otočna napa (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan >> Gradnja



Sporočilo


mlecek -> otočna napa (16.8.2006 12:38:27)

Odločam se za kuhinjo v kateri bo en del gledal v jedilnico - to bi naj bil kuhalni del.

Nikjer še nisem v živo videla, kako je otočna napa pritrjena na strop. Pa mi naj prosim kdo razloži ali da gor kakšno fotko na to temo.

V vseh katalogih tega dela ne vidim.

Hvala vam.




KIRA -> RE: otočna napa (16.8.2006 16:15:33)

kolk sem jaz kapirala se obesi, (nekatere  luči tud) na take tanke sajle.




* Mateja * -> RE: otočna napa (16.8.2006 17:24:27)

Verjetno se jo kam prišraufa.





zgodi1 -> RE: otočna napa (16.8.2006 18:32:16)

No, da ne boste preveč razmišljale. Otočna napa se po domače povedano prišraufa, to je že res. Vendar moraš vedeti, da ta napa ni tako lahka stvar, da bi jo kar obesil na strop (če gre za gips strope ali kaj podobnega) ampak moraš na stropu narediti nosilec, ki bo to težo zdržal. Nosilec pa mora biti pritrjen na nek stabilni, fiksni del - na na gips. Zraven nape dobiš nek okvirček in ta okvirček potem pritrdiš na nosilec, potem pa vse skupaj samo "sešraufaš". Nosilec smo pri nas naredili sami, v bistvu gre za cevi - profile zvarjene v kvadrat, nič kompliciranega. Predvsem pa glej da je nosilec postavljen naravnost, drugače bo cela napa postrani. Sicer se najde kak mojster, ki bo vse skupaj preprosto obesil na gips, ampak njega ne bo zraven, ko bo vse skupaj dol padlo.




Anonimen -> RE: otočna napa (16.8.2006 20:00:37)

Pa dej to obešat pooblaščenim ljudem, ker sestrični se je zgodilo, da so ji zadevo narobe prišraufali in ji jo čist napačno notr prtrdili. Tko da zdej napa mal visi in jo bo 'pooblaščenec' popravil - proti plačilu seveda.




Stran: [1]