|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  97 98 99 100 [101]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevke 2017vl
4.10.2017 15:34:22   
Sofie

Tasa8 nimam ideje. Tudi moja se ful kotali. Včasih zajoka.

Na bazen oz v toplice pa hodimo. Moja obožuje vodo. Ko jobdam dam v fredov obroč maha z nogami in se premika naprej. Končno je dovolj težka za fredov obroč...je od 6kg naprej. Ta vikend gremo v Dolenjske toplice. Drugače hvalijo Laško. Men je všeč še Orhidelia, ki je v Termah Olimia.




(odgovor članu Tasa8)
Neposredna povezava do sporočila: 2501
   RE: Marčevke 2017vl
5.10.2017 10:54:48   
diamantina
Ojla!!!!

Kako ste mamce? Mi smo super fajn. Ful dogaja, ampak je vse ok. Tedni, kaj šele dnevi, mi kar odbrzijo.

Madeži - jaz ji grem bodi takoj, ko se naje, slečt in umit na roke, ker nekatere stvari res gredo potem težko dol, četudi daš prat čez par ur ... se kar vleze v ta bombaž in ne moreš nič ven spravit. Eni pravijo, da pomaga sicer limona, ne vem, jaz nisem sprobala. Jaz kar umijem na roke, potem pa še enkrat v pralnem stroju in gre vse dol. Tudi oranžno ali zeleno ali celo rdeče iz belega. Uporabim pa kar navadno milo, potem pa navadni prašek.

Gibanje - mi smo že povsod po hiši, moram zelo pazit na legokocke in kable ...

Hrana - pri nas veselo mljackamo že veliko stvari. Edino navadnega mleka še ni dobila, pa medu, oreščkov in svinjskega, drugo pa že lepo je in rada je, tudi kašice so ji dobre, prosena, ajdina, kuskus ... ni da ni, proba pa itak vse. user posted image

Govor - naša pravi ja-ne, pa po svoje kliče našega psa, ki je vedno zraven na sprehodih, je pa smejko, zelo dobrovoljni dojenček.

Nagrade - hm ... jaz sem za to, da se otroka nauči, da se nekatere stvari pač mora in ni nagrade. Na kahlo je treba it, ker večno ne moreš bit v plenicah. Tudi obut in oblečt, pa jest ect. je treba znat sam, brez da zato dobiš nagrado. So pa drugi dosežki otrok, ki jih komot nagradimo in če je to pač čokolada, je pač čokolada. Nagrada mora bit nekaj finega ne?

Vrtec - tudi meni se zdijo premali. Pa ne samo zaradi bolezni, na splošno vrtec slabo vpliva na otroke, mislimo, da postanejo samostojni, pa temu ni tako. V vrtcu je vse strukturirano, največ se pa otroci učijo ravno takrat, ko jim nihče ne piha, kaj morajo in česa ne. Saj se že več ne znajo sami igrat, si sami zamislit igre, ker v vrtcu se to pač ne sme (niti ni mogoče), pa tudi poleg starešv se nič ne sme ...

NIč, šibam delat kosilo, tamala bo imel kuskus in omako iz buče, pora in piščanca. Papa!

(odgovor članu Sofie)
Neposredna povezava do sporočila: 2502
   RE: Marčevke 2017vl
5.10.2017 10:59:36   
Sparkles7
Ja, tudi naš obožuje bazene. Smo bili že parkrat. Jutri verjetno gremo. Mu bo spet dogajalo, pa bo problem zaspat in spat, razen na mojih rokah :)
Tasa8, kako je bilo po cepljenju? Upam da ne prehudo.

