|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kako izgleda spontani splav?
8.11.2012 13:34:03   
Anonimen
Kako je pri vas izgledal spontani splav? Sem v 6 tednu nosečnosti(nosečnost že bila potrjena na UZ) in danes sem začela res veliko krvaveti (tudi ogromni strdki)! Imam tudi menste močne, tako da lahko to krvavitev primerjam z zelo močno mesntruacijo vendar nimam bolečin in krčev, samo lije iz mene že 2 -3 ure! Mislim da gre za spontani splav!
Kako je pri vas vse skupaj izgledale? Koliko dolge ste krvavele? STe imele krče? Je bila potem potrebna še abrazija? Hvala za odgovore!
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kako izgleda spontani splav?
8.11.2012 13:41:13   
Anonimen
Pozdravljena.

Moj SS je potekal brez kapljice krvi. Ni bilo utripa in v času, ko sem čakala na abrazijo, tudi ni prišlo do krvavitve. Povedano mi je bilo, da izjemno močna krvavitev (kot res močna menstruacija), lahko pomeni, da je prišlo do spontanega čiščenja. Svetujem ti, da greš do ginekologa oz. ga vsaj pokličeš, poveš za težavo in ti bo svetoval, kako naprej. Krvavitev lahko pomeni SS, poznam pa tudi primere (nočem ti dajati lažnega upanja), ki so ob močnih krvavitvah v začetku nosečnosti vseeno ospešno donosile in rodile zdravega otroka.

Ne vem, če sem ti kaj pomagala, vsekakor pa pokliči ginekologa, da boš vedela, kako zares stvari stojijo.

Držim pesti

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: kako izgleda spontani splav?
8.11.2012 14:08:06   
ronja
Različno je, večinoma sicer vsaj mene tudi boli, ampak mene boli tudi menstruacija:D. Krvavenje če se konča, je lahko vse ok, če se ne neha, pa se sčisti, je spontani splav, če se ne sčisti vse samo, pa naredijo abrazijo (večinoma pri teh tednih ni potrebna). Pokliči svojo g. in se bosta dogovorili dalje (po ss te pogledajo, če se je vse samo dobro spucalo, če ne bo ss, pa sploh super:).

Jaz sem pri obeh ss na začetku malo krvavela, potem pa fejst in tako kot si ti opisala, samo da je mene tudi bolelo. Pri L. sem mela pa odstop posteljice (kasneje, 12 t.), pa je mali vseeno ratalo (je mela pa šanse 1: milijon), krvavela ko zaklana, pa je vseeno uspelo:). Tako da ni za obupat, je pa navadno tako, da če fejst krvaviš, je večinoma ss. Če te bo g. takoj naročila, bo mogoče tudi videla, če je plodek odmrl, potem boš vedela, da je ss, če bo pa še živ, je pa še upanje. Meni je povedala, da je trenutno še živa, ampak da nimajo kaj naredit, isto so mi povedali potem na urgenci, kamor me je poslala (samo kot rečeno, to je bilo kasneje, v 6. tednu te ne pošiljajo nikamor, počakaš, ker takrat pa sploh nimajo kaj), isto na ginekološki, kjer so me potem sprejeli...

Tudi če je ss, to pomeni, da se je pač plodek nekaj nepravilno delil in nima veze s tvojimi nosečnostmi v bodoče, lahko bo naslednja čisto normalna in brez problemov:). Želim ti vso srečo!

