|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   nujno pomoč o dojenju!!
7.11.2005 7:59:14   
žužu
sinko je star 4 tedne. nama kar uspeva, da se dojiva, le zvečer mu pol obroka dodamo. največ mleka imam seveda ppnoči, ko spim. danes ponoči pa ga ni bilo! prvič, da sem mu ob 3 zjutraj morala pripravit steklenico. kaj to pomeni?? zakaj danes ni toliko mleka? pa sem spala normalno, jedla in pila tolko kot vsak dan doslej. a mi zmanjkuje al včasih tko pride? ne bi rada nehala dojit, res ne, me pa skrbi, kaj je zdaj to.
tudi zdaj zjutraj imam občutek, da so dojke skoraj prazne...
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: nujno pomoč o dojenju!!
7.11.2005 8:06:41   
katarina j.
žužu, jaz mislim da tako včasih pač pride. Meni se to zgodi če sem malo bolj nervozna. To še ne pomeni, da ti bo zmanjkalo mleka. Samo nalivaj se danes s tekočino-3l-pa bo. Pa malo večkrat ga pristavi k prsim, pa tudi če se samo crkla.user posted image

(odgovor članu žužu)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: nujno pomoč o dojenju!!
7.11.2005 8:56:13   
NinaŠ
Tako kot je rekla katarina - pij, pij, pij in čimvečkrat ga pristavljaj. Včasih pa dojke lahko tud samo izgledajo prazne, pa se otrok vseeno naje (preden mu pripraviš flašo, ga vseeno podoji, ne obupaj že ob "videzu" dojk).

LP

(odgovor članu katarina j.)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: nujno pomoč o dojenju!!
7.11.2005 9:02:55   
minaja
Se strinjam s Katarino, da se nalivaj s tekočino. Sama sem več kot uspešno dojila 16 mesecev, prvih šest povsem brez dodajanja, potem pač počasi skupaj s hrano. Mleka mi ni nikoli zmanjkalo, edini recept za to je veliko piti (3 l obvezno, pila sem tudi ponoči, ko sem šla na wc, sem si še natočila en poln kozarec nesladkanega čaja). Skuhaj si 3 l čaja v loncu in potem veš, koliko moraš spiti. Drugo pravilo NIKOLI NE DODAJAJ MLEČNIH DODATKOV PO STEKLENIČKI, ker dokazano mamice potem izgubljajo mleko, saj je manj povpraševanja po maminem mleku in vse več po steklenički. Verjemi, da imaš dovolj mleka, saj se ga tvori toliko, kot tvoj malček spije: več bo spil, več bo mleka v tvojih prsih, zato ga priklopi vedno ko zajoka in ne glej na uro ALI JE ŽE ČAS? Dojenček že ve kdaj je čas. Jaz sem prve tedne in celo mesece dojila tudi na 1 uro ali uro in pol. Pa kaj, se je obneslo. Če imaš še kakšna vprašanja se lahko obrneš tudi na MED.OVER.NET forum, poišči forum o dojenju, ki ga vodi Karmen Mlinar iz LLL. Ona obvlada vse o dojenju. IN sproščena bodi, uživaj v materinstvu, zaupaj si, da ti to najbolje zmoreš, da si najboljša mama, upam da živiš v sproščenem, ljubečem odnosu s partnerjem, ki tudi podpira tvoje dojenje, če ne te lahko tudi to ovira in vse bolj zaupaš steklenički in ne sebi. Pogovorita se. Dojenje je največ kar lahko nudiš otroku v tem obdobju starosti, pa saj to že sama veš. Le pogumno. Pa srečno, vem, da ti bo uspelo user posted image . S stekleničko pa proč, vse dokler otrok lepo uspeva, je zadovoljen, napreduje itd.

(odgovor članu žužu)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: nujno pomoč o dojenju!!
8.11.2005 13:46:42   
rainbow
Žužu!

Še jaz te spodbudim! Nekje mesec do dva po porodu se tudi ponudba uravna s povpraševanjem in dojke se malo zmanjšajo, meni so se tudi, mlekca pa je bilo še dovolj in ga je še zdaj!

Ti samo lepo delaj, kakor so ti svetovale zgoraj in bo ok!

pa uspešno!

(odgovor članu žužu)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: nujno pomoč o dojenju!!
13.11.2005 23:05:13   
Kety
Ne skrbi,...jaz sem se tudi tega ustrašila, ko se je vse skupaj spravilo v ravnovesje,...pred tem pa dojke skoz polne in trde kot kamen, pol pa kar naenkrat mehke in občutek, da ni nič notri. Malčka sem pristavljala, ko je on hotel in nisem gledala na uro (star bo 3 mesece). V povprečju mi je na 3 ure, če pa smo veliko zunaj ali pa če se mu veliko dogaja pa se hoče dojit tudi na 1 uro...pač se na eno uro doji. Pa tud če takrat dojka ni polna mleka, nekaj pa že dobi, ker se mleko sproti dela. Občasno pa pijem tudi čaj pri dojenju in po njem je res veliko mleka, tako da ga spijem takrat, ko se mali bolj pogosto doji in se mi potem mleko hitreje dela. Kupila sem ga v lekarni!

Poskusi s tem,...poleg pitja, pa MORAŠ tudi veliko počivat predvsem na začetku. Glede na to, da je tvoj malček star šele 4 tedne, pomeni, da si tudi ti še na okrevanju. 6 tednov je treba pač počivat, tako pravijo naše babice!!!

Srečno in zaupaj vase!!


(odgovor članu rainbow)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Zakaj dojenje ni vedno najboljše?
Babica je iz svojih izkušenj ugotovila, da dojenje ni vedno najboljša možnost. Ob tem je razkrila, da je v resnici najpo...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?