Drugače pa je naš zadnje tri noči nekaj nemiren, ne vem, ali je res vpliv polne lune to. Tam do polnoči se mi zbuja na eno uro, pol pa malo redkeje. Ravno stopim izpod tuša, ali pa si dam za jest na mizo, pa se že zbudi zvečer :/

Glede kotaljenja tudi jaz nimam rešitve :/ Parkrat sem ga probala omejiti, kot so ta gnezdeca, s povštri ali kačo... da bi mislil da sem jaz zraven, pa se mogoče sploh ne bi obračal. Ampak sem ga potem našla čisto kontra, ker mu je klančina zgleda spremenila smer kotaljenja :D Ah ja. No, sedaj se včasih med spanjem kar na kolena postavi in se zbudi.
Drugače pa se že ful postavlja na kolena, mislim da bo vsak čas začel kobacati. Pa na noge se tudi že ful upira in izvaja akrobacije. Zadnjič pa je celo sam vstal, ko je ful želel k meni in sem mu nastavila roke, se je dal na kolena, roko za roko na moje roke in potem še na noge :O Kam res hitijo!

U, slinček z rokavi pa sploh nisem vedela da obstaja. Zobkov še nimamo. Sedi še ne, tudi posedam ga ne na tla.

Sofie, sem zadnjič vprašala, verjetno nisi videla - me ful zanima, če se je pri tebi izkazalo da bolje spi odkar daješ večerjo? Me zanima če bo kakšna razlika, mi je pediatrinja tudi to priporočila, ker se precej zbuja. Čeprav nimam ravno občutka da bi bilo zato ker je lačen. Kaj pa dajete za večerjo?

Pa ne vem kaj bi - te razne kaše, ajdova kaša, prosena kaša in iostale, ki naj bi jih kuhal na mleku... Da bi ga sedaj začela črpati mi je čudno, adaptiranega pa tudi ne vem. Bom pomoje kar v vodi kuhala vse. Mleko pa itak dobi potem od mene

(odgovor članu Sofie)
Neposredna povezava do sporočila: 2503
   RE: Marčevke 2017vl
5.10.2017 12:25:37   
diamantina
Hehe, slinček z rokavi ... tudi jaz prvič slišim ... kupovala pa tega ziher ne bom, se da kako drugače rešit.

Spanje - hm ... tudi naša se zbuja zvečer, pa jo podojim in spi naprej. Ne vem, zapisano imam tudi pri sinovh, da sta takole brenčala okrog 6. meseca, pa je potem to enkrat minilo. Zdaj se sploh ne sprašujem, zakaj joče, pač joče. Če je načeloma zdrava in jo ziza pomiri, naj tako bo, dokler pač bo. Saj dojenčka to ne moti, oni se itak naspijo, za nas je moteče, ampak saj tko pač je, ko so otroci mali, kajne? Saj se bodo unesli ... rabijo svoj čas.

Zobki - ne, še nobenega, ampak po mojem da v roku kakšnega meseca najbrž bo. Pri naši družini prihajajo brez težav ven, samo naenkrat so zunaj, to je to. Nikdar se noben ni slinil, pa jokal, tudi kaj drugega ne.

Zalaganje - tega kotaljenja po postelji je tudi mene strah. Tavečji nama je tako padel s postelje, ma nič kaj fajn občutek. Celo noč sem potem bedela ob njem, ga opazovala ... k sreči je padel na tako kar debelo preprogo, ampak vseeno, mehka je še glavica. No, k sreči ni bilo nič. Pravijo, da če po padcu na glavo bruhajo, moraš takoj v bolnico. Joj, to padanje bo kar grozljivo, ko bodo začeli hodit ... pa si prste kam zapirat, ker bodo predali zanimivi ... huh, me kar zmrazi ... ampak nič ne moreš, poškodbice ziher bodo kakšne, pa lahko zraven gledamo na vsakem koraku.

Bazen, mi zdaj ne bomo šl, je ful nekih viroz, ne bi rada, da kaj staknemo. Gremo pa na morje še zdaj za en vikend, na sveži zrak.

(odgovor članu Sparkles7)
Neposredna povezava do sporočila: 2504
   RE: Marčevke 2017vl
5.10.2017 14:28:00   
Sofie

Sparkles7 moja dobi večerjo okol 18h, se ob 19.30 še doji in potem načeloma spi do 2h. Se podoji in spi do 6h. Pri nas je bolje.

