|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Štala v Trgovini :(
30.9.2005 10:29:08   
muki1
Ja drage moje, tudi moja Neža se včasih spremeni v user posted image .
Včeraj smo šli v Avstrijo menjavat neke cunje, ki jih je kupila tašča (je vzela premale) in je šla Neža seveda z nama.
Je že doma skoz nekaj sitnarila, tak da mi je bila sumljiva. No, da so  moje domneve resnične, je dokazala, ko smo prišli v trgovino. Najprej ni hotela sedeti v nakupovalnem vozičku, je kar začela grabiti po meni: Mama, digni, mama digni in jo je mama dvignila ven ( napaka št.1)
Potem sem jo imela na rokah in se je odločila, da bi rada šla dol, z besedami: doj, mama, doj. Sem jo dala dol ( napaka št.2)
No in potem je tam klobasljala med tistimi policami in kar naenkrat pride do štanda z ženskim perilom, se zadere, JEE, KOPAKE in začne prijemat obešalnike. Takoj sem bila pri njej in ji razložila, da naj to pusti pri miru, ker mama ne rabi zdaj tega, da greva probat jaknico, pa se bo lahko v ogledalu gledala. NEEEEEEEEE, KOPAKE!!!!!!! Drnc, se mi je izmuznila iz objema in spet predevat spodnje gate.
Je prišel v pomoč možek, ki je pred tem brkljal med roza jaknami. Pridi Neža, greva malo jakne gledat. Neeeeee, ko jo je dvignil in odnesel proč od spodnjih gat, je tako začela jokat, da se je slišalo po vsej trgovini in pogledi so se začeli upirati v nas.
Jaz hitro po robo, na blagajno in švis iz trgovine, ta mala se je medtem že tak drla, da so nas gledali a ma baš vsi v trgovini. Ko sem z vrečko prišla do nje, jo vzela v roke sem jih pa še D  O B I L A !!!! V bistvu me je z rokicama začela tepsti po obrazu, sicer sem se ji izognila, ampak HALO?!
V življenju še ni dobila, niti je ne nameravam nikoli tepsti, sploh ne vem, kje je to vzela! Čez par minut se je pomirila. Doma je bila že spet pridna, me je objemala in ljubčkala, pa ko sva šli spat, je zaspala kot klada.
Kaj pravite? Kaj je bilo to? Utrujenost ali se pretvarja v malega hudiča? Nisem vajena tega, se pa zadnje čase dogaja, da pogosto skuša kaj izsiliti z dretjem in otepanjem. Imate podobne izkušnje in morda nasvete?

_____________________________

Veliko več muh se ujame na med, kot na kis.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Štala v Trgovini :(
30.9.2005 10:32:53   
Anonimen
Čestitam, imaš otroka, ki se normalno razvija.

(odgovor članu muki1)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Štala v Trgovini :(
30.9.2005 10:35:43   
lan
To je obdobje.Lan ima podobne fore.Hvala bogu,mu lahko pozornost pritegnes hitro na drugo stvar.Nas Lan malo zajoka in zaprotestira in hitro neha.Ima pa tudi to navado,da ce mu nekaj ne pustim in ga vzamem v narocje,maha z rokicama okoli moje glave.
Bomo ze preziveli muki,tudi to se bo nehalo.

(odgovor članu muki1)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Štala v Trgovini :(
30.9.2005 10:42:17   
ma-ja
Se strinjam s splišni. Jaz se temu izognem tako, da otrok ne jemljem v trgovino kadar to ni nujno potrebno.

_____________________________

(1.3.2006)ITM 23,9, Teža 65,3 kg.
(8.3.2006)ITM 23,2; teža 63,5 kg.

