|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Genetski posvet?
20.10.2011 8:40:58   
srečki
Pozdravljene punce,

3.11.2011 sem naročena na genetski posvet in me zanima ali je katera že bila oz. če katera ve, kako to izgleda? Me bodo kaj pregledali ali samo svetovali? Ali je katera tam kaj več izvedela?

Hvala vsem....LP


Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Genetski posvet?
24.10.2011 19:44:13   
photo
Hej! Imela sem abrazijo 16.9. Moja ginekologinja je prosila za genetski pregled zarodka. Danes sem imela 'genetski posvet'. V bistvu en pogovor z zdravnikom, ki razloži kaj so rezultati analize in kaj to pomeni za v prihodnje nosečnosti in kolikšna je možnost ponovitve. To je bil že moj drugi posvet. Na prvem pa smo risali družinsko deblo in ugotavljali, če so kakšni indici, da je zadeva genska in ne genetska.

(odgovor članu srečki)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Genetski posvet?
25.10.2011 7:42:00   
srečki
No končno, da je ena nekaj napisala....me kr malo žalosti, ker sem sigurna, da nisva edine. Hvala za odgovor. Tudi pri meni bi morali narediti pregled zarodka, vendar ga niso :( in sedaj mi ni najbolj jasno kako bo vse potekalo. Hm se bom pustila presenetiti. Hm te lahko vprašam....kako ti je kaj pokazala nuhalna?

Še 1x hvala. Lep dan še naprej!

(odgovor članu photo)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Genetski posvet?
25.10.2011 13:39:30   
photo
Zdej je bil spontani splav v 8.tednu, tko da še ni blo nuhalne.

Ta prvič sem pa morala na umetno prekinitev nosečnosti v 24.tednu, kjer je pa predhodno nuhalna bila čisto OK. Tko da jaz nuhalno jemljem bolj kot morfološki pregled, da vidiš rokice pa nogice, pa da zdravnik pregleda organe ipd. Navsezadnje so rezultati nuhalne na podlagi statistike, kjer so pa vedno deviacije.

Lahko da pregled zarodka ni bil možen, ker je bilo preveč tvojega tkiva zraven, ne vem.

Sam posvet je čist en tak easy pogovor z zdravnikom, bolj v tej smeri, da izločijo genske vzroke za splav.

Pri meni pa je bilo včeraj spet rečeno, da je šlo pač za NAKLJUČJE. Celice so se narobe delile in to tko je. Ne moreš na to vplivat, nisi kriva. Life sux. Tko pač je.


(odgovor članu srečki)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Genetski posvet?
26.10.2011 7:41:15   
srečki
Živjo,

aha....no sj tud jaz sem morala na umetno prekinitev v 23t...in tudi pri meni je bila NS ok. So pa na morfologiji ugotovili :(, zastoj rasti in odmrtje. Otroček je bil velik le za 17t do 18t.
Kolikor so meni razložili v KC ko sem delala preiskavo zakaj ni bil pregledan otroček, zdravnica ni nič omenila, da ne bi bilo možno pregledati otročka, konec koncev sem dobila tudi pri odpustnici, da bom dobila analizo otroka. Kriva je pač dr. ki tega ni opravila....ampak kaj čmo. Ker pri meni je bilo vse tako čudno, da tudi teže in spola otroka niso zapisali....
No hvala za odgovor, da vsaj približno vem kaj pričakovati...
Ja na žalost je res tko (life sux) pa sedaj si ok? Že mogoče na novo nosečka? Si morala dolgo čakati, da sta lahko na novo začela?

No še enkrat najlepša hvala za odgovore......in želim ti vse najlepše.user posted image

(odgovor članu photo)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Genetski posvet?
26.10.2011 10:58:13   
photo
Hej!

Prekinitev sem imela februarja 2009 in potem sem po navodilih 3 menstruacije počakala in aprila 2010 rodila punčko. Tko da smo happy-family. Tale nosečnost zdaj pa je bila čisto nepričakovana, tako da mi je tudi zato morda malo lažje, ker se je nesrečno zaključila.

Sem pa bila po dogodku 2009 še zelo dolgo žalostna. Taka čudna žalost, k si kar utrujen od nje. Tu me je pa to 'rešilo' da sem dokaj hitro ponovno zanosila. Čeprav sem bila pa vso nosečnost, ob vsakem naročenem UZ prestrašena, kaj bomo na monitorju zagledali. Pa nobenih stvari za pikico (oblačil, opreme) nisem kupovala tam nekje do 7.meseca nosečnosti...

Zdaj je pa že toliko časa minilo, da dejansko lahko rečem: čas zaceli vse rane. Ko mi je to rekla sestra od ginekologinje takoj po dogodku se mi je prav grdo slišalo, ampak je res. Life goes on...

Veliko sreče tudi tebi v prihodnje...




(odgovor članu srečki)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Genetski posvet?
26.10.2011 12:45:55   
srečki
Živ...

no sem prav vesela zate (jupiiii).....tudi midva sva morala počakati 3 menstruacije in sedaj sva v akciji :) Upam, da bo kmalu pokazalo user posted image
No jaz sem pa kar nekak vse skupaj hitro premlela....čeprav žalostna sem tudi še včasih, sploh te dni k bi morala roditi, ampak se tolažim s tem, da je tko moralo biti. Morem priznati, da si me kar malo pomirila s svojo zgodbo, je pa tko k si rekla najbolj strah me je tega k bom user posted image bom vsakič s strahom hodila na UZ.

No hvala še enkrat!

(odgovor članu photo)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?