|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Razsvetljava
4.6.2006 22:37:25   
Seven*
Ker smo tik na tem, da moramo povedati kje bodo kabli v bajti, bi vas prosila, ce mi malo svetujete kako si organizirati razsvetljavo.

Koliko jaz vem stropne luci niso vec IN? A se zdaj bolj stensko daje? Nebi rada socialisticnega videza, pa stanovanje bo bolj kot ne minimalisticno opremljeno..

_____________________________

Gospa sem.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Razsvetljava
4.6.2006 22:43:59   
rija
Če so stropne luči in ali ne, je bolj važno, da ti gre k stilu opreme. Pa tudi je odvisno od tega,zakaj določeno luč rabiš. Nad mizo v jedilnici si težko predstavljam kaj drugega kot stropno luč....user posted image  Poleg tega pa imaš tako veliko izbiro luči, da lahko zadovoljiš vsak stil.
Stenske luči se mi zdijo primerne bolj za hodnike....

Kot stropne luči pa lahko uporabiš tudi tiste male (milijon vrst in velikosti) halogenskeuser posted image  (saj ne vem če se jim tako reče) pa potem kombiniraš s kakšnimi stoječimi na tleh, policah....in te potem dajo mehkobo oz. videz prostoru. Te majhne stropne so tudi tako nevsiljive, da pašejo bolj ali manj povsod zraven. Resda pa ne dajo svetlobe, pri kateri se lahko operirašuser posted image

Ti pa predlagam, da luči kupiš že naprej, jim točno določiš pozicijo in potegneš kable. Mi smo potegnili ca. 20 procentov preveč kablov, samo mi ni žal, je bolje, kot pa potem štemat za eno luč.

Meni so luči nekakšen fetiš v stanovanju....vedno bi jih lahko kupovalauser posted image

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Razsvetljava
4.6.2006 22:49:56   
Seven*
Ja saj. Vecina stropnih se mi zdi, da daje cudno svetlobo. Sploh pa ne vem kaj naj naredim v spodnjem stuku. Tam mi kuhnja prehaja v jedilnico in dnevno. Vse v enem kosu.. Je pa hisa skoraj kopija nacrta Marleske Allegro bajte.

_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Razsvetljava
4.6.2006 22:50:26   
ajat
mi imamo po celem našem stanovanju stropne lučke, če želiš ti lahko jutri slikam in dam v album.

p.s.  A vi gradite, ali samo prenavljate stanovanje?

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Razsvetljava
4.6.2006 22:52:02   
Seven*
Bi bila zelo vesela kakrsnihkoli fotografij. Mi namrec idej zmanjkuje. Mi gradimo na novo. Bajto.

_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu ajat)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Razsvetljava
4.6.2006 22:53:20   
rija
Seven, saj to je glih fora teh malih lučk: če imaš vse v enem je najlažje in v bistvu najlepše, da daš po celem spodnjem štuku enake lučke, ki jih potem po posameznih prostorih dopolniš. Mi imamo ravno tako vse v enem in imamo ene 30 lučk v pritličju. Pa zgleda prav fino. Edino meni niso bile všeč okrogle, pa smo dali kvadratne, barva železa. Tako ne izstopajo posebej in ne motijo.

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Razsvetljava
4.6.2006 23:00:10   
Anonimen
Seven poglej moj album - maš tud luči poslikane - kupljene pa so bile v merkurju. Vse skupaj so bile cca. 80k. Mislim vse luči po fletu.
http://www.ringaraja.net/forum/albumphoto.asp?sortType=6&albumid=11197&page=2 

No ja sem mislila, da so bolj vidneuser posted image . Aja stanovanje je bilo zgrajeno v socialističnih časihuser posted image


Linke bom pripopala kasnej.

(odgovor članu Seven*)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Razsvetljava
4.6.2006 23:01:43   
ajat
ok seven ni panike, bom to naredila jutri, ker zdaj niti ne vem kje imam aparat ;)
Mi imamo na cca 15-20 m2 enih 12 ta okroglih malih stropnih lučk na sva stikala. Potem imamo pa v istem prostoru še po zidu 5 lučk, takih malih reflektorčkov, 2 nad tv, 2 nad kavčom in enega v kuhinjci. Nad mizo pultom pa še eno tako moderno luč (paše z vsem ostalim, katera ima  te halogenke)

Jutri dam slike pa si boš lažje predstavljala.

A to že dolgo gradita? Kdaj se bosta pa lahko vselila? To v Mb? Oprosti, ker te tolko sprašujem, ampak, naj bi v prihodnje tudi mi gradili pa me zanima koliko ste približno dali za parcelo in za gradnjo hiše na vašem koncu. Lahko mi ogovoriš na privat.

hvala

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Razsvetljava
5.6.2006 9:22:33   
Magi*
mi smo kombinirali vse živo, ker ima vsak prostor svojo "dušo", čeprav vse skupaj funkcionira zelo dobro kot celota. nad jedilno mizo je seveda viseča luč, pa v spalnici imava postavitev treh "lampiončkov" različnih velikosti in na vsaki strani postelje manjšo lučko za branje. v dnevni imamo halogenke, ki osvetljujejo posamezne dele - te bomo zamenjali, ker ne dajo zadosti svetlobe...

veliko bolj pomembno je, da je osvetlitev primerno načrtovana. take načrte, se mi zdi, ti poceni pripravijo v kakšni boljši trgovini s svetili.

glede napeljave kanalov za kable, je bil pa pri nas pogoj: mreža v vsako sobo, možnost za napeljavo ozvočenja (v dnevno, kuhinjo), v glavnem en kup kablovja je skritega v stenah.