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: kako izgleda spontani splav?
8.11.2012 14:18:39   
Anonimen
SS (11,5 teden) sem imela maja letos, pri meni se je kri tako ulila, da sploh nisem mogla z WC-ja vstat, vmes so padali veliki kosi tkiva; moj me je takoj peljal v UKC v urgentno ginekološko ambulanto, sem prišla tja kot v mlaki krvi, tam sem od izgube krvi skupaj padla in so mi takoj naredili čiščenje (abrazijo)...
ne se hecat, ker velika izguba krvi je zelo nevarna

(odgovor članu ronja)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: kako izgleda spontani splav?
8.11.2012 15:21:09   
Anonimen
ronja-kako dolgo pa si tako močno krvavela? Jaz sem začela danes okoli 9h zjutraj, do sedaj sem zamenjala 2 tavelika nočna olvejs vložka! Imam pa tudi močne menstruacije ampak kljub vsemu je tukaj več krvi in strdkov! Z G sem govorila, pravi da naj počakam kaj bo, če pa dobim močne krče in bolečine, ali pa se krvavitev ne neha, naj pridem nazaj!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: kako izgleda spontani splav?
9.11.2012 11:17:35   
Anonimen
Moj ss je bil pa tak da me je začelo hudo bolet v spodnjem delu trebuha sem se ulegla sem mislila da bo ok (12t) in je res nehalo bolet čez kako uro me ni več bolel ko da ni blo nič začnem delat kosilo in se mi je zdelo da sem mokra ... grem pogledat in vidim svežo kri potem ene 10 minut sedim na školjki in opazujem kaj bo in so začele take kepice krvi ven padat ampak temno rdeče user posted image in grem v dnevno po mobitel pokličem moža pride domou me pelje na urgenco in so mi rekli da ss tako da takrat ko sem krvavela nisem imela nobene bolečine.Soseda je krvavela v 8t 3 dni pa je imela nek hematon ali neki takega
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

ronja-kako dolgo pa si tako močno krvavela? Jaz sem začela danes okoli 9h zjutraj, do sedaj sem zamenjala 2 tavelika nočna olvejs vložka! Imam pa tudi močne menstruacije ampak kljub vsemu je tukaj več krvi in strdkov! Z G sem govorila, pravi da naj počakam kaj bo, če pa dobim močne krče in bolečine, ali pa se krvavitev ne neha, naj pridem nazaj!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: kako izgleda spontani splav?
12.11.2012 10:57:11   
Just mee
Živijo punce, sem nova na tem portalu in še se nisem čist ulaufala user posted image Imam nešto vprašanj in najprej in najbolj me zanima tema o tem spontanem splavu. Zanima me kej več o teh kepicah krvi, čeprav fant ni spuščal vame (nezaščiteni spolni odnosi), imam skoraj pri vsaki menstruaciji vsaj ene par takšnih kepic krvi? Je to normalno ali bi morala na obisk k ginekologinji? user posted image


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: kako izgleda spontani splav?
12.11.2012 11:26:59   
ronja
Anonimna, pri obeh ss sem najprej bolj malo krvavela, moje telo nikoli noče takoj obupat zgledauser posted image (vem, da je žalostna tema, ampak sem vedno te reči premagovala s humorjem). Potem se je kar vleklo vse skup - tisto najhujše krvavenje je bilo nekje 3 dni, takrat so bili večji kosi (oz. vsaj enkrat en večji in trši, pa seveda več sluznice), potem pa kot še ena dolga normalna menstruacija. Vse skupaj je bilo kake 14 dni, ampak ornk krvavenja pa recimo 3 dni, če te zelo zanima, lahko grem pogledat na koledarček, če ga najdem. Imela sem takrat res močne krče, vem, da sem morala prvič v službi nujno nekaj naredit in nekam odnest, pa sem se res komaj in z zadnjimi močmi tja odvlekla. Bila sem tudi čisto bela od bolečine in verjetno zaradi krvavenja. Meni je bilo tudi hodit težko, vendar prvič težje kot drugič, odvisno od tega, kako razvit je bil zarodek ali od debeline sluznice, ne vem.

