|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Hrana 4 mesečnik - RIŽOLINO ????
27.5.2013 12:11:39   
Gita 83
Pozdravljene.

Zanima me ali je katera izmed vas začela z prehrano pri 4 mesecih in sicer z Rižolinom? Namreč moja hčera ne pridobiva nič kaj na teži, ponoči se pa zbuja od 2x do 5 x na noč, pred tem je pa spala celo noč. Naj omenim da samo dojima, brez dodatka adaptiranega mleka. Babica mi je svetovala, da naj zvečer poskusim dodati rižolino. Ali je katera izmed vas tudi poskusila s tem?

Hvala, ter lep dan.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Hrana 4 mesečnik - RIŽOLINO ????
27.5.2013 14:36:53   
Najaa
Poskusi. Rižolino ni nič takega. Ga dajejo že novorojenčkom na intenzivni negi, če ne pridobivajo na teži.

< Sporočilo je popravil Najaa -- 27.5.2013 14:37:27 >

(odgovor članu Gita 83)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Hrana 4 mesečnik - RIŽOLINO ????
28.5.2013 18:20:07   
balon_ček
Moj je postal pri 4 mesecij non stop lačen in sem začela z riževo kašico (mogoče je bila od DM).
Na redni kontroli sem pediatrinji povedala in je rekla super in da je riževa kašica zelo primerna pa tudi sin je začel spet jesti na 3 ure.

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Hrana 4 mesečnik - RIŽOLINO ????
28.5.2013 18:46:02   
Gita 83
Balonč_ek: Jaz sem včeraj poskusila in ni nič pojedla, kar plune ven, oziroma ne pogoltne, poskusila sem na žličko in ni šlo, ravno tako na flaško in je samo jokala, očitno ji ne odgovarja okus. Na kak način ga vi hranite, na žličko ali flaško? In koliko vam poje, koliko žličk oz. ml? Ponoči več spi kot preden ste mu dajali to kašico?

Lep dan.

(odgovor članu balon_ček)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Hrana 4 mesečnik - RIŽOLINO ????
28.5.2013 19:44:49   
mateyka
Gita, če se ti redi 500g na mesec je čisto ok. naša se je redila toliko celo prvo leto (nikoli več kot 500g na mesec) in so jo sestre tle na švedskem skoz hvalile, da je zdrava, normalna in lepa. user posted image

(odgovor članu Gita 83)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Hrana 4 mesečnik - RIŽOLINO ????
28.5.2013 19:48:27   
nananaja
Naša prva je jedla od milupe tisto riževo kašico, ki ima notri že adaptirano mleko (ker se je drugače dojila), jedla je po steklenički, stara je bila kake tri mesece in pol. Prve dni ni ravno z veseljem jedla - nov okus, ko pa se je navadila, je začela ponoči spet spat.

Kako pa si pripravila rižolino, z adaptiranim mlekom?

(odgovor članu Gita 83)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Hrana 4 mesečnik - RIŽOLINO ????
28.5.2013 20:19:59   
Gita 83
Ja tudi jaz imam zdaj to od Milupe riževo kašico v katerem je že adaptirano mleko, tako da se kar z vodo zmeša. Se pravi da tudi vaši ni blo od začetka dober, s časoma se je pa privadila, tako da upam da se bo tudi moja. Kulk pa vam je pojedla te kašice? In to vedno pred dojenjem, se pravi najprej to kašico nato pa še dojenje?

(odgovor članu nananaja)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Hrana 4 mesečnik - RIŽOLINO ????
28.5.2013 20:45:50   
Lumani*
zdravo,

jaz sem zacela pred nekaj dnevi dodajat riževo kašico k am, ker se ne dojiva in mi poje 210 ml + dve žlički riževih kosmičev mu dam notri, da je dovolj tekoče, da lahko poje. Je pa naš pravi jedec :) Dajem pa mu od hippa, ker ne vsebujejo sladkorja.
Mi je pa babica rekla, da če želim, da ponoči ne bo lačen in bo spal celo noč, mora čez dan dobit dovolj hrane, da bo sit. Moj gre ajat okoli 8. ure in mi spi nekje do 3 ali 4 potem pa dalje do pol 8. In je sedaj moj cilj, da mi bo prespal celo nočuser posted image

Sva pa začela z uvajanjem gh in sva na začetku, komaj korenček in bučke..

lp...

(odgovor članu Gita 83)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Hrana 4 mesečnik - RIŽOLINO ????
28.5.2013 21:01:03   
nananaja
Je pa že tako dolgo, da ne vem ravno na pamet, na začetku sem ponudila tam okoli 50ml, kasneje je popila do 150ml. Mogoče na začetku probaš po dojenju, da ne bo jezna, ker bo drug okus, ona pa lačna, kasneje pa kakor vama bo pasalo.

(odgovor članu Gita 83)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Hrana 4 mesečnik - RIŽOLINO ????
29.5.2013 8:20:47   
saragr
Dajala sem mu rižolino ali pa čokolino, kadar čez dan ni dosti jedel in sem želela da se vsaj zvečer tolko nahrani, da se ne zbuja. Probala sem ga dati v adaptirano mleko in ni hotel piti, ker je res ogabni okus Zato sem mu dajala to v kravje mleko ( ne domače ). Je vsaj normalne okus in je pojedel. Ampak zelo zelo redkokdaj sem mu to dala, ker pač nisem pristaš kravjega mleka za dojenčke in male otroke.

