|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Kako zmorete?
30.6.2006 11:13:28   
LARIKA
Pikec:
A ti se ukvarjaš s projektiranjem oz. izrisom hiš? Kakšne so kaj cene? a sse razlikuje cena projekta od velikosti hiše in lege parcele?

Hvala user posted image

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: Kako zmorete?
1.7.2006 11:45:46   
kepa*
Jaz pa mislim, da anonimna ni čist n ič momo pihnila. Nihče me ne bo prepričal, da ne zanemarjaš otroke, če gradiš. Seveda sam in ne da daš delat čez. Ne si metat pesek v oči! Mi sicer adaptiramo in bomo hitro končali, a vidim, da ob vsem tem nimaš časa za otroka. Če pa katera trdi, da sodeluje pri gradnji (beri: ves čas dela na parceli, je prisotna, ireja zadeve...) in se ob tem še kvalitetno posveča svojim otrokom, pa laže ali pa je super mama. Sama vidim, da mi za otroka ne ostane veliko časa oz. saj je z mano, a jaz imam toliko stvari v glavi, da sem miselno pogosto drugje.
In sem se pogovarjala z eno gospo, ki je ravno to potožila. Z možem sta gradila, ko so bili otroci mali, večinoma jih je imela njena mama in zdaj ji je žal za vsa ta izgubljena leta!
Jaz že vem, da ne bi gradila od začetka! Gre ogromno denarja, živcev, dragocenega časa ...
A mi Slovenci smo itak narod graditeljev!

_____________________________

Letos pa bo!

(odgovor članu LARIKA)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: Kako zmorete?
1.7.2006 13:40:05   
snorlax
Sicer je malo izven konteksta, ampak tole me je spomnilo na en vic (žal resničen):

Ko je 1. maj-praznik dela, se od Kolpe navzdol vrtijo roštilji, od Kolpe navzgor pa - mešalci za beton!user posted image user posted image user posted image


_____________________________

LANI: - 18 KG

LETOS: ????

(odgovor članu kepa*)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: Kako zmorete?
3.7.2006 14:07:19   
Anonimen
Se strinjam s kepo. Zato sem kot prvi pogoj za gradnjo hiše postavila, da jo damo naredit na čez. Ne zato, ker bi bila gospa ali ker bi imela wow denarja, ampak zato, ker mi 5 let, kot bi jih minimalno "pustila" na hiši, ne bi nihče vrnil - leta, ko me otroci najbolj potrebujejo.

Raje dam za hišo še enkrat toliko denarja, pa da mi jo zidajo drugi, kot da zanjo žrtvujem družino. In konec koncev sebe.

(odgovor članu snorlax)
  Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: Kako zmorete?
3.7.2006 14:18:32   
Anonimen
Samo hišo verjetno ne gradijo samo zato, da bodo starši notro, ampak jo delajo tudi za otroke.


Še danes jih poslušam, kako so zame bajto zidali in za mojo sestro, pa mi:

1) od mojih staršev ni kaj dosti ostalo (ker sta oba bolna)
2) od svojega otroštva nisem imela kaj dosti, ker sem bila prepuščena bolj kot ne sama sebi
3) ker nam to kar sta naredila sploh ni všeč - ironično, tudi njima ne (saj vem nehvaležnica, vse sta dala zate)
4) na koncu sem pa v podnajemu. AMEN.

In kaj imam jaz od tega? In če to moje pomnožiš z dva ali tri, kolikor je pač otrok pri hiši?

Pa ne zamerit moji anonimnosti, sem anonimna z razlogom.

(odgovor članu srki)
  Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: Kako zmorete?
4.7.2006 8:24:26   
AnBan
No nekaj odgovorov:
1. Hise ne gradimo "ZA OTROKE", temvec za nas, za cas ko bomo skupaj uzivali na malo vec kot 30 kvadratih na katerih se stiskamo zdaj. Ko bo cas, da otroci zacnejo na svoje, jim bova raje pomagala z denarjem, kot pa da bi zdaj zidali se en stuk vec z namenom, da bi si v njem mladi naredili stanovanje. Ne nasa hiska bo ravno prav velika za nas. Ce bo pa kdo hotel ostat doma, ko bova midva ze starcka, si bo pa vseeno se vedno lahko naredil stanovanje v mansardi. 
2. Moj odgovor je bil namenjen Tinki74, ki je sprasevala kako zmoremo in ni bil namenjen polemiki kje in kdo skrbi za moje otroke in kako jih vzgaja - to vas pa res cisto nic ne briga.
3. Otroci ne bodo samorastniki 5 let, temvec v varstvu najboljse tasce 5 mesecev. Zaceli smo maja, naslednji teden damo gor streho in v tem casu je bilo res ogromno dela. Kar se bo delalo naprej (voda, strom, faze, obmetavanje...) pa bodo itak delali majstri usposobljeni za to in to pomeni, da bom tudi jaz lahko svoj cas po sluzbi kvalitetno prezivela v druzbi svojih fantov. Pa naj omenim se to, da ze zdaj ko sva midva pri hisi, sta fanta velikokrat zraven v peskovniku in prav uzivata z vso tisto mivko in vodo in lahko packata po mili volji. Pa kaj ce sta "usrana"? Ko koncamo gresta pod tus, cunje pa v stroj. In predvsem uzivata v svoji igri veliko bolj, kot postirkani otrocki, ki se lahko igrajo le z sterilnimi igrackami, ki morajo biti najboljse znamke in najbolj moderne.
4. Kaj pa tiste mame, ki se vozijo v sluzbo v LJ od nekje 'boguzahrbtomrovte', gredo zgodaj zjutraj, imajo po moznosti deljen delavnik in se vracajo zvecer, otroci so v vrtcih in pri vseh mogocih pestrnah? To je pa OK ne? Pa razni biznismeni, ki potujejo naokrog in mislijo, da je dovolj če svojemu otroku kupijo najdrazjo igraco. Pa tudi mame karieristke niso veliko boljse. Torej jaz stojim za tem, da svoj prosti cas kakovostno prezivim v druzbi svojih otrok, jim privzgojim prave vrednote in predvsem jim dajem absolutno ljubezen.
5. Torej Tinka74 se vedno trdim, da se vse da ce ima clovek pravo voljo in pristop do tega.