Kuham ji dm kašice ki se delajo z vodo. Na začetku sem ji vse na riževem mleku pa sem ugotovila da ji ne paše. Tako da dm gres, od holleja prosena kaša itd.

(odgovor članu diamantina)
Neposredna povezava do sporočila: 2505
   RE: Marčevke 2017vl
5.10.2017 15:29:42   
Yuki
Sparkles, pri nas je podobno kot pri Sofie. večerja okrog 18.30. spanje ob 19.30. Spi do 2 in potem do 5.30, ali pa nekaj v tem smislu. Niso vse noči enake. Vstane pa okrog 7-7.30 (razen če ne more zaspat po dojenju ob 5, in je nekaj časa budna, potem pa spi primerno dlje)

Zobje - nič.
Večerne žitne kaše - jaz naredim z vodo in vmešam kake 20 g kuhanega sadja in malo vode od kuhanja sadja (obrnjeno razmerje kot za dopoldansko malico). meni se tudi zdi brezveze črpat mleko, AM pa mi tudi ne diši.

Kotaljenje po mali posteljici, da se zbudi - se je kotalila pred kakim mesecem par tednov, pa je minilo. Na veliki postelji je ne upam več pustiti spat, ker zna preplezat "ograjico" iz odej, blazin, blazine za dojenje, ...
Naša je na kolenih (torej vseh štirih in se ziba) že kak mesec pa pol, ampak se ne kobaca ampak še vedno plazi. Vedno bolj si pomaga z nogami. Če je na dovolj mehkem se postavlja na noge, za oporo pa ima lastno glavo.

(odgovor članu Sofie)
Neposredna povezava do sporočila: 2506
   RE: Marčevke 2017vl
5.10.2017 16:14:13   
diamantina
Jaz ji naredim proseno ali ajdino kašo na vodi, zraven pa v isti vodi kuham jabolko, hruško, slivo, to kar raste doma. Ko je kaša kuhana, ji čisto malo sladkam in zabelim z maslom in če je zraven jabolko, dodam še čisto malo cimeta ... zelo rada poje.
Pred časom je pa jedla od dm-a za zmešat z vodo ... nekaj časa je bila navdušena, potem pa vedno manj in sem komaj porabila celo pakiranje.

Bistveno bolje po mojem ne spi, je pa zelo zrasla, kar se vidi na številki. Sva že v celoti na 74.

(odgovor članu Yuki)
Neposredna povezava do sporočila: 2507
   RE: Marčevke 2017vl
5.10.2017 20:09:40   
Sofie

Jaz ji tudi naredim proseno kašo na vodi, dodam malo adaptiranega mleka in sadja. To ima zelo rada. Ali pa ovseno kašo.

Drugače se tudi moja zadnje dni malo večkrat zbudi v joku. Jaz sumim zobke, ker ko ji namažem dlesni je bolje. Pa slini se v potokih. Pa polna luna bo.

Se pa to, da ima tri, včasih štiri obroke GH pri moji nič ne pozna. Pri 7m je imela 6200g. Itak je ves čas v pogonu. Tako da še vedno niso oblačila 62 in 68. Kakšen bodi 62 ji je celo že premajhen. Jaz pa itak vesela, ker lahko kupim kaj novega.

Moja zelo rada gloda žemljico. Ji dam v roko in sama je. Ali pa ji dam koščke na mizo in pobira ter nosi v usta. Je pa posledično vse umazano. Še dobro da je trip trap lesen, ker ga ves čas čistim.



