|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   refluks - izkušnje, vprašanja
11.4.2013 10:37:52   
abc123
Živjo, naše dete ima očitno težave s kislino, poliva niti ne toliko, na teži zaenkrat vredu pridobiva. Težava je, da se po vsakem hranjenju veliko joka, kolca, "pokašljuje", če jo želiš odložiti začne stokati kot da bi jo nekaj motilo, zelo rada se nosi pokonci. Zaenkrat smo ji podložili posteljo, kupčke se trudimo podirati. Je na AM, na dan dobi prib. 40ml mojega mleka.
1. Ali AM proti refluksu preprečuje tudi dvigovanje kisline ali samo zmanjša polivanje?
2. Kako je z vožnjo v vozičku? Košari se dvigne naklon, ampak kaj pa tresenje in polivanje?

Na splošno veliko joka, kolike niso (imel jih je prvi otrok, zato vem, da ne gre za krče).

Prosim za ideje, mnenja...sploh zvečer je noro
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: refluks - izkušnje, vprašanja
11.4.2013 11:02:35   
Lili11
oj...

moj je začel polivati po mesecu in pol ko je prišel na adaptirano mleko...polival je do 10 meseca...bili na pediatrični na pregledu, takrat so nam rekli da do enega leta je normalno, potem ne, da glede na to da nam lepo pridobiva na tezi in visini ne rabimo delati testov za refluks....

pri nas je bilo boljše:
-ko smo zamenjali adaptirano mleko za mleko proti polivanju od novalaca
-ko se nismo vozili v avtu
-dvignjena kosara v vozicku
-dvignjena postelja (ne jogi, postelja za 30%)
-podiranje kupčkov in vmesne pavze
-hranjenje na 3 h
-manj kot bi prvotno pojedel (ker moj je bil totalni jedec, pojedu bi tolk kolkr bi dobil)

posvetuj se s pediatrom...čeprav pri nas do 5 meseca sploh ni blo nekega poslusanja, skoz mi je govorila da je to normalno in da bo nehal....potem sem jo komaj prepričala da smo se sli pri 6 mesecih pokazat da sem se pomirila, ko mi vodja oddelka povedal da naj se umirimo, da res veliko poliva, ni pa hudega ker je bil ziv....

moj se je jokal samo ob večernih urah takoj po obroku....

(odgovor članu abc123)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: refluks - izkušnje, vprašanja
11.4.2013 11:04:39   
Lili11
aja mi smo se vozili samo po asfaltu in ni bilo problema samo ne takoj po obroku

(odgovor članu Lili11)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: refluks - izkušnje, vprašanja
11.4.2013 16:42:23   
m_o_i
Elias je imel apnoicne(prenehanje dihanja) napade zaradi refluksa, tako da...zadeva ni prav nic nedolzna. sva bila na merjenju mozganskih funkcij, ampak to je bilo Ok, torej je bil samo refluks(jep, ni polival, ampak je imel refluks)

AM nisem mogla menjat, ker je moral piti alernovo oz. ADC zaradi suma na alergijo na kravje mleko. gostila sem jo z rizevo sluzjo oz. kosmici(rizolino): ena mala zlicka na 100 ml mleka.

nikoli in nikakor ni prenesel pritiska na trebuscek-niti pri podiranju kupcka ne. od prvega dne sem si ga posedala v narocje, brado podprla z dlanjo(med palec in kazalec) in tapkala po hrbtu.

dvignjeno vzglavje tako na postelji kot v vozičku.

obvezno podiranje kupcka med hranjenjem; nekje na polovici podiranje do konca(da ga res podre) in na koncu hranjenja-pa ceprav je trajalo 10 min, da ga je podrl. jedel je pa itak na tri ure, ker je bil zahirancek in je moral jesti na tri ure, da je dobil za ziher dovolj hrane.

