|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  5 6 7 8 [9]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Februarke 2023
16.11.2022 7:31:24   
katty84
Wyanet ti ginekologu rečeš za bolniško in tebi ginekolog izda potrdilo oz.obvestilo za zdravnika,katerega neseš potem k osebnemu zdravniku da ti odpre bolniško,potem pa vsak mesec moraš od ginek.prinesti novo potrdilo-obvestilo,da ti bolniško podaljšajo....sicer gre potem prek zzzs,ampak to ureja osebni zdravnik preko obvestila od ginekologa. Jaz imam ponavadi vsak konec meseca ginek.pregled in tedaj rečem ginek.da rabim za podaljšanje bolniške potrdilo. Nišče nikjer ne komplicira. Meni piše,da mi priporočajo počitek ter krajše sprehode....a jaz se gibam normalno...ne oziram se to,saj pa nisem bolana-noseča sem🙃 vse dobro vsem🥰

(odgovor članu wyanet)
Neposredna povezava do sporočila: 201
   RE: Februarke 2023
16.11.2022 22:40:23   
Pulet
Ja, za bolniško ti nic ne komplicirajo. Ginekologu malo pojamraš da ti je vse skupaj ze naporno. Povej po resnici vse kar te teži...(zihr je dovolj stvari-otrdevanje trebuha, spikanje, pozabljivost, utrujenost, mravlinčenje...). On te pošlje z enim listom k osebmemu zdravniku in ti odpre bolniško. Prvi mesec je bolniska na breme delodajalca, vsi naslednji so pa na breme države... Tako da komisija preverja šele drugi mesec bolniske.😉
Po pravici povedano pa nosecnicam (sploh v zadnjem tromesecju) noben ne teži. Si ne upajo tvegati, da bi bilo po njihovi krivdi z otrokom kaj narobe... Če te ni doma ko (slučajno) pridejo pa poveš da si bila na predpisanem sprehodu ali nosečnoški telovadbi... (meni je to ginekologinja predpisala na tisti list)

(odgovor članu katty84)
Neposredna povezava do sporočila: 202
   RE: Februarke 2023
5.12.2022 13:32:13   
Kat 38
Pozdravljene,
Jaz bi pa prosila za nasvet oziroma priporočilo glede lege pri samem porodu. Tiste, ki ste že rodile; kateri položaj vam je bil najbolj "udoben"? Pravijo, da "na hrbtu" je še najmanj naravno zaradi težjega potiska, ni prisotne gravitacije itd..
Kako se ostale pripravljate na to? Je potrebno te posebne želje po položaju vnaprej skomunicirati porodnišnici?
Bom hvaležna vsakega odgovora.
Upam, da ste vse v redu in da se malo bitje uspešno razvija ❤️

(odgovor članu Pulet)
Neposredna povezava do sporočila: 203
   RE: Februarke 2023
6.12.2022 12:19:40   
Stella Marella
to vidis sproti, kako se vse odvija, kaj ti trenutno najbolj "pase". jaz sem imela epiduralno, v tem primeru moras biti v postelji - na boku je recimo ena varianta 🙂

(odgovor članu Kat 38)
Neposredna povezava do sporočila: 204
   RE: Februarke 2023
6.12.2022 15:23:22   
wyanet
Mene tudi to zanima s položaji oz. koliko so v naših porodnišnicah temu naklonjeni (razen Jesenic, tam se menda da vse zmenit)?
Bo imela katera porodni načrt/želje? Jaz bi ga imela, ampak se bojim, da bi me malo zviška gledali v P zaradi tega 🤔 kokr kaj si zmisljujem, pa še prvič grem rodit.

(odgovor članu Stella Marella)
Neposredna povezava do sporočila: 205
   RE: Februarke 2023
13.12.2022 20:41:05   
SrečkaNosečka35
Nam so v šoli za starše rekli, da je porodni načrt zaželen vendar je smiseln edino, če ga napišemo same in res razumemo, ne zgolj prepišemo od koga, brez popolnega razumevanja. Sama si ga bom pripravila, saj se mi zdi, da bo koristil tako babici za neko orientacijo kot tudi mojemu partnerju, če bo slučajno v vsem tistem dogajanju zmeden. Kar skoraj gotovo bo. 😀 Tudi v Postojni podpirajo menjavanje položajev, gibanje, topel tuš... V času pred epiduralno, seveda. V kolikor se katera odloči zanjo potem si pač vezan na posteljo. 

(odgovor članu wyanet)
Neposredna povezava do sporočila: 206
Stran:   <<   < Prejšnja stran  5 6 7 8 [9]
Stran: <<   < Prejšnja stran  5 6 7 8 [9]
Pojdi na:





Poglejte, kako pravzaprav izgleda porod
Trenutek, ko se ustvari življenje je neverjeten, otrokov prihod na svet pa je še bolj čudežen.
Stres v nosečnosti lahko škoduje otroku
Rezultati najnovejših raziskav so pokazali, da lahko čustvena in psihična napetost v času nosečnosti slabo vpliva na ner...