|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   terapija?
14.10.2011 8:32:47   
popi
Pozdravljeni!
Res bi bila vesela nasveta,ker ne vem več kaj se še da narediti.Sin ima motnjo pozornosti z hiperaktivnostjo.Pa me zanima kakšne stvari bi mu še lahko pomagale?Poizkusili smo že skoraj vse?Zanima me predvsem kakšne strokovne pomoči ste bili deležni pri vas ?
Zdravila ali terapija?
lp

_____________________________

Pleši na glasbo,ki jo slišiš.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: terapija?
14.10.2011 10:07:11   
frost
Mene pa zanima, kaj vse ste že poizkusili in koliko je otrok star. Verjetno vam bodo tudi drugi starši s temi podatki malo lažje pomagali.

lp

(odgovor članu popi)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: terapija?
14.10.2011 10:10:21   
popi
Sin je star 13 let in je voden na Svetovalnem centru.Poizkusili smo zdravila,bil je na Rakitni,vozimo ga na plavanje,bil pri večih specialistih..
lp

_____________________________

Pleši na glasbo,ki jo slišiš.

(odgovor članu frost)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: terapija?
14.10.2011 10:13:11   
popi
Sin je star 13 let in voden na Svetovalnem centru.Poizkusili smo zdravila,redno obiskuje športne dejavnosti,bil je v otroškem zdravilišču.,pri vsem možnih specialistih...
lp

_____________________________

Pleši na glasbo,ki jo slišiš.

(odgovor članu frost)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: terapija?
14.10.2011 14:49:45   
nejcko
Tudi naš je bil voden na svetovalnem centru, parrkarat smo bili tudi pri g. Radetiču, dobil je odločbo, zdaj hodi še k psihiatru, ima tablete, pa na Rakitno ga imamo tudi namen poslati (btw - kako ste bili kaj zadovoljni, je kakšen napredek?).
Naš bo star 10 let, zdaj ga bom izpisala iz Opb-ja, da bo hodil direkt po pouku domov, ker največ problemov je bilo ravno tam.
Delamo z njim vsakodnevno za šolo. Jaz tudi več ne vem, kam naj se še obrnem po pomoč. Tablete so na začetku pomagale, zdaj pa se mi zdi, da ni več kakšnega učinka user posted image
Težko je.

Aja, letos hodi na nogomet 2x na teden, želi si pa nadaljevati še z judom, ampak že tako mu zmanjkuje časa za šolo, tako da kolebamo, ali bi bilo pametno, da ima 4x tedensko aktivnosti ali ne.


< Sporočilo je popravil nejcko -- 14.10.2011 14:52:21 >

(odgovor članu popi)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: terapija?
15.10.2011 14:52:44   
urška
Pojdi k dr. Radetiču. Tam na svetovalnem centru so cicibani v primerjavi z njim. Vse kar znajo je napisati recept. Za ostalo ni časa, imajo gužvo in naročajo na vsake par mesecev.  Sicer je pri Radetiču plačljivo, ampak ve kaj govori in kaj dela. Gre na šolo, sodeluje z njimi in je dejansko vedno na voljo (telefon, mail), če rabiš kakršen koli nasvet.

Moj sin na Rakitno ni bil sprejet. Pa so mi Raktino svetovali na S. centru, gor je pa strokovni tim odločil, da ni primeren za njihov program. Sicer pa sem jaz na razgovoru pri njih dobila občutek, da je ta program namenjen otrokom s permisivno vzgojo.

Sicer pa, malo v tolažbo, ravno zadnjič mi je dr. Radetič rekel, da načeloma težave začnejo izzvenevati proti koncu oz. ob koncu OŠ. S tem, da mi smo šele na začetku.

Kontaktiraj, če rabiš še kakšne info.

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: terapija?
15.10.2011 22:15:43   
nejcko
Urška, s čim so pa na Rakitni utemeljili, da vaš fant ni primeren user posted image
Jaz poznam enega fanta, res težek primer, ki je bil tam, pa so ga po petih dneh domov poslali, ker se je stepel.

