|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  4 5 6 7 [8]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Prvošolčki 2012
4.10.2012 9:43:42   
Tutan
En mesec je že okoli user posted image

(odgovor članu Bojana 29)
Neposredna povezava do sporočila: 176
   RE: Prvošolčki 2012
11.10.2012 17:43:41   
domci
Pri nas so bile danes prve govorilne ure


_____________________________

MOJI CUKERČKI SO ROJENI:
4.5.2006 Domen
5.6.2010 Marjetka
19.4.2012 Tinkara

(odgovor članu Tutan)
Neposredna povezava do sporočila: 177
   RE: Prvošolčki 2012
11.10.2012 22:45:26   
takotako
Ekola se bom kar na vas obrnila. Mi imamo prvošolčka. Je rojen sredi novembra tako da je med mlajšimi. Sicer ful rad gre v šolo-še enkrat mi ni reku da ne bo šel. Ampak opažam pa spremembe pri njemu. In sicer zadnje 4 tedene je ljubusumen na sestrico. Sva se sicer pogovorila-mala je stara 1leto in smo začel ful bolj letat za njo ker se povsod dviguje itd.- da ona zdaj bo rabila malo več pozornosti da shodi. ampak da imam oba enako rada,itd. Potem naprimer je postal nenormalno trmast prov izpade histerije ima.
Jokav je ful bolj. Naredit pa noče čist nič. Zadnjič sva šla v hrib in je hotu takoj domov-čeprav sva šla nabrat kostanj za njegov piknik. No pa jeziika nazaj.

Zdaj pa ne vem, malo sem premišljevala da je ful utrujen. Ker tak je bil včasih če je kak dan premal spal. In ne vem več kako mu pomagat.

smo pa imeli govorilne in mi je rekla da se vidi da je eno leto mlajši. da se ful trudi risat in pisat pravilno samo da ga prsti ne obogajo. Tako da je predlagala kratke vaje doma.

V interesne dej.sem se odločla da ga ne bomo vpisali razen če bo izrecno kaj hotel. No hotu je pravljične ure-ker hodi tudi njegova 'punca'iz vrtca ki nista skup v razredu. Pa ang.imajo dodatno.

Naloge imajo vsak dan. ali kaj narisat, ali povezat, razen petka ko imajo prost vikend. Rada bi ga naučila da ko pride domov da pregleda torbico in jo pripravi za nasljenji dan-če je treba kaj ošilit ali nalogo dokončat, sam je včasih kar nekaj utrujen in gre ležat ali pa se hoče mal jokat.

Učiteljica ga je pohvalila da so ga vsi sprejeli in da res nima problema z njegovim vedenjem.Da sodeluje in je ful vesel.
Ne vem a ima katera kake težave? Jaz upam da mine ker mi postaja žal da ga nisem drugo leto vpisala v šolo.

pri nas so se začela tekmovanja? Za matematiko. No pa ga niti nisem vprašala ampak ga nisem prijavila. Pa še nekaj otrok ne bo hodilo. tud učiteljica je rekla da težko določi kdo je za takšna tekmovanja in da je mogoče prekmalu samo da oni pač v sklopu šole ponudijo. Da pa če je za take stvari, bo že čas pokazu in se bo še imel možnost izkazat.

(odgovor članu domci)
Neposredna povezava do sporočila: 178
   RE: Prvošolčki 2012
13.10.2012 17:38:49   
Tutan
Naš je tudi najmlajši v razredu. In med njimi in nekaterimi je skoraj leto razlike. Pa mislim, da je dobro zanj, saj se trudi dosegat sovrstnike na vseh področjih, ponekod jih tudi presega. V bistvu bistvene razlike med njim in starejšimi otroci ne vidim, niti kar se čustvnega stališča tiče, tako da sama mislim, da ga nismo kiksnili, ko smo ga vpisali v šolo z letniki.

Kar se tiče izpadov, trme, histerije - se pojavljajo tudi pri starejših otrocih - ni pogojeno, koliko je razlike med otrocmi, ker verjetno bi povsem enako reagiral tudi če bi bil januarski, februarski istega letnika. Otrok pač na tak način izraža svojo stisko oziroma nelagodje.

