|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  11 12 13 14 [15]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Decemberke 2023
28.3.2024 10:24:30   
Čvekačica
@*snowflake* hvala za tvojo izkušnjo. Verjetno je malo lažje z dojenjem če je drugi otrok tak, ker imaš samozavest od prve izkušnje 🤷‍♀️🙈 
Mi smo tudi zrihtali potni list tako, da sva ga doma slikala in fotografu poslala da pogleda/obdela in natise. No pa smo dali 10€. Fotograf je izbral sliko z odprtimi usti, ampak niso nič komplicirali, ker so za otroke itak izjeme 🤭 Bomo spomladi šli kaj na morje.
So vaši otroci zdaj kaj več budni ker so starejši? Jaz opažam, da ga vedno bolj zanima svet 😁 pa nekaj je začel tlačit roke v usta. Nevem mogoče raziskuje? Zobki še ne morejo biti 😁


(odgovor članu Kasas)
Neposredna povezava do sporočila: 351
   RE: Decemberke 2023
28.3.2024 13:25:45   
Kasas
Ja naše se ful slini in skoz ima rokice v ustih 🙈 pravijo da mu moraš pustiti ker raziskuje sam te rokice so zvečer tko umazane da joj (sploh ne vem od cesa) tko da mu jih zdej že čez dan pucam 😜
Spi ponoči več, podnevi pa tam vsake 2 uri malo.Mene pa zanima kamo se hranijo vasi otrocki? Na kok ur cca?

(odgovor članu Čvekačica)
Neposredna povezava do sporočila: 352
   RE: Decemberke 2023
5.4.2024 8:44:49   
Čvekačica
Ok, potem ni samo naš tak pacek 🤭  mi se hranimo 6-7x na dan. Ker je tak polivalček večkrat po malo. Načeloma pa tiste ki dojijo večkrat (ena prijateljica ki ima 3m starega pravi da sploh ne šteje, ampak samo ponoči 3x), izključno na formuli pa manj. Na naši piše da naj bi 5x na dan 170ml.  Kolikokrat vidva jesta?



Drugače pa smo imeli včeraj prvo cepljenje. Zaenkrat nič hujšega, tudi spal je normalno 😊 zdaj ima že 7kg, tako da očitno kljub tem polivanju gre zelo lepo gor🙈
Drugače sem bila pa šokirana da naj bi se od 3 meseca še vedno čistilo kožico na lulčku? Sem bila pa fuuul slabe volje, ker se mi je zdelo da ga je grdo in potem doma v plenički zagledam malo krvi 😤. Potem pa še huje od ostalih mamic izvem, da je glede tega različna praksa- odvisno od pediatra. Na internetu pa različne informacije ali je to treba ali ne. V angleščini dobiš večino člankov da pusti pri miru. Prosila bi za mnenja drugih mamic fantkov kaj so vam rekli in če to delate? 


(odgovor članu Kasas)
Neposredna povezava do sporočila: 353
   RE: Decemberke 2023
5.4.2024 18:14:29   
Tassska
Naš Maks (dobrih 10 tednov) res rad papca. Sva na formuli in trenutno poje cca 800ml razdeljeno na 5 obrokov. On bi tudi več in pogosteje, res bi skoz jedel in posledično je tudi veliko joka ker ne dobi neomejeno.

Pri 2 mesecih je imel 6kg in se je v zadnjem mesecu zredil za 1kg in pol. 


(odgovor članu Čvekačica)
Neposredna povezava do sporočila: 354
   RE: Decemberke 2023
5.4.2024 19:56:37   
Kasas
Midva jeva cca 5x na dan ampak po 180ml (tako piše na najini formuli za to starost) in sicer toliko vode ko daš notri mleko pride na mislim cca 210ml. Jemo pa enkrat ponoči in cca 4x čez dan. A katera od vas daje že vodo ali čaj? Razmisljam zdej k je ze toplo da je mogoce zejen ali pa ce kaksen dan poliva je verjetno tudi dehidriran.
Ne vem meni je rekla patronažna da naj nic lulcka ne cistim sem prav vprasala. Lahko ti povem v torek ko imava cepljenje kaj bodo rekli. 