Načeloma res drži, da naj bi ta motnja izzvenela s puberteto, ampak kaj jaz vem - poznam primerke, kjer temu ni bilo tako, je pa to seveda odvisno od številnih faktorejev.
Najprej je zelo pomembno, kakšno motnjo sploh ima otrok; če gre samo za motnjo pozornosti, se da to fajn pomagati s tableti, če gre za motnjo pozornosti s hiparaktivnostjo, je to že nekoliko težje, najtežje pa je pomagati otrokom, ki imajo motnjo pozornosti s hiperaktivno motnjo + impulzivno motnjo.
Naš je seveda v zadnji kategoriji in je res težko user posted image

(odgovor članu urška)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: terapija?
17.10.2011 12:10:54   
alda
Nejčko jaz ga sploh nisem vpisala v pb, ker če je že kdaj moral ostati tam/zaradi moje narave dela se 3x-4x na leto to zgodi/ je nalogo naredil na pol, pa še to tako, da nisi vedel kje je začetek in kje konec. Tako da tudi če je že tam smo zmenjeni da nalog ne dela, ampak bere, se v miru igra,...

Mi še vedno za povečanje koncentracije prakticiramo igre tipa spomin, pa računalniške igrice išči-najdi, ...., smo pa mi zaradi tikov imeli Haldol, ki je malo pripomogel tudi k večji koncentraciji!!
Se pa tudi jaz tolažim, da enkrat ko bo večji bo to vse mimo user posted image

_____________________________

Kdor govori za menoj, govori z mojo ritjo!!

I saw an angel become the devil
Still they look pretty good hand in hand
Well baby, I don't need any of them
Heaven nor hell
Volbeat!!

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: terapija?
23.10.2011 22:13:38   
urška
IZVIRNO SPOROČILO: nejcko

Urška, s čim so pa na Rakitni utemeljili, da vaš fant ni primeren user posted image





ker ne funkcionira dobro v skupini. sej to sem jima sama povedala. ampak kater adhdejček pa?

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: terapija?
25.10.2011 19:41:53   
nejcko
IZVIRNO SPOROČILO: urška

IZVIRNO SPOROČILO: nejcko

Urška, s čim so pa na Rakitni utemeljili, da vaš fant ni primeren user posted image





ker ne funkcionira dobro v skupini. sej to sem jima sama povedala. ampak kater adhdejček pa?



To mi pa sploh ni jasno user posted image user posted image user posted image

Sem bila prepričana, da je eden od temeljnih ciljev tega programa ravno to, da jih naučijo dobrega funkcioniranja v skupini in da na podlagi tega potem otroci gradijo na pozitivni  samopodobi.

Tole me je pa zdaj malo šokiralo. No, itak sem bila že prej razočarana, ko so mojega učenca poslali domov zaradi pretepa ... kaj pa vem, bi pričakovala, da jih bodo tam skušali usmerjati v pozitivno reševanje sporov, ne pa takole user posted image

Bomo videli, če se bomo sploh odločili. Ker potem tudi naš ne ustreza user posted image

(odgovor članu urška)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: terapija?
26.10.2011 9:28:52   
popi
Zdravilišče na Rakitni ti pripada 1x letno.
Kaj pa vsakodnevno?Razen da ti ponudijo tablete?
lp

_____________________________

Pleši na glasbo,ki jo slišiš.

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: terapija?
26.10.2011 9:46:03   
urška
jaz sem jim natančno razložila kako je z njim. in psihologinja mi je rekla, da so že imeli adhdejčke pri njih in da načeloma ni noben problem. no potem so imeli strokovni tim, tam so pa drugače ugotovili.
so mi rekli, da bo dobrodošel, ko se bo naučil funkcionirati v skupini, pa sem jim povedala, da takrat pa on njih ne bo več potreboval, case closed.

(odgovor članu popi)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: terapija?
26.10.2011 9:51:50   
sanasan
najprej malo v tolažbouser posted image ....resnično se ogromno simptomov zelo izboljša marsikateri celo izzveni...v puberteti oz. proti koncu puberteteuser posted image
mi sicer nismo bili nikoli na zdravilih, smo pa preletali mnogo strokovnjakov, dobili odločbo itd....pri našem sedaj 17letniku se je toliko izboljšalo, da pogosto čisto pozabim kako je bilo naporno in koliko sva se namučila....
poleg reda oz.rutine in učenja od po par minut do 2o min...je nam se mi zdi pomagala tudi prehrana...vsaj za motnje koncentracije....uvedli smo vmesne mini obroke s poudarkom na oreščkih (mandlji in orehi) ter vsaj 2x tedensko ribe (losos)....pogosto vmesno pitje vode...
veliko sva se učila preko igre....ne samo, da jaz njega kontroliram/sprašujem ampak tudi on meneuser posted image npr. računanje sem jaz njemu napisala 5 računov in on meni, jaz njega spraševala snov ali pa on mene, enako pri npr. glagolih pri ang. itd.....ker je med njim in tamalo kar 10 let razlike sva se ogromno naučila tudi na sprehodih oz.vozičkanjih....sva se o snovi le pogovarjala...vadila npr.računanje, poštevanko, brala napise v okolici....ali igrico poišči besedo, ki se začne na p ipd.
pri branju nama je npr.defektologinja dala seznam besed oz.zlogov in sva vadila VSAK dan npr.5-10min ....
skratka čim več učenja preko iger in čim manj 'klasičnega' učenja
za umirjanje sva pa uporabljala, vsaj pri nama je to super sodelovala, ker je bolj umetniška dušica....pa še jaz sem si dala duška....v kuhinji za mizo sva si postavila VELIKE jolly barvice, kup pobarvank mandal, prižgala dišečo svečko s pomirjujočim eteričnim oljem, kakšen cd  z umirjeno 'naravno' gllasbo....njemu je najbolj pasalo valovanje morja ter barvala in barvala ter če je bilo potrebno še kakšen problem predelala ob pogovarjanju ....to sva počela ponavadi po večerji pred spanjemuser posted image