(odgovor članu muki1)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Štala v Trgovini :(
30.9.2005 10:42:31   
CatJa
Sej otroci pa ja vsi poskušajo uveljavljat svojo voljo, sploh tam, kjer je najmanj potrebno. Men se to ne zdi nič takega.
Dokler nisem imela sama otroka, sem mogoče tudi jaz včasih mal prezirljivo gledala take scene v trgovini. Zdaj seveda ne več. Men je po novem čist vseeno, kje tamali kriči, bolj pomembno je, da mu ne popustim. Je pa tako kot ti praviš, čez pet minut spet posije sonček - nasmeh na njegovem obrazku. Večkrat, ko bo videl, da mu ne popustim, prej bo odnehal. UPAM user posted image

_____________________________

Niso časi slabi, temveč človek.
John BEAUMONT

(odgovor članu muki1)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Štala v Trgovini :(
30.9.2005 10:46:16   
Marogica
muki1, to kar pišeš ni nič posebna, ker takšne stvari delajo vsi otroci, če jim seveda starši dovolijo. Tako, da tvoja Neža ni nobena izjema. Sicer ne vem koliko je stara, tako da pišem seveda okvirmo.
Pri nas smo našega Bora hitro navadili, da se stvari gledajo, ne pa prijemajo-tako da s tem v večji meri nimamo problemov.
Hitro smo ga navadili (ko je shodil, seveda), da je hodil in ga nismo noslili. Raje smo si zbrali krajšo relacijo, pa se je hodilo. Seveda v zelo redkih primerih smo ga dvignili(to pa naredimo še sedaj(pri 4,5 letih)
Da je trmasta, je še seveda zaćetek, tako da se pripravi na Trmo (z velikim T), ki še prihaja.
Izsiljevanja in dretja pri nas normalno ni, ker ga pustimo sredi trgovine(ali kje drugje) in gremo dalje. Šez 20 sek je za nama in konec je izsiljevanja, ker ve, da mu ne rata.
Je pa res, da kadar vemo, da je čas za spanje, se ne odpravljamo nikamor, ker ne naredimo nobenemu nič koristnega. Raje prestavimo za drug dan, ali pa ga ne vzamemo zraven. Ker če je utrujen, jaz bi ga pa vlačila po trgovinah ali bilo kje, ni čudno, da je tečen in zato tudi nič kriv. Tu moj mož bi bil tečen, pa je odrasel. Mi smo se pač prilagodili otrokovemu "ritmu", vendar vztrajamo, da ga ima.
Dosti veselja pri novih cotkah, pa čim večjo "psihično pripravljenost" za v prihodnje ti želim. Jo boš potrebovala, kakor me vse


_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu muki1)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Štala v Trgovini :(
30.9.2005 10:49:22   
lan
Ma-ja,ampak to ni resitev,da ga ne vozis v trgovino.Enostavno se morajo navaditi in nauciti sprejemljivega obnasanja in da ne morejo vedno dobiti stvari,ki si jo zelijo.Lanovo obnasanje je vsakic boljse in predno greva v trgovino se vedno pogovoriva kaj mi bo pomagal zlagati v vozicek in tako ga zaposlim in na trmarjenje se ne pomisli,ker nima casauser posted image .
Najlazje se je izogibati in ne soociti s problemom.

(odgovor članu CatJa)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Štala v Trgovini :(
30.9.2005 10:55:07   
muki1
Marogica!
Stara je sedemnajst mesecev. Ja, saj tudi mi je načeloma ne nosimo, ko gremo na sprehod in bi se nosila, jaz tudi kar naprej grem, pa že pride za mano. Ampak, tega je pa res še nisem uspela naučiti, da ne smeš vsega prijemat. Saj tudi jaz grem raje sama v trgovino, ampak včeraj so imeli 25% znižanje v Taccoju in sem jo zela zraven, ker sem ji hotela probat velikost.
Ja, saj vem, sama sem kriva. Malo sem se le pozanimala, kako je s tem, ker tudi jaz sem velikokrat, ko še nisem imela svojega otoka neodobravajoče gledala na scene v trgovini in si svoje mislila, kot pravi CatJa. Še veliko jih bo, to verjamem, ampak kašni se pa le leahko izogneš, če si dosleden pri določenih stvareh, ali?
Oh, šmorn.

