|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kosilo v šoli
14.2.2013 7:17:59   
ajataja
Moji 10letnica in 13 letnica imata od januarja v šoli kosilo,ker se je najin delovni urnik spremenil in nam je tako lažje,ampak nikakor mi ne gre v glavo kako lahko prideta vedno domov lačni.Obe sta suhici doma pojesta tako mali obrok vedno,tam pa pravita da dobijo tako malo kosila da niti trenutne lakote ne potešita.Ali imajo kakšne količinske normative v šoli koliko naj bi prišlo na otroka,ker sem res grozno razočarana,da plačam okrog 100e mesečno za obe pa se sploh ne najesta.Vsak dan sproti mi povesta koliko dobita in res mi ni jasno,ker je to obrok za vrtčevskega otroka ne pa najstnika.Če pa slučajno prideš med zadnjimi se pa itak zgodi ,da že česa zmanjkauser posted image Včeraj naprimer je pozabila vzet ta mala kompot in ko je pojedla juho je šla nazaj pa ji je rekla zdaj ga pa ni več in je lepo povedala da ga je pozabila user posted image nE vem a naj grem v šolo ali naj bom tiho in lepo plačujem naprej...Ko prideta domov sta lačni in itak moram takoj nekaj pripravit ,ker ne zdržita do večerje.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kosilo v šoli
14.2.2013 7:31:32   
miska333
Na naši šoli imajo učenci od 6. razreda večje porcije. Tudi drugače pa lahko vedno dobijo repete (tudi dvakrat)...malo povprašaj ostale starše...

(odgovor članu ajataja)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: kosilo v šoli
14.2.2013 7:46:15   
Poka
Dobijo res male porcije, sam ponavadi ni problem za dodatek, tist ko ga sploh hoče - vsa čast za to pomije... Ok, na eni šoli, kjer je tašča jemala kosilo in na eni, kjer sem včasih delala, so celo imeli čisto solidna kosila, na ostalih pa... Vse iz tetrapakov, zelenjava zmrznjena iz vrečk... Res pa da včasih je vmes mogoče kaka bolj priljubljena jed, pa takrat ne morejo dobit dodatka... vsi navalijo user posted image Za tisti kompot - verjetno tvoja hči ni upala še enkrat jasno povedat...

Drugače pa male porcije so, ker otroci ponavadi še tisto ne pojedo, vems so pa kake izjeme, verjetno ni problem. Kosilo pa ni tako poceni, da bi se splačalo bit tiho... Za 3 eur dobiš v kaki drugi menzi (npr. moj iz pisarne hodi v eno) veliko bolj kvalitetne obroke in še ene par stvari na izbiro, tako da se mi zdi, da oni fajn zaslužijo na tem.

_____________________________

<a href="http://lilyslim.com/"><img src="http://sddf.lilyslim.com/0M3Cp2.png" width="400" height="80" border="0" alt="LilySlim Diet days tickers" /></a>

(odgovor članu miska333)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: kosilo v šoli
14.2.2013 7:55:13   
ajataja
Poka ja fajn zaslužijo pa kuharice domov nosijo kosilo,zato pa verjetno naši otroci dobijo manj da njim več ostane user posted image .Drugače pravita da je dobro,ampak količinsko pa obup...mesa je vedno toliko da ga samo na pol prerežeta in je za dvakrat v usta,tudi priloge so čist mičkene kepice gor krompirja ,riža ali česa drugega.Za kompot je kar jasno povedala,ker ji je pol dala sok od kompota,ker pač sadja ni bilo več user posted image .S starši se pa nič ne vidimo da bi jih vprašala,osebno jih pa ne poznam da bi jih poklicala ali kakorkoli,bom pa vprašala razredničarko na govorilnih urah.