Nekako smo mame kar malo šokirane (po pogovoru z drugimi mamicami z okolice) ko gre otrok v šolo. V tem mesecu, ko je zdaj pretekel, lahko rečem, da je tudi naš začel spreminjat obnašanje - predvsem je bolj samosvoj in uveljavlja lastni jaz. In to počne tudi tvoj. Na nek svoj način se hoče uveljavit (trma), po drugi strani pa je otrok in svojega nelagodja ne zna izrazit (jokavost). So mali otroci, potisjeni v velik svet (tudi naš precej hitreje pade v jok - moja razlaga je ta, da je ves dan pogumen inse trudi - in želi potrditev - in ko pride do prepreke - je enostavno preutrujen in pade v jok). Nič hudega, vsi bodo šli skozi to, slej kot prej. Tudi pri nas učiteljica pravi, da je izredno priden, poslušen, vodljiv in da ga imajo vrstniki radi.
Pomembno je da si vzameš čas za svojega sinčka - da počneta kaj sama, res sama, pravljice, sprehodi, pogovori. Res ti je malo zaštekal na pohodu, ampak spodbujaj ga, daj mu vedet, da je super, da sta malo sama, da se pogovorita.
Glede interesnih - mogoče pa ne bi bilo slabo, da bi ga vpisala kam, kjer bi imel resno delo (kakšen šport, glasbena?) Ponavadi na teh treningih otroci pridobijo ogromno samozavesti, ker se trudijo, trud prinese rezultate in vpeto je ogromno pohvale. Bo tudi doma malo bolj samozavesten. In kar pogumno na kakšna tekmovanja - otroka poznaš. Veš recimo, da mu gre super matematika - mogoče pa peša na kakšnem drugem področju - in takšno tekmovanje bo zopet super, ker malo med sabo in malo za lasten ego, nič hudega, le pogumno naprej...

Kakorkoli - naš hodi načeloma domov okoli 15.30h, ga dvignem po treningu - in je utrujen - 2x tedensko trening, 2x tedensko zdrav življenjski slog, tuj jezik - se kar nabere. Ampak naš rabi samo malo cartlanja na kavču, kak krepčilni napitek, pa greva potem ven še za urco, dve. Zvečer pa vedno pravi čas spat (osem nula nula temu pravimo user posted image ).

(odgovor članu takotako)
Neposredna povezava do sporočila: 179
   RE: Prvošolčki 2012
18.10.2012 21:54:19   
takotako
Hvala, za napisano. user posted image stanje je malo boljše.
Pozornost sem mu v pop.času obrnila z plakatom pohval. In sicer sem naredila plakat za letos in naštela kaj naj bi delal sam.bolj osnovne stvari ne ne vem kaj, ampak do zdaj smo se vedno kregal no zdaj sem mu povedala da to so njegove naloge, in potem zvečr dobi nalepkico...ki jo nalepi na plakat z nagradami. za vsako nagrado mora dobit določeno št. nalepk. No in je ful navdušen, pa mava to že kake 14 dni. Dobi pa lahko tud nagradno nalepko če mi gre pomagat avto sesat, itd... te stvari vse sama delava tako da zraven klepetava.
No in se je tud odnos do mlajše sestre popravil.

(odgovor članu Tutan)
Neposredna povezava do sporočila: 180
   RE: Prvošolčki 2012
27.11.2012 18:18:15   
Shorty_
No tudi moja še 5 letnica se je odlično ujelauser posted image na govorilnih je povedala da vse sledi normalno, malo več vaj smo delali za grafomotoriko pri zapisovanju številk, ampak je hitro obvladala. Tudi prvi preizkus znanja je pisala brez napak, tako da zaenkrat sem zelo zadovoljna in mislim da sem se prav odločila da sem jo že letos dala v šolo. Decembra bo stara 6.

Me pa zanima če tudi vaše prvošolčke presedejo med preverjanjem znanja? se mi je zdelo hecno ko mi je hči povedala da jih e presedla da ne bi videli en k drugemu user posted image

(odgovor članu takotako)
Neposredna povezava do sporočila: 181
   RE: Prvošolčki 2012
18.12.2012 9:28:39   
domci
Tale tema je že skoraj čisto zamrla.
Kaj se učijo vaši prvošolčki?  Pri nas so vzeli števila do 5, z njimi seštevajo in odštevajo.
Črk še niso jemali