(odgovor članu Čvekačica)
Neposredna povezava do sporočila: 355
   RE: Decemberke 2023
6.4.2024 9:19:20   
Tassska
Lulčka tud mi nič ne čistimo. Samo občasno rahlo potegnem kožico do kje gre.. najraje ko se kopamo v vodi.

Komarčkov čaj pa tud že nekaj časa pijemo... popije tudi po 50ml čez dan.


(odgovor članu Kasas)
Neposredna povezava do sporočila: 356
   RE: Decemberke 2023
6.4.2024 11:33:30   
Čvekačica
@Tassska tvoj fant je tudi orng potem 🙂 saj pomoje imamo zato težave z dojenjem, ker so taki požeruščki🤭 Vidva sta potem samo na forumuli?
@Kasas daj res prosim javi 🙏 Ker meni in eni prijateljici so rekli zdaj na pregledu pri 3m (različna pediatra). Sem klicala potem patronažno, ki je iz drugega zdravstvenega doma v Ljubljani (ker na žalost nismo tukaj dobili pediatra) pa je rekla da se malo kožico potegne, ampak samo v vodi med kopanjem. Hkrati pa se še vedno sprašujem zakaj bi fantke mati narava naredila take, ker sigurno tega včasih niso delali 😅  Definitivno bom pa drugič rekla da ga naj ne tako grdo. Verjamem da je težko ko skačejo in se zvijajo, ampak mene je prav bolelo to gledat 🥴 
Mi zaenkrat še nič ne pijemo čajčkov 🙂 Mogoče ko bo bolj vroče. Zdaj sem tudi počasi v dilemi kako spomladi in poleti oblačit 😅  bodi pa hlače samo? Kako boste ostale?

(odgovor članu Tassska)
Neposredna povezava do sporočila: 357
   RE: Decemberke 2023
6.4.2024 21:07:04   
Tassska
Ja midva sva samo na formuli že od začetka. Sploh nisem imela dovolj mleka.. navala sploh ni bilo. Še zdaj je rad na zizi ampak bolj za cartanje.Res je konkreten fant - pri 2 mesecih 62 cm in 6 kg. Mi je grozno ker mu moram manj hrane dat kot hoče ampak on bi jedel neomejeno in skoz. Ne vem a se samo tolaži ker ga krči matrajo al je res lačen. Res ogromno joka - doma, v voziju, v avtu. 

(odgovor članu Čvekačica)
Neposredna povezava do sporočila: 358
   RE: Decemberke 2023
7.4.2024 22:21:06   
Pikafna
Ohhh, sem imela napisan že cel roman, pa mi je vse zbrisalo 🙈😂 se potrudim na hitro napisat vse še enkrat haha
Malo sem pozabila na tole temo pa sem bila danes prav vesela, ko sem vidla, da še vedno čvekate! 🥰
Glede kožice pri lulčku, jaz sem tudi spraševala pediatrinjo, ker sem tok različnih informacij slišala in je rekla, da sedaj svetujejo da pustiš čisto pri miru - v primeru, da vidiš, da je umazano seveda lahko očistiš, ampak da tako svetuje tudi vodilni urolog iz ukc in da njemu zaupa. 
Sicer pa tudi vsakodnevno razmišljam koliko ga obleči, se še nisem navadila, da je tok bolj toplo 😅 večinoma ga res oblečem v bodi + hlačke, se mi zdi da je ok
Smo pa od novega leta dalje res veliko bolani in komaj čakam, da mine to obdobje bolezni - na srečo se vsaj naš novemberček zaenkrat dobro izogiba temu (trkam!). Kako ste ve s tem, a ste tudi veliko bolni letos? 