(odgovor članu diamantina)
Neposredna povezava do sporočila: 2508
   RE: Marčevke 2017vl
5.10.2017 21:04:34   
Sparkles7
Mi smo večinoma na št. 68, nekaj tudi še 62. Mi pa do sedaj ni bilo treba praktično nič kupovati, ker smo toliko dobili. Samo kaj za dušo. 74 še imam nekaj zadev, potem bo pa počasi zmanjkalo pa bom lahko tudi jaz kaj zbrala :)

(odgovor članu Sofie)
Neposredna povezava do sporočila: 2509
   RE: Marčevke 2017vl
5.10.2017 21:11:59   
Sparkles7
Jaz ga še nimam v trip trapu, ker mi še ne sedi lepo. Tako da je v enem tem ležalniku in je itak dobesedno usran. Ga raje sploh ne gledam, dokler ne začne sedeti in bom oprala :)
Evo, danes se mi je tudi že prvič prebudil po slabi uri spanja, tako da sedaj ležim ob njem. Res je diamantina, tako pač je, saj nisem pričakovala nič drugega z dojenčkom, ampak vseeno paše tule vam malo pojambrati :) Vseeno pa upam da je obdobje, tako kot ti praviš.
Ja, tole raziskovanje... Naš je že kar velikokrat kam zadel z glavo, ampak saj nimaš kaj, ne moraš ga cel čas usmerjati in mu preprečevati raziskovanja. Bo pa še pestro ja. Jaz ga pa imam na veliki postelji, ker če ga odložim c njegovo se prebudi takoj :/ Se moram uleči poleg njega ko ga odložim. In me je res strah kaj bo sedaj počasi... Saj sedaj vedno začne jokat ko se prebudi, in ga hitro slišim... Enkrat bo pa verjetno brez joka, pa se kam odkobaca. Pravijo sicer da je boljša rešitev kot zalagati s povštri itd...dati te povštre raje na tla ob posteljo, da se po mehkem odkotali na tla :D

(odgovor članu Sofie)
Neposredna povezava do sporočila: 2510
   RE: Marčevke 2017vl
5.10.2017 22:04:18   
Sofie
Sparkles7, tudi moja se je zbudila po 1h spanja. Ji je moj dal dudo in je spala naprej. Spi pa izključno v svoji posteljici.

Ti kar pojamraj, saj smo zato tukaj. Jaz sem cel teden jamrala prijateljici, ker se je zbujala zvečer, zjutri pa vstala ob 5h. Pa še nekaj dela imam za službo in mi večeri res prav pridejo, da sploh kaj naredim. Če hodim kar naprej v spalnico mi gre precej časa.

Drugače pa se moja ko se zbudi malo igra. In se ne oglasi takoj. Zato sva ji tudi spustila jogi v posteljici, saj naju je strah, da bo enkrat padla ven. Ker v banjici se že dvigne. Na kavču tut.

Ste se šli danes kopat? Mi se gremo v soboto. Sem imela danes frizerja tako da se ne moj sprehajal s tamalo po centru. Je bila čisto navdušena, saj ima rada ljudi. Zdej kr vsem mahauser posted image


(odgovor članu Sparkles7)
Neposredna povezava do sporočila: 2511
   RE: Marčevke 2017vl
5.10.2017 22:22:05   
Sparkles7
Hihi luštno se sliši, vaša je tudi družabna in dobrovoljček :) Jutri se gremo kopat :)
Evo, sem pa spet ob njemu, je minila še ena ura in se je spet zbudil. Ravno sem se zleknila na sedežno da bom malo fuzbal pogledala do konca, pa se je oglasil... Naš pa že nekaj časa več ne mara dude, tako da moram nujno biti jaz tista zraven, da zaspi nazaj. Moj žal ponoči ni variante da bi ga pomiril oz. da bi zaspal nazaj...

(odgovor članu Sofie)
Neposredna povezava do sporočila: 2512
   RE: Marčevke 2017vl
5.10.2017 22:26:21   
Sofie

Moja je tudi jokala, zdejle se doji. Duda ni pomagala.

Prejšn teden sem bila na pijači in me je moj klical ob 22.30, da se je zbudila in da noče nazaj zaspatuser posted image Sem bila že na poti domov. Pol ital še 1h ni zaspala.

(odgovor članu Sparkles7)
Neposredna povezava do sporočila: 2513
   RE: Marčevke 2017vl
8.10.2017 19:41:46   
Sofie

Hojla.

