|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   informativni obisk porodnišnice pred porodom
5.3.2013 13:16:23   
AnnaK
Pozdravljene,

na šoli za starše, pa tudi v literaturi so nam večkrat svetovali, naj bodoči starši obiščemo potencialne porodnišnice, kjer želimo roditi in se pogovorimo z anesteziologom, osebjem, glede dodatnih možnosti,... In zdaj, ko kličem, imam velik problem, ker razen v Kranju, kjer imajo informativno predavanje vsako sredo ob 13.00h v knjižnici, nihče nič zares ne ve o tem, npr. v Postojni operaterka na telefonu je vsa zedena, pri Ljubljani pa sploh ne vem, kam za to poklicat! Telefona, ki sta navedena na Ringaraja glede Postojne in Ljubljane nista točna oz. številke ne obstajajo.

Že tako bo velik problem obisk v Kranju, ker je dan le en termin in to v delovnem času, a so bili prijazni po telefonu in so očitno organizirani.

Kake se vaše izkušnje? Ste šle prej na razgovor? A ni tako, da je potrebno v vsakem primeru obiskati porodnišnico PRED porodom, če želimo epiduralno ali kaj podobnega? Kam potem klicat??? Sem pa že v 35. tednu (prve) nosečnosti, partner je trenutno še veliko poslovno odsoten, tako da morava dobro uskladiti urnike in se nama čas izteka...

Za vse informacije in odgovore se že vnaprej zahvaljujem,

lp, Ana
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: informativni obisk porodnišnice pred porodom
5.3.2013 13:25:45   
Doll

IZVIRNO SPOROČILO: AnnaK

Pozdravljene,

na šoli za starše, pa tudi v literaturi so nam večkrat svetovali, naj bodoči starši obiščemo potencialne porodnišnice, kjer želimo roditi in se pogovorimo z anesteziologom, osebjem, glede dodatnih možnosti,... In zdaj, ko kličem, imam velik problem, ker razen v Kranju, kjer imajo informativno predavanje vsako sredo ob 13.00h v knjižnici, nihče nič zares ne ve o tem, npr. v Postojni operaterka na telefonu je vsa zedena, pri Ljubljani pa sploh ne vem, kam za to poklicat! Telefona, ki sta navedena na Ringaraja glede Postojne in Ljubljane nista točna oz. številke ne obstajajo. http://www.bolnisnica-po.si/ in http://ustanove.zdravstvena.info/porodnisnica-ljubljana/
te bodo že vezali
Že tako bo velik problem obisk v Kranju, ker je dan le en termin in to v delovnem času, a so bili prijazni po telefonu in so očitno organizirani.

Kake se vaše izkušnje? Jih nimam,ker ne rabim spoznavati sob,niti osebja . Ste šle prej na razgovor? ne A ni tako, da je potrebno v vsakem primeru obiskati porodnišnico PRED porodom, če želimo epiduralno ali kaj podobnega? ja,greš na predavanja Kam potem klicat??? Sem pa že v 35. tednu (prve) nosečnosti, partner je trenutno še veliko poslovno odsoten, tako da morava dobro uskladiti urnike in se nama čas izteka...

Za vse informacije in odgovore se že vnaprej zahvaljujem,

lp, Ana


(odgovor članu AnnaK)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: informativni obisk porodnišnice pred porodom
5.3.2013 14:51:19   
Klemy82
Ko si ravno za Postojno spraševala... vse info imaš na spletni strani, če bi rada šla na predavanje za epiduralno, ga imaš vsak petek ob 13.30, ni se treba nič najavit, samo prideš tja, drugo nadstropje- sledi množici.user posted image . Dobiš potrdilo, da si bila na predavanju, velja tudi v drugih porodnišnicah in papirje za izpolnit, te prineseš na porod s sabo. Z anesteziologom/-injo se lahko vse pomeniš tudi po predavanju, so ful prijazni vsi, če ima kakšna babica čas, jo lahko kaj vprašaš. .. Drugače pa ne vem, kaj bi si tako rada ogledovala, saj je bolj ali manj enako povsod, ni ti to hotel s 5*, če veš, kaj mislim, plus ne moreš se kar šetat po porodnih sobah, ki so a)sterilne in b) zasedene... če imaš pa kakšne posebne želje, pa pač poveš, ko prideš rodit. (ne vem, bi žogo, bi hodla, bi pručko...)...

