|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Obroki v šolah
1.11.2005 8:50:42   
Anonimen
Moj Jan ima v 3. razredu 9-letke vse tri obroke: zajtrk, kosilo in popoldansko malico. Cena za vse skupaj je mesečno cca. 20.000 SIT, regresirano pa cca. 12.000 SIT. OK, že res, da to ni znesek, da bi se kregal zanj, ampak kljub temu pa pričakujem, da bo otrok za ta denar trikrat na dan jedel. In ker obstajajo pravilniki o šolski prehrani, pričakujem tudi, da bo jedel primerno hrano v količinah, primernih njegovi starosti.
Jan poje vse, pa je kljub temu vedno še lačen. Vedno si mora vzeti še tisto, kar ostane. Da ne bo pomote - doma mu ne manjka ne hrane ne pijače.
Zdaj pa ne vem, ali je on požrešen ali so porcije res premajhne (kvaliteta in raznolikost se mi zdita v redu)? Ko pridem popoldan po njega v šolo, je prva stvar doma hrana, pa je imel eno uro pred tem malico... user posted image
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Obroki v šolah
1.11.2005 9:01:25   
Dejča
Kako pa veš, da v šoli res poje vse?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Obroki v šolah
1.11.2005 9:14:50   
Anonimen
Povedali sta mi tako razredničarka kakor tudi vzgojiteljica v popoldanskem varstvu. Saj drugače bi tudi jaz mislila, da v šoli ni jedel (iz kakršnegakoli razloga že), pa potem hoče doma nadoknaditi...

(odgovor članu Dejča)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Obroki v šolah
1.11.2005 9:25:09   
mammy26
Kerensa, moj sin je sedaj v 1.r 9-letke in on osebno poje tudi vse, zajtrk, kosilo in popoldansko malico. Za to plačujemo 14 tisoč (ni regresirano). A skrbi me nekaj drugega. Nekoč sem prišla ravno v čas njegove popoldanske malice in imeli so vsak tri kekse. Ni čudno, da pride domov ter je prvo kar naredi pogleda v hladilnik oz. dobi naše kosilo doma. Večino staršev se res buni, da imajo premalo, da jim dejansko določene stvari dajo na pol- špar program... Ne vem jaz še nisem naletela nato. Moj pravi, da ima tisto kar dobijo za kosilo čisto dovolj, medtem ko je malica druga pesem.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Obroki v šolah
1.11.2005 9:34:32   
india
Ravno to sem hotela vprašati: kaj pa jim ponudijo za popoldansko malico?
Pri nas vem, da so včasih imeli nekaj keksov in malo mleko ( čokoladno ali navadno), ali pa en jogurt, napitek, sadež,...nekaterim otrokom je to absolutno premalo. Koliko je pa časovna razlika med kosilom in malico? Pri nas je bila v 3.razredu razlika 3 ure in to je lahko kar dosti, sploh, če se otrok za kosilo ni ravno najedel.

Drugače pa imajo ti otroci zelo različne potrebe, količinsko glede hrane mislim. Tako, da ne moreš prmerjati sošolcev med seboj, količine pa so nekje "sredinske".


(odgovor članu mammy26)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Obroki v šolah
1.11.2005 9:37:00   
lenika
Jaz delam v šoli in otroci tako pri malici kot tudi pri kosilu lahko pojedo kolikor hočejo. Če pojedo lahko dobijo še, dokler se ne nasitijo. Problem je edino to, da so nekateri otroci izredno izbirčni in marsikatere hrane ne jedo, potem so pa lačni.

(odgovor članu mammy26)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Obroki v šolah
1.11.2005 12:57:15   
Gina
PO moje je pa to od šole do šole različno. Pri zajtrku pride točno en kos kruha na otroka ponavadi na pladnju + kar je zraven - sok, sadje... Če otrok ni lačen, ali čemu ni dobro, poje pol kosa ali še to ne. V prvih razredih dobimo več hrane, ker jo same mažemo na kruh, pa tudi otrok lahko izbira, npr. ali bo samo marmelado ali samo maslo ali oboje, ali bo banano zdaj ali kasneje....

