|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Dokončanje ss z tableto
26.7.2013 21:37:30   
minaembi
Pozdrav
Danes, pri kontroli pri G smo ugotovili, da moji pikici ne bije več srček. Noseča sem 10 tednov, plodek pa je ostal velik za 7. Tako sem dobila napotnico za dokončanje SS. Tam smo se odločli za tableto. Prvo vzamem jutri, v ponedeljek pa moram v bolnico. To je za mene prvič, zato prosim tiste, ki imate z tem že kakšno izkušnjo da mi malo pomagate.

Zelo me je stah, ker mevem kaj lahko pričakujem. Kak močne bolečine, kako velike krvavitve? kako dalgo še potem krvaviš. Koliko dni moraš res počivat (ne zanima me za bolniško, ampak nasploh, kak dolgo moreš mirovat)?

Doma imam že dva sončka, in ker imamo planirano morje od naslednje nedelje dalje, mislite da je to ovira, da bi mogli odpovedat? Tega res nebi rada, rada bi šla na dopust in tam prebolevala vse to...

Hvala za vsak nasvet...
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Dokončanje ss z tableto
27.7.2013 13:52:09   
Martyna83
minaembi zal mi je zate in za tvojo pikico,..drzi se,..sama sem imela abrazijo ampak vem od drugih da poteka nekako tako eno tableto kot si ze rekla vzames doma in upas da se ne zgodi nic do dneva ko prides v bolnico,..prides v bolnico si sprejeta dobis sobo,posteljo in tam ti vstavijo v noznico se 4 tablete in potem cez nekaj casa dobis krce malo mocnejse kot pri menstruaciji in telo samo izloci plodek in posteljicouser posted image priporocilo vseh ki so to dale skozi ne glej kar gre iz tebe,...nato preverijo ce se je vse dobro scistlo in popoldan gres domov,...počivati moras nekaj dni,..cca 3,..Nekatere so sle drugi dan ze na delotako da na dopust boste komot lahko sli in ti priporocam da gres ker bos tam lazje prebolela izgubo!user posted image povprasaj samo ce se bos lahko kopala,...in pa vsaj 2 do 3 tedne ne smes imet spolnih odnosov,...najbolj se moras pazit ker edini zaplet ki je lahko da se ti dol kaj vname da dobis infekcijo,..samo to se cuvaj!!! drzi se,.. vem da je tezko,..nikoli ne bos pozabila zjoci se daj iz sebe ampak saj ves cas celi rane in kot mi je svetovala moja ginekologinja ne cakaj predolgo z novo pikico dve menstruaciji in potem tako gas,..ker je telo se pripravljeno in bos takoj zanosila

(odgovor članu minaembi)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Dokončanje ss z tableto
27.7.2013 15:39:20   
minaembi
Hvala ti za odgovor user posted image

Noč je bila težka, polna solz... Zjutraj vzet tableto, je bilo najhuje kaj sem morala kdaj naredit, pa češrav pikica več ni imela bitja srca... Res je grozno, in šele zdaj razumem vse tiste, ki sodale to skozi... Njahuje...

Nevem, če se bom še odločla. Doma imam že en parček, tretja nosečnost ni bila načrtovana, smo pa je bili zelo veseli user posted image

(odgovor članu Martyna83)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Dokončanje ss z tableto
29.7.2013 10:54:41   
Anonimen
Imela sem spontani splav, brez dokončanja z tabletko- sem imela endometrijsko aspiracijo.

S časom manj boli, pozabiš nikoli. Zdaj imam zdravo dojenčico, pa se še velikokrat spomnim na to dete, ki mu ni bilo usojeno.

Zjokaj se, dovoli si dati čustva iz sebe, govori o tem,... bo malo lažje.


(odgovor članu minaembi)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Dokončanje ss z tableto
30.7.2013 14:21:43   
Anonimen
Tudi jaz sem dala splav s tabletko skozi zaradi okvare ploda v 10 tednu.

zgleda tako da doma vzameš tabletko, kot si jo že v bolnici zjutraj dobiš 4 tablete ki si jih vstaviš v nožnico in 2 uri ne smeš iz postelje v tem času so se pri meni pojavili krči kot naprimer ob zelo boleči menstruaciji. čez dve uri sem odšla na wc v spremstvu sestre in v posodo ki ti jo dajo je padlo vse ven z tabletkami vred, to je nekaj najhujšega ko to vidiš.

potem moreš nazaj v posteljo in ležiš na wc greš samo v spremstvu sestre. pri meni se ni pojavila obilnejša krvavitev in tudi ambrazija ni bila potrebna, ker se je vse samo izločlo. domov sem odšla še isti dan okoli 16. ure.

krvavela sem še kakšnih 14 dni, zadnje dni samo rjav izcedek, počivala pa okoli 5 dni. po 9 dneh sem tudi jaz odšla na morje, sicer samo za vikend in je pasalo. kopanje v bazenu odsvetujejo za 1 mesec, morje za 14 dni. po 14 neh imaš tako kontroli pri svojem ginekologu.
bi pa jaz vprašala v bolnici kako je z tem ali prestavit morje ali it, tudi jaz sem vprašala in so mi rekli če se počutim dovolj dobro fizično, da grem pol ne vidijo ovir zakaj nebi smela it.

če bo šlo vse gladko skozi pomoje lahko komot greš na morje in tam počivaš, tudi noge lahko namočiš. morje ti bo dobro delo, nekeko boš imela mir da predelaš vso bolečino saj boš sama z družino.

vem da sem napisal malo brezčutno ampak sem ti želela povedat kaj te čaka.

drži se punca, res je kaj je ena napisala da bolečino z časom preboliš pozabiš pa nikoli od mojega splava je 3 mesece in ni dneva ki se ne bi spomnila na to.

vse dobro ti želim user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Dokončanje ss z tableto
30.7.2013 14:24:11   
Anonimen
o jej, zdaj komaj sem datum pogledala.
zdaj je že za tabo, upam da si vredu prestala in ni bilo zapletov.
drži se

user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
VIDEO: Noro brcanje v trebuščku
video
Poglejte si nenavadno močno brcanje, ki ga je tale mamica doživljala v nosečnosti. Njen trebuh je dobesedno oživel, se p...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?