(odgovor članu Poka)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   [Brisano sporočilo]
14.2.2013 8:54:04   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu miska333)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: kosilo v šoli
14.2.2013 8:57:33   
FORZA
Jas imam dijaka, ki ima zelo fino malico toplo v šoli in 1. razred, ki ima kosilo in še popoldansko malico. Pa to je vse lačno ko pridem jas iz službe ob 16,30. Sem ga spraševala pa pravi, da zelo fajn dobijo pa še lahko grejo iskat. Vem ker je lani še tastarejši sin hodil na to šolo in je povedal. Je pa ena težava, ker moj sin rad zelo počasi je. V vrtcu je bil vedno zadnji. Pa tudi še sedaj doma on si vzame čas za hrano in to se mi zdi lepo in tudi zdravo. Ko sem učiteljici to povedala mi je rekla da oni nimajo časa njega čakat.

(odgovor članu ajataja)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   [Brisano sporočilo]
14.2.2013 9:22:07   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu FORZA)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: kosilo v šoli
14.2.2013 9:29:09   
tečla
Malo dvomim da so porcije tako zelo majhne...Po videnem koliko hrane gre v koš...
In močno močno dvomim da si kuharice nosijo kosila domov in so zato otroci lačni.

Sicer pa stari sat 10 in 13 let in po mojem mnenju si lahko toliko stari otroci čisto brez problama lahko kaj sami pripravijo za pojest. Če zmore 5 letnik...

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: kosilo v šoli
14.2.2013 9:33:36   
nena m
Pri nas imajo od 1.-3. r manjše porcije, od 4. - 9.r pa večje.

Naš ( 5.r) tudi pride ponavadi lačen domov, ampak to zato ker je ekstra izbirčen (ne je mesa, zelenjava mora biti vsa pasirana....) Če mu je kdaj kosilo slučajno všeč, pa brez problema dobi še dodatek. Porcije predvidevam, da res  niso velike, ker on je zelo malo, pa če mu je dobro gre 2x iskat.

Drugače pa velikokrat nima časa pojest do konca, ker se s sošolci pogovarjajo, hecajo... Ali pa sploh ne vzame, ker je en sošolec rekel, da ni dobro ipd. Tako, da jaz mislim, da če so otroci v šoli lačni, je to njihova krivda - vsaj na naši šoli.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: kosilo v šoli
14.2.2013 9:39:25   
ajataja
Punci spadata po porcijah v isto skupino (5.razred in 8.razred),staršev nekaj poznam,ampak tisti nimajo kosila,ostali niso doma v bližini in se ne poznamo,ne vem kaj je tu čudnega imamo svoj krog prijateljev in se ne družimo s starši sošolcev...Ni problem v kvaliteti hrane,ker vedno pojesta vse nikoli še nista rekle da ni dobro,ampak samo količinsko se gre.Pa se ne gre zato da bi mogle zdržat do štirih popoldne ,ampak prideta iz šole ob dveh takoj po pouku in kosilu ...takrat pridem tudi jaz domov tako da ni problem da si ne bi znale same kaj pripravit jima lahko jaz,ampak zakaj plačujemo kosilo če se ne najedo.

(odgovor članu tečla)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: kosilo v šoli
14.2.2013 9:50:32   
FORZA
ajataja a veš kako bi jas nardila. En dan v času kosila bi lepo šla in pogledala kako in kaj je. Moj starejši sin je marsikaj videl ko je hodil v to OŠ. Enkrat mi je rekel a veš kako so ti malčki bogi pr kosilu. Kako jih imajo učiteljice. Starejši gre lahko sam in se naje v miru, ti malčki pa so odvisni od učiteljice. No enkrat je šel na začetku šolskega leta v šolo in to v času kosila opazoval brateca.

Tvoji sta že ja tako veliki da ti sami povesta koliko dobita. ali je to dovolj itd....Res pa če je zmanjkalo kompota se to ne bi smelo zgoditi. Res je da kar težko plačano v današnjem času kosilo, pa sej če otrok poje in je sit, če moj ne bi dobil kompota kot je blo v tvojem primeru bi jas takoj šla v šolo in to tudi povedala.

Vso pravico imaš da vidiš na svoje oči kaj tvoj otrok dobi na krožniku in koliko za ta denar.

