|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   90 dnevna dieta za DIABETIKE - da ali ne
5.6.2006 14:05:54   
XXYY
Lep pozdrav!

Že naslov vas sprašuje, ali je primerna ta hujševalna dieta za DIABETIKE!
 
To sprašujem zato, ker je mami diabetik in bi rada shujšala, ampak je malo skrbi, kako bo s sladkorjem.

Prav jezi me, ker si vedno kupuje une hujševalne tablete, user posted image  , ki naj bi po njih shujšala. Pa nikoli ni nič shujšala. Že tako ji ni dovolj tablet za pojest (sladkorne), a ona hoče še ene tablete za hujšanje.

Ali je morda katera diabetik tukaj, ki je že probala s to dieto? Kako se je obneslo - hrana in sladkor (se je znižal ali kako drugače)?

Hvala vam za odgovore!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: 90 dnevna dieta za DIABETIKE - da ali ne
5.6.2006 14:08:05   
baguSka
Ja, jst ne vidm razloga zakaj ne. Itak je isto kot prej. Oz. po istem principu glede hrane.. Na to, kar mora bit zdej pozorna, mora bit tud potem, in to je to.

(odgovor članu XXYY)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: 90 dnevna dieta za DIABETIKE - da ali ne
5.6.2006 15:28:12   
cukerček
Jaz sem nekje prebrala da je ta dieta v bistvu za diabetile. Najbolje pa je da vpraša svojega osebnega zdravnika kako in kaj. Moja mami ima že celo življenje probleme s pritiskom in je jedla tablete vsaki dan, če so ji zmanjkale jo je bolela glava tak fejst da je hotla umret od bolečin. Od kar pa je na tej dieti pa je pritisk ne zabava več in tudi tablet več ne rabi jest.
Mislim da ne bi smelo bit nič narobe če bi tvoja mami bla na tej dieti ampak vseeno priporočam posvet z zdravnikom.

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: 90 dnevna dieta za DIABETIKE - da ali ne
5.6.2006 16:40:29   
dulcinea
Kaj če bi poskusila po Montignacovi metodi? Malo preštudiraj knjigo Jem torej hujšam (M.Montignac) - lahko ti jo tudi pošljem po mailu. Ali pa preštudiraj 16 strani na našem forumu: Hujšanje - montignac.

LP, D


_____________________________

-----------------------------------------------------------------
Otroci so vredni najboljšega, ker so otroci in iz nobenega drugega razloga. Svoje dostojanstvo in svojo vrednost imajo preprosto zato, ker so.

(odgovor članu cukerček)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: 90 dnevna dieta za DIABETIKE - da ali ne
5.6.2006 22:20:45   
jupiter
Ni šans! Jedilnik pri ločevalni dieti je 70% sestavljen iz sladkorja (v ogljikovo hidratnih živilih, v škrobu, v sladicah), edin tist dan, ko ješ beljakovine in sadni dan bi bil lahko primeren za diabetike. Ona če bo jedla cel dan krompir, kot ga recimo ješ na škrobni dan si bo naredila več škode kot koristi. Imam prijatelja, ki ima sladkorno in mu krvno sliko pokvarijo že banane! Še toliko bolj ti dvigne sladkor v krvi, če na prazen želodec poješ nekaj sladkega, iz bele moke ali škrobnega. In to se ti pri ločevalni dogaja, ker smeš zjutraj jest samo sadje, potem pa do kosila nič.
Po mojih izkušnjah in po pisanju drugih, ki hujšajo na RR z ločevalno, ti velikrat (najbolj na sadni dan) zmanjka energije, te zebe in se počutiš slabotno, kar je verjetno posledica stalnega velikega nihanja sladkorja v krvi ful gor in ful dol.
Pomoje je res boljš Montignac, kot priporoča Dulči, ker je celotna teorija ( in praksa ) zasnovana tako, da med dieto ješ stvari, ki ti ČIM MANJ vspodbujajo izločanje inzulina iz trebušne slinavke v kri. Posledica tega je tudi hujšanje, ker je inzulin eden največjih "pomagačev" pri nabiranju maščobe. Orientiraš se po glikemičnih indeksih, eno tabelo teh indeksov ( ni čist točna, pa vseeno dobra) in obrazložitev v slovenščini  na strani zveze društev diabetikov www.diabets-zveza.si.  Tam tudi priporočajo takšno hujšanje. Več pa lahko prebereš v knjigi, ki jo omenja Dulči. Jaz sem shujšala v treh mesecih 16 kg. Tudi v tej dieti tko al tko tudi ločuješ hrano ( po obrokih ) in najboljš v primerjavi z ločevalno je to, da se počutiš zdravo in polno energije, še sploh pa če si diabetik.

(odgovor članu dulcinea)
Neposredna povezava do sporočila: 5
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?