|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Obroki
19.8.2012 10:58:34   
Monstera
Zdravo punce!
Mi se malo lovimo s tem, kaj jest zvečer, kaj zjutraj in tako. Imamo 8 mesecev in pol starega fanteka in je ogromno. Ni važno ob kateri uri mu kaj ponudimm on vse poje. Sem pomislila, da se mogoče nikoli ne naje dovolj? Recimo zjutraj mu ponavadi ponudim Hipp sadnega, a ga zavrača. Zdaj je sprejel kruhek in piščanjčja prsa. Zvečer mu damo žitno kašico, se mi zdi da se z njo dosti naje, da se ne zbuja ponoči. Potem pa čez dan obvezno banano in žemljico. Ampak to je spet kruh. Kaj naj mu drugega dam za zajtrk? Ali lahko recimo ramo namažem na kruhek? Drugače pa še vedno dojim. Kosilo pa papa z nami, kar naredimo in tudi to papa dvakrat v dnevu. Pa še sadje ko ga jemo čez dan, tudi on spet dobi.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Obroki
19.8.2012 11:14:59   
Izabelina
vse mlečne jedi: gres, mlečni riž, kaša, lahko tut polenta z mlekom... pa piškoti (uni navadni piknik) v mleku, skute s sadjem...


čeprou mogoče tole pride pol čez kšn mesc bolj v uporabo, ko bosta štartala z navadnim mlekom (men sta zdravnica in patronažka rekla, da lahko te kuhane zadeve je z navadnim mlekom že veliko pred prvim letom, pije pa naj AM)

_____________________________

Naj tvoje srce razposajeno zazvončklja,
kot mu je usojeno!

(odgovor članu Monstera)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Obroki
19.8.2012 18:01:59   
Monstera
Aha, ja saj to z AM mi je tud zoprno, tolk je mlečnih stvari ki bi mu jih dala pa ne smem XD

(odgovor članu Izabelina)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Obroki
19.8.2012 18:52:27   
Najin_pikec
Jaz mu dam za zajtrk kašno mlečno-žitno kašico (tiste z AM) ali pa kruh z margarino in marmelado, zraven pa še malo sadja. Kravje mleko pa dobi kakšno žličko, če npr. jaz jem kakšen čokolino in mu dam za probat, ali pa ko je špinačo, ki jo pripravim s KM.

< Sporočilo je popravil Najin_pikec -- 19.8.2012 18:55:18 >

(odgovor članu Izabelina)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Obroki
19.8.2012 21:14:16   
cilla
Jaz mojim skuham tudi gres. Na mleku iz mlekomata (nam je patronažna svetovala, da če bom že dajala mleko, nikakor "alpskega", ampak obvezno sveže, po možnosti od kmeta), ampak redčim 50:50 z vodo. Včasih dam v mleko malo vanilijeve sredice, včasih cimet in malo naribanih jabolk... Imata ful rada.

(odgovor članu Najin_pikec)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Obroki
19.8.2012 21:55:07   
kokosh
Jaz tudi našemu (7.5 mes) dam gres ali mlečni riž na KM (razredčenem, domačem), zraven včasih zamešam še jabolko ali banano. Rad ima sadje s skuto (žlica puste skute + 2 piškota + pest borovnic/ naribano jabolko/ banana).

(odgovor članu cilla)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Obroki
19.8.2012 22:17:18   
Doll

IZVIRNO SPOROČILO: Monstera

Zdravo punce!
Mi se malo lovimo s tem, kaj jest zvečer, kaj zjutraj in tako. Imamo 8 mesecev in pol starega fanteka in je ogromno. Ni važno ob kateri uri mu kaj ponudimm on vse poje. Sem pomislila, da se mogoče nikoli ne naje dovolj? Recimo zjutraj mu ponavadi ponudim Hipp sadnega, a ga zavrača. Zdaj je sprejel kruhek in piščanjčja prsa. Zvečer mu damo žitno kašico, se mi zdi da se z njo dosti naje, da se ne zbuja ponoči. Potem pa čez dan obvezno banano in žemljico. Ampak to je spet kruh. Kaj naj mu drugega dam za zajtrk? Ali lahko recimo ramo namažem na kruhek? Drugače pa še vedno dojim. Kosilo pa papa z nami, kar naredimo in tudi to papa dvakrat v dnevu. Pa še sadje ko ga jemo čez dan, tudi on spet dobi.