voznja ni bila nikoli noben problem-ne v avtu, ne v vozicku

spanje na boku(zalozen s tisto peno, ki jo lahko kupis; velja tudi z zrolano brisaco) samo se nikakor ne spomnim, na katerem boku! ker ni vseeno...v glavnem tako, da je zelodcek bolj spodaj.

aja, specialna mleka naj bi bila samo gostejsa; ne zmanjsujejo kisline. zato so meni na pediatricni v Lj rekli, da naj gostim z rizevo sluzjo(tudi oni tako pripravljajo AM)

< Sporočilo je popravil m_o_i -- 11.4.2013 16:44:56 >


_____________________________

Elias je pridrvel k nam 11.05.2010 ob 11.07
11.05.2010 - 2070 g 45 cm
07.10.2011 - 9960 g 80 cm

(odgovor članu Lili11)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: refluks - izkušnje, vprašanja
5.5.2013 14:51:04   
Kristi_30
Še tu: kot pravi predhodnica - obstaja tudi prikriti refluks - mi smo bolj to imeli, in ta je šele težava. Tudi mi imamo izkušnjo apnoične atake zaradi refluksa, zato se tudi jaz oglašam kjer koli je možno :), da to ni kar tako. Kakor pri komu, seveda. Nekomu to ne dela težav, drugje pa je drugače.

Smo tudi imeli malo dvignjeno v vozičku - čeprav je bila manjša, vseeno - pretehtaš, kaj je bolje za otroka.

Če gre tudi za alergijo, potem seveda AM samo škoduje - ker je narejen na KM. Torej, bi morda vseeno poskusili ADC ali Allernovo, ki sta za alergike - saj lahko 14 dni probate in vidite, če je boljše.

In, ja, veliko smo jo nosili ... :)

(odgovor članu m_o_i)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: refluks - izkušnje, vprašanja
5.5.2013 18:37:26   
m_o_i
ja, sem gledala svojega otroka celega modrega-katastrofa.
se dobro, da se je to zgodilo v zdravstvenem domu(sem sla vprasat, zakaj se meni otrok vsak vecer dusi. v polmraku sem tistih malih 45 cm na glavo obracala in s prsti po ustih sarila-refleksno pac), da so naju v resilca nalozli in sva sla z luckami v Celje, potem pa se v Lj na meritve.

nocem nobenega strasit, ampak refluks je lahko resna stvar.



_____________________________

Elias je pridrvel k nam 11.05.2010 ob 11.07
11.05.2010 - 2070 g 45 cm
07.10.2011 - 9960 g 80 cm

(odgovor članu Kristi_30)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: refluks - izkušnje, vprašanja
21.5.2013 20:31:33   
abc123
Živjo,
no zdaj smo stari že 2 meseca. Še vedno veliko poliva in ima boljše in slabše dneve. Tudi dopoldne je bolje kot popoldne. Še vedno poliva tudi dve, tri ure po hranjenju - včasih sesirjeno mleko, včasih samo vodo (verjetno kislino). Bili smo na pediatrični na pregledu (ne na gastro oddelku) in ker pridobiva na teži, naj bi izvajali le protirefluksne ukrepe. Mleko gostimo, vendar ne opazim neke bistvene razlike, dvignjena postelja ji pa ne odgovarja, veliko se nosimo, v vozičku je tudi dvignjena.

Ali je bilo pri vas podobno, to nihanje v dnevih in tekom dneva?

Še vedno nima nekega ustaljenega dnevnega ritma in imamo velike težave, ker sploh ne vem kdaj naj jo kopam, ker popoldne nič ne spi, ampak samo drema in je potem že full utrujena, če jo kopam malo več kot pol ure po hranjenju veliko polije....

Ali ste zaradi refluksa kaj prej začeliz gosto hrano? Ali je bilo potem bolje? Kdaj je izzvenelo?

Kako pa je z zdravili? Kako pomagajo in katera? Ali je ph-metrija obvezna, da dobi zdravila ali lahko to omenim svojemu pediatru? Mi zaenkrat nimamo ničesar, ampak ne bi rada imela občutka, da so nas na pregledu kar na hitro odslovili ker pač pridobiva na teži, če se slučajno z zdravili lahko stvar občutno izboljša.