(odgovor članu ajataja)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: kosilo v šoli
14.2.2013 10:09:54   
ajataja
Saj v šolo tako nameravam it in vprašat kako in kaj.Videla sem jaz na sliki ,ko je hčerka s telefonom slikala enkrat prejšnji teden kosilo,majhna kepica pire krompirja in majhen košček govedine in zato tudi verjamem da so vedno tako majhne porcije user posted image .

(odgovor članu ajataja)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   [Brisano sporočilo]
14.2.2013 10:20:21   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu ajataja)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   [Brisano sporočilo]
14.2.2013 10:23:30   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu ajataja)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: kosilo v šoli
14.2.2013 10:26:03   
FORZA
S tem da bi odjavila otroka po mojem ni problem rešen. Sej zato pa se plačuje kosilo, da otrok ni lačen in da za ta denar dobi primerno količino kosila. Če temu ni tako pa je treba neki ukrenat ne to da ga izpišeš, ampak v šoli in če imaš slko nimaš kaj čakat.

Najprej pa preveri če mogoče dajo malo manj da ne bi ostajalo hrane in če lahko otrok gre po še če mu to ni dovolj.



(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   [Brisano sporočilo]
14.2.2013 10:40:03   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu FORZA)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
   [Brisano sporočilo]
14.2.2013 10:47:28   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu FORZA)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: kosilo v šoli
14.2.2013 11:36:12   
bskrle
Otrok naj bi bil sit, če poje celo kosilo: juho, meso, krompir, omako, solato oz sladico.
Če polovice tega ne je, ne more biti sit.


_____________________________

Mama štirih deklic in 5ra

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: kosilo v šoli
14.2.2013 12:45:07   
ninini
Kolk ste ene pametne spet,najbolj pa Poker face user posted image ...pa se tolk vpiknete v eno debato pa tolk prekritizirate eno družino user posted image Meni je pa ta problem še kako poznan,in ja tudi to se dogaja po šolah.Tudi jaz imam dva mulca ,ki sta mi lani začela s kosilom v šoli in vedno domov prišla lačna pa jima na začetku nisem najbolj verjela da res dobijo tako male porcije.Po pol leta pa sem šla enkrat v šolo in stala pred jedilnico kar nekaj časa in ja res so bile male porcije za vse enake od 1. do 9.razreda ma še ptiček več po je.Potem pa sem šla tja do mize ,kjer sta sedela tudi moja dva in sem malo fante spraševala če se najejo pa so vsi rekli da pač do doma že zdrži,kaj več pa ne.Pa sem poslala svojega po repete in je dobil odgovor da juho lahko dobi ostalo pa neuser posted image in sem sama stopila do kuharice in odgovor je bil da ostalo imajo pač porcijsko skuhano in ne morejo dat razen če počaka do konca kosila če kaj ostane user posted image .Ta problem sem potem izpostavila na roditeljskem sestanku in potem so se starši opogumili,ker pač prej niso hoteli kaj rečt ,ker je pač vsak zase mislil da ima pač samo njegov otrok premalo.To se je potem reševalo na svetu staršev kako točno ne vem ,ampak v naslednjem šolskem letu torej letošnjem so občutno večje porcije oziroma imajo tako da vsak reče tam obvezno malo ali veliko porcijo.Tako da ajataja ti kar na dan s besedo pa se bo sigurno še kakšen starš opogumil,pač ponavadi je tako da nihče noče bit prvi.

Aha pa še to,tudi jaz poznam zelo malo staršev od sošolcev pa je najstarejši že v 9.razredu,poznamo se na videz in to je to nimam kontaktov z nobenim pa sem čudna ali ne.user posted image

(odgovor članu bskrle)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: kosilo v šoli
14.2.2013 13:06:47   
vodica

IZVIRNO SPOROČILO: Poker face






In zanima me če sta punci kdaj šli po repete in jima niso dali?

Sicer pa si mi doma tudi ne nabašemo krožnika da vse preko sili, ampak raje manj pa še 1x.

