|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Padec v banji
6.11.2005 21:14:46   
KODA
Pred dobro uro je naš tamali grdo padel v banji.Spodrsnilo mu je in je z zgornjo ustnico udaril v rob banje.Presekano ni nič,ampak zaoteklo ima levo ličnico in zgornjo ustnico.Opazila sem ,da si je odškrtnil dva zobka.Ko odpre ustka,se mu na zgornji dlesni na notranji strani dlesni,tam kjer je stik zobek-dlesen vidi krvava sled.Otrok sploh ne pusti se dotakniti,niti zdaj ni hotel pojesti večerje(naredila sem mu samo bolj tekočo žitno kašico).Dajala sem mu obkladke in namazala z Justovo kremo Tea tree.Zdaj mu je oteklina malo uplahnela,a o bolečinah še toži.Tudi umiril se je.A ima katera izkušnje s takimi padci?Kako mu naj še omilim bolečino.?Jutri zjutraj sva itak naročena pri zobarju.Sem v dilemi,oteklina mu je malo uplahnela,bolečina pa še ostaja.Ali počakati do zjutraj do zobarja,ali obiskati dežurnega zdravnika!??Ali bi mogoče paracetamol pomagal tudi proti bolečinam?user posted image user posted image
Ali kdo ve kako zgleda poškodba ličnice in dlesni?Ali pa je samo močan udarec?

_____________________________

Celemu svetu si le ena oseba,eni osebi pa si ves svet...
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Padec v banji
6.11.2005 21:16:52   
Anonimen
Hm... no jaz bi raje šla do dežurnega... ziher je le ziher...

(odgovor članu KODA)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Padec v banji
6.11.2005 21:21:01   
urška
jaz bi mu dala svečko paracetamol, je tudi proti bolečinska. po moje, če fant ne tuli kot od nod bolečine in če mu ne teče kri, lahko počakaš do jutri ko imata zobarja. po moje se je samo fejst udaril. naš je takoj zaotečen ko se nekam udari. sploh če je udarec v glavo.
če revček toži da ga boli mu daj svečko da bo mogoče lako saj malo zaspal, jutri bo pa že bolje.
lepo se pozdravita. držim pesti, da bo vse v redu. 

(odgovor članu KODA)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Padec v banji
6.11.2005 21:24:41   
Anonimen
Tibor je padel spomladi na zobe, ful mu je tekla kri iz ust. Presekano je imel zgornjo dlesen, zobje so bili sicer celi, le malo premaknjeni. Nič nismo šli z zdravniku, le čez kakšen dan ali dva smo klicali kolega zobarja, ki je rekel enako, kot smo že itak mislili. To je, da zobar itak nima kaj narediti, edino v primeru, da bi zob zletel ven, se ga da tako nazaj pritrdit in se zaraste. Samo to sem novega izvedela, drugega pa nič ne morejo narediti. Lahko ratajo zobki tudi čeni sčasoma, kar pomeni, da so odmrli, ampat tudi tu nimajo zobarji kaj narediti. Tiborju k sreči niso. Še dolgo pa ni normalno jedel, ugrizniti ni mogel skoraj še dva meseca. Ampak on je imel kar temeljito zmrcvarjeno dlesen. Verjetno ima glede na naravo padca vaš manj. Ker Tibor je padel med tekom in to je z zobmi priletel na betonski rob pod stopnicami, ko mu je spodrsnilo na železnem predpražniku.
Najprej sem mu za jesti dajala bolj tekočo hrano, pa gledati je treba, da ni kaj pekočega, kakšno sadje ali kaj takega. Potem pa, ko je bilo že malo bolje, pa sem vse narezala na koščke, ker ugrizniti npr. v kruh še dolgo ni mogel.
Po moje nima smisla, da hodite na dežurno. Že pri zobarju vam jutri ne bodo imeli kaj narediti. Paracetamol pa lahko daš, če se ti zdi, da ga boli. Saj mu bo tudi psihično verjetno pomagalo, bo prepričan, da bo po sirupu bolje.
Verjamem, da je hudo, se mi zelo smili, fantek. Ampak jutri bo že bistveno bolje, bosta videla.