(odgovor članu nananaja)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Hrana 4 mesečnik - RIŽOLINO ????
30.5.2013 10:18:56   
monniq
Pozdravljene,
moja punca je pri štirih mesecih nehala piti flaško (dojile se žal nisva) in začela jesti, dobesedno čez noč.
Pomembno je, da do 6. meseca otrok dobi hrano brez glutena - v osnovi je to rižolino, pa tudi druge variante so - na vsaku škatli piše, ali je brez glutena ali ne. Meni je pediatrinja rekla, da je bolje, da se kupi brez adaptiranega mleka in le-tega (istega kot pije že prej) dodaš sama, ker je otrok že navajen na okus. Če se dojita in imaš dovolj mleka, lahko uporabiš tudi svojega. Drugače pa sva midve potem kar takoj začele s kuhanimi in pretlačenimi jabolki, brokolijem, korenčkom... dobijo se tudi piškoti brez glutena, pa jih malo primešaš, pa še malo adaptiranega mleka. Kar pogumno user posted image

(odgovor članu saragr)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Hrana 4 mesečnik - RIŽOLINO ????
30.5.2013 11:24:19   
Gita 83
Naj vam sporočim, da nama nekako uspeva. Danes je spala od 21-5:30 brez zbujanja. Včeraj zvečer sma poskusili na žlličko riževo kašico in je pojedla 3 žličke, več ni hotela, se je začela jokat, tako da je nisem več silila na žličko. Ko pa sem ji ponudila flaško je od začetka mal zajamrala potem pa vlekla tako kot da bi mela zizo v ustih, tak da mi je vse popila kulk sem mela v flaški, to pa je bilo 60 ml, če bi imela več pripravljenega bi popila še več. Tako da je potem nadaljevala še z dojenjem. Zanima me ali ste vse mamice to kašico dajale na žličko ali na flaško? Priporočljivo je na žličko, sam se ji zelooooo upira, tako da pol ne popije na tak način nič, na flaško pa brez problema. Kaj mi priporočate ali naj svtrajam na žlički al naj nadaljujem z flaško?

Lep deževan dan.

(odgovor članu monniq)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Hrana 4 mesečnik - RIŽOLINO ????
30.5.2013 12:43:55   
nusi
veliko dojenčkov pri 4ih mesecih še ni zmožno jesti goste hrane po žlički, mora znat vzet dol iz žličke, pa sedet, pa še ene par pogojev je potrebnih, da lahko normalno je. jaz se ne bi obremenjevala. Lahko jo "treniraš" po žlički dokler gre, potem pa do konca po flaški. Ko bo sposobna jest na žlico bo pač jedla. moj taprvi je takoj obvladal žlico, pri tadrugemu je pa kr trajalo, pa mu je ven teklo iz ust, pa ni znal požret... potem je nekako spravil vase par žličk in postopoma se je število žlic povečalo na cel obrok. Mislim, da tista žlica rižolinota v flaši ne bo nikomur škodila, ti boš mirna,ker bo tamala sita, sej ko bosta začele z ostalo hrano bo že starejša, piščanca gotovo ne bo več po flaši jedla user posted image .
Včasih ne gre ali eno ali drugo (to je mene ful jezilo pri dojenčkih user posted image ) moraš kar malo kombinirat, en dan gre bolj flaška, drug dan gre več po žlički, s časom se pa vse uredi.

< Sporočilo je popravil nusi -- 30.5.2013 12:45:33 >

(odgovor članu Gita 83)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Hrana 4 mesečnik - RIŽOLINO ????
31.5.2013 11:54:15   
Dilove*
Tole temo si preberi, je res zelo lep poučen članek tule od svetovalk za dojenje: http://med.over.net/forum5/read.php?94,1978731 user posted image

_____________________________

You raise me up, so I can stand on mountains... You raise me up, to walk on stormy seas. I' m strong when I'm on your shoulders...You raise me up, to more then I can be. <3

(odgovor članu nusi)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Hrana 4 mesečnik - RIŽOLINO ????
31.5.2013 15:03:43   
astrid1
Naši sem za začetek pri 4. mesecih in pol pripravila zelo redko riževo kašico, da je bila skoraj tekoča. Tako je lažje požirala. Dajala pa sem vedno po žlički.
Sčasoma sem kašico malo bolj zgostila. Ko je bil čas za zelenjavno kašico, sem najprej nekaj zelenjave pretlačila v riževo kašico. Tako se je lepo počasi navadila.
Zdaj pri 7. mesecih tako lepo poje vse, kar ji pripravim, da je veselje gledati.

(odgovor članu Dilove*)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Prihod iz porodnišnice: z obiski raje poča...
Ko se rodi nov član družine je povsem razumljivo, da se ga vsi bližnji veselijo in ga/jo želijo čim prej videti. Hitenje...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?