_____________________________

CARPE DIEM!

(odgovor članu popi)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: terapija?
26.10.2011 9:55:14   
sanasan
aja, imel je tudi probleme z grafomotoriko, disleksijo, dipraksijo....veliko nasvetov se lahko dobi tudi pri društvu bravo, nekaj stvari me je npr naučila tudi ena učiteljica waldorfske šole....

_____________________________

CARPE DIEM!

(odgovor članu sanasan)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: terapija?
4.1.2012 15:14:42   
hann
Tudi moj sin (7let) ima diagnozo ADHD, z motnjo impulzivnosti , na tabletih, pa je bil dva dni na Rakitni, pa so rekli da ni za tja, ker noče sodelovati. Zakaj pa sploh so na Rakitni?

(odgovor članu sanasan)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: terapija?
4.1.2012 23:15:37   
nejcko
IZVIRNO SPOROČILO: hann

Tudi moj sin (7let) ima diagnozo ADHD, z motnjo impulzivnosti , na tabletih, pa je bil dva dni na Rakitni, pa so rekli da ni za tja, ker noče sodelovati. Zakaj pa sploh so na Rakitni?


No, to mi je pa res čudno, da jih kar tako pošiljajo domov user posted image
Sicer kolikor sem se seznanila s tem programom, naj bi bil predvsem namenjen izgradnji pozitivne samopodobe, učenje sodelovanja, pomoč pri duševnih stiskah ...  zgleda pa, da ADHD-jčki tam niso preveč zaželeni, saj je to že tretji primer, za katerega vem, da zadeva ni bila uspešna user posted image

Jaz sem zadnjič pozabila naši psihiatrinji reči za priporočilo za Rakitno ... pa saj ne vem ... zdaj je vedenjsko kar ok, edino šolsko delo, tukaj imamo pa velike težave, ker do šole ima staršanski odpor in delati kakrkoli za šolo  imamo vsakodnene borbe, hude borbe.




(odgovor članu hann)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: terapija?
5.1.2012 0:04:55   
hann
Jah, menda tam sprejmejo raje otroke s čustvenimi težavami in samomorilskimi nagnenji. Tudi moj noče nič delat za šolo. Če je več kot deset minut domače naloge, je že čisto preveč. Imamo pa srečo, da nima težav z znanjem. Je strašno radoveden in vse ga zanima, tako da je včasih kar nadležen z vprašanji.

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: terapija?
6.1.2012 10:42:41   
popi
Ja,to se tudi jaz zdaj sprašujem.
lp

_____________________________

Pleši na glasbo,ki jo slišiš.

(odgovor članu hann)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: terapija?
9.1.2012 8:40:56   
urška
tudi jaz sem dobila občutek, da je rakitna bolj za otroke, ki imajo čustvene težave, ki izvirajo od drugod ne pa iz kakršnekoli motnje.

sicer je pa tudi pri nas blazen problem karkoli narest za šolo. je vedno prej pol ure pregovarjanja za tistih deset minut dela. pa še to se mora vmes petnajstkrat vstat od mize in kej druga narest. in potem se naloga razvleče čez celo popoldan.
je pa v šoli kar ok, PB (tam ostane kakšno urco dvakrat na teden zaradi krožkov) druga zgodba. z učiteljico se nista ujela nekak in on seveda ima svoje finte. eh bomo že....

