljico, da se mu vidi, da ve veliko stvari, da ga zanima veliko stvari, da kr požira vse, ka se dogaja okrog njega. aMPAK VKLJUći se pa v dogajanje skoraj nikoli ne. nPr. ko so v vrtcu risali sami sebe in so se vlegli na velik papir in so eden drugega obisali, je bil njegov list prazen, ker ni želel. Je baje skoz stal zraven in gledal, ni pa se vlegel, da bi ga obrisali.
in tudi, ko smo imeli na koncu leta skupaj srečanje in so pokazali, kaj vse so delali med letom, ni hotel sodelovati. je rekla, da je vedno tako, pa tudi ko smo na kakih RD in se grejjo kake igre ali pa kaj pojejo, noče zraven. Tudi drugače je precej individualist in se rad igra sam.

In sem razmišljala, če bi ga vključila na kako dejavnost npr. ples, judo, telovadbo,... da bi dobil malo samozaupanja ins e sprostil in začel sodelovati z drugimi.

Ali mislite da je smiselno, ali ga pustim, pa da se počasi sporti in ko bo sam pokazal željo, da bi rad se nekam vključil.
Čeprav vedno zelo z zanimanjem opazuje in se mu vidi na učkah da uživa, ko jih gleda

Ne vem, kaj naj. SE opravičujem, ker sem tako zmedeno napisala.

Hvala za kakršen koli nasvet

ZDej
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Ali je smiselno
3.10.2011 10:11:45   
Star_a
Skupaj pojdita kakšno dejavnost pogledat,potem naj se pa odloči. Moj 4 letnik hodi na boks in na telovadbo

(odgovor članu Ursi2)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Ali je smiselno
3.10.2011 10:16:00   
Ursi2
ja, ravno to sem razmišljala, da bi šla pogledat na kako dejavnost skupaj, pa bo potem povedal, če si želi oz če mu je. dRGAČ PA IMAJO tole KindyRoo v Celu, kjer je baje s starši, sam ne vem, če s tem kaj rešim, če sem spet zraven. Čeprav mogoče ni slabo na začetku, da se sprosti, potem pa bo najbrž hotel vedno bol samostojno.

(odgovor članu Star_a)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Ali je smiselno
3.10.2011 22:38:35   
krtek 1
Kot bi opisovala našega prvorojenca.Vzgojiteljica v vrtcu mi je rekla,da je v svojem svetu,ni hotel telovadit z njimi,ne plesati,peti...samo opazoval je kaj so delali.Sedaj je star šest let in se mu je kar nekako odprlo.Hodi že v šolo,kjer je še vedno bolj miren,kot recimo doma,ampak je veliko bolje.Sicer je zjutraj ko pride,kar malo prestrašen,ko je okrog njega polno tujih otrok(jutranje varstvo) in samo preplašeno gleda,potem pa se že bolj sprosti.Tudi na judo je hodil in ni bil prav navdušen,enostavno mu ne ustreza,da je preveč otrok,ki jih ne pozna okrog njega.In potem so bile tekme,kjer ga nismo premaknili z klopi in tudi kazenski prevali(ne po njegovi krivdi seveda)so privabili solze v oči,kot da je to ne vem kaj strašnega.
Po moje se mu bo samo od sebe odprlo,ko bo pripravljen.Tudi naš mlajši je čisto drug karakter in se povsod vključi brez problema.Vzgojiteljem pa tako nikoli ne paše,če so preveč živahni ni vredu,če so premirni pa spet ne.

(odgovor članu Ursi2)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   [Brisano sporočilo]
4.10.2011 8:33:16   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu krtek 1)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Ali je smiselno
6.10.2011 7:32:02   
Leela
IZVIRNO SPOROČILO: metulj333

.

tvoj je pac tak karakter user posted image  ko bo zacutil zeljo, da se pridruzi ostalim, se bo user posted image


Tako je. Seveda ga kar vpiši na kako dejavnost, Če pa ne bo šlo pa brez slabe vesti prenehajte. Ponavadi plavajo zelo radi in lažje premagajo strah. Tudi jaz mislim, da ko bo starejši bo boljše vsaj kar se sodelovanja v vrtcu in šoli tiče.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Ali je smiselno
19.3.2012 23:01:25   
Mimona29
ne sekiraj se, morada ima le tako fazo

(odgovor članu Leela)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Razhod: menjata se starša, ne otroci
Ločeni milenijci vse pogosteje puščajo svoje otroke, da živijo v družinskem domu, medtem ko starša živita z njimi v izme...
BLOG: Kaj pa, če nočem biti "samo"...
Sem slaba mama? Prevec delam? Premalo dam sebe otrokom? Sem sebična, ker uživam še v toliko drugih stvareh in ne samo v ...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?