_____________________________

MOJI CUKERČKI SO ROJENI:
4.5.2006 Domen
5.6.2010 Marjetka
19.4.2012 Tinkara

(odgovor članu Shorty_)
Neposredna povezava do sporočila: 182
   RE: Prvošolčki 2012
18.12.2012 21:04:10   
takotako
živjo!!
Pri nas so vzeli številke do 4, pa črke do Č.
Me pa zanima kako pri vas deluje domača naloga. Pri nas naj bi jo naredil sicer v podaljšanem bivanju sam pač če ima aktivnosti jo ne naredijo in zdaj sem opazial da imajo stvari ki jih mora on meni pripovedovat. Problem imamo ker mali pozabi da ima domačo nalogo, kjub mojemu spraševanju. In opominjanju. Ko greva domov ga takoj vprašam in mi reče da jo nima ali pa da jo je naredil. Pol pa pregledam zvezek pa nima narejene.? Kako pa pri vas?

(odgovor članu domci)
Neposredna povezava do sporočila: 183
   RE: Prvošolčki 2012
19.12.2012 10:06:03   
domci
Pri nas jo naredi v podaljšanem bivaju, če pa ne uspe pa pove in jo naredimo doma. Je pa tudi on na začetku leta to jemal bolj tako pa sem ga kar malo bolj na trdo privila, zdaj pa lepo pove. Grem pa tudi jaz zvečer čez zvezke, da vidim, če je kaj pozabil ampak moram potrkat za enkrat je kar uredu.
Tudi za govorno vajo je lepo povedal kaj moramo naredit, čeprav je učiteljica dala tudi pisna navodila.


_____________________________

MOJI CUKERČKI SO ROJENI:
4.5.2006 Domen
5.6.2010 Marjetka
19.4.2012 Tinkara

(odgovor članu takotako)
Neposredna povezava do sporočila: 184
   RE: Prvošolčki 2012
19.12.2012 14:58:55   
Bojana 29
Naši otroci so do sedaj dobili štiri naloge (prinesti sličice jeseni, zime, prinesti so morali jesenske plodove in liste, izdelati okrasek in "napisati" kaj želijo svojim sošolcem v prihajajočem letu). Pa povedati morajo obnovo knjigic za bralno značko (do sedaj je moja deklica povedala dve) - nimajo pa točno določeno kdaj mora kdo povedati obnovo. Moja deklica prinese domov torbico samo v petek (med tednom včasih mapo - če dobijo kakšno obvestilo za starše). Vse naredijo v šoli (kar ne končajo med poukom, dokončajo v podaljšanem bivanju). Ker pa je imela male težave z grafomotoriko, sva vaje delali sami doma. Drugače pa v šoli uživa. Učiteljica jo zmeraj pohvali (edino pri oblačenju je vedno zadnja user posted image ).
Do sedaj so spoznali števila do 5 (z ničlo vred), seštevanje in odštevanje teh števil. Črk še ne pišejo.
Ta teden je moja prvošolka zbolela in vsako jutro joče ker ne sme v šolo.

(odgovor članu domci)
Neposredna povezava do sporočila: 185
   RE: Prvošolčki 2012
16.1.2013 17:15:48   
Alisa
Pozdravček,
no pa da se še jaz pridružim :-)
Imam prvošolčka in je nad šolo navdušen, do zdaj so jemali številke od 0-8 in črke A-L, pri matematiki imajo sesštevanje in odštevanje, ter geometrijske like, so pa že pisali.
Ima pa problem z njegovim obnašanjem, bil je miren fant, in doma nimam problemov, glede obnašanja do sestre 3 leta ima, vendar sem opazila da se zadnje dni obnaša grozno, renči, vpije, ni zbran pri nalogah, ga sprašujem kaj je narobe pa prav nič :-/
Danes pa sem doživela šok k mu je učiteljica napisala v publikacijo, da je sošolko stiskal za vrat, itak sem padla v jokuser posted image ,
res ne vem kaj je narobe.
Vprašala sem ga kaj je bilo, pa mi reče da jo je zato prijel za vrat, ker mu ni verjela. Joj, kako mu naj razložim, nočem da postane pretepač, da se brani na tak način, res ne vem kje naj začnem.


_____________________________

preden si bil spočet, sem si te želela,
še preden si bil rojen, sem te ljubila
in komaj si se rodil, bi zate umrla.
To je čudež življenja.