Draga Poker face a se ti zdi da je ajataja kje napisala,da mora bit krožnik tako nabasan da čez visi user posted image je lepo povedala da punce zelo malo pojesta ,ampak to v šoli pa je še premalo za njiju.Po repete pa ti piše da še kompota ni dobila,ker ga je pozabila ,verjetno sploh ne bo upala po kak repete če še tisto ne dobi kaj ji pripada.
Zakaj sem se sploh oglasila,ker tudi sama nisem bila zadovoljna s kosilom v šoli.Imam hčerko,ki v prvi triadi ni imela kosila v šoli ampak pri babici,ker je ona hodila po njo,v četrtem razredu je pa sama začela hodit iz šole in smo jo prijavili na kosilo da je lahko šla potem kar domov,in ja večno lačna.Vsak dan sem ji mogla zvečer pripravit kaj v hladilnik da se je najedla ko je prišla iz šoleuser posted image vedno je rekla se pa kar ne najem,če dajo tak malo kot dojenčku.Pa sem bila tiho,ok pa že imajo tako.Babica je rekla da bo ona kuhala za njo in naj hodi iz šole k njej in tako smo mi rešili ta problem.Če se imajo drugi dovolj ne vem,ker se nisem poglabljala v to,smo pač po štirih mesecih kosilo odjavili in otrok je sit user posted image pa je zelo mala in drobna in tudi ne je veliko .Verjetno je tudi pri vas kakšen starš razočaran nad kosilom ,ampak smo pač včasih raje tiho in drugače rešimo problem,kar seveda ni prav.Bistvo je ,da ja so tudi take šole,kjer so otroci po kosilu takoj lačni,pa ne zaradi izbirčnosti,kot mečete vse v en koš.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: kosilo v šoli
15.2.2013 9:24:37   
t5t6
Jaz bi o tem povprašala na roditeljskem sestanku ali govorilnih urah, poredstavnika sveta staršev pa prosi, da ta problem izpostavi na svetu staršev in pozanimaj se kako je z ostalimi otroki. To, da je otrok čez dve uri spet lačen je normalno, mojadva 4. in 6. r. jesta kosilo v šoli, ko prideta domov si naredita sendvič in ko jaz pridem ob 4h spet jesta z mano. Ne zdi se mi pa normalno, otroku rečejo, da je zmanjkalo, če je pač res zmanjkalo kompota, bi se kuharica morala znajti drugače, saj otroci iz kosila ne morajo oditi lačni. Moja dva mi vedno rečeta, da gresta po repete, ta večji mi je že rekel, da je šel trkrat po pašto, ker mu je bila tako dobra, pa da jim kuharica z veseljem da. Celo tako jih že poznajo, da vejo komu morajo dati malo večjo porcijo in komu manjšo.

(odgovor članu vodica)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: kosilo v šoli
15.2.2013 12:10:49   
Paštetka
Jaz še za sebe vem, da sem za dve uri lačna po kosilu, pa se redno najem.

Da ne govorim o otroku, ki je trenutno najbolj v fazi rasti in razvoja.

Moja dva imata kosilo v vrtci, šoli in kuham obvezno kosilo ob treh. Jaz pa ne razumem, kako nekateri zdržite do večerje brez vmesnih obrokov.

Pa nismo debeli, prej bolj suhi.
Se pa strinjam, da če otrok vse poje in bi rad več, da se to pač omeni na kakšnem sestanku, ne pa da se gre detektiva in ne vem kaj vse. Predstavljajte si, da bi vsak vedno samo po dobro šel po repete, pa potem itak pol pustijo.
Moja v vrtcu poje vse kaj dobi, po repete pa ne gre, ker ve, da bo morala vse pojesti, kar si da na krožnik. In tako se mi zdi prav.

Te kuharce v šoli se mi pa prav smilijo, kaj vse leti na njih.

(odgovor članu t5t6)
Neposredna povezava do sporočila: 22
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Nakupovanje ni "čas za mamo"
Tuširanje ne bi smel biti odmor, nakupovanje in pregled pri zdravniku prav tako ne. To so osnovne potrebe, ampak izgleda...
Pravila in pogoji nagradne igre HiPP: Hval...
Pravila in pogoji nagradne igre HiPP: Hvala mama.




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?