Hvala za vaše izkušnje. Se pa strinjam, refluksa ni jemat kar tako "bo že minilo".

(odgovor članu m_o_i)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: refluks - izkušnje, vprašanja
22.5.2013 8:34:28   
ThinkPink
Hej, naš je imel tudi refluks. Od rojstva dalje je ful polival (že v porodnišnici), nato je cca. pri enem mesecu začel tudi po vsakem obroku, tudi dve, tri ure po obroku bruhati sesirjeno mleko, takoj po obroku pa je še kar polival. Zraven tega se mi je zdelo, da ima kar nonstop polno sline v ustih, s katero si ni imel kaj in ta se mu je velikokrat zataknila, zato je pogosto pokašljeval itd. ker ga je nonstop nekaj mučilo, je bilo tudi dojenje zelo naporno, pa to sprotno podiranje kupčkov...iz 2.-3. mesec je pridobil le 400g. UZ trebuška je pokazal obsežen refluks, zaradi vseh težav, mu je naša P predpisala Ranital.Jjemali smo ga nekje 1 mesec zvečer in zjutraj, poleg vseh protirefluksnih ukrepov seveda in potem se je stanje kar umirilo, manj težav je imel, boljše spal. Po uvedbi GH se je stanje bistveno izboljšalo, ukinili smo tudi Ranital. Še zdaj pri 10ih mesecih pa občasno malo bruhne, sploh po večerji (samo se mi zdi, da zato ker res ogromno poje in se naceja s čajekom, potem pa bi kar nekaj norel, nima pa več težav s kislino).

(odgovor članu abc123)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: refluks - izkušnje, vprašanja
22.5.2013 8:39:53   
ThinkPink
Aja še to - po navodilih P smo z GH začeli že pri 3,5m (ravno takrat smo šli na pregled in je rekla, naj kar probamo). Tako da je imel pri 4m že dva obroka GH - dopoldne sadno kašo in zvečer bolj gost rižolino. Po uvedbi GH je bilo veliko bolje, ogromna razlika. Skoraj nič refluksa, naš dojenček je bil prvič cel dan zares dobre volje, pred tem je kar nonstop nekaj pojokcaval, hotel biti cel dan na rokah (seveda tapametni so krivili, da je razvajen pa take).

(odgovor članu ThinkPink)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: refluks - izkušnje, vprašanja
10.7.2013 21:30:17   
Kristi_30
Odgovarjam abc 123 ...

Ja, so bila nihanja. Refluks je zahrbten - ko je lahko ves dan vse ok, potem pa spet ... In z gosto hrano smo začeli pri 4 mesecih. Prej gostili mleko. Z gh je bilo bolje - vsak mesec bolje.

Če otrok pridobiva na teži lepo, je res gotovo veliko lažje in ni toliko za skrbeti se mi zdi kot v primeru, da ne more in noče jesti ...

Ph metrija ni merilo za predpisovanje meril - iz izkušenj vem pač. Na Pediatrični seveda je - če ph metrija pokaže dovolj veliko število refluksov, predpišejo zdravilo, sicer ne. Poznam primer, ko je pediatrinja sama dala zdravilo. In ja, verjetno je tudi zdravilo pomagalo ... Ko je bilo bolje, smo probali brez in je šlo.

Izzvenelo je pri nekako 9 mesecih. Je bilo res z vsakim mesecem bolje, tako da s časom bo gotovo bolje. Je pa res, da se to v času, ko si v tem, zdi cela večnost ...