(odgovor članu Bojana 29)
Neposredna povezava do sporočila: 186
   RE: Prvošolčki 2012
18.1.2013 13:06:28   
Balerina
No kot prvo mislim da je ta jok pretiravanje. Ja otroci različno reagirajo in potrebno se je z njimi pogovarjati. Moj srednji tudi dostikrat reagira ''napačno'' pa se pač pogovarjamo. Predvsem mu poskušam prikazati kako bi bilo če bi njega kdo tako stiskal da se lažje uživi v taga otroka. Potem pa greva skozi kako bi lahko drugače reagiral. Vendar pri tem jaz skoraj nič ne govorim, le vodim malo on pa razglablja in razmišlja kako bi bilo drugače. No ja je dol proces pa upam da bo enkrat le dojel.

Pri našji večji, 1. razred pa predvsem spoznavajo številke, do sedaj so do 8 pa like in telesa. Spoznavali so prometne znake, pa bralno znarčko, večina so že povedali dve pesmici in dve knjigici.
So bili že na sistemetskem pregledu pa me je malo presenetilo ker niso kontrolirali sluha. Ga pri vaših tudi niso?

(odgovor članu Alisa)
Neposredna povezava do sporočila: 187
   RE: Prvošolčki 2012
22.1.2013 15:38:02   
Dudica1
No pa da še jaz kaj povem.
Moj pruček v šoli uživa,piše,pozna črke,zdaj že malo bere skratka mu gre.
Problem imava pa s pesmicami in govornimi vajami,on namreč ne pove nič.Nima nobene govorne napake,izraža in govori zelo lepo in to ve tudi učiteljica,ker je med odmori in po kotičkih lahko glasen.
Pesmico se naučiva in jo zna,ko je treba pa v šoli povedat pa tud ust ne odpre...in danes sem bila v šoli z njim da bova skupaj in tudi nič!! Jaz sem obupana in ne vem več kaj naj,kako naj mu pomagam.O učiteljicah ne bi...bila sva pri psihologinji in ga spremlja kako in kaj. Ne vem resnično ne vem več user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil Dudica1 -- 22.1.2013 15:39:15 >

(odgovor članu Balerina)
Neposredna povezava do sporočila: 188
   RE: Prvošolčki 2012
26.1.2013 12:02:43   
Shorty_
Dudica1, nimam ideje, ampak kaj pa v vrcu je povedal pesmice? Ste imeli bralnega palčka?

Naša nima težav z nastopanjem, ampak ni se pa še čisto povezala z učiteljicami, namreč ne želi v šolo v naravi, malo pa je vrjetno krivo to da ima motnje strjevanja krvi in se ne počuti varno predaleč od mene, ker so krvavitve pogoste.

Kar se tiče učenja vse super, spoznali vse glasove, številke do 7, računanje do 5 z nič, počasi se bodo začeli učiti pravilen zapis črk.

Začela je sama brati in ima veliko veselja in volje, tako da zaenkrat nimam pripomb.

Kako so pa kaj ostali, dajte se malo več javljat da malo počvekamouser posted image

(odgovor članu Dudica1)
Neposredna povezava do sporočila: 189
   RE: Prvošolčki 2012
28.1.2013 15:50:53   
Dudica1
Ja v jutranjih kotičkih je bil isto bolj tih...kasneje ko pa ni bilo treba je pa vse povedaluser posted image ...no je zdej to drugo pesmico povedal tako da upam da bo mal lažje naprejuser posted image
Druge stvari so pa okej,odštevanje mu še mičken nagaja ampak me ne skrbi user posted image

(odgovor članu Shorty_)
Neposredna povezava do sporočila: 190
   RE: Prvošolčki 2012
29.1.2013 22:00:30   
Lolek in Bolek
Tutan iz katerega dela slovenije pa si, če ni skrivnost?
Sem kaj pomešala, si morda vzgojiteljica?
Lahko tudi na zasebno odgovoriš, če ni skrivnost!

(odgovor članu Dudica1)
Neposredna povezava do sporočila: 191
   RE: Prvošolčki 2012
6.2.2013 9:05:53   
takotako
Hoj

Glede drugačnega obnašanja moram rečt da se je tudi naš spremenil-sicer v šoli ne ampak doma je živ hudiček. Odgovarja, trmast je za znort itd,... Jaz sem malo omilila z nagradami... Tko da če je priden da si daje nalepke in potem za 10 nalepk gremo nekam po njegovi izbiri.
Čeprav zdaj en dan sem mu pa kazen dala-ker se je obnašu ful grdo ko smo mel obiske in mu nisem hotla pridigat tam ker nebi nikamor prišla in sem se potem usedla in mu povedala da ne pride k njemu sošolka ta teden ker če neki rečem to velja... Zaenkrat je boljše-bomo vidl.

govorno vajo je povedal lepo, domače branje končujemo eko bralno značko potem pa še iskrice.