_____________________________

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Razsvetljava
5.6.2006 9:54:20   
Seven*
Magi, mas kaksne slikice?

_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Razsvetljava
5.6.2006 22:32:57   
Joe
Ej, Seven in člani: čeprav ni ravno po predpisih, jih ne krši: potegnite prazne tuboflekse (prazne plastične cevke za napeljavo el. kablov) na vsaki steni v obliki pravokotnika (zgoraj, na obeh straneh, spodaj) in še vmes, morda kot obe diagonali ali kot eno ali dve daljici med zgornjo in spodnjo stranico.

Stane malo, na ta način pa lahko kasneje brez glavobolov in stenolomov vlečeš el., antenske, omrežne, avdio video kable, akvarijske cevke ipd.. Če pa jih ne potrebuješ, ne delajo škode. Obvezno pa naj imajo znotraj napeljano pleteno vrvico iz umetne mase (danes itak težko dobiš kakšno drugačno), ki služi kot vleka za kasneje dodane kable (slavni "foršpan").

Tisto z diagonalo je zaenkrat bolj ideja, daljice pa so po mojem prav uporabne. Je pa rezervna prazna diagonalna cev odlična za tlakovana ali betonirana/asfaltirana dvorišča. Po njej lahko kasneje teče kabel vrtne razsvetljave, kakšna odvodna vodovodna cev, nov distribucijski kabel za nove tehnologije, morda kak plinovod/elektrovod... bla, bla..

_____________________________

Naši problemi so sanje revnih in preganjanih.

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Razsvetljava
6.6.2006 10:19:56   
k1
midva sva skoraj diplomirala iz luči. v dnevni sobi sva na spuščen in malo oblikovan strop (kanuf) naredila kar celo znanost z vgradnimi lučkami in imele bojo 3 načine vžiga (ene za močno razsvetljavo, ene za srednjo in ena varianta samo ob straneh za gledanje tv). hodnik bodo plafonjere (na stenah imava v planu slike), v jedilnici skoraj moraš imeti luč nad mizo... edino zunaj okoli hiše še morama naštudirat osvetlitev in vgradne lučke na terasi. za tu pa sma si že kable potegnila, tako da si samo še obliko nagruntama.

pa malo imej v planu še novo leto in lučke, da boste imeli pripravljeno samo za vklopit - da ne bo podaljškov in potegnit kak kabel tudi ven, če boste imeli mogoče kako fontano, ki bo osvetljena....

(odgovor članu Joe)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Razsvetljava
7.6.2006 9:56:22   
bini
mi še nismo tako daleč, ampak nekje sem pobrala dobro idejo, da daš pri vhodnih vratih vgradit generalno stikalo, da ko greš od doma vse te super lučke ugasneš z enim stikalom in ne skačeš po eni sobi... mi bomo to zihr imeli, ker sedaj tukaj vedno pol luči prižganih ostane ko kam divjamo na hitro...
fajn kupte lučke user posted image

_____________________________

Svet je lep!!

(odgovor članu k1)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Razsvetljava
7.6.2006 12:08:16   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: Joe
potegnite prazne tuboflekse na vsaki steni v obliki pravokotnika ....Tisto z diagonalo je zaenkrat bolj ideja,
kabel vrtne razsvetljave, kakšna odvodna vodovodna cev, nov distribucijski kabel za nove tehnologije, morda kak plinovod/elektrovod... bla, bla..

Joe ima prav. Samo brez diagonale, ker se kabli po steni ne vlečejo diagonalno. Za kabel v tlakovcih pa moraš prej vedete približno kaj boš po njem vlekel, ker so premeri zelo različni, cena stigmafleksa pa ni več tako zanemarljiva, pa še če je voda mora biti na primerni globini.


(odgovor članu Joe)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Razsvetljava
7.6.2006 13:23:53   
corfu
Mi smo ravno v adaptaciji. Glede luči, pa sva si izbrale vgradne reflektorčke v vseh prostorih. Ni čiščenja, mož se za vsako ne rukne v glavouser posted image

(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Razsvetljava
7.6.2006 19:54:11   
Anonimen
Midva sva sredi dnevne sobe naredila spuščen strop in v njih so stropne halogenke, ki svetijo dol oz. kamor si jih pač usmeriš. Nad tem stropom pa je nekakšen notranji rob in tam sva dala noter dolge barvne halogenke: modre in rumene, ki obarvajo strop. Upam, da si predstavljaš. Če ne, piši, pa bom poslikala.

(odgovor članu corfu)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Razsvetljava
8.6.2006 7:33:18   
k1
bini, midva pa imava v igri še to varianto, da bova lahko upravljala z zunanjimi lučmi (okoli hiše) preko telefona. dogovorjeno že imava alarmno centralo (tudi ostalo je že povezano), ki bo delovala tudi na telefon (javi za vlom, možnost vklopa peči, možnost vklopa luči .... itd.) za primer, če smo mogoče na dopustu, pa bi lahko vžgal luči zvečer okoli hiše, da bi mislili, da ste doma.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?