Kako ste? Moja punčka že spi in imam malo časa. Včeraj smo se potepali po Dolenjski in preživeli lep dan. Tamala je bila cel dan izredno pridna.

V naslednjih dneh moram nujno ji naredit potni list. Upam, da bodo fotke, ki smo jih uporabili za osebno ok tudi za to. Ne vem, če so pri dojenčkih kakšna posebna pravila. Čez en mesec namreč prvič letimo vsi skupaj. Upam, da bo ok.

Prijateljica s katero sva pridno vozičkali je šla nazaj v službo. Mi bo kar manjkala njena družbauser posted image Včasih paše malo poklepetat.



(odgovor članu Sofie)
Neposredna povezava do sporočila: 2514
   RE: Marčevke 2017vl
9.10.2017 21:09:54   
Sparkles7
Hejhej,
mi smo fino, je smejko kot vedno :) Edino danes je nekaj jokal, pomoje ker ga je malo napenjalo. Zdej odkar je začel malo jesti, kaka nekje vsak drugi dan. Prej pa je po večkrat na dan.

Veliko je v nosilki zadnje dneve. Pa fino mi je, ker se je sedaj navadil biti pri očkotu v nosilki, tudi če gremo vsi skupaj kam na sprehod, ga ima on v nosilki. In sta šla zdej že parkrat sama na sprehod. No, ponavadi itak tak čas pucam, danes pa sem si prvič vzela čist frej, s kavico, piškoti in grey's anatomy :) Je prav pasalo :)

Sofie, ti mi boš znala povedati, ker si iz Lj... Jutri gremo verjetno malo na izlet, pa se bova morala z malim sama zamotiti za kakšne dve, tri ure, ker ima moj opravke. A je v centru kakšen kafič, da ima urejeno previjalno? Poleti sem ga previjala v Petkovšku notri na klopici za mizo, pa enkrat sem ga v španskih borcih v garderobi in podobno :)

(odgovor članu Sofie)
Neposredna povezava do sporočila: 2515
   RE: Marčevke 2017vl
9.10.2017 23:06:04   
Sofie
Jaz sem v petek likala in pogledala tri dele Greys Anatomyuser posted image

Jaz jo previjem v Nami, v 5. nadstropju. Previjalnica je zraven garderobe, nasproti dvigala. Zraven je tudi kavarna.

< Sporočilo je popravil Sofie -- 9.10.2017 23:07:02 >

(odgovor članu Sparkles7)
Neposredna povezava do sporočila: 2516
   RE: Marčevke 2017vl
10.10.2017 7:00:49   
Sofie

Drugače pa tudi jaz mojega pošljem ven z njo, da lahko jaz v miru pospravim. Sploh posesam in pomijem. Sej sta kar velikokrat sama, ker imama jaz sestanke v službi in je vedno ne vzamem sabo. Čeprav je ful pridna, nazadnje je med sestankom pridno jedla bananouser posted image

Sparkles7 danes sicer v Lj. precej dežuje. Mogoče bi si mogla zbrat kakšen drug dan.

(odgovor članu Sofie)
Neposredna povezava do sporočila: 2517
   RE: Marčevke 2017vl
10.10.2017 8:09:03   
Sofie

Očitno je konec dežja za danesuser posted image

(odgovor članu Sofie)
Neposredna povezava do sporočila: 2518
   RE: Marčevke 2017vl
10.10.2017 11:30:46   
Yuki
A danes je deževalo v Ljubljani? Mi smo vse prespali user posted image

Sparkles - previjalnih se jaz spomnim še v Čolnarni (zraven bajerja v Tivoliju), v Daktariju (zraven Lutkovnega gledališča), baje je tudi v Sezamu na Novem trgu (družinski center). Nisem preizkusila še nobene, ker sem doma iz centra in previjamo kar doma.

