|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Pilates....kaj je to?
2.10.2005 22:01:43   
Anonimen
Ja vem da je neki s telovadbo v zvezi, sam a mi zna katera bolj natančno razložit kaj se tam dela? Kake vaje, v čem je poanta? Hvala.

< Sporočilo je popravil petka -- 10.2.2007 9:29:49 >
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: PILATES....kaj je to?
2.10.2005 22:23:02   
lan
Pilates je zelo dobra vadba za misice in oblikovanje postave.Vadba poteka pocasi,ne na bazi kvantitete ampak kvalitete.Meni je super,ker res cutis kako ti misice delajo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: PILATES....kaj je to?
3.10.2005 0:00:40   
andrejaz
Evo nekaj teorije o pilatesu. Jaz začnem s pilatesom v četrtek, tako da takrat lahko napišem še kaj iz svojih izkušenj.
Če sem prav vidla po TV imajo zjutraj v oddaji Dobro jutro pilates vadbo. Nisem pa ziher.




Pilates je namenjen vsej zdravi populaciji: vsem starostim in vsem stopnjam treniranosti, tako moškim kot ženskam! Želite izvedeti več o pozitivnih lastnostih Pilates-a?


*KAJ JE PILATES
Pilates je edinstven sistem vadbe, ki povezuje vaje za krepitev, gibljivost in vaje, kjer kot obremenitev uporabljamo upor. Bistvo vadbe je krepitev mišic trupa – centra in ohraniti telo stabilno, medtem ko izvajamo gibanja z nogami in rokami, mobilizacija hrbtenice ter izboljšanje amplitude gibanja – gibljivosti. Pilates je »Body&Mind« (Telo in Duša) tehnika, ki istočasno ohranja naše telo gibčno in močno.
*ZAKAJ JE PILATES RES ZELO DOBER?
- ker oblikujemo in okrepimo telo tam, kjer je to najbolj potrebno: okrepimo hrbtno muskulaturo in s tem preprečimo pojav bolečin v hrbtenici
- ker v današnjem prehitrem načinu življenja deluje antistresno in zelo pozitivno
- ker bo postava bolj pokončna in vitka
- ker se poveča gibljivost
- ker preprečuje bolečine
- ker se izboljša ravnotežje in gibanje postane veliko bolj harmonično
- ker pomaga pri problemih s spanjem in stresom
- ker izboljša miselno koncentracijo

*POTEK PILATES VADBE
Pilates ni aerobika, ne skačemo ob glasni glasbi, temveč Pilates vadba poteka ob mirni glasbi in je antistresna. Vaje potekajo dinamično, v ritmu dihanja. Priporočamo redno vadbo 2 krat tedensko, ki jo kombiniramo še z drugimi oblikami aerobne vadbe (aerobika, fitnes).

*FILOZOFIJA PILATESA
- gibanje in miselnost gresta skupaj
- pri dobrem treningu moramo tudi misliti
- gibanje povzroči tekoči pretok energije in
sprošča energetske blokade
- Pilates – pot do »super telesa«


*ŠOLE PILATESA
V svetu je prisotnih kar nekaj različnih šol Pilatesa. V Welness centru .... bomo pod strokovnim vodstvom izvajali Pilates Coach program vadbe, ki je zasnovan na najnovejših znanstvenih osnovah, ki se nanašajo na Pilates vadbo. To je prvi Pilates program z malo žogo, kjer so najpomembnejši principi vadbe: splošna stabilizacija, ravnotežje, stabilizacija medenice in hrbtenice ter način vadbe iz centra na ven.

*KAKO JE NASTAL PILATES
Iznajditelj Pilates vadbe je Joseph Hubertus Pilates, ki se je rodil leta 1880 v Nemčiji. Bil je bolehen otrok, ki pa je z močno volj želel izboljšati svoje sposobnosti. Začel je trenirati različne športne zvrsti. Z ženo sta v New Yorku ustanovila Pilates Stidio, ki še vedno obstaja. Joseph H. Pilates je že takrat govoril, da je 50 let pred časom, saj je pilates vadba še vedno takšna kot je bila.

_____________________________

Naš sonček Mark se je rodil 30.8.2004, sončica Sara pa 4.8.2006

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: PILATES....kaj je to?
3.10.2005 7:55:10   
Anonimen
Zadnjič ko sem klicala enega dripca, kiima razne športne tečaje, je rekel, da je pilates bolj za tiste, ki imajo težave s hrbtenico in da gha meni, če želim nabirati kondicijo, pa kakšno kilo dol dat, ne priporoča. No, pol pa ne vem, kaj je.

(odgovor članu andrejaz)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: PILATES....kaj je to?
3.10.2005 11:02:19   
Anonimen
al bina. ta tvoj predavatelj je mal mem useku. res je da kake kile dol nauš dala prov pretiran ker to ni aerobna vadba je pa blazno dobra vadba za pridobivanje mišične mase. tako da js priporočam recimo kombinacijo aerobike pri kateri hujšaš in pilatesa s katerim pridobivaš mišice

lp, lara

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: PILATES....kaj je to?
2.11.2005 20:07:59   
Anonimen
Albina, če bi želela shujšat in pridobit kondicijo uspeha s pilatesom ne bi bilo. V bistvu ti je dripec povedal prav. Je pa res, da je pilates zelo dobra vadba za začetek. Za tiste, ki se niso nikoli ukvarjali s športom, ali pa vsaj že zelo dolgo ne, pa za tiste, ki imajo preveliko TT in bi se lahko pri drugih vrstah vadbe poškodovali, pa za tiste, ki imajo težave s hrbtenico in se ne morejo privoščit drugih vrst vadbe. Mišične mase s pilatesom ne pridobivaš. Postanejo pa mišice čvrste, prožne in "dolge". Naučiš se obvladovati in nadzorovati svoje telo.
Je torej res dobra odskočna deska za bolj dinamične vadbe.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: PILATES....kaj je to?
5.11.2005 23:42:22   
kapica
Jaz sem tudi ena tistih ki je s tem zelo zadovoljna.
Shujsala res da s tem nisem, tudi ni bil moj namen. Ampak kar se oblikovanja telesa oz. postave tice, je pa super. Sem zgubila na ta nacin celulit na riti in nogah, samo trebuscek je se malo ostal ( pa z njim imam ze tako vecno probleme). Po vadbi te nic kaj ne boli, sklepi, hrbtenica, nisi zadihan, v glavnem res je cudovito.
Jaz sem to izvajala skoraj vsak drug dan, ker sem bila tako zagnana, sedaj pa dvakrat na teden.
Res priporocljivo!

_____________________________

Sedaj nas je pa pet!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Norice ali vodene koze
photo
Norice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?