|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Stanovanja bodo dobila nalepke
29.6.2006 12:46:00   
KIRA
[link=http://www.delo.si/index.php?sv_path=63193][/link]
Stanovanja bodo dobila nalepke Upravniki bodo plačani Jure Brankovič, Čet 29.06.2006, 06:00 Pristojni želijo upravnike spodbuditi k sodelovanju tudi s podatki iz javnih evidenc | foto: Marko Feist/Delo To je moje stanovanje! Najprej evidenca in vrednotenje, nato davek Prihodnje leto že nov davek na nepremičnine? Bajuk napovedal poenostavitve dohodnine Ljubljana – Upravniki večstanovanjskih objektov bodo naslednji teden začeli z novim označevanjem vseh stanovanj in poslovnih prostorov, ki bo podlaga nadaljnjega popisa objektov za potrebe novega davka za nepremičnine. Vlada je namreč 16. junija sprejela uredbo, po kateri bo moralo biti nad glavnimi vrati ali ob njih vsakega vhoda nameščena nova oznaka, sestavljena iz identifikacijske številke stavbe in številke stanovanja oziroma poslovnega prostora. Označene bodo morale biti tudi kleti, garaže in podstrešja, ki pripadajo določenemu stanovanju. Odgovornost za fizično označitev vseh enot pa je naložila upravnikom, ki opozarjajo, da bodo imeli s tem stroške, ki jih bodo na koncu seveda plačali stanovalci.

Upravniki so na včerajšnjem seminarju o novi uredbi, ki določa označevanje nepremičnin, opozorili, da bodo imeli stanovalci stroške in upravniki dodatno delo že drugič. Že pred tremi leti so morali po prejšnji uredbi vlade označiti vsa stanovanja, zdaj pa te oznake niso več primerne in jih morajo zamenjati. Zato so predstavnike geodetske uprave, ki vodi ta postopek, vprašali, kdo bo kril stroške zbiranja podatkov in lepljenja takšnih nalepk ter ali se morajo lastniki s takšnimi oznakami strinjati. »Naš predlog ministrstvu za okolje je, da stroške označbe krije lastnik. Nikjer v zakonu pa ne piše, da mora upravnik dobiti soglasje vseh lastnikov za njihovo namestitev. Ko boste prevzeli nalepke na geodetski upravi, nihče od vas ne bo zahteval dokazov o njihovem strinjanju,« je povedala Ema Pogorelčnik, vodja oddelka za kataster stavb geodetske uprave, kjer vodijo postopke evidence nepremičnin.

Na zahtevo ministrstva za javno upravo bodo na geodetski upravi pripravili brezplačne nalepke za stanovanja in lastnik oziroma v njegovem imenu kar upravnik se bo lahko sam odločil, ali uporabi te nalepke ali pa podatke zapiše na tablice ali ploščice, kot jih ima (za novo uredbo sicer neprimerne) večina stanovanj že danes. Upravniki so podvomili o njihovi novi nalogi, ki jim jo nalaga država, saj so prepričani, da se lastniki ne bodo strinjali, da jim »na stanovanje zalepiš nalepko, na podlagi katere se bo pobiral nepremičninski davek«. Ob tem naj bi možnost brezplačnih nalepk zadeve še dodatno zapletla, saj bodo stanovalci pričakovali, da jim bodo nalepke brezplačno tudi namestili, kar pa se seveda ne bo zgodilo. Predstavniki geodetske uprave so odgovorili, da so na nekatere napake že sami opozarjali pred sprejemom zakonodaje. »Kar je vlada sprejela, moramo izvajati. Državni zbor nam je naložil zakon in ga moramo upoštevati,« je dejala Ema Pogorelčnik.

Predstavniki države so upravnikom pojasnili tudi njihovo pričakovano vlogo ob popisu nepremičnin. Še pred začetkom pravega popisa, ki se bo začel predvidoma 1. decembra, bodo upravljalci državnega in občinskega premoženja lastnike večjega števila nepremičnin in upravniki večstanovanjskih stavb začeli s tako imenovanim predpopisom. Z njim naj bi zbrali osnovne podatke in določili, katere objekte bodo popisali upravniki sami, brez pomoči državnih popisovalcev. »Upravniki lahko proti plačilu prevzamejo vlogo popisovalca. Ob tem mu ponujamo tudi dodatno izobraževanje in priložnost, da dobite osebne podatke iz javnih evidenc,« je povedal Matjaž Grilc iz podjetja Digi Data, ki sodeluje z geodetsko upravo pri pripravi popisa. Trenutno je za popisano stanovanje predvideno od 510 do 800 tolarjev nadomestila na stanovanjsko enoto, odvisno od obsega podatkov, ki jih mora država od lastnikov nepremičnin še pridobiti. V povprečju naj bi popis stanovanja trajal 22 minut.

Več v četrtkovi tiskani izdaji Dela.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Stanovanja bodo dobila nalepke
29.6.2006 15:01:18   
BarbaraE
Pa kaj se bodo še spomnili!!!

(odgovor članu KIRA)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   [Brisano sporočilo]
29.6.2006 15:18:19   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu KIRA)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?