(odgovor članu popi)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: terapija?
17.1.2012 10:06:56   
kepica
Pozdravljene,
tudi mi imamo težave s koncentracijo. Imam skoraj 8 letnega sina, ki so mu postavili takšno diagnozo. Sicer je zelo radoveden in bister fant, velike težave pa mu povzroča prav koncentracija pri računanju in pisanju, moteče pa je tudi zelo nepredvidljivo obnašanje. Sicer je zelo miren fant, včasih že kar preveč umirjen in zasanjan. Je zelo simpatičen fant, včasih pa že čez par minut lahko samo zaradi malenkosti eksplodira in dokler ne doseže svoje, ga je zelo težko ustaviti, besede kar dežujejo iz njega. 
Najprej sva dobila tablete Ritalin, ki mu niso ustrezale, zato sedaj dobiva tablete Concerta. Ampak, občutek imam, da so tablete po določenem času kar izgubile svojo moč...Ker pedopsihiatrinja ni podala druge terapije, kot tablete, sem začela razmišljat o alternativi. Ima mogoče kdo kakšne izkušnje s kakšnimi zdravilci (bioenergetik, homeopat ipd.)?


(odgovor članu urška)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: terapija?
17.1.2012 20:28:19   
urška

IZVIRNO SPOROČILO: kepica

Ker pedopsihiatrinja ni podala druge terapije, kot tablete, sem začela razmišljat o alternativi. Ima mogoče kdo kakšne izkušnje s kakšnimi zdravilci (bioenergetik, homeopat ipd.)?




jaz bi samo tole rekla: povsod, ampak povsod piše, da zdravljenje z zdravili brez psihološke obravnave in podpore, nima smisla. tudi zato sem jaz zavrnila strattero. ker mi niso ponudili omenjenga. imam sorodnico v kanadi. njen sin je na zdravilih že pet let. in že pet let nekajkrat mesečno obiskujeta skupinske in individualne terapije. to povem samo v razmislek.
kot drugo pa tole: moj sin je novembra bil pri homeopatu. dal nama je ene zadeve in moram rečt, da mu ni nič pomagalo, stanje je bilo dejansko tisti čas še slabše. tako da nazaj k njemu nisva šla. je pa res, da je zdravljenje s homeopatijo dolgotrajno. vem,d a bi midva morala nazaj k njemu po nove tabletke. in to nekajkrat poskusit. v prvo zelo težko zadanejo pravo kombinacijo. sem pa brala tudi zgobe, ki naj bi bile zelo uspešne.

(odgovor članu kepica)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: terapija?
18.1.2012 12:32:50   
roberta
IZVIRNO SPOROČILO: nejcko

IZVIRNO SPOROČILO: hann

Tudi moj sin (7let) ima diagnozo ADHD, z motnjo impulzivnosti , na tabletih, pa je bil dva dni na Rakitni, pa so rekli da ni za tja, ker noče sodelovati. Zakaj pa sploh so na Rakitni?


No, to mi je pa res čudno, da jih kar tako pošiljajo domov user posted image
Sicer kolikor sem se seznanila s tem programom, naj bi bil predvsem namenjen izgradnji pozitivne samopodobe, učenje sodelovanja, pomoč pri duševnih stiskah ...  zgleda pa, da ADHD-jčki tam niso preveč zaželeni, saj je to že tretji primer, za katerega vem, da zadeva ni bila uspešna user posted image

Jaz sem zadnjič pozabila naši psihiatrinji reči za priporočilo za Rakitno ... pa saj ne vem ... zdaj je vedenjsko kar ok, edino šolsko delo, tukaj imamo pa velike težave, ker do šole ima staršanski odpor in delati kakrkoli za šolo  imamo vsakodnene borbe, hude borbe.




kaj pa, če bi šla za začetek na kak bolj indivudualen program (npr. www.zavod-priusovih.si), kjer bi se delalo 1x, 2x tedensko samo s tvojim sinom, da bi si najprej okrepil samopodobo, se učil socialnih interakcij z eno, največ dvema osebama hkrati, nadgradil komunikacijske veščine, razvijal občutek pripadnosti etc. in kasneje poskusila še enkrat na Rakitni v skupinski obravnavi?

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: terapija?
20.1.2012 8:03:13   
popi
Me zanima če sploh kdo obiskuje kako terapijo,tako kot je v tujini običajno?
lp

_____________________________

Pleši na glasbo,ki jo slišiš.

(odgovor članu roberta)
Neposredna povezava do sporočila: 23
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kaj v praksi pomenijo spremembe za osnovno...
Jeseni začnejo veljati nekatere spremembe v osnovnih šolah. Na 144 se vpeljuje prenovljen koncept razširjenega programa,...
Slovenija, častna gostja na knjižnem sejmu...
Slovenija je častna gostja na knjižnem sejmu v Bologni, s čimer bo na svetovnem zemljevidu še dodatno utrdila svoje mest...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?