|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Bezgov sirup
19.5.2012 16:00:49   
divans1
Prebrala sem, da bezgov sirup ni priporočljiv, da da pijejo doječe mamice, ker povzroča krče, pa ravno danes sem ga naredila 10 litrov...:( ma kira izkušnje s tem?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Bezgov sirup
19.5.2012 16:33:23   
divans1
In kateri hrani se je res dobro izogibati v času dojenja vsaj prve 3 mesece....razen agrumov, surovega sadja in zelenjave? Čokolada tudi povzroča krče, en kapučino na dan lahko spijem, ali pa pojem čokolino?

(odgovor članu divans1)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Bezgov sirup
19.5.2012 16:39:02   
scorpiogirl
Jaz se čokoladi nisem odpovedala, niti surovemu sadju in zelenjavi. Solate nisem kisala, no agrumov tud nisem jedla. Aja, kavi se tudi nisem odpovedala. Je pa mojemu mlajšemu krče povzročalo mleko, tako da sem mleko v kavi zamenjala z riževim mlekom. Ostalo mu ni povzročalo nobenih krčev. Pomoje kar vse po vrsti jest, pa ne pretiravat user posted image

_____________________________

Ni nam dolgčas :)

(odgovor članu divans1)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Bezgov sirup
19.5.2012 16:47:41   
divans1
Kako si pa pogruntala, da mu je ravno mleko v kavi škodilo? Kaj pa potem, ko so krči minili, si pa normalno spet kavo z mlekom pila? Mleko, ki ga popijemo mamice, tudi povzroča krče??

(odgovor članu scorpiogirl)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Bezgov sirup
19.5.2012 17:01:28   
Doll
Nobeni prehrani in nobeni pijači se ni treba kar tako odpovedat.Imaš forum dojenje,pa ga malo preberi

(odgovor članu divans1)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Bezgov sirup
19.5.2012 17:42:38   
caramel

IZVIRNO SPOROČILO: Doll

Nobeni prehrani in nobeni pijači se ni treba kar tako odpovedat.


Nutricionistka v porodnišnici, ki sem jo malo zaslišala o prehrani doječih mater, mi je zatrdila, da za nobeno hrano ni znanstveno dokazano, da bi imela neželene vplive na velik del dojenih otrok. Med živili, ki pogosteje povzročajo težave pri dojenčkih je v prvi vrsti izpostavila kravje mleko, ter hrano, ki napenja. Posebej je poudarila, da z izogibanjem sveži zelenjavi in sadju otroku in sebi lahko narediš več škode kot koristi, saj vsebuje prepotrebne vitamine. V primeru težav (krčkov, napenjanja...) je priporočala opazovanje prehrane nosečnice in reakcije dojenčka - v podobnem stilu kot pri dodajanju goste hrane: hrani, ki se ti ne zdi problematična postopno dodajaš hrano, ki bi po tvojem mnenju lahko imela neželene učinke.

Bezgov sok sem jaz med dojenjem pila, ni pa v nobenem primeru priporočljivo dnevno spiti več kot kozarec, dva katerekoli sladke pijače.

(odgovor članu Doll)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Bezgov sirup
19.5.2012 18:06:04   
divans1
A potem tudi sladko ni priporočljivo za piti, kaj pa lahko potem pijem, samo vodo in grenki čaj...?

(odgovor članu caramel)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   [Brisano sporočilo]
19.5.2012 23:06:46   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu divans1)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Bezgov sirup
20.5.2012 20:07:10   
Anonimen
js sm se odpovedala samo solati ampak sam za 2 meseca, drgač sm jedla čist vse, pa je blo ok

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Bezgov sirup
4.6.2012 15:20:36   
Weeda
Kak kozarec bezgovega soka ne škoduje prav tako ne ostale stvari, vse v mejah normale. Previden je treba biti pri medu (se ga ne daje otrokom), pri doječih mamicah pa stvarem, ki tudi njim samim povzročajo težave oziroma stvarem, ki napenjajo (pač ne poješ cele porcije prebranca user posted image ). Vitamini so za mamico in otročka nujni, zato se jim med dojenjem nikakor ne izogibaj - sveže sadje in zelenjava sta torej nujna.

< Sporočilo je popravil Weeda -- 4.6.2012 15:21:23 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Bezgov sirup
17.7.2012 10:19:43   
ina11
Glede bezga... Sem bila zelo presenečena, ko sem prebrala, da se bezgovega soka ne sme piti v času nosečnosti in dojenja. Razlog ni v napenjanju, ampak v alkaloidih, ki lahko škodoujejo plodu in kasneje dojenčku. Prebrala pa sem to v reviji mama in še nekje na internetu. Pitje tega soka tako ne priporočam. Glede preostale hrane pa... Moji tamali je zelo škodovala čokolada, tako da sem se ji v prvih treh mesecih čisto odpovedala, prav tako pa nisem jedla hrane, ki navadno napenja mene. Ker vedno, ko je napenjalo mene, je bil jok. Je pa vsak otrok drugačen. Starejšo je mučilo ne glede na to, koliko sem pazila pri hrani, tamalo pa samo izjemoma, in to takrat, ko sem se najedla čokolade, murkovega zosa in morskih rib... user posted image Pa ribe naj ne bi povzročale težav...sem jih jedla 2x in obakrat je bila kriza.

(odgovor članu Weeda)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Bezgov sirup
20.7.2012 17:30:30   
Taddy78
Pediatrinja mi je pri 1.mesecu na sistematskem rekla, da na večjo količino mleka vpliva breskov sok. In ker sem že bila sita čajev za dojenje in vode, sem ga seveda z veseljem pila. In to je bilo edino, kar naši puži ni pasalo. Drugače sem jedla vse. Le kak bi bilo, da celo nosečnost nekaj ješ, ko pa se otrok rodi, pa naenkrat prešaltaš na drugo prehrano...no, razen če imajo res hude krče.

(odgovor članu ina11)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?