(odgovor članu Tassska)
Neposredna povezava do sporočila: 359
   RE: Decemberke 2023
10.4.2024 9:34:56   
Kasas
Evo midva sva se včeraj cepila. Naj naprej povem da sva vceraj izvedela, da sva brez pediatra 🙈 ker gre najina v pokoj, zamenjave pa ni… v Ljubljani je baje sploh problem s pediatri vsi so me odslovili, zato bova verjetno hodila v Domžale. 🤷🏻‍♀️Dobro samo da bo zdrav 💪🍀🤗 Mi nismo bili do sedaj hvala bogu še nič bolni upam da tako ostane 🙏🏼
Nas fantek je star 3 mesece in en teden ima 66,5cm in 8.010g 🙊 Kar se tiče lulčka sem vprašala in je rekla da se pusti čisto pri miru, edino med kopanjem se ga lahko malo očisti. 
Pri oblačenju imam jaz prav tako težave sem pa včeraj vprašala, ker je ena mamica pred mano dojenčka pripeljala v zimskem pajacu res debelim tistim za voziček… in me je res zmedlo ker moj tud pokrit ni bil razen s pleniċko. Pediatrinja je rekla da ce je nam odraslim vroce je dojenckom tudi, da ga oblecem priblizno tako kot sebe samo da naj upostevam da se jaz premikam zunaj on pa lezi, tako da eno plast vec in obvezno bombazno kapico ce piha. 

(odgovor članu Čvekačica)
Neposredna povezava do sporočila: 360
   RE: Decemberke 2023
10.4.2024 9:50:11   
Tassska
Kapice moj ne mara. Mu jo dam gor itak jok, pol si jo vleče dol, čez oči, spet jok. Dokler ne zmaga in mu jo dam dol. Ima katera kak predlog kako ga navaditi na kapo?

(odgovor članu Kasas)
Neposredna povezava do sporočila: 361
   RE: Decemberke 2023
10.4.2024 11:03:33   
Kasas
Naš tud ne mara kape mamo tud skoz borbe 🙈🤣🤣

(odgovor članu Tassska)
Neposredna povezava do sporočila: 362
   RE: Decemberke 2023
10.4.2024 14:54:37   
Čvekačica
@Kasas s čim ga vi futrate da tako raste 🙈🤣 Super napredujete. Ima kaj reakcije po cepljenju? A ste kaj extra cepili ali samo osnovno? Drugače je pa res katastrofa s pediatri🥴 Mogoče poglej še kje na koncesijo v Ljubljani? Drugače tudi Domžale pohvalijo 🙂
Pri nas na srečo ni težav s kapco, tako da ne morem dati nasveta🤭  zdaj moram it kupit kakšen klobuček/kapico za poleti. 

(odgovor članu Kasas)
Neposredna povezava do sporočila: 363
   RE: Decemberke 2023
11.4.2024 1:44:01   
Pikafna
Oh, groza to s pediatri 🙈 ampak dobro, da boste vsaj v Domzalah dobili Kasas! Je pa res konkreten fant, super! 😁
Jaz tud nimam nobene ideje za kapico. Prva je ni marala, se je vsakič jokala, ko sem ji jo gor dala 🙈 zdaj drugi, pa se kar vda v usodo in potrpi 🙈😂
Gre pa tako hitro vse skupaj, kar ne morem verjet, da ima nas fant ze 4 mesece in pol 🥺 se kaksen mesec verjetno pa bova ze z gosto hrano zacela 

(odgovor članu Čvekačica)
Neposredna povezava do sporočila: 364
   RE: Decemberke 2023
13.4.2024 8:59:23   
Kasas
Ni imel nobene reakcije po cepljenju vse je bilo ok 🍀💪 cepili smo samo osnovno, zaenkrat mislim da bom samo to… Zdej sem baje dobila pediatra na MCL - Medicinski center Ljubljana na Vilherjevi. V torek greva tja na prvi pregled pa bodo povedal kaj in kako 🤗
Je pa nas fantek tok velik da bo kosara na vozicku pocasi premejhna. Katera ve kdaj gre lahko v sportni del? Imam takega da se lahko cist polozi… Glavico sicer kar konkretno ze drzi ni pa se to to je potrebno se merkat sploh kadar je utrujen. 

(odgovor članu Čvekačica)
Neposredna povezava do sporočila: 365
   RE: Decemberke 2023
13.4.2024 20:26:34   
Majolkaa
Joj nasa se je pa zacela dva dneva nazaj obracat iz hrbta na trebuscek, stara 4 pa en teden 😅 kr gre v obe smeri. Ne zna pa pol nazaj iz busija na hrbet 😅 pa nism zihr a je preskocila to fazo al bo to se prslo 🤔 se mi zdi da je lazje to nazaj na hrbet in da to ponavad najprej osvojijo. 