(odgovor članu KODA)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Padec v banji
6.11.2005 21:25:57   
mika
Koda, jaz bi na tvojem mestu šla do dežurnega. Moj tast je pred leti, stopil na ledu na vrečko, roke je imel v žepu in mu je spodrsnilo da je padel na ličnico.  V bolnici so ga imeli za pijanega (ker je bilo v času Zlate lisice v Mb), ampak je tašča zaropotala, da so mu slikali. Imel je počeno ličnico.

Upam, da ni nič hudega

Mika

(odgovor članu KODA)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Padec v banji
6.11.2005 21:50:23   
Marogica
Svečke paracetamol ali pa Calpol ali pa kaj drugega proti bolečinam mu da j v vsakem primeru, da ga ne bo tako bolelo. Ubogi fantek, ko pa nesreča nikoli ne počiva. Jutri bi pa jaz šla obvezno k zdravniku.

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Padec v banji
6.11.2005 23:21:49   
mamči
user posted image user posted image ojoj KODA sem zdaj videla kaj se vam je pripetilo. Upam, da ste porihtali in da malega več na boliuser posted image user posted image

(odgovor članu KODA)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Padec v banji
7.11.2005 10:42:49   
vesna.com
Glede zobkov in dlesni se je nam tudi zgodilo podobno kot slišni, samo da je priletela z zobmi naravnost v ročaj nakupovalnega vozička,ko so se zaprla avtomatska vrata.Je blo ful grožno zgoraj, ji je čez dlesen ven del zoba in korenine pogledal.Mismo šli takoj k zobarju, pa isto ni mel kaj narediti, samo proti bolečinam.Pa se nam je zob pol nazaj poravnal in tudi utrdil.Če bi mel ličnico počeno ali kaj podobnega, pa bi po moje ful jokal.Ampak zaradi udarca bi ga blo verjetno vseeno fajn peljat mal pokazat.Za vsak slučaj.

(odgovor članu KODA)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Padec v banji
7.11.2005 10:58:46   
vesna.com
op. splišni

(odgovor članu vesna.com)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Padec v banji
7.11.2005 11:09:53   
Anonimen
Jaz bi jo za tak udarec v glavo, po katerem bi se umirila, peljala k dežurnemu. Ne zaradi zoba, ampak zaradi možnih krvavitev v glavo.

No saj zdaj ste itak že preživeli noč, kajne? user posted image

(odgovor članu vesna.com)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Padec v banji
7.11.2005 22:28:28   
KODA
Toliko,da se javim.Bila sva zjutraj pri zobarju.Je samo močan udarec v dlesen,pa malo si je dva zobka odkrušil.Hvala bogu,da ni hujšega.

_____________________________

Celemu svetu si le ena oseba,eni osebi pa si ves svet...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Padec v banji
7.11.2005 22:30:56   
Marogica
Samo, da ni nič hujšega.

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu KODA)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Padec v banji
7.11.2005 22:38:38   
soncece24
no, samo da je vse ok. jaz sem bila stara nekje 5 let, ko me je brat na vrtu potisnil in sem priletela direktno na beton. pa sta šla sprednja dva zobka. še sreča, da sta bila mlečnauser posted image

_____________________________

Idealni moški ne pije, ne kadi, ne vara, ne kvartopiri, ne obstaja. (ruski aforizem)

(odgovor članu KODA)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kako lahko tudi najcenejši avtosedeži reši...
Najboljše razmerje med ceno in kakovostjo pri izbiri avtosedeža. Naj gre za lupinico za dojenčka ali otroški sedež - var...
Otroke uspavam zgodaj
Moji otroci so vedno šli zgodaj spat. Zapadli smo v rutino, ko so smo se odrekli dnevnemu spancu, približno tretje ali č...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?