|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kontracepcija po abraziji
30.10.2012 16:26:44   
ariela5
V 9. tednu nosečnosti sem začela krvaveti in na ultrazvoku se je pokazalo, da se plodek sploh ni razvil (blighted ovum), zato sem morala na abrazijo. user posted image S partnerjem nameravava spet delat na dojenčkuuser posted image , ker pa se svetuje, da vmes minejo vsaj trije ciklusi me zanima, katero kontracepcijo ste v teh nekaj mesecih uporabljale? Na kondome sem nekako alergična (po njihovi uporabi me začne vse pečt), tabletk pa tudi ne bi jemala, sploh pa ne za tako kratek čas, da si ne bom naredila še dodatne hormonske zmede v telesu. Do zdaj sva uporabljala prekinjen odnos, ker pa ta metoda ni čist zanesljiva, me skrbi, da ne bi zanosila prehitro po abraziji, ker sem slišala, da naj bi se po spontanem splavu plodnost celo povišala (če je res kaj na tem). Rada bi, da se mi najprej temeljito obnovi maternica, ker je po abraziji ranjena in ima stanjšano "oblogo". Zelo se bojim, da bi, če bi zanosila prehitro po abraziji, prišlo do še enega splava ali pa do kakšnih drugih zapletov. user posted image

Katero kontracepcijo ste ve uporabljale v tem vmesnem času?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kontracepcija po abraziji
30.10.2012 16:36:36   
Anonimen
Tudi sama sem imela abrazijo v 7t (blight ovum), ponovno pa sem zanosila pol leta kasneje (načrtno, neuspešna nosečnost je bila nenačrtovana). M sem dobila po 4 tednih od abrazije, cikli so bili nespremenjene dolžine. Midva sva se držala t.i. naravnih metod načrtovanja družine /NND/ (vzdržnost v plodnih dneh). Mnenja, kako dolgo počakati s ponovno zanositvijo po SS, so različna - nekateri priporočajo 3 cikle, drugi pravijo, da je vseeno. KT je vsekakor nesmiselno jemati v tem obdobju, če vama kondom ne ustreza, vama priporočam, da se tudi vidva spoznata z NND, ki temelji na samoopazovanju znakov plodnosti (merjenje bazalne temperature, opazovanje cervikalne sluzi in dolžine MV).


(odgovor članu ariela5)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: kontracepcija po abraziji
30.10.2012 17:41:48   
ariela5
Pri nama je bila ta nosečnost tudi nenačrtovana, vseeno pa sva se je razveselila. Tako da sva se po SS odločila, da bova načrtno delala na otročku (čez nekaj mesecev, ko si moja maternica opomore). V bistvu sva že prej uporabljala neke vrste naravno metodo - nisem si sicer merila bazalne temperature, sem pa opazovala sluz na hlačkah in celo gledala slino pod mikroskopom. Večinoma sva uporabljala prekinjen odnos, šele ko je bila ovulacija mimo pa sva spuščala not (ovulacijo sem določila na podlagi sluzi, sline, koledarja in splošnega počutja). Dve leti nama je to funkcioniralo, potem pa sem zanosila, pa se je nosečnost žal končala s SS. Ravno zato me zdaj skrbi, da ne bi zanosila prezgodaj po abraziji, ker očitno najina metoda ni bila čist zanesljiva. Mogoče jo bom skombinirala še z merjenjem bazalne temperature in se v plodnih dneh raje vzdržala spolnih odnosov, namesto da bi imela prekinjen odnos. Nisem prepričana, če sem si narobe določila ovulacijo in sva torej not spuščala ob "nevarnih" dneh, ali pa so bili mogoče že v predsemenski prisotni spermiji in sem zato zanosila. Če bodo moji cikli tudi po abraziji dokaj redni, bom probala še mal izpopolnit najino dosedanjo metodo. Anonimna (ali pa katera druga, če ve), a slučajno poznaš kakšno dobro knjigo o naravnem načrtovanju družine, ki na čim bolj preprost način vse razloži? Kar nekaj o tem seveda že vem, ampak ne poznam pa vseh podrobnosti, ki so morda pomembne. In ali lahko priporočiš kakšen dober termometer za merjenje bazalne temperature?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: kontracepcija po abraziji
31.10.2012 18:07:47   
Anonimen
http://www.bukla.si/?action=books&cat_id=12&book_id=14675

anonimna user posted image

(odgovor članu ariela5)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: kontracepcija po abraziji
31.10.2012 21:11:05   
ariela5
Super, bom prebrala. Hvala ti user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Porodna zgodba: Moj dojenček je doživel mo...
Mali Tim je bil težko pričakovano dete. Veselili smo se ga vsi, tako mami in ati, kot njegova velika sestrica Tia.
Celodnevna avantura za bodoče starše in ml...
Pomlad prinaša sveže začetke in nove avanture, zato je popoln čas za Baby Expo, edinstven dogodek, ki združuje vse, kar ...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?