Sofie - naša že ima potni list. Fotkali smo kar doma, ko je bila stara 1 mesec. Gospa na Upravni je bila zelo prijazna in ni nič komplicirala. Smo jo imeli sabo in je bila glavna atrakcija! Se pa je potem nekaj zataknilo in je trajalo kar dolgo, da so poslali potni list. Še dobro, da nismo imeli planov za tujino, ker bi padli v vodo.
Kam letite konec meseca? Mi gremo tudi prvič z letalom za krompirjeve! Lahko si izmenjava kakšne trike ...

Partner in mala sta pogosto sama skupaj. Jaz grem na kak sestanek, jogo, gledališče, ... Meni se zdi zelo pomemben enakovreden stik z obema staršema.

Pospravljava pa z malo skupaj - ona na tleh, jaz pa zlagam perilo.

(odgovor članu Sofie)
Neposredna povezava do sporočila: 2519
   RE: Marčevke 2017vl
10.10.2017 19:44:31   
Sofie

Sparkles7 upam, da si preživela lep dan v Ljubljani. Če še kaj prideš in ti bi pasala družba sporoči.

Yuki ti pošljem ZS z destinacijo. Je malce nenavadna, pa me lahko kdo takoj prepoznauser posted image Drugače jaz fotke od tamale imam, saj smo jo slikali za osebno. Je bila pa takrat stara 1m. Bom šla v četrtek na upravno enoto.
Mi letimo prvi teden novembra in upam, da bo ok. Boš imela marelo za na letalo? Jaz sem razmišljala, da bi jo kupila. Se mi zdi malo bolj na izi. Ali pa sploh ne bi vzela vozičkauser posted image Lupinico rabim, saj bova rentala avto.



(odgovor članu Yuki)
Neposredna povezava do sporočila: 2520
   RE: Marčevke 2017vl
10.10.2017 20:21:39   
Yuki
Sofie, nič nisem dobila ZS.
Za na letalo bom imela marelo. Lupinice nisem nameravala vzeti sabo, ampak najeti avto skupaj s sedežem.
A za malo si vzela sedež na letalu - oziroma, kaj na letalu narediš z lupinico?

(odgovor članu Sofie)
Neposredna povezava do sporočila: 2521
   RE: Marčevke 2017vl
10.10.2017 20:46:53   
Sofie

Nikakor mi noče poslati. Gremo malo na jug...v državo, mi še pred kratkim ni bila priznanauser posted image Moj gre službeno pa greva zraven. Kaj pa vi?

Ne bo imela svojega sedeža. Razmišljala sem da vzamem naš voziček ter samo lupinico za gor. Namesto sedeža. Itak nam tam voziček ne pride prav.

Ne vem kako je z lupinico na letalu. Bi mogla poklicat na Adrio.




(odgovor članu Yuki)
Neposredna povezava do sporočila: 2522
   RE: Marčevke 2017vl
10.10.2017 21:16:59   
diamantina
Ojla babike!!!

Kaj če bi pri otrocih, starši čvekamo, odprle temo. Nosečke nismo več ne ... user posted image



< Sporočilo je popravil diamantina -- 10.10.2017 21:20:15 >

(odgovor članu Sofie)
Neposredna povezava do sporočila: 2523
   RE: Marčevke 2017vl
10.10.2017 21:19:42   
diamantina
Pardon, dojenček, STarši čvekamo. Evo povezava: http://www.ringaraja.net/forum/Mar%C4%8Dice_2017/m_6229189/tm.htm

(odgovor članu diamantina)
Neposredna povezava do sporočila: 2524
Stran:   <<   < Prejšnja stran  97 98 99 100 [101]
Stran: <<   < Prejšnja stran  97 98 99 100 [101]
Pojdi na:





VIDEO: Noro brcanje v trebuščku
video
Poglejte si nenavadno močno brcanje, ki ga je tale mamica doživljala v nosečnosti. Njen trebuh je dobesedno oživel, se p...
Porodna zgodba: Moj dojenček je doživel mo...
Mali Tim je bil težko pričakovano dete. Veselili smo se ga vsi, tako mami in ati, kot njegova velika sestrica Tia.




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?