|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   hematom in nizko ležeča posteljica v drugem t...
30.7.2020 14:38:29   
minimina
Živijo!

iščem in iščem, pa nekako se v vseh podobnih temah najdem na pol.
Želim si slišati izkušnje, mogoče iščem kakšno tolažbo, še sama ne vem. Naj obrazložim svojo zgodbo.

Aprila sem izvedela, da sem noseča, wao veselje! Potem sem dobila še pred prvim pregledom roza izcedek, šla h ginekologu, predpisal Dabroston 3x1 tableto, nič strašnega. izcedki so bili en dan, in nič naslednji, pa spet bili. Tako je bilo nekje do 8/9 tedna, potem izcedka ni bilo več. 1.7.2020 sem imela NS v 13 tednu, rezultati super, plodek velik, se premika in srček bije, vse ok. Lahko sem nehala jemati Dabroston, nosečnost bi lahko nadaljevala normalno, brez zadržkov. Tri dni za tem, iz 3.7. na 4.7. ponoči, se mi vlije sveža kri, teče po nogah, komaj pridem do wc, kjer iz mene pade okoli 7cm velik krvni strdek. Mislila sem, da je to to, končano je. S partnerjem odhitiva v bolnišnico, kjer mi ginekologinja pove, da je plod vitalen, gibi +,srček +, posteljica cela, viden velik hematom, še vedno sem 13 teden. Ostanem v bolnišnici 7 dni. Že drug dan manj krvavim, vendar še vedno kot menstruacija. Ginekologi pravijo naj poskušam razmišljat pozitivno, vendar pričakujem najslabše. takoj dobim Dabroston in tablete za železo, ker sem slabokrvna. Vsak dan me spremljajo, poslušamo, da je plodek še živ. Po 7 dneh grem domov, z hematomom velikim cca 33x15mm (niti sama ne vem ali je to veliko ali majhno). Domov se vračam z premalo informacij, pa še to bolj slabimi. Berem forume, slovenske, hrvaške, angleške, iščem odgovore, ginekologi mi na vse odgovorijo bo kar bo. Pregled sem imela 27.7.2020 (16 teden)pri osebnem ginekologu, ki mu povem, da od takrat imam še vedno izcedke, vsak dan, svetlo rjave ali temno rjavke, kot kavna usedlina. Zdi e mu grozno čudno, da se še to ni ustavilo. Naredi UZ, pove, da je dojenček vredu, posteljica cela, vendar lei zelo nizko, zapovrh vsega je pa hematom čisto pod njo, jasno, razberem, da to ni nič dobrega. nadaljujem s tabletami, izcedki, in čakam naslednji pregled in naslednje informacije. Vprašanj imam milijon. Ampak kar me najbolj zanima je to, ali ej katera imela podobno izkušnjo in je krvavela tako dolgo ? Kako se je končala nosečnost ? če mi hematom ne izgine, ostane z mano, kako poteka porod ? vaginalno ali CR ? Ima mogoče katerakoli malo več informacij o tem, ali je pa mogoče to že dala skozi in bi samo povedala svojo zgodbo..
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: hematom in nizko ležeča posteljica v drug...
3.8.2020 8:20:42   
Katka123 RR
hejla!

grozno kaj se ti dogaja in nič kaj prijetno nosečnosst nimaš.. naj ti povem da pri meni je bil izcedek od rjavega do temne krvi od pikice in do kot da je menza.. kljub dabrostonu in počivanju do 12 tedna.. potem se je umirilo in zdaj sem v 26 tednu ter je vse kot mora biti.. hematom je strjena kri kok jaz vem ane? in lahko se zgodi da ga telo absorbira in potem izgine.. in kok sem zasledila se veliko nosečnosti konča vredu kljub temu.. in če ti govorijo da je z plodom vse ok in ti noben ne dela panike kako bo porod mislim da bi moglo bit vse okej. ti pa svetujem glede na to da dobiš rpemalo info da kar težiš in si glasna ko greš na pregled. sami redkokdaj kaj pametnega in po domače povedo da ženska zastopi..

javi se kako boš in itak držim pesti!user posted image

(odgovor članu minimina)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: hematom in nizko ležeča posteljica v drug...
6.8.2020 10:50:15   
minimina
Hvala Katka!

Stopam v 18 teden, izcedki in krvavitve se nadaljujejo, hematom se je povečal na 7cm, k sreči pa se je malo odmaknil od posteljice. Tudi posteljica se je malce dvignila in ni več prenizka.
S pozitivo čakam naslednji pregled in upam na najboljse in da se hematom cimprej absorbira ali izloči, da se lahko začnem veseliti mojega fantka.

(odgovor članu Katka123 RR)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: hematom in nizko ležeča posteljica v drug...
7.8.2020 15:31:53   
Katka123 RR
Mocno mocno drzim pesti da izgine!!! 😊 😊 Pa kr pozitivno kok se da! ❤️


(odgovor članu minimina)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: hematom in nizko ležeča posteljica v drug...
11.8.2020 12:34:00   
LoniRR
Ojojoj. Taka nosecnost je dalec od veselega pricakovanja. Sama sem trenutno drugic noseca in ze cisto na koncu (39. Teden) in na sreco s krvavitvami nisem imela tezav. Poznam pa nekaj punc, ki so uspesnp prestale celo nosecnost kljub hematonu. Nekaterim se je sam odstranil oz. Izlocil. Nekatere pa so kljub njemu uspesno donosile. Drzim pesti da tudi vam uspe

(odgovor članu minimina)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: hematom in nizko ležeča posteljica v drug...
14.8.2020 20:45:42   
minimina
Hvala za lepe želje !

Upajmo, da bo tudi v mojem primeru tako in zelim vam cim lepsi porod :)

(odgovor članu LoniRR)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: hematom in nizko ležeča posteljica v drug...
27.10.2020 0:00:24   
LoniRR
Minimina kako se je izslo. Vse dobro?


(odgovor članu minimina)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: hematom in nizko ležeča posteljica v drug...
16.12.2020 3:15:55   
ccccc1122
There was once a blind man who had so fine a sense of touch that, when any animal was put into his hands, he could tell what it was merely by the feel of it. One day the cub of a wolf was put into his hands, and he was asked what it was. He felt it for some time, and then said, "Indeed, I am not sure whether it is a wolf's cub or a fox's: but this I know -- it would never do to trust it in a sheepfold."
Evil tendencies are early shown.
Custom packaging solutions

(odgovor članu LoniRR)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Pregled nuhalne je priporočljiv za vse nos...
S presejalnim pregledom nuhalne svetline v času od 11. do 14. tedna nosečnosti lahko licenciran ginekolog odkrije veliko...