|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kje ste mamice!!!
15.10.2005 12:00:03   
natalina
Pozdravček, kar nekaj vas pogrešam tule gor, Mirka, petraCBU, Pi, pa vse ki že imate male dvojne štručke!!!!

KAKO STE, KAKO PREŽIVLJATE DNEVE Z SONČKI?
No mi smo stari že 3-mesece (uradno 2m)
Zala in Zoja sta pridni težke sta 4660 in 4330g, vmes smo zamenjali mleko, ker smo imele težave s kakanjem, drugače pa kar je najbolj aktualno je smeh!! Zoja takoj ko odpre očke se že smeji, Zala pa mora biti res dobre volje, da nam privošći najbolj srčkan nasmeh, najbolj se smejita očku in sestrici, ker se znata tako fajn "afnat"

Drugače pa evo imamo pet obrokov po 130-150ml, zadnji obrok je ob 22-ih pa potem spita do pol petih, glede na to, da imamo očka kar veliko v službi eno babico daleč, druga pa je sicer v penziji ampak brez časa smo večinoma same, in presenetljivo kar gre, problem nastne le takrat ko se hranimo in mora ena predolgo čakat na vrsto pa se malo pritožuje! No moram povedta, da je sestrica Maruša kar v veliko pomoč, če ne drugega vsaj z dudo prihiti na pomoč!Veliko smo na zraku, tudi če dežuje jaz z dežnikom mali pa dežno pregrinjalo čez voziček..tako zaenkrat se imamo super, nas pa zanima kako kaj naši prijatelčki dvojčki, če si boste mamice ukradle malo časa pa se javite!!!!

pa pa natalina in
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kje ste mamice!!!
17.10.2005 14:33:54   
ursk@
Tudi jaz se javljam.
Včasih res ni časa, da bi še kaj napisali, preletim teme in že drvim dalje...
Natalina, vidmi da ti že skoraj prespijo noč.user posted image  user posted image  user posted image . Še malo pa bo. Pri nas veselo raziskujemo stanovanje (brez WC) saj se obe veselo plazita, ta manjša pa si že vozi voziček pred sabo in veselo hodi ob podpori le-tega. Sem kar vesela, da ne počneta stvari istočasno. Drugače pa smo zelo utečeni in točno vemo kdaj kaj počnemo. Smo pa ogromno zunaj. Enkrat dopoldne, vmes se nakosilamo in naspimo, popoldne pa spet eno rundo ven. Se pa vedno bolj zaigrata sami s seboj in jih lahko pustim v dnevni sobi, jaz pa medtem zlikam ali pa pripravim kosilo. Edino kar nas muči pa je prehrana. Ena nikakor noče zelenjave in mesa, edino, da ji ga malo pomočim v sadni jogurt. Ampak tudi to bo...

Natalina lepo se rihtajte in predvsem brez panike. Vedno si pravim, če so drugi uspeli, bomo me tudi.
Natalina, predvsem brez panike

(odgovor članu natalina)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: kje ste mamice!!!
17.10.2005 17:43:07   
natalina
juhuu, sem te vesela,tako lepo si napisala vaš dan, da si vas kar predstavljam, no trenutno sem se spraševala, kdaj se opazita ena drugo..ko ležita in se nam smejeta se niti slučajno onodve nebi mal pogledasli, ko boš mela čas me res zanima, če se spomniš, kdaj sta se prvič opazili?? Moram kar povedat, da vem kako hitro je moja tavelika zrasla in mi je kar hudo ker vem kako hitro iz teh štručk zraste štruca pa pol mali velikan! hvala ti še enkrat in poljubčke vsem!!!!

(odgovor članu ursk@)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: kje ste mamice!!!
17.10.2005 21:18:24   
SISI25
Jaz se točno ne spomnem kdaj sta se opazila, je bilo pa kmalu. Sta začela najprej gledati en drugega potem pa smejati. Najlepše je pa itak bilo ko sta se začela za rokice držati kadar sta ležala skupaja. Pa potem ko se začneta med seboj pogovarjati. Se pa še zdaj ko sta vsak v svojem stolčku in jesta kdaj za rokice primeta. Pa tolk sta luštna ko se muzata en v drugega ko dve muce. Meni se zdi, da sta zelo povezana.