_____________________________

Veliko več muh se ujame na med, kot na kis.

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Štala v Trgovini :(
30.9.2005 11:00:34   
muki1
Kar pa se tiče jemanja otrok v trgovino- načeloma se strinjam z Lan, ampak večkrat jo pustim doma, ko je že tečna, ko je velik nakup, ko ni časa, ker z otrokom iti v trgovino, to je poseben proces

_____________________________

Veliko več muh se ujame na med, kot na kis.

(odgovor članu muki1)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Štala v Trgovini :(
30.9.2005 11:03:18   
Anonimen
Otroci so si zelo različni. Enim se da dopovedat, enim ne. Enim se da preusmerit pozornost, enim ne. Eni se zamotajo z nečim dlje časa, drugi pa samo gledajo, kje bodo kaj zagrabili, kaj novega odkrili. Takim ne gre ponavadi do živega nič, nobeno preusmerjanje, dopovedovanje, niti kreganje niti doslednost in vztrajanjem pri svojem. Pri takih je res najbolje se izogibat trgovin.
Tako da na splošno se sploh ne da govorit. Vsak je drugačen. Po moje je najbolje, da čimdlje sedi v nakupovalnem vozičku, da mu sploh na pamet ne pade, da bi lahko šel ven. Pri tistih, nazadnje opisanih primerkih, je to sploh edino, kar lahko naredimo v smeri, da lahko z otrokom nakupujemo.

(odgovor članu muki1)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Štala v Trgovini :(
30.9.2005 11:27:23   
lan
Ja,seveda so si otroci razlicni,ampak slej ko prej moras z njimi v trgovino in ce jih ne naucis (nauciti se jih da z vajo,ponavljanjem,dopovedovanjem,pogovarjanjem,potrpezljivostjo) si potem posteno oplel.
Je tezko,ampak kot vsi vemo,je vzgoja otroka ZELOOOO TEZKA in ZAHTEVA VELIKO ZLICO POTRPEZLJIVOSTI.VZGOJA OTROK je UMETNOST!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Štala v Trgovini :(
30.9.2005 11:34:15   
KODA
Naš Vid je vedno lepo sedel v nakupovalnem vozičku,dokler nismo prišli do blagajne.Potem pa,kot bi mu kdo podkuril pod ritjo.Začel je plezati ven,stikati po policah,divjati...Zdaj sem ga pa drugače zaposlila.Rečem mu ,če mi bo pomagal zlagati na blagajno.Tako je zagret,da pozabi na vse neumnosti.Ko pa odhajava,mu dam kakšno lahko stvar,da jo nese in je čisti mir.user posted image user posted image

_____________________________

Celemu svetu si le ena oseba,eni osebi pa si ves svet...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Štala v Trgovini :(
30.9.2005 11:40:21   
Anonimen
Ja, lan, načeloma imaš prav. V praksi pa je velikokrat tako, da eno ali enoinpol-letnemu otroku ne moreš čisto nič dopovedat, pri dveh in pol ali treh je pa že popolnoma drugače. Ne kar naenkrat, empak čledalje več je dni, ko se stvar "normlanizira", ko se da celo vzgajat, potem pa je postopoma čedalje manj takih dni, ko se še vedno ne da nič dopovedat. Zato je najbolje, da tisto kritično leto čimmanj kompliciraš in čimmanj dopoveduješ. Ker je Sizifovo delo.
Verjemi, preizkušeno.

(odgovor članu KODA)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Štala v Trgovini :(
30.9.2005 11:43:57   
Anonimen
Ja, se strinjam. Pri nas je mir edinole takrat, kadar jo zaposlim. Na primer, nekaj časa drži nakupovalni listek in se drži zelo pomembno. Potem jo prosim, če zloži stvari na tekoči trak. Potem jo prosim, če podrži denarnico. Potem obljubim, da se bova šli peljat po tekočih stopnicah... ipd ipd... Ampak Ana je relativno pridna in neverjetno veliko stvari se ji da dopovedat. Še vedno mislim, da se da otroku vse dopovedat, samo pravi čas je treba začeti, v bistvu od rojstva dalje.

