zrezki v smetanovi omaki (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


Bonnie_RR -> zrezki v smetanovi omaki (13.8.2006 20:18:13)

Mene pa zanima, kako pripravite to omako. Meni nikakor ne rata naredit približno takšno, kot jo dobiš v restavraciji.

Sem poskusila tudi že tisto iz vrečke, pa mi ni tako dobra.

Kakšen je vaš recept? Ne bom nobenemu povedala...[sm=smiley2.gif]

Lp




Laubica -> RE: zrezki v smetanovi omaki (13.8.2006 20:41:41)

Si poskusila z sladko smetano in gongonzolo in zdenka sirček[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]NNNNNJJJJJAAAAMMMMIIII




N _ B -> RE: zrezki v smetanovi omaki (22.8.2006 21:33:33)

topljen sir
sladka smetana (1/3 lahko nadomestiš z mlekom)
pol žličke gorčice
muškatni orešček, poper, sol po okusu




GATA -> RE: zrezki v smetanovi omaki (22.8.2006 21:54:11)

Jaz jo naredim tako, da v lonček dam vodo (po potrebi odvisno koliko hočeš imeti omake), kislo smetano (spet glede na okus... jaz dam cca pol malega lončka) to zmešam z metlico, nato dodam žličko moke (odvisno koliko gosto hočeš imeti) in še enkrat zmešam z metlico, vliijem k zrezkom malo pomešam pri zrezkih, da se tisto nekaj olja lepo "sprime" z omako (da se ga ne vidi) in to je to.




Poka -> RE: zrezki v smetanovi omaki (23.8.2006 14:34:41)

Blek, men pa itak nič kar se dobi v restavracijah ni dobro...

Jaz naredim zrezke tako:
V ponev dam malo (kapljico) olja, puranove zrezke na vsaki strani popečem, po eni strani namažem z gorčico (aja, predenj jih dam not še sol, poper, vegeta, česen), pol pa včasih dam zraven še gobe v slanici, zalijem pa z instant gobjo juho, ki jo stopim v lončku vode. Pol pa v to vlijem še sladko ali pa kislo smetano. Lahko pa stopimo še zdenka sir ali gorgonzolo, sam zdenka je manj masten- jaz dam Happy cow light.

Lahko pa zrezke samo popečeš , gorčica in zaliješ s sladko smetano, sam pride zelo gosta omaka, pa potem npr. doliješ malo vode. [sm=smiley14.gif]




Anonimen -> RE: zrezki v smetanovi omaki (23.8.2006 14:36:54)

Spečem zrezke in jih na koncu prelijem z 2 dcl sladke smetane. Če je preredko, zgostim z moko in vodo, ki ju predhodno zmešam v skodelici. Jaz začinim z Vegeto.




muška -> RE: zrezki v smetanovi omaki (25.9.2006 22:26:19)

spečem zrezke, jih prelijem s sladko smetano in dodam še malo sira, da se vse skupaj zgosti in zveže, nato pa veselicaaaa  [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




corfu -> RE: zrezki v smetanovi omaki (27.9.2006 9:07:32)

sladko smetano za kafe, sladice, tisto ki je za stepanja, ali smetano za kuhanje?




Anonimen -> RE: zrezki v smetanovi omaki (27.9.2006 10:21:53)

Včeraj je moja najmlajša,ki obiskuje gostinsko šolo naredila odlične puranje kocke v smetanovi omaki.
Na kocke je narezala puranje zrezke,ki so bili predhodno malo bolj na debelo narezani.Na žlici olja jih je popekla,zalila z malo vode.Popoprala in posolila in dodala list lovorja.Posebi je zmešala sladko smetano z naribanim parmezanom in to zlila v lonec med puranje kocke.Ko je po petih minutah prevrelo je dodala še dva sirova lističa,počakala,da se stopita in omakca je bila narejena.




majči22 -> RE: zrezki v smetanovi omaki (27.9.2006 11:11:46)

No jest jih pa mal v moko dam in potem na olje, ko se opečejo jih vzamem ven in dam not čebulo, ko je čebula prepražena dam not in jih pokuham, da ratajo mehki( pa vmez zalivam z govejo kocko ki sem jo dala v vodo), potem pa ko je meso dovolj mehko dam not kislo smetano in to je to. Pa zreske kakšne dve uri prej nasolim(vegeta, poper, muškatni orešček, paprika,mal česna), če imam čas.




Stran: [1]