_____________________________

Jst.

(odgovor članu Doll)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: informativni obisk porodnišnice pred porodom
5.3.2013 15:09:46   
AnnaK
Hvala za informacije.

Klemmy, kje na spletni strani od Postojne je to? Ker sem vse prečesala in ne najdem user posted image
Je pa res, da piše, da so prenovili spletno stran...
No, zdaj imam par telefonskih, samo priklicat še moram nekoga user posted image

Tudi sama nisem imela namena hodit po porodnišnici in ocenjevat sob, prav tako ne pričakujem luksuza - gre za to, da so nam to svetovali na predavanjih in da nisem točno vedela, kaj tak informativni obisk porodnišnice prinese in kako je s temi predavanji anesteziologa. Po teh forumih piše vse mogoče, samo o tej temi nisem našla ničesar. Vem za splošne ocene (npr. da strašno kritizirajo LJ porodnišnico in hvalijo tako Postojno kot Kranj), nočem pa ure in ure prebirat, kaj hudega in dobrega se je kateri pripetilo, ker meni to ne bo nič pomagalo... Rada bi le, da imam vse papirje urejene, da sem seznanjena s svojimi pravicami in možnostmi izbire in da lahko pričakujem nek normalen odnos osebja.

Lp, A



(odgovor članu AnnaK)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: informativni obisk porodnišnice pred porodom
5.3.2013 15:44:01   
Doll
http://www.bolnisnica-po.si/porod-z-epiduralno-analgezijo

http://www.bolnisnica-po.si/porod-v-babi%C5%A1ki-hi%C5%A1i

če ti kaj pomaga

(odgovor članu AnnaK)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: informativni obisk porodnišnice pred porodom
5.3.2013 18:21:18   
AnnaK
O, super!

Hvala!

(odgovor članu Doll)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: informativni obisk porodnišnice pred porodom
5.3.2013 19:57:46   
Anonimen
No lej ne tako na splošno ... sama sem bial 2x zelo zadovoljan z LJ porodnišnico in poznam punce ki sploh niso bile zadovoljen s Postonjsko ... pa če hočeš v vsakem primeru epiduralno, potem pač v LJ ne boš šla ker je anesteziolog na razpolago samo med tednom dopoldne, pa če ni drugega nujnejšega primera ... torej moraš imet hudičevo hudičevo srečo, da v LJ dobiš epiduralno. Malo pomisli tudi na očka, ki vaju bo dnevno hodil obiskovat, da ne bo pol dneva na cesti ... v končni fazi pa če je vse tipi topi je itak vseeno kje rodiš, če gre pa kaj narobe, je pa najboljš bit v LJ.
Drugače pa sama nisem hodila po porodnišnicah, niti mi ni bilo v interesu. Že to da greš pogledat porodnišnico in te peljejo pogledat porodne sobe, v sosednji porodni pa ena rjove, ker je ravno pred finišem, je dost velik razlog da nebi imela nobene želje it tja, ker bi me bilo samo brez veze že par tednov pred porodom grozno strah poroda. Pač moje mnenje.

