Anonimen -> RE: A mi poveste tiste, ki ste gradile.... (10.8.2006 15:32:57)
|
Leta 2003 sva začela zidati in se leta 2004 vselila. Parcela je bila kupljena na Štajerskem in je bila zelo ugodna cena. Načrt je bil tipski. Zelo dosti smo naredili sami in zidarji so bili taki na fuš. Za klet so nam računali 200.000 sit za P 150.000 pri M smo dosti zraven pomagali, ker jih ni bilo dovolj in smo plačali samo 60.000. Elektrika je prišla okrog 600.000, vodovod 500.000, centralna 1.500.000. Ometi so bili 600.000. Če bi na hitro skupaj potegnila bi vse skupaj prišlo brez fasade nekje okrog 15.000.000 sit. Hiša ni tako mala vsaka etaža ima 110 m2. Najbolj pomembno mi je bilo, da smo se preselili iz bloka kjer smo se ful stiskali. Nekega ekstra kapitala nisma imela samo stanovanje, ki pa ni bilo kaj dosti vredno. Nekaj je bilo kredita. Vedno sma nekako skrampala denar skupaj. Ni še čisto vse porihtano ampak naju to nič ne moti samo, da smo v hiši. In nikoli ne bi šla več živet v blok. Ko sem od začetka spraševala koliko potrebuješ za gradnjo so mi povedali take cifre, da dol padeš. Če daš preko kaki firmi je to svinjsko drago. Če pa imaš kake fušarje (naši so bili ful, ful kvalitetni in sposobni) pa lahko prideš tudi do hiše po neki solidni ceni.
|
|
|
|