(odgovor članu KODA)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Štala v Trgovini :(
30.9.2005 12:04:28   
Anonimen
Tu se pa ne strinjam, Meta, ozioma v praksi vidim, da ni tako. Eni otroci imajo neznansko potrebo po uveljavljanju svoje volje. Naprimer naš Tibor. Začelo se je pri petih mesecih, ko se je kolikor toliko začel zavedati sam sebe. Karkoli sem nakazala, da bi naj naredili, je bilo ne samo ne, ampak kontra. To tako je. Ko je shodil, to je bilo npr. pri dobrem letu in pol, na sprehodu niti pomisliti nisem smela, da bi ga kaj priganjala, ker potem niti pod razno ni hotel iti naprej. Samo, da sem rekla, no, pojdiva zdaj, pa s takim, multi prijaznim glasom, je bilo NE. Kot osel. In obrat ter marš v nasprotno smer. Ali pa ko je stal pod balonom, do kamor sem jaz lahko prišla le po vseh štirih med grmovjem. Bog ne daj, da bi rekla,  če pride ven! Se je takoj spomnil, da se da narediti tudi kontra in ga nisem 20 minut spravila ven. Ne s preusmerjanjem, ne s fintami, ne z resnim glasom, ne z jezo, z ničimer. Pa še toliko je teh stvari, ki so se dogajale vsak dan, vsako minuto, vsako sekundo. Vse kontra, vse po liniji uveljavljanja lastne volje. Verjemi, da se ne da takemu otroku nič dopovedat. Ampak k sreči to obdobje mine. Tako da se nima smisla obremenjevat. Vsaj pri nas je minilo. Do ene meje, seveda. Do te, da pač zdaj že sam zna presodit, da če mu nkaj razložiš, zakaj, da pa vidi, da je res bolje tako. Pa tudi, da če mu ni všeč ali da če samo rečeš nekaj, da brez pardona bo to pa po tvoje in ne po njegovo, ve, da bo res tako. Tega pri enem letu in pol še ne razume.
Če zdaj pomislim, so mi že v proodnišnici sestre govorile, da je tak, kot bi bil od nečesa odvisen. Da se hoče samo pestovati, da se pomiri. In da če ne dobi takoj tistega, kar hoče (to je bilo takrat pestovanje in hrana), je živa groza. Da najbrž nikoli v življenju ne bo znal nič počakati in potrpeti. Že v porodnišnici so ga pustile jokati ponoči, ker se je hotel pestovati, star točno dva dni (jaz ga nisem mogla, ker sem bila po CR še nepokretna). In se je tako drl, da je bil drugi dan izsušen in brez glasu. Eni človečki imajo resnično močno voljo, ki se je ne da kar tako upognit.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Štala v Trgovini :(
30.9.2005 12:17:29   
Anonimen
Splišni a imaš ti mogoče mojega otroka? user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Štala v Trgovini :(
30.9.2005 12:23:34   
Anonimen
No, evo, še en dokaz več, da taki primeki resnično obstajajo.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Štala v Trgovini :(
30.9.2005 12:31:14   
Marogica
muki1 kot sem že omenila, nisem vedela starosti tvoje Neže, pa sem se osredotočila na to, kako smo mi postopali z našim sinkom.
Pri 17-mes otroku pa je moj odgovor čisto kratek: ne bi ga vzela s seboj v trgovino oz. mi našega nismo jemali.

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu muki1)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Štala v Trgovini :(
30.9.2005 12:44:25   
muki1
user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Veliko več muh se ujame na med, kot na kis.

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 19
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





To so znaki, ki kažejo na psihopatijo pri ...
Strokovnjaki na področju duševnega zdravja govorijo predvsem o teh štirih znakih.
Slovenija, častna gostja na knjižnem sejmu...
Slovenija je častna gostja na knjižnem sejmu v Bologni, s čimer bo na svetovnem zemljevidu še dodatno utrdila svoje mest...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?