Kosila so tudi odvisna od šole do šole. Pri nas kosilo vozijo. Porcije so majhne. Tako majhne, da bi bilo mojemu Dorianu pri letu in pol premalo. Če gre otrok še iskat, dobi samo v primeru, da tisto ni kosovna stvar. Se pravi ne more dobiti še enega kosa mesa, še enega kosa štrudla, ali karkoli na kose prešteto, kar je pripeljano, včasih še golaža ne more dobiti dodatka. Jaz sem se že jezila zaradi tega, pa potem dajemo od otrok, ki niso vzeli hrano na en krožnik, da dobijo repete tisti, ki so lačni. Ampak tu je pa spet vse odvisno od učiteljic in kuharic. Pri nas smo se pripravljene skregat s kuharicami zaradi otork, morda se pa kje drugje niso. Pa še to ne vse. Če pa otrok hodi sam na kosilo, če ni v OPB, pa nima kaj. KO kuharica reče, da ni več, ni več. Starši bi morali to problematiko sprožit na svetu staršev.
Moja dva v šoli tudi dostikrat ne dobita dodatka, je podobno kot pri nas, pa na tej šoli sami kuhajo, ne vozijo hrane. POrcije so pa tudi tukaj očitno majhne, ker ko moj pride domov - direkt iz kosila, je že lačen, pa je naš otrok en suhec, ki malo je.

Popoldanska malica je pa povsod borna. Par keksov in pomaranča, ali jogurt in kos kruha, ali kaj podobnega, ravno toliko, da čisto glavno kruljenje po želodcu pomiri, da bi se pa najedel pa ni šanse.

Cene so pa povsod tam nekje. Sicer je LJ. še malo dražja kot malo ven, ampak vseeno - drago je.

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Obroki v šolah
1.11.2005 12:59:46   
Anonimen
No, Gina, ker je govora o sosednjih šolah, potem veš, o čem govorim, a ne? Ni mi žal za tistih 12 jurjev, res ne, ampak madonca, naj vsaj je to moje dete, če že drugega ne...

(odgovor članu Gina)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Obroki v šolah
1.11.2005 13:14:31   
Gina
Bom vprašala, Kerensa, eno frendico, ki je stručko na tem področju, kakšni so normativi, koliko mora otrok dobit v eni porciji, pa ti javim, ko jo dobim. Upam da ni vse odvisno samo od cene. Ker če pogledaš iz druge strani, kje bi dobil en odrasel kosilo za 500.- v Lj? Dobiš za 800.- ali jurja. PO drugi strani pa sem bila zadnjič na enem seminarju v LJ. na Zavodu.... Tam so bila pa kosila čudežno ogromna, ne le za nas, tudi za otroke, pa zelo okusno je bilo tista dva dni.... Kaj pa vem. Javim, ko izvem.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Obroki v šolah
1.11.2005 13:17:19   
Anonimen
Za 390 SIT dobiš kosilo v Intersparovi restavraciji v City parku. Porcija je tako velika, da je dovolj zame in za Jana skupaj...

(odgovor članu Gina)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Obroki v šolah
1.11.2005 13:21:40   
al1*
Naša pravi, da lahko dobijo, kolikor hočejo in da ni lačna. Mene pa moti nekaj drugega: kaj jedo. Iz vrtca smo bili navajeni na povsem drugačen jedilnik, kot je v šoli: bel kruh, en kup keksov, peciva, pice, napolitanke... Piškoti so vsaj 2x tedensko, o polnozrnatih zadevah ni ne duha ne sluha. Testenine obvezno bele. Tudi sadja ni nevem koliko. Plačamo pa 11.000 na mesec - malica, kosili in popoldanska malica.