(odgovor članu ThinkPink)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: refluks - izkušnje, vprašanja
21.8.2013 11:55:42   
barbisonrisa
Tudi mene je pri moji dojenčici zelo skrbelo polivanje. Na trenutke mi je šlo kar na jok, ko se mi je zdelo, da se zelo muči. Srbelo me je tudi zaradi kisline, kot praviš sama. Da ji bo to uničilo požiralnik. A pediater je rekel, da ob normalnemu pridobivanju teže ni treba nič skrbeti, da bo samo od sebe minilo. In je res. Zdaj je stara tri mesece in že kakšen mesec ji mleko ne sili več nazaj. Razen včasih pri podiranju kupčka gre še malo mleka ven, ali pa, če se ji zaleti ;-). Ko opisuješ, da se joče, če jo po hranjenju odložiš v ležeč položaj; Jaz sem svojo po hranjenju na začetku imela v pokončnem položaju za kupček podret (torej na rami) tudi po uro ali še več. Obvezno morata tudi po vsakem hranjenju ali pa že kar med podreti kupček. Včasih je moja morala porigniti kar trikrat, da je ves zrak šel ven. Pa še potem ni bilo garancije, da ne bo čez dve uri izbljunila še sesirjeno mleko. Je pa uspešno podiranje kupčka zelo pomagalo. Nekaj časa sem jo imela tudi na privzdignjenem ležišču, pa tudi v vozičku smo ležišče malo dvignili. Vse je malo pomagalo, a se mi zdi, da je najbolj pomagal čas in krepitev želodčne zaklopke. Takoj po hranjenju se je tudi pametno izogibati kakršnimkoli aktivnostim (avto, vozičkanje, pretirano zibanje); vsaj pri meni je bilo tako. Pri meni je bilo res najboljše, da je bila na rami, dokler ni šel zrak ven in dokler ni že napol prebavila mleka. Ležanje takoj po dojenju je bilo katastrofa. Pa se mala ni sploh nič jokala, ampak imela "zgolj" tisti nesrečni obraz, ko ti nekaj sili iz želodca nazaj v usta. Najbrž je imela tudi težave s kislino, saj je tudi pokašljevala in grgrala na nek čuden način. Je pa moja prva dva meseca izjemno hitro pridobivala na teži, tako da je bilo to polivanje najbrž tudi posledica velike ješčnosti. Zdaj, pri treh mesecih že zelo nazorno in glasno pokaže, kdaj jo tišči zrak in takrat jo veselo damo na ramo ali pa na kravice - neverjetno, kako hitri porigne, ko je na kravicah. Pri nas je tako samo hitro izzvenelo, najbrž pa obstajajo tudi težji primeri. Če je sicer vse okej, ne skrbi, sicer pa, če ti bo lažje pri srcu, le vztrajaj pri pediatru, da vaju pošljejo na kakšen pregled. Veliko lepih družinskih trenutkov!

(odgovor članu Kristi_30)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: refluks - izkušnje, vprašanja
21.8.2013 13:30:32   
abc123
Hojla,
zdaj smo stari 5 mesecev in refluks je skoraj popolnoma izvenel. Ti meseci so bili res naporni, vendar je zdaj že skoraj pozabljeno. Zdravil nismo dobili, imeli smo eno slabo izkušnjo, ko je v spanju aspirirala svoj bruhec in se začela dušit, ampak vse smo premagali in zadj že veselo jemo po žlički in še vedno pijemo mleko zgoščeno z riževimi kosmiči.
Glede na to, koliko je bila v pokončnem položaju, imam jaz posledično mišičaste rokeuser posted image , mala pa tudi odlične vratne mišice in zelo rada "sedi" oz. je čimbolj pokonci.

Hvala vsem za svoje izkušnje, ideje, nasvete.....

(odgovor članu barbisonrisa)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: refluks - izkušnje, vprašanja
23.8.2013 11:01:31   
barbisonrisa
To je pa lepo slišati. Pri prvem smo zgleda vse malo preveč panične. Pri drugem bo že boljš, ko bodo izkušnje :-D Zdaj pa samo gasa dalje. Uživajte!!!

(odgovor članu abc123)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Zakaj dojenje ni vedno najboljše?
Babica je iz svojih izkušenj ugotovila, da dojenje ni vedno najboljša možnost. Ob tem je razkrila, da je v resnici najpo...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?