KOOOnčno se je odločil in šel v en šport. sem ga pustila zdaj nekaj časa in ga nisem silila ker je mel povsod odpor. Pa sem opazila da se je polenil, da je bil kar pred televizijo, potem pa razdivjan kar naekrat. Tako da sem mu dala ultimat da enos tvar si mora izbrat in sva jan.hodila na probe. No in je izbral karate.
Sem pa rpesenečena ker ima zdaj po ta novem jok za izsiljevanje.

Ampak drugače je pa priden.
Edin kar me je zmotil so bile januarske govorilne ure in mi je kazala iste stvari kot oktobra, in skoz ponavljala da je en let mlajši. To itak mi skoz govori. Sicer se zavedam da ima slabo motoriko rok, in da nima koncentracije sam potem ko sem malo govorila z drugimi sem pa opazila da pa marsikdo je isti, eni še volje za črke in št.nimajo kar pa moj ima.
Tako da sem malo razočarana na učiteljico ker se res nisem mela nameta vtikta v zadeve, sam nič mi ne zna povedat-ali mu še kaj ne gre, ali mu kaj gre,... Tako da sem se odločlda da grem feb.spet na govorilne ker moram itak se zmenit d ami bo mel povedala kaj bojo delali po počitnicah ko njega ne bo. Da ne bo mel preveč za delat. In jo bom direkt spraševala kako mu gre mat, slo, itd...

(odgovor članu Lolek in Bolek)
Neposredna povezava do sporočila: 192
   RE: Prvošolčki 2012
12.2.2013 10:32:18   
bori2
No, da še jaz primaknem svoj lonček.
Naš prvošolček gre zjutraj z navdušenjem v šolo, glede izbire oblačil ne odstopa od vseh ostalih vendar vztrajam - že za sestro je veljalo, da je šola služba, zato se za v šolo uredimo, ko so športni dnevi pa se gre v trenerki, pri tem vztrajam. Zjutraj poje neko malenkost in pred 7 je že v jutranjem varstvu. Prejšnji petek so vzeli črko K, sedaj štejejo naprej in nazaj do 10. Hodi v 3 krožke v podaljšanjem bivanju, vendar je vseeno ob 3 popoldan že doma. Nalogo navadno v celoti naredi v podaljšanem bivanju, sedaj ko so veliko na snegu, ostane kaj tudi za doma - dorisat, pobarvat, povezat, včasih tudi kaj za poiskati - časopisi, knjige, plodovi,... Naloga je vsakodnevna, izjema je petek, ko prinese domov vse, da se pregleda kaj so počeli. Oboje govorilne je bil pohvaljen.

Kot opažate nekatere na forumu, pa se je drastično spremenilo vedenje - od pridnega in zelo, zelo ubogljivega fanta nam je v petih mesecih postal vražiček - odgovarja, obrača z očmi, se izogiba delu,... večkrat pride tudi kaj potolčen - posledice divjanja v šoli. Njegova učiteljica pa nima pripomb - kaj to pomeni raje ne razmišljam. Verjetno bistveno ne odstopa od povprečja.

Standard, ki ga je prinesel na spričevalu je A, tako, da smo ga pohvalili.

Glede utrujenosti pa tudi mene zanima. Ker vstajamo kmalu po 6 uri zjutraj vztrajam, da je v postelji ob 8. Vseeno sta četrtek in petek zjutraj zanj že tako naporna dneva, da zaspi že po 7. Za vikend tako en dan počivamo, enega gremo pa ven. Spomnim se pri starejši hčerki, da so bili prav pomladni meseci tisti, ki so ji pobrali vso energijo. Kako to z utrujenostjo rešujete ve?