http://www.mz.gov.si/fileadmin/mz.gov.si/pageuploads/zakonodaja/mednarodna_zakonodaja/VARNOST_%C5%BDIVIL/SMERNICE_PREHRANJEVANJA_DOJENCKE_P-4_preview.pdf

otrok potrebuje OBROKE primerno njegovi starosti.Dojenje ne sme biti na prvem mestu .Ponuja se hrana,potem pa lahko dojenje po obroku

(odgovor članu Monstera)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Obroki
20.8.2012 18:24:31   
Monstera
Hvala punce :D

(odgovor članu Doll)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Obroki
20.8.2012 21:33:43   
deveta
naša ni marala mlečnih zadev. Po vseh mukah, kaj naj ji dam jest sem ugotovila, da ima najraje zelenjavo in žita. Za kosilo in večerjo je jedla kake zelenjavne brozge z dodatkom neki škrobnatega (vmešan krompirček, paštica, polenta, riž, ječmen, pira...)

(odgovor članu Monstera)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Obroki
21.8.2012 14:23:41   
Amethiste
Punce, tole res priporočam http://www.mamirabi.si/index.php?route=product/product&path=18&product_id=35. Pri nas ga uporabljamo od 6. meseca in ni večjega veselja, kot ko otroku dovoliš, da se sam hrani. Zraven pa ni nobene bojazni, da bi se mu odlomil prevelik košček.

(odgovor članu deveta)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Obroki
14.9.2012 11:06:56   
Ursi2
Živjo!
Tudi mi imamo oliko starega fanta, ki ima pred sabo še dva malo večja brata. Ker se rad zgleduje po njima tudi je podobno :)
Kar se kosil tiče, jemo skupaj in je tisto kar mi. Seveda kaj manj začinim ali mu prej vstran vzamem ampak na splošno je vse. Najraje meso!

Kar se pa zajtrok tiče, je pa različno. Včasih je kake štručke rožičeve ali kifeljce namočene v melku. Potem skuham puding ali mlečni grez ali riž. Prav tako ima rad polento.Zelo rad je tudi korn flakes.
zELO PA UŽIVA, KO MU NAREDIM SADNE KAŠICE.

Noter dam, kar imam doma od sadja. Npr: banano, borovnice (zmrznjene,če nimam svežih), jabolko, namočene suhe slive ali marelice, melono,maline, hruško,..... in to zmiksam s paličnim mešalnikom.
Včasih dam zraven tudi corn flakes (koruzni ali polnozrnat).
In včasih je to samo kašico, včasih pa zmešam s polovico jogurta ali malo skute.
Ima zelo rad.

Zvečer pa je tudi odvisno, včasih je gres, polento, se zgodi tudi kdaj, da je pire krompir, corn flakes, jogurte,...........

(odgovor članu Amethiste)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Obroki
11.12.2012 8:32:38   
Barbi5
Moja pikica bo pa drug teden stara 7 mesecev in že veselo papa zelenjavno-mesne-krompirjeve kašice, in sicer za kosilo. Sva začeli z zelenjavo, pa ji ta miks tako odgovarja, da vse popapa (hvalabogu).
Ji pa že nekaj dni ponujam sadne kašice. Pri tem pazim, da uporabim žita (jih namočim za nekaj ur) in da uporabim bolj sadje, ki ne napenja, ker jo od 4.meseca dalje fajn zvija in ima probleme s kakanjem. Naj povem, da je nadomestno mleko od 3.meseca dalje. Vendar opažam, po različnem sadju, pojav rahlih mozoljčkov po obrazu in strašno zvijanje.
Kaj naj ji ponudim kot drugi obrok? Namreč ne bi rada ostala pri enem obroku dnevno, ko vidim, s kakšnim veseljem papa.