_____________________________

lp


(odgovor članu india)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Obroki v šolah
1.11.2005 19:32:42   
Gina
Sem vprašala. Pravi, da obstajajo normativi, vendar da se v resnici s tem inšpektorji kaj dosti ne ukvarjajo. Jaz bi še kakšno mamico vprašala, kako je s tem, pa kakšno učiteljico, ki je realna, potem bi pa še prišla kakšen dan v šolo v času kosila, saj lahko sama vidiš na lastne oči, koliko dobi. POtem pa, če je treba, v akcijo!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Obroki v šolah
1.11.2005 19:37:29   
lenika
Jaz kar ne morem verjet, da je po nekaterih šolah tako. Naši resnično lahko dobijo toliko, kolikor lahko pojedo.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Obroki v šolah
2.11.2005 11:36:43   
Gina
O, lenika, saj ti verjamem da je ponekod tako. Zelo si želim, da bi bilo tudi pri nas. Mogoče pa bo enkrat, ko bomo imeli svojo kuhinjo.user posted image

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Obroki v šolah
3.11.2005 20:04:51   
Anonimen
Na naši šoli dobijo otroci dovolj velike porcije kosila. Včasih si lahko privoščijo še repete, včasih (sploh, kadar so pa čufti) pa to žal ni možno.

Še noben otrok in noben starš se ni pritožil, da bi bil otrok popoldan lačen, pa nimamo popoldanske malice. To, kar pravite, mi je novost. Je pa res, da si lahko čisto vsak otrok privošči sadje (in to zastonj), ker imamo tega nastavljenega v jedilnici skozi ves dan. Pa tega ne izkoristijo, v bistvu se je dogajalo celo to, da so učenci predmetne stopnje sadje metali skozi okno. user posted image user posted image

Drugače je pa pri nas cena kosila 310 SIT za razredno stopnjo in 360 SIT za predmetno.

(odgovor članu Gina)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Obroki v šolah
3.11.2005 20:41:29   
Nia30
Porcije so res zelo majhne zato, da otroci ne puščajo hrane. Tisti, ki pa želijo več, pa vedno dobijo še zraven. Mene ne moti toliko količina hrane temveč kakovost.

Lp
Nia

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Obroki v šolah
3.11.2005 22:00:46   
Gina
O, saj ne morem verjet, 360.-???!! A veš kako zelo poceni je to!
Pri nas je malo kosilo 560.-, veliko pa 590.- ! To je cca 4500.- razlike na mesec na enega otroka. Če imaš dva v šoli, pri nas plačaš samo za malo kosilo 9000.- na mesec VEČ kot pri vas, s tem da otroka niti sita nista. Ne morem verjet.

KOliko je pa dopoldanska malica pri vas, pri nas je 240.-?

(odgovor članu Nia30)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Obroki v šolah
3.11.2005 22:02:26   
Gina
Pri nas je bilo tudi nekaj let na razpolago sadje za prvčke, zdaj pa tega ni več. Na razpolago je edino kruh, po katerega pa res lahko vsi pridejo v kuhinjo kadar hočejo, ap vodni bar.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Obroki v šolah
4.11.2005 11:32:22   
Anonimen
Malica je 150 SIT za razredno stopnjo. Mi imamo pač to prednost, da smo edina šola v naši občini, pa imamo več denarja za regresirano prehrano.

(odgovor članu Gina)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Obroki v šolah
4.11.2005 20:34:16   
kofetek2010
pr nas je malica 250 sit, kosilo 550 sit user posted image  na dan torej 1.050 sit, pri 20 delovnih dneh 21.000 sit user posted image

a naš mulc se je določil, da letos ne bo imel malice in kosila v šoli, saj hodi po pouku domov in zato moram vsak dan razmišljat, da imam kupljeno nekaj, da mu dam zjutraj zraven za malico user posted image

je pa LJ dosti dražja od MB user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 20
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Otroke uspavam zgodaj
Moji otroci so vedno šli zgodaj spat. Zapadli smo v rutino, ko so smo se odrekli dnevnemu spancu, približno tretje ali č...
BLOG: Kaj pa, če nočem biti "samo"...
Sem slaba mama? Prevec delam? Premalo dam sebe otrokom? Sem sebična, ker uživam še v toliko drugih stvareh in ne samo v ...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?