< Sporočilo je popravil bori2 -- 12.2.2013 10:36:47 >

(odgovor članu takotako)
Neposredna povezava do sporočila: 193
   RE: Prvošolčki 2012
18.2.2013 8:57:34   
tinkatonka
No še nekaj o mojem prvošolčku:
- VEDENJE - zelo priden, na dveh govorilnih urah samo pohvaljen kar se vedenja tiče, vedno uboga na prvo besedo, sodeluje, prijazen, pripravljen pomagati
- KROŽKI - na svojo željo hodi na judo, folkloro in nogomet (vse večinoma v času POB, razen nogometa, ki ga ima ob torkih od 16h do 17h). oktobra je en dan je prišel domov in rekel, zakaj ga nisem na angleščino vpisala (ima ta dan tudi judo, ampak se mu ne prikravata) in sem ga :)
- BRALNA ZNAČKA - povedati mora 3 pesmice in tri obnove knjige. pesmice mu bolje ležijo, pri obnovah pa se trudi ponavljati vsak stavek skoraj dobesedno, zato morava še malce vaditi kako se obnovi zgodbico(ima še dve obnovi knjigic za povedat, da končava bralno značko)
- BRANJE - pri nas so spoznali do danes 8 črk (A, E, I O, T, M, N, J) in dobivamo za vsako črko posebej domov bralne liste. Kako gre vašim otročkom branje (tistim, ki ob vstopu v šolo niso poznali črk in niso znali brat)? Moj sin je znal 1.9. napisat svoje ime in nič drugega, ga črke namreč nikoli niso zanimale. Seveda imava zdaj na ta račun "več" dela s spoznavanjem črk in branjem. Ker je branje pač veščina in vaja dela mojstra sem opazila, da ni dovolj, da samo čez vikend bolj "bereva" ampak morava to početi vsak dan. Tak da vsak dan dva stavka prebrat pa bo.
- SEŠTEVANJE - zdaj tudi seštevajo do 10. Pa me zanima ali vaši že iz prve takoj vejo kot je rezultat, ali si npr še vedno pomagajo tko v mislih? Ok za majhne številke ni problem, ampak ko je pa 7+3 npr pa šteje do sedem (v mislih oz. čisto potiho in potem doda še tri v takem smislu da šteje 8,9, 10 - no ne vem če sem prav opisala, da je razumljivo).
- DOMAČA NALOGA - imajo jo skoraj vsak dan. Jaz mu tudi čez vikend kot ponovitev stvari, ki so jih jemali čez teden, dajem nalogce. Delovne navade ima že, mu ni problem, edino branja zaenkrat še ne obožuje, ker mu pač še ne gre najbolje.
- IGRICE ZA UČENJE - kakšne igre se kaj igrate, ki spodbujajo npr spoznavanje črk, likov?? ta vikend se je moj učenjak navdušil nad vislicami. In zdaj tudi tako spoznava kakšne nove črke, črkuje, piše (na tablo piši briši ), pa na internetu sem našla ene naloge z liki in telesi, v avtu npr iščemo rime na besede.....še kakšna ideja???
- SPANJE - ob 20h je v postelji in spi. Zjutraj je ob 7h že v šoli, zaenkrat pretirane utrujenosti ni, je pa presenetljivo več začel jesti :)

< Sporočilo je popravil tinkatonka -- 18.2.2013 9:02:31 >


_____________________________

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)


(odgovor članu bori2)
Neposredna povezava do sporočila: 194
   RE: Prvošolčki 2012
9.6.2013 21:14:42   
Shorty_
Lep pozdrav mamice prvošolčkov, no kmalu to ne bodo večuser posted image

Leto je hitro minilo, naučili so se ogromno za moje pojme.

Pri nas že vsi berejo, imajo bralne liste, ki jih starši podpišemo vsak dan ko bere 10 min, in mi je ta sistem res zelo všeč, da se začne učenje branja takoj pri spoznavanju črk.

Računajo do 20, sedaj so začeli računati s tremi števili.

Ogromno so bili zunaj, imeli 2 govorna nastopa, se naučili veliko pesmic.

Skratka, še vedno hodi rada v šolo, seveda pa se veseli počitnic.

Jaz se jih veselim malo manj, saj bo kar pestro z varstvom.

Kako ste pa vi preživeli prvo šolsko leto?

(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 195
Stran:   <<   < Prejšnja stran  4 5 6 7 [8]
Stran: <<   < Prejšnja stran  4 5 6 7 [8]
Pojdi na:





Kdaj se vaš otrok začne spominjati?
Noben otrok nikoli ne pozabi materinega glasu. "Eden najzgodnejših spominov je spomin na materin glas."
Razhod: menjata se starša, ne otroci
Ločeni milenijci vse pogosteje puščajo svoje otroke, da živijo v družinskem domu, medtem ko starša živita z njimi v izme...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?