(odgovor članu Kasas)
Neposredna povezava do sporočila: 366
   RE: Decemberke 2023
14.4.2024 2:33:41   
Pikafna
Kasas, super, da ste dobili pediatra! Mislim, da priporočajo čim dlje košaro oz najboljše bi bilo dokler se sami ne vsedejo. Ampak v praksi je itak drugače, eni košare ne marajo, drugi hitro prerastejo košaro in če se čisto poleže je to že fajn :) jaz sem prvo prestavila že okoli petega meseca, ker res ni marala košare, pa sem upala, da bo to kaj pomagalo 😅 no, pa potem tudi v športnem delu ni bila zadovoljna 😅😂
Oo super Majolka! Je morala hitro probat kakšen je svet iz te perspektive 😁🤩 drugače pa, meni so v razvojni rekli, da se najprej zgodi obrat iz hrbta na trebuh in da obrat iz trebuha na hrbet niti ni toliko pomemben, tudi če ga ne bi osvojili, ne bi bilo nič narobe



(odgovor članu Majolkaa)
Neposredna povezava do sporočila: 367
   RE: Decemberke 2023
16.4.2024 15:51:31   
Čvekačica
Jaz tudi komaj čakam košaro 🤭 se mi zdi da bo šlo veliko lažje v avto. Ampak ja pravijo da ne smemo prehitro. @Kasas poročaj prosim o pediatru. Tudi jaz razmišljam o menjavi, ker se mi gre na živce na drug konec Lj vozit, sploh ker nam vedno dajejo zgodnje ure in  niso fleksibilni 🥴 
@Majolka super da se ti že takole vrti 🙂 A ste tudi kaj extra telovadili, da je to že osvojila? Nam pediatrinja da vedno sto vaj. Pa se sprašujem kako so včasih (že naša generacija) shodili ko jih ni noben razmigaval 🤭 včasih se mi zdi da se kar malo pretirava. Čeprav ga vsak dan tudi jaz malo obračam 😜 Ostali kaj telovadite?
@Pikafana koliko je tvoj zdaj star?

(odgovor članu Majolkaa)
Neposredna povezava do sporočila: 368
   RE: Decemberke 2023
16.4.2024 22:37:19   
Pikafna
Čvekačica, se čisto strinjam 😅 po eni strani smo lahko veseli, da imamo več informacij kot so jih imeli včasih, ampak po drugi pa tudi kar pretiravamo že v drugo smer 😅
Moj je zdaj star 4 mesece in pol 😊 jaz z njim sicer vsak dan tudi kar telovadim, vsaj malo, ampak je malo hipoton, tako da že zaradi tega

(odgovor članu Čvekačica)
Neposredna povezava do sporočila: 369
   RE: Decemberke 2023
17.4.2024 11:34:26   
Majolkaa
@Čvekačica Nam je pediatrinja rekla samo da naj jo imamo cimvec na tleh...se trudimo da je na blazini pa igracke levo desno. Pa zadnji mesec smo delali bolj na handlingu pa sm in tja malo vaje za C pa ne vem a je to kaj pripomoglo, ma ocitno dobre trebusne misice 🤔😁 skratka zdj se skos obraca, se na previjalni in se u postelji bi se rada in ful je rada na busiju, gleda okol...jo pa to tut fuuuul zmatra in to zelo 😅 rata pol pa sitna 😁 ze tko se fuuul slini, use noro grize kar das v roko...sumimo da bodo kmalu zobki in je se zarad tega sitkana revca 😅  


(odgovor članu Pikafna)
Neposredna povezava do sporočila: 370
Stran:   <<   < Prejšnja stran  11 12 13 14 [15]
Stran: <<   < Prejšnja stran  11 12 13 14 [15]
Pojdi na:





Kamasutra za nosečnice: najboljši položaji...
Mnoge ženske ugotovijo, da se njihov spolni nagon med nosečnostjo poveča! Odkrijejo pa tudi, da je logistika lahko nepri...
FOTO: Slabi trenutki vsake nosečnice
photo
Nosečnost je čudovito obdobje, vendar je hkrati lahko tudi naporna. Poglejte si serijo fotografij, ki prikazuje tudi te,...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?