(odgovor članu natalina)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: kje ste mamice!!!
18.10.2005 13:16:33   
pi
Pozdravljene,

da se še jaz na hitro malo oglasim. Naši dve user posted image user posted image  sta danes stari 18 dni, sta še kar pridni, budita se na 2, 3 ure, zaenkrat se še samo dojimo in upam da bo tako tudi ostalo. Najbolj grozno mi je ponoči ker traja tako dolgo da obe previjem in nahranim, pa še to podiranje kupčka, včasih skoraj zaspim zraven. Ko se končno vse porihtamo pa komaj zaspim pa že spet vse znova. Komaj čakam da ju ponoči vsaj previjat več ne bo treba.
Še dobro da sta tako potrpežljivi, ko čakata ena na drugo, mi kar gre na jok ko tako žalostno gledata in čakata da prideta na vrsto.

Koliko časa ste jih previjale ponoči ?
Jaz sem rodila 36 2/7, na odpustnico pa so mi napisali gestacijska starost za user posted image user posted image  38 tednov, pa me zanima če so kateri od vas tudi napisali več oz. manj kot ste bile user posted image  ?

Če ima katera kakšen pameten nasvet glede hranjenja, previjanja,... se toplo priporočam.

Lp

(odgovor članu SISI25)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: kje ste mamice!!!
18.10.2005 15:45:30   
natalina
ku ku Pi, jaz  jih ponoči nisem nikoli previjala razen če je bila kakica...zdaj pa sploh ne pa spita od 6-7 ur skupaj.Pamperske zdržijo, ker je škoda, ker jih verjotno s tem še bolj prebudiš nevem kaj rečejo na to bolj izkušene mamice z dvema..probaj??? drugače pa vam želim veliko lepih trenutkov pa sem pa tja se malo javi, da kakšno rečemo! juhuu

(odgovor članu pi)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: kje ste mamice!!!
19.10.2005 10:35:41   
lucios
Moji dve sta stari 13 mesecev-ravnokar se igrata, sicer je to bolj podobno borbi, saj se grizeta in lasatauser posted image user posted image --ker sta že mal zaspani. Drugače se pa veliko igrata, se druga drugi smejetauser posted image user posted image . In kako hitro rasteta!! PREHITRO!!

_____________________________

LEPO JE LJUBITI, LEPO JE DAJATI - A NAJLEPŠE JE BITI MATI.

(odgovor članu natalina)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: kje ste mamice!!!
19.10.2005 22:45:02   
mirka
En lep pozdrav še od mene!user posted image
Tudi mi se imamo kar fino.Stari sta dva meseca. Težki 4500g - mogoče je Dora za par g težja drugače sta pa glih.
Še vedno se ne smejita. Eva je malo bolj občutljive narave in dobiva že 2. Hiconcil, zaradi ušeskov in kašljanja.
Obe sta pridni, enako pridno jesta in nimata krčev.

Hranim ju nekje na 3-4 ure. Samo dojim ju. Najraje vidim da obe naenkrat. Si lepo naštimam blazino in ju položim gor, pa pol mi moj pomaga pri podiranju kupčkov in je vse hitro opravljeno. Amapk se pa tudi naredi da jesta čisto kontra in pol se nonstop zbujam.Nikoli ju ne previjam ponoči, tako so nam že v porodnišnici rekli. Ker ju samo zbudiš.In to je res pametno.
Tudi mi smo veliko zunaj in se kar radi vozita v vozku. Tudi z avtom se radi peljeta.
Tudi Ana ju ima zelo rada in ju skoz nekej boža in jima takoj prileti ko katera zajoka, pa mimogrede se stisne k njima. Redkokdaj ima krizo in mi lepo nakaže da ju moram odložiti in da moram vzeti njo.
Ni me strah pustiti je same z njima za kako minuto.Čeprav ima svojo dudo je njune sploh ne zanimajo.Edino kdaj pa kdaj se uleže v njun ležalnik, pa ji kar pustim, kaj čem ji stalno govorit da ne sme.
Se je pa lepo navadila nanje, saj je niti njun jok ne zbudi.Tako da jo moram za v vrtec jaz zbudit. Medtem ju pomerka moj oče, ker moja mami še hodi v službo, moževi starši so pa tudi daleč, zato mi je tako lažje če je Anav vrtcu, pa še z njimi vseme tremi ne morem samaven. Pa lepo se je navadila.
no da ne bom predolga- bom pustila nekaj še za drugič.