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: Kako zmorete?
4.7.2006 9:20:19   
Anonimen
V hišo sem bom preselila, ko bom imela dovolj finančnih sredstev, da plačam tudi vse osebje, ki zanjo skrbi.

Žal me od gospodinjskih del veselita le likanje in pleskanje, mogoče zalivanje maksimalno treh loncev rož. Vse ostalo mi je nujno zlo.
Tako da hiša bo, ko bo denar tudi za njeno čiščenje, urejanje okolice, barvanje lesenih oken in vse ostalo redno vzdrževanje. Poleg enarja za hišo, seveda. To pa zgleda še ne bo tako kmalu ali pa nikoli ne.

Celo življenje sem živela v hiši, a očitno nimam tako močne potrebe po svojem koščku zemlje, da bi temu cilju podredila vse ostale. Se mi zdi, da sem premlada, da bi vlagala denar in čas v "beton". Ampak to je moja izbira; izbrala sem način življenja v katerem se dogajajo druge stvari.

Mogoče se mi bo to v prihodnosti pozitivno obrestovalo, mogoče bom čez deset let še vedno polna energije in veselja, ker se mi življenje sedaj dogaja in ne zida. Mogoče tudi ne; mogoče bom racionalno ugotovila, da bi bilo bolje investirati v zidove kot v moje dobro počutje in učenje marsičesa. Ne vem....


Tistim pa, ki gradite, vsaka čast, da ste s spravili k takemu projektu, časovno finančno, s tolikšno potrebno energijo.
Upam, da boste uživali v novih domovih user posted image  

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: Kako zmorete?
4.7.2006 10:22:55   
kalbo
Najbolš res, da se zdej spričkate še o tem, kaj je bolš a živet v najemu al gradit. Vsak po svoje ne. Drugače se pa podpišem pod zadnji odstavek od mič.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: Kako zmorete?
4.7.2006 19:52:35   
Anonimen
Joj, ne se kregat user posted image
Jaz sem samo rekla, da (kot pravi Mič) SVAKA ČAST TISTIM, KI GRADITE. Kapo dol. user posted image

(odgovor članu kalbo)
  Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: Kako zmorete?
4.7.2006 20:51:03   
snorlax
Tudi jaz se strinjam z AnBan. Hišo delava zase in za svojo sedanjo družino. Štirje se stiskamo na 40 m2, mali nima svoje sobe. Kaj ni to tudi dobro za najine otroke, da bosta imela vsak svoj prostor za učenje in spanje, pa travo okrog hiše, da bosta lahko divjala in igrala nogomet, pa da bom malemu imela kam postavit peskovnik in tobogan?

Ne delava si pa utvar, da delava hišo za otroke, ker ne veva, če bodo hoteli živeti zraven naju, ko bova stara in tečna.

Da bi pa bil kdo prikrajšan, ne bi rekla. Ko smo začeli zidat, je bil tavečji star 11 let in je šel zraven ali pa k babici. Ko se je rodil tamali, so bile največje "udarniške akcije " že mimo. Največ naredi pri hiši mož s pomočjo prijateljev ali kakšnih mojstrov. Če grem kdaj pomagat, pazi tamalega mama, tavečji pa pomaga.

Tudi moji starši so zidali, midva z bratom sva pomagala in nobeden od naju se ni čutil za karkoli prikrajšanega. Ne vem, mogoče je odvisno tudi, kakšen karakter si. Midva z možem ne bi šla več nikoli v blok, pa če nama kdo zastonj da stanovanje. Komaj čakamo nedeljskih piknikov s prijatelji, pa roštilj, pa otroci divjajo sem in tja ....user posted image user posted image user posted image


_____________________________

LANI: - 18 KG

LETOS: ????

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 35
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





Tudi tako lahko zanosite, čeprav tega nist...
Nosečnost vas lahko doleti tudi na načine, na katere niti pomislili niste, recimo z analnim spolnim odnosom, odnosom v v...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?