|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Prvošolčki - kako drugod?
1.9.2005 16:41:45   
špelin@
Joj, saj sem se komaj znašla na prenovljenem forumu

Bom kratka, ker se mi niti ne da razpredati - kot bi to počela po svoji stari navadi

1. Ali imajo vaši prvošolčki svoje lastne torbe ali uniformirane, ki so jih dobili v šoli?
Naši so danes v šoli dobili velike "cotaste" rumene in sive nahrbtnike, potiskane z logotipom šole, svojih ne smejo imeti. Nahrbtnike bodo imeli na sebi vsakič, ko bodo šli kam ven, da jih bosta učiteljica in vzgojiteljica takoj prepoznali (njuna razlaga). V njih bodo vsakodnevno prenašali copate, peresnice in beležko.

2. Kako daleč smejo v vaši šoli iti starši prvošolčkov? Mislim dobesedno fizično: do kje z njimi v šolo?
Pri nas smo danes izvedeli za prepoved vstopa do garderobe. Malčke smemo pospremiti le do šolske avle, nato morajo sami v prvi "štuk". To pomeni, da se morajo sami sezuti, sleči, urediti, pospraviti čevlje, copate, ev. dežnike,... (copati bodo romali z njimi vsak dan domov). Na prvem sestanku junija je ena od mamic to izpostavila, a je ravnateljica takrat zagotovila, da ne bo problem...????

Gre za čisto navadno podružnično OŠ v kraju z 18 tisoč prebivalci, v kateri so otroci do 5. razreda devetletke in ima en oddelek "prvčkov".

Dobrodošle izkušnje in/ali mnenja.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Prvošolčki - kako drugod?
1.9.2005 17:05:19   
Gina
Špelina, lahko ti povem kako je to v šoli mojih otrok, pa tudi kako je to v šoli, kjer sama delam

- pri mojih otrocih imajo svoje "aktovke", otroške kovčke ali nekaj takega za ob petkih domov nosit reči, naši pa so dobili od neke založbe vsi enake nahrbtnike, lahko imajo pa svoje od doma, kar pač želijo. Tudi pri nas nosijo vse domov le ob petkih, sicer imajo stvari vseskozi v šoli

- pri nas in v šoli mojih otrok, morajo starši otroke spremiti do razreda, se pravi otroka morajo oddati tisti osebi, ki je trenutno za njihovo varnost zadolžena (učiteljici v jutranjem varstvu, razredničarki, vzg. ali popoldanski vzgojiteljici) ravno tako je pri odhodu, otroka prevzamejo pri učiteljici. Vse to je zaradi varnosti. Posebej smo poudarile, da otroka ne smeš pustiti v garderobi. Mene zelo skrbi, da se ne bi kakšen prvček zugubil ali taval po hodnikih. Sicer se obleči, sleči in poskrbeti zase dokončno naučijo v 1. razredu, ta samostojnost v tem obdobju pride, vendar zdaj ni govora o tem, če sem te prav razumela. Obstajajo pa otroci, katerim starši podpišejo potrdilo, da lahko sami prihajajo v šolo, ker pač stanujejo tako blizu, da ne hodijo čez nobeno cesto, pa še starši jim zaupajo, da se ne bodo zadrževali na hodnikih, menijo, da so dovolj zreli za to. Nekateri v resnici so, večina pa ne.

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Prvošolčki - kako drugod?
1.9.2005 17:28:48   
india
Špelina, tudi pri nas je popolnoma enako kot pri Gini.
Torbice, nahrbtnike imajo svoje, v njih ob petkih odnašajo stvari iz šole in v ponedeljek nazaj v šolo.

Kar se tiče poti v razred, jih starši MORAJO spremiti do razreda, sprva jimpomagajo pri preobuvanju,...injih predajo učiteljici, nato so malo samostojnejši. A mimo razredov prvo,drugo in tretješolcev, naj ne bi hodil nihče drug. Imajo pa razrede v prtličju,kadar pa gredo recimo v 2.nadstropje v hranilnico, jih spremi učiteljica ali starš!

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Prvošolčki - kako drugod?
1.9.2005 18:26:33   
Anonimen
Pri nas imajo lahko svoje torbice

Starši jih pospremijo do razreda. V razred ne smejo.

(odgovor članu špelin@)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   Prvošolčki - kako drugod?
1.9.2005 19:28:44   
mammy26
tudi pri nas je tako, da sicer so dobili simpatične modre nahrbtnike, lahko pa za ob petkih imajo svoje. V šolo jih mora pospremiti starši.

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 5
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Kaj pa, če nočem biti "samo"...
Sem slaba mama? Prevec delam? Premalo dam sebe otrokom? Sem sebična, ker uživam še v toliko drugih stvareh in ne samo v ...
Ko uspavanje traja tudi več kot eno uro
Kaj storiti, ko otrok zvečer, pa tudi čez dan, nikakor ne more zaspati in porabite tudi več kot uro, da otrok vendarle z...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?