jaz tudi pravim da nekako bomo že zmogle.
bravo mamice dvojčkov,...user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu lucios)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: kje ste mamice!!!
9.12.2005 15:04:33   
Lara78
No skoraj 2 meseca se ni nobena oglasila.. sem mar sama, ki še čakam, da dobim svoji dve štručki???

A je še kakšna, ki čaka dvojčke... sicer pa vabljene vse mlade mamice, ki se ukvarjate z dvojčki v prvih mesech na plan z nasveti... Jih bomo vsi veseli!!!

Lepo se crkljajte, pa se vseeno kdaj oglasiteuser posted image ¨!

Lp,

(odgovor članu mirka)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: kje ste mamice!!!
9.12.2005 23:38:03   
tinadvojčica
No pa da vas še jaz malo pozdravim.Sicer ob zelo pozni uri pa vendarle najdemo malo časa.
Mi smo sedaj stari 13 mesecev in se imamo kar dobro.Vmes smo bili že trikrat v bolnišnici zaradi bronhitisa, drugič zaradi driskanja zdaj pa smo že 14 dni v vrtcu kjer smo zaenkrat preživeli brez bolezni(moram triktrat potrkat).
Naša kilaža je pa takšna da naša Najča tehta 10.5 kg in še ne hodi ker se ji to zdi prevelik napor medtem ko je Nika težka 9.5 kg in kar en mesec že pridno hodi.
Je pa res da iskreno že komaj čakam da malo zrasteta da nam bo malo lažje.

Naj vas pa tudi potolažim da je pa ogromno trenutkov ob katerih nam je fenomenalno tako da odtehtajo tiste slabe.
Lep večer še naprej pa čim več zdravja želim vsem našim sončkom!

(odgovor članu Lara78)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: kje ste mamice!!!
11.12.2005 14:12:41   
mujcek
No pa še se mi sveži oglasimo! user posted image

Pri nas je najbolj pestro ponoči user posted image
Mala dva jesta tako pogosto, da sploh ne spimo. Najprej ga nahranim in potem čez pol ure že kuka in potem krik. Ko ju hranim ju budim, da bi čimveč pojedla, ampak vedno hočeta čez nekaj časa več. Enako je tudi podnevi, nikdar se ne najesta do konca in potem nočeta zaspati. Ali je katera imela podobne težave?

Poleg tega pa imamo probleme s kakanjem. Pri kakanju imata takšne muke, in potem seveda trdo blato-tudi zaradi tega pogosto ne spimo. Sedaj ju hranimo z mlekom, ki preprečuje zaprtje in je malo boljše! Ali ve katera še kakšen drug nasvet proti zaprtju?

(odgovor članu tinadvojčica)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   kje ste mamice!!!
11.12.2005 15:24:05   
mirka
Verjamem da bi tamal dva stalno nekaj vlekla- jaz sem ju zamotila z dudkami in sta tako začeli vsak obrok malo bolj obilno jest in sat pol tudi zdržale 2uri. Malo po malo pa smo sedaj prišli na tri ure hranjenje in več čez dan ponoči pa tudi 5ur spimo v kosu.

Za trdo kakanej je res najboljše materino mleko in pa tako kot si že rekla - to prilagojeno mleko proti zaprtju.
Čeprav moji dve punci sta polno dojeni pa se zgodi da ne kakata tudi po tri dni naredilo se je da tudi pet dni nista kakale.

(odgovor članu mujcek)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
Pomladna potepanja z dojenčki in malčki
Lepi pomladni dnevi kličejo po dolgih sprehodih z dojenčki in kavico s prijateljico, kajne? Da bodo daljši sprehodi udob...




Testiranje na živalih
hmm...

Ali kopujete kozmetiko, ki je testirana na živalih?

da (39%)

ne (61%)


Število vseh glasov: 168

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!