|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Hiperaktivnost osnovnošolca
16.10.2005 20:02:19   
S@b@
Pozdravljene!

A ima katera doma hiperaktivnega osnovnošolca ali je učiteljica, ki pozna to motnjo? Zanima me, kako doma otroku "vzdrževat" koncentracijo in voljo za domačo nalogo in učenje? V šoli ga učiteljica zelo pozorno obravnava, doma nam pa ne uspe. Noben dogovor, nobeno pravilo, prigovarjanje, potrpežljivost ne zaleže..... ne učit in konec. Hvala za vsakršen nasvet ali izkušnjo!

_____________________________

Saba
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Hiperaktivnost osnovnošolca
17.10.2005 20:15:00   
Gina
A si gledala nadaljevanko....ne vem, ali je bila včeraj ali predvčerajšnjim. Jaz je nisem gledala, ampak nekatere naše učiteljice so jo. Film je o hiperaktivnem otroku in o problemih staršev in življenja s takim otrokom. Sicer govori o eni zelo hudi obliki, ampak vseeno.....

Jaz bi na tvojem mestu vprašala šolsko svetovalno službo, kaj ti priporočajo. Na splošno pa....večkrat po malo obremenitev. Nikoli mu ne daj ogromno reči za predelat naenkrat, vedno malo po malo. Pusti ga, naj se ziba zraven, ko kaj počne, ne vztrajaj pri mirnem poslušanju česarkoli, razumi, da mora imeti noge pod ritjo ali v zraku medtem ko kaj počne, pusti mu, naj hodi, če mu je tako lažje memorirat kaj, ne oviraj ga, če med učenjem tolče po mizi ali če grize svinčnik.... Pomagaj mu organizirat mizo, to je velik problem hiperaktivnih, ne znajo naredit red ponavadi. Naučit ga moraš in to bo terjalo ogromno časa, pa še potem se ne bo znašel v redu. Toliko na hitro, se bom še kaj spomnila, če me vprašaš. Samo nikar mu ne daj ritalina. Jaz sem proti. Spremeni otrokovo osebnost, čeprav naj kao ne bi. Ampak ni res. Moje izkušnje z otroki v razredu so drugačne.

(odgovor članu S@b@)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Hiperaktivnost osnovnošolca
17.10.2005 20:27:47   
mala maja
nam so svetovali nej z njim delamo nalogo 10min pol ma pa pol ure mir pa spet 10 min pa pol ure mir...pa da naj to počasi zmanjšujemo in pridemo na pol ure učenja in 10 min premora..

No nekako nam gre sam me pa včasih res prev ob živce če po previci povem. Ma da res tud na mizo noge pa piše v zvezek. Ne vem kako mu to rata.
Zdele naprimer ne gleda risanke kot tamal ampak še 100 drugih reči umes.

Ja kar se tiče pa učenja  šoli. Meni je lansko leto pedagoginja dala nekaj vaj. NE vem v kateri razred hodi če češ pa pošli privat naslov pa ti pošljem kopije. So pa predvsem kako naj bere pa vaje za koncetracijo in utrjevanje pisanja.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Hiperaktivnost osnovnošolca
18.10.2005 7:52:07   
S@b@
Hvala obema. Hodi v peti razred in letos je hudo že zavoljo prestopa na "višjo" stopnjo. Lani je imel super razrednika, ki je sumil na hiperaktivnost, vendar ga je znal "obvladati" in pritegniti. Letos je malce drugače, ker se učitelji menjujejo pri vsakem predmetu. Z razredničarko smo dogovorjeni, da obiščemo posvetovalno službo, če se "stanje" ne bo izboljšalo. Menim, da ne gre za hudo hiperaktivnost ampak mešanico motnje koncentracije ter pomanjkanja volje do učenja in šole nasploh. Sploh doma je hudo letos. Z ničemer ga ne pritegneš k šolskim nalogam in učenju. Bojim se, da se bodo nabrale slabe ocene in bo zavoljo tega vse samo še slabše. Pustili smo mu športno udejstvovanje, ker nam je bilo tako svetovano. Tam je uspešen in tako izboljšuje svojo slabo samopodobo, ki jo ima zavoljo neuspeha v šoli.
Moj naslov je Saba@poha.net in bi prosila za vaje.

Najlepša hvala obema!

_____________________________

Saba

(odgovor članu mala maja)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Hiperaktivnost osnovnošolca
18.10.2005 9:18:40   
ronja5
OJ!
Naš je v devetem razredu in ima še zmeraj težave s koncentracijo. Uči se ob zelo glasni glasbi, vmes hodi sem in tja, malo sedi, malo leži, gre jest, pit, na wc,...vse skupaj lahko traja tudi več ur. Ko snov predela, ga vprašam in takrat se v bistvu največ nauči, ker se veliko pogovarjava. Kar razume, mi pove, če pa česa ne razume, pa mu razložim jaz. Uči pa se v glavnem pred spraševanjem oz kontrolkami, samo matematiko dela v glavnem sproti. Sicer je zelo brihten, in nekih posebnih učnih težav nima, je pa vsekakor bolj naporen kot "normalni" otroci.

Vse dobro!

(odgovor članu S@b@)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Hiperaktivnost osnovnošolca
18.10.2005 11:16:32   
S@b@
Oj, Ronja. Tvoj se vsaj uči, pri nas je pa dve uri joka preden se spravi in še takrat zelo površno. Verjetno bomo morali tudi malce ostreje nastopit in ne popuščat kot smo sedaj. Brez učenja ne bo nič.

_____________________________

Saba

(odgovor članu ronja5)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kdaj se vaš otrok začne spominjati?
Noben otrok nikoli ne pozabi materinega glasu. "Eden najzgodnejših spominov je spomin na materin glas."
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?