|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   cepljenje mmr (OMR)
27.5.2013 14:50:29   
daisyb
zivjo,

mene pa zanima, ce katera kaj okreva glede cepljenja omr? jaz sem prvega sina dala cepit in nisem niti veliko studirala....zdaj pa slisim vse vec polemik glede tega cepiva....ki naj bi pri dolocenih otrokih izzvalo tudi avtizem. Poudarjam "pri dolocenih", saj se pri vecini "zdravih" otrok nic ne zgodi. Vem, da naj bi se ne cepilo s tem cepivom otrok, ki imajo oslabljen imunski sistem ipd. (se nekaj bolezni pride v upostev). Kako pa naj vem, ce je prav moj otrok podvrzen kateri od teh bolezni? Ali naj na mojo lastno pobudo dam pregledat otroka predno se za cepljenje odlocim? Najbrz bi to lahko (samoplacnisko). Zanima me kaksna je rutina v sloveniji? V italiji nic kaj dost ne razlagajo glede teh cepljenj.....se ne spomnim, da bi me sploh povprasali glede stanja otroka (dovolj je, da nima vrocine in, da ni hudo prehlajen...pa ga ze cepijo). Nazadnje mi niso dali niti obvezne nalepke (ce pogledam kartoncek od sina zgleda kot da sploh ni dobil prve doze omr).....sem bila se jaz v dvomih, ce smo ga cepili al ne?

No....vem, da so mnenja glede tega razlicna in spostujem osebne odlocitve.......me pa vseeno zanima kaj mislite in vase izkusnje?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: cepljenje mmr (OMR)
27.5.2013 15:03:19   
Katy78
Mi ga imamo ravno jutri. Ma kaj pa vem, polemik je ogromno, ampak jaz sem še vedno zagovornik obveznega cepljenja. Kar se tiče povezave OMR-avtizem, pa ne vem, ali je bilo prav zanstveno dokazano, da je krivo cepljenje OMR? Drugače pa otroka pediater pred cepljenjem pregleda čisto osnovno, v bistvu nič posebnega, ušesa, pljuča, grlo, mislim, da je to vse.

Koliko pa je star tvoj otrok? Pišeš namreč, kot da bi naj zdaj dobil že 2. odmerek. Ker v slo. je prvi odmerek pri 12. mesecih, drugi pa, če se ne motim, pred vstopom v šolo.

< Sporočilo je popravil Katy78 -- 27.5.2013 15:04:30 >

(odgovor članu daisyb)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: cepljenje mmr (OMR)
27.5.2013 15:16:30   
daisyb
prvi otrok je bil ceplen pri letu in pol.....drugi ima sele 7,5 mesecev (ma tle cepijo za omr pri letu in pol..pol pa okrog petega leta).

pri nas ne cepi pediater tako, da otrok ne pregledujejo....na cepljenje moras peljat v ambulanto za cepljenja (te kar na hitro odpravijo). saj zaenkrat sem se za cepljenje (obvezno pa ni vec nic.....je pa isto kot v slo..ce otrok ni cepjenj z vsem ti ga pol tezko kje v vrtec vzamejo). vem, da glede povezave z avtizmom ni nic znanstveno dokazano (mogoce tud zato, ker je v igri veliko denarja in ni niti zelje po tem). Fajn pa bi bilo, da bi se dalo vsaj otroka prej stestirati (vsaj pregled krvi), da se vidi ce je primeren za cepljenje al ne (tega pa ne pocnejo).

starsi upajmo, da se bo to kdaj zgodilouser posted image

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 3
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Zakaj dojenje ni vedno najboljše?
Babica je iz svojih izkušenj ugotovila, da dojenje ni vedno najboljša možnost. Ob tem je razkrila, da je v resnici najpo...
Neverjeten trik: Uspavajte dojenčka v eni ...
video
Po internetu je zakrožil nenavaden trik. Neki očka, ki je poskušal na vse mogoče načine uspavati dojenčka, je uspel z ze...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?