Pa še nekaj-kako pripravim mlečno-žitno kašico? Na enem receptu oziroma primeru, ki sva ga dobili od zdravnice, piše da 20 gr.sadja ali sadnega soka, 20 gr.žit in kar 200 ml mleka! Je to prav, ker pride prav vodeno in moja tega noče jesti. Pa še včeraj sem poskusila narediti bolj gosto in res sva šli takoj jesti, ko sem skuhala jabolke, pa jo je že zvijalo in ni hotela jesti. Občutek imam, da sploh noče sadja. Je en dan se tako kremžila ob banani (!?), da je po parih žličkah nehala jesti. Pa ima seveda rada sladko;))

Hvala za nasvete in veselo hranjenje vsem.

(odgovor članu Monstera)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Obroki
11.12.2012 9:04:21   
Paštetka
Žitne kašice sem vedno naredila po občutku. Torej mleko + žitno mešanico v taki količini, da je primerne konzistence.

Mozoljčki se pojavijo, ker se čisti koža. kakšne alergične reakcije na določena živila, bi po moje drugače izgledala. Govorim seveda glede na moje izkušnje.

7 mesecev je že dovoljšnja starost, da je skoraj vso hrano, obroke, ki jih jeste vi kot družina (razen rib, kozerviranih živil, oreščkov, jagodičevja, agrumov, mogoče še svinjine), seveda prilagojene dojenčku (torej precej manj slano, brez kakšnih veget, začink, drugih močnih aditivom oz. začimb), komot, pa se uporabijo sveža in naravna zelišča.

Predlagam, najprej uvajanje zelenjave, ki ni sladka, da ne bo kasnejših problemov spet, zakaj noče zelenjave. Le kdo nima rad sladko????? Ti si mama in jo učiš - navajaš kaj in koliko jesti.
Poleg tega, če se otrok, še malo kremži ob jabolki ali banani, še ne pomeni, da tega ne mara, ampak, da še ni navajen na ta okus. Ti ga moraš navaditi na to, zato se temu reče uvajanje hrane. hitro se navadijo na vse okuse. Razen, če ga ne navadiš samo na sladko. Le kdo bi potem še poskusil ohrovt, brokoli,....

Aha še nekaj...nikogar takoj, ko nekaj poskusi ne začne zvijati. Krči se začnejo ob prebavi prehrane. Prebava pa vemo, kdaj začne potekati. Če ne pa stric gooogle ve.

Pa prijetno HRANJENJE, uvajanje naprej želim, in čim manj papanja, papcanja ipd...user posted image

< Sporočilo je popravil Paštetka -- 11.12.2012 9:10:04 >

(odgovor članu Barbi5)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Obroki
11.12.2012 19:19:39   
Barbi5
Hvala za nasvete, ste se res potrudila!! Hvala, hvala. Ja, mislim pa, da ste me malo narobe razumela. Naša pikica je že vso zelenjavo, pusto meso, krompirček, žita itd... Vendar sem vse to imela za en obrok, kot je priporočljivo - kosilo pač. Sem pa potem začela s sadjem in ni je takoj začelo zvijati, ampak šele čez nekaj ur. Bomo sedaj začeli kar pri mizi, je že zadnjič tako veselo juhico z mano jedla, da sem ji komaj v usta dajala ;)) Samo žitno-mlečne kašice mi niso bile čisto jasne, bom tudi jaz, tako kot vi, delala po občutku, ker ima rada konkretno hrano, flaška je bolj tekoča;))
Ima pa zelenjavno-mesne kašice zelo, zelo rada, zato me čudi, da ko pravijo, da imajo dojenčki radi sladko, da sedaj, ko je poskusila že veliko zelenjave, nima preveč rada sadja. No, saj bo, če ne danes, pa jutri. Sicer je pa ravno danes pojedla slivovo kašico... bomo videli kako bo danes z njo, upam na najboljše.
Hvala vam res, res ste se fajn potrudila. Sicer pa na tem forumu vedno najdem to, kar iščem, kar je v teh časih super, vsak nasvet prav pride.

Zdaj pa papat;)) in odkrivat nove okuse in recepte...

(odgovor članu Monstera)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Neverjeten trik: Uspavajte dojenčka v eni ...
video
Po internetu je zakrožil nenavaden trik. Neki očka, ki je poskušal na vse mogoče načine uspavati dojenčka, je uspel z ze...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?