Je pa recimo L. v 12. tednu ratalo obstat ob odstopu posteljice, ko sem pa krvavela kot da bi me zaklali (dobesedno curek krvi je lil ven). Samo ona je bila živa in zdrava in nje vse skup baje ni nič motilo - kri je dobila skozi popkovino, tista kri, ki se je lila iz mene pa je bila iz ovojev, ki so se na enem delu odtrgali in dokler se vse ne odlušči, nje ne moti. Res je, da je imela možnost, da ji rata 1: milijon, ampak včasih imaš ravno ti srečo, nekdo pač mora bit tista enauser posted image . Seveda sem pa potem imela en gigantski hematom (to je pač vedno, kadar kri nima kam it, ne uspe dovlj hitro odtečt ali se resorbirat, ker prehitro krvaviš in potem se tam strdi - čisto enako kot modrica, samo da je v tem(materničnem) primeru krvi več (moja os. zdravnica je mislila, da je g. narobe napisala cm namesto mm, pa sem ji povedala, da ne in pokazala slikico uz, pa je samo pobledela, da mi želi vse najbojlše, pa da kaj delam pokonci, da naj grem takoj ležat...)

Tako da lahko je veliko krvi, pa ni ss, ali pa je malo krvi, pa je to vseeno začetek ss (ampak vedno pri ss pa potem pride do več krvi, ker pač vsa zadebeljena sluznica mora it ven, pa seveda to, kar je ostalo od zarodka tudi). Večinoma pa če je krvavitev zgodaj in je je veliko, potem je to ss. Sicer pa je 50% šans, da nosečnost obstane kljub krvavitvi.

Jaz sem se tolažila s tem, da boljše, da gre prej kot kasneje in da imam rajši en zgodnji ss kot da bi se morala enkrat kasneje odločat ali rodit otroka s hudo okvaro ali ne. Ne vem, če to vsem pomaga, ampak meni je.

just mee, ne, mislim, da pri tebi ne gre za spontani splav. Pri vsakem ciklu se sluznica zadebeli in ta sluznica se potem med m- odlušči in gre ven - to so tiste kepice, ki jih ti vidiš. Pri ss pa je krvi več, boli in tudi te kepice so večje, pa včasih uspeš videt tudi eno tršo, to je odmrli zarodek. Sluznica je bolj roza, ob m. je vse skup bolj mehko in manj je tega in ne boli. Res je, da lahko imaš ss, pa da sploh ne veš, ker je pač tako zgodaj, vendar tega sploh ne štejejo kot ss, ker pač nosečnost sama še ni bila potrjena. SS se šteje, če ti izostane m., narediš test in je pozitiven in potem krvaviš. Tako da če imaš kepice med m. ti ni treba h g. in ni nič narobe, to je normalno:). Ko bosta delala na otročku in boš videla user posted image , od takrat naprej je pa fajn, da si pozorna, če začneš krvavet. Kaj dosti sicer itak ne moreš naredit, razen da takrat malo bolj počivaš, pa še to eni pravijo, da nič ne pomaga (no, škodi pa verjetno ne).

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: kako izgleda spontani splav?
12.11.2012 12:11:32   
Just mee
No najlepša hvala za odgovor user posted image  

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: kako izgleda spontani splav?
7.9.2013 16:37:01   
EVAN78
še jaz. Noseča sem nekje dobrih 6 tednov. To je moja 4 nosečnost in doma imam dve pupiki. Prva se je končala s ss (srčke ni bilo in sem morala na čiščenje). Danes zjutraj pa ko grem na wc kri na gatah bolj umazana temna, taka kot da bi bila retka in potem se itak non stop hodim na wc se brisat izcedek se ne konča, je bolj služast in bolj temen kot pri mesntruaciji. kaj je to ss?

(odgovor članu Just mee)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Porodna zgodba: Moj dojenček je doživel mo...
Mali Tim je bil težko pričakovano dete. Veselili smo se ga vsi, tako mami in ati, kot njegova velika sestrica Tia.
Celodnevna avantura za bodoče starše in ml...
Pomlad prinaša sveže začetke in nove avanture, zato je popoln čas za Baby Expo, edinstven dogodek, ki združuje vse, kar ...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?