|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Mamica dveh alergikov
31.10.2011 17:43:58   
Lantej
Pozdravljeni!

Sem mamica dveh alergikov, zato imam kar nekaj izkušenj z alergijami.
Starejši je star 3 leta, ima hudo obliko atopičnega dermatitisa (od rojstva) in je alergičen na kravje mleko in jajca (oboje od rojstva), sojo (od 18. meseca), zdaj pa so mu ugotovili še alergije na pršice, arašide in živalsko dlako. Vse težave, ki mu jih alergeni povzročajo, se kažejo izključno samo na koži, zato je bil že večkrat tudi hospitaliziran, nazadnje zaradi herpesa (imel ga je po celem telesu). Že od njegovega 3.meseca se držimo diete, pa zaenkrat še ni nobenih rezultatov, vsa zadeva se samo slabša. Zdaj ga vozimo celo na bioresonanco.
Mlajši je star 1 leto in je alergičen (zaenkrat) samo na kravje mleko (od rojstva). Pri njemu se alergija pokaže z bruhanjem in izpuščaji na koži. Ker se držimo diete, drugih težav nima.
Oba namesto mleka dobivata allernovo.
Pišem zato, da bi delila svoje izkušnje (ki jih res ni malo) z drugimi mamicami alergikov, morda lahko celo dam kateri kakšen nasvet.

Lp, Petra
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Mamica dveh alergikov
31.10.2011 22:52:00   
lola_J
Tudi jaz sem mamica dveh alergikov. Tastarejši sin ima potrjeno alergijo na jajce od 9 meseca, težave s kožo pa ima takorekoč od rojstva. Ima kar visok IgE in sicer 49, no sedaj čakamo na rezultate testirianja, ki smo jih imeli v sredini oktobra. Kaže se mu pa predvsem na koži. Diete se držimo strogo. Hodili smo tudi na bioresnonaco, ki je izboljšala stanje kože (trkam), alergija pa mislim da je še vedno prisotna, kljub temu da je aparat pokazal, da je čist.
Tamljaša, ki je stara 9 mesecev, pa je alergična na KML in pšečnico. Morem rečet, da sta si lepo razdelila alergene. user posted image Ona ima sicer nizko vrednost IgE-jev (mislim, da okoli 1). Reakcija se ji pokaže na koži, kot AD. sE pa tudi držimo diete, tudi jaz ker se še vedno dojimo. Upam, da bo tudi dojenej prippomogolo h izobljšanju alergije.

A vam bioresonanca kaj pomaga? Koliko imate vi vrednost IgE?

(odgovor članu Lantej)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Mamica dveh alergikov
31.10.2011 23:10:26   
Lantej
Živjo!
Pri nas dojenje ni kaj dosti pomagalo:( Starejšega sem dojila 18 mesecev, mlajšega pa še dojim - seveda sem tudi jaz na dieti).
Glede bioresonance težko kaj rečem, ker smo bili šele 4x. Starejši je imel pred dvema mesecema IgE za mleko 23, za beljak 53, rumenjak pa 11. Ponovno testiranje je imel ravno prejšnji teden, vendar še ni izvidov.
Mlajši pa je imel pri 6 mesecih IgE za mleko 1, ponovno pa bo testiran čez cca 1-2 meseca. Upam, da bo vsaj pri njemu alergija že izzvenelauser posted image
Me pa prav zanima, kaj bo bioresonanca izboljšala in komaj čakam na rezultateuser posted image .

Lp, Petra

(odgovor članu lola_J)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Mamica dveh alergikov
8.11.2011 22:33:46   
blackcoffee
drage mamice.. ste morda pomislile, da bi lahko bil razlog alergij prav v cepivih, ki so jih prejeli vaši otroci?
če se da, dojite svoje otroke. kravjega mleka in ostalih dodatkov pa otrokom ne dajajte. sploh. raje se poslužite kozjega.
lp




_____________________________

Komaj čakam, da bo vročina sekala! :P

CEPLJENJE DA ali NE?
ARGUMENTI proti: http://www.svood.org/

(odgovor članu Lantej)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Mamica dveh alergikov
8.11.2011 23:15:48   
Najki
Nas bo imel kmalu 3 leta, je imel pa AD ze pri cca 1m, alergicen je bil na mleko, psenico, koscicasto sadje, jagode in jajce. Vse mu je slo na kozo. AD smo se pred enim letom odpravili z melemom, ki nam ga je zrihtala sanelaa na RR, ker se izogibamo alergenom, pa zdej ze 2 leti nima vec AD. Je pa prerasel vecino alergij, ostala je le na jajce in na novo odkriti orescki, predvsem orehi in lesniki. Bioresonanca nam je na prvem pregledu pokazala 100 alergij, pa nismo hodili na terapije in AD se mu ne ponavlja, tako da smo ocitno z dieto uspesni, pa jajcem se niti ne rabimo dosti trudit izogibat. Sem razmisljala, da bi ga peljala na BR terapije, ce bo alergija na orescke ostala nevarna, sam moja sestricna, ki ima zelo hudo obliko se v odrasli dobi in je poizkusila ze vse mozno, pravi rajsi ne. Njej se je kmalu po terapijah stanje zelo poslabsalo do hospitalizacije in pozna se en tak primer.

Sestrica v prvem letu se ni pokazala nobenih alergij, pa je ze ogromno jedi poskusila, sam orescke in med se nekako sparamo za kasneje. Res upam, da bo tudi pri tretjem BP in se vedno drzimo pesti, da alergijo na jajca preraste do petega leta.

Blackcoffee tezko da je imelo cepljenje, ki se izvaja pri 3treh mesecih ksne veze z AD pri enem mesecu...


_____________________________

"Na svetu je samo en najlepši otrok in vsaka mama ga ima."

(odgovor članu Lantej)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Mamica dveh alergikov
9.11.2011 19:06:05   
Lantej
Najprej replika na komentar Blackcoffee: niti slučajno naše alergije niso posledica nobenih cepiv, ker so se pri obeh pojavile že 2 meseca pred prvim cepljenjem!!! Sama sem starejšega dojila 18 mesecev, mlajši je star 1 leto in ga še vedno dojim, prav kravjega mleka pa še v življenju niti poskusila nista. Kar se pa kozjega mleka tiče - baje so tudi v njem podobne beljakovine, zato so nam ga zdravniki odsvetovali...

Najki: pri nas se je stanje po petih terapijah na BR že zelo izboljšalouser posted image . Najprej mu je tudi pokazalo 100 alergij, zdaj pa so mu baje ostale samo še mleko, jajca in kakav. In kot zanimivost: na BR je pokazalo, da mu tudi nobeno rastlinsko mleko ne odgovarja (riževo, kamutovo, ovseno...).
Kaj pa vem, mi smo poskusili vse, kar nam je svetovala "klasična" medicina, pa je bilo sčasom samo še slabše, zato smo poskusili še BR in za zdaj kar dobro kažeuser posted image .

(odgovor članu Najki)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Prihod iz porodnišnice: z obiski raje poča...
Ko se rodi nov član družine je povsem razumljivo, da se ga vsi bližnji veselijo in ga/jo želijo čim prej videti. Hitenje...
Metode uspavanja, ki škodijo otrokovemu ra...
Namesto, da bi poslušali sebe in otroka, se preveč pogosto zanašamo na mnenje strokovnjakov, sorodnikov in znancev. Le r...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?