(odgovor članu AnnaK)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: informativni obisk porodnišnice pred porodom
5.3.2013 20:24:35   
AnnaK
Ja, dobra in slaba mnenja so povsod, se strinjam in skušam čimbolj pozitivno mislit, kako bo. Sama sploh ne bi razmišljala o teh obiskih, če nam ne bi o tem toliko govorili, na šoli za starše so nam pa tudi preko fotografij dovolj nazorno pokazali cel potek poroda, da še teden dni nisem mogla spat, tako da sem se s strahom že soočila.
Se je pa težko odločiti pri vseh teh nasprotujočih si mnenjih - eni so za lajšanje bolečin, drugi proti, eni hvalijo porodnišnice, drugi kritizirajo in čeprav se trudim, da bi se čimbolj distancirala od posameznih osebnih izkušenj drugih, si hočem vsaj dati najboljše možnosti na izbiro.
No, saj je še nekaj časa za razmislek. Ljubljana je bila dolgo časa prva izbira ravno zaradi bližine, a resno razmišljam o epiduralni, zato gledam še dodatne možnosti.
Hvala za informcije!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: informativni obisk porodnišnice pred porodom
5.3.2013 20:32:08   
Tjassi
Glede porodnišnic se vsako mnenje razlikuje. Meni so rekli samo ne v Mariborski rodit...rodila sem 23.2.2012 .In mi ni nič manjkalo.Vsi so bili full prijazni. Rodila sem naravno.pred kakšnik koli stvari,ki lajšajo bolečino. Sem slišala marsikatero zgodbo kako boli. Ampak ni bilo take sile... Še komot grem rodit .Sploh ni panike :) Treba je na lasni koži izkusit kako in kaj in potem samo vemo !

(odgovor članu AnnaK)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: informativni obisk porodnišnice pred porodom
6.3.2013 14:20:18   
tashq
živijo!

nam so tudi v materinski šoli (v Kranju) priporočili oz. vsaj omenili obisk porodnišnice, porodnih sob... nekaj časa sem imela željo iti pogledat, da takrat, ko je treba pod nujno it rodit, da ne padeš v neznano okolje. da pač že pred porodom veš, kam prideš, vendar sem se potem premislila in mi ni žal. je tako, kot pač je;medtem ko rojevaš, te ne briga prav veliko ambient.user posted image priporočam pa ti, da pojdi rodt v najbližjo porodnošnico, ker bo tako najbolj udobno (po mojem mnenju). oče bo lahko hitro prišel na obisk, ko se bodo pri tebi začeli popadki, bosta hitro prišla v porodnišnico... (razen ob kakšnih specifičnih željah, recimo v Kranju ne moreš imeti poroda v vodi).
glede epiduralne: je veliko lažje, če greš prej na predavanje in pred porodom podpišeš vse papirje, ampak jaz sem se med porodom odločila zanjo in so brez problema zelo hitro vse pripravili. samo vmes med popadki mi je bilo malo odveč brati in podpisat soglasja, ampak je šlo.user posted image

(odgovor članu Tjassi)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: informativni obisk porodnišnice pred porodom
4.4.2013 21:08:54   
ringarajica
Ne komplicirajuser posted image Vse bo ok, vidiš ali ne vidiš.

(odgovor članu tashq)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: informativni obisk porodnišnice pred porodom
10.6.2013 11:06:26   
Nagajivkica
Dobra in slaba mnenja o porodnišnicah so povsod, sama poskušam čimbolj pozitivno razmišljat, kako bo. V šoli za starše so nam res nazorno pokazali potek poroda, sama pa sem tudi že 2x rodila-carski rez2x- tako da sem se s strahom že soočila. Obakrat pa sem bila v Slovenj Gradcu v porodnišnici deležna prijetnih izkušenj, sestre pa so mi na vsako moje vprasanje pred in po porodu prijazno odgovorile in z veseljem dale kakšen nasvet za v naprej.
Tako, da je v tretje Porodnišnica Slovenj Gradec še vedno prva izbira, vsaj ze enkrat.

(odgovor članu ringarajica)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Zakaj tudi najbolj zdrave nosečnice slabo ...
99 odstotkov nosečnic se pritožuje nad kakovostjo spanja. Preverite, kateri so trije glavni razlogi, zakaj nosečnice pog...
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?