Za Seven-POMOČ (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Kaj potrebujem za novorojenčka?Sporočilo


Taša -> Za Seven-POMOČ (22.7.2004 17:17:33)

Prebrala sem da imaš Aventovo črpalko za črpanje mleka. Tudi sama jo imam pa nisem nič kaj zadovoljna z njo. Ne vem ali si ne znam izčrpati mleka ali kaj! Držim se navodil pa nič noče in noče pritečit, čeprav imam mleka več kot dovolj. Zato to te prosim če mi opišeš svoj postopek kako si ti izčrpaš mleko? Že vnaprej najlepša hvala!!!
Seven* -> Za Seven-POMOČ (22.7.2004 21:41:31)

Hmm. Vcasih se tudi meni zgodi da noce zagrabit. Ful je pomembno, da je oni gumbek v noter (beli), da je cisto lepo namescen. Vcasih malo ven zleze. Pa crpalko si moras kar dobro pritisnit na dojko. Mogoce bo pomagalo, ce si malo zmocis oni silikonski del, ki pride na dojko. Je potem boljsi oprijem.. A ti cisto nic ne pritece, ali pritece malo. A sploh zagarbi bradavico?
Žiga -> Za Seven-POMOČ (23.7.2004 7:17:19)

Pa včasih moraš biti prekleto vztrajna, da kaj priteče... Vsaj moja je imela na začetku težave... Ampak je vztrajala... Včasih vmes mleko neha teči ven za slabo minutko, potem se pa kar ulije... :bravo::bravo::bravo:
dory -> Za Seven-POMOČ (23.7.2004 11:58:39)

Tud jaz sem se ful zezala s to crpalko...in ja mors bit ful vztrajen da pritece kej mleka...sej pol k neki casa stiskas, pol ze gre...sam do tja prit :)

Pazit je treba na gumbek in kako zagrabis dojko...pa volja mora bit pol pa gre :)

papa,teja
mehurčica -> Za Seven-POMOČ (23.7.2004 20:57:54)

Jaz je v porodnišnici tudi nisem znala usposobit. Pomagala mi je ena iz sosednje sobe, ki je imela enako pa ni vedela zakaj ne gre. Na srečo so mi dali tam električno.
Doma sem pa končno pogruntala. Tisti gumbek sem imela narobe napravljen. Imela sem ga na notranji strani navzdol, namesto od spodaj navzgor.:zmeden: Hm...al je obratno? Sem zdaj mogoče zamešala...No probaj v glavnem. Moreš pa naredit fajn vakum in včasih res ne gre takoj-moreš vztrajat in probat malo premaknit iz enega mesta na drugo, če ne bo šlo.
Pa nagni se naprej-tudi pri dojenju(črpanju) deluje sila gravitacije.:)
:miska:
Urša -> Za Seven-POMOČ (24.7.2004 0:34:22)

Meni je pa vedno lepo teklo. Sem si črpala 4 mesece, parkrat na dan, ker sem pikici dajala po flaški moje mleko-joškice ni hotla, barabinka mala! :ups: Je blo pa naporno-pranje, steriliziranje, pumpanje, hranjenje in jovo na novo, sam sm kr pridno vztrajala. 9nebesa Sem imela pa pred Aventovo črpalko Baby Nova-jajc!!! :grrr::grrr::grrr: Je šla v smeti, ker se mi je že po enem tednu pokvarla, da ne govorimo, kolk moči je blo potrebno za pritiskanje. Aventova je zakon proti njej! Ko sem bla še nosečka in šla v Avstrijo po nakupih, sem jo vidla (Baby Nova) in ker je bila MODRE barve kupila, ne da se bi prej pozanimala, če je ok. :)-:)-:)-
Taša -> Za Seven-POMOČ (25.7.2004 10:29:02)

No včeri sem se res matrala z to črpalko pa je priteklo par kapljic,ampak res samo par kapljic, tako da sem si stisnila raje na roke. Re sem se zafrkavala skoraj eno uro in pol. Ampak je nekako šlo. No zdej pa grem še enkrat pogledat tisti bel gumbek, ki je tako pomemben. LP in hvala bom poskusila pogruntat.
Seven* -> Za Seven-POMOČ (25.7.2004 15:33:36)

Hmm. Lahko te po svoje potolazim. Meni pa na roke ne gre. Ne znam. :)
mehurčica -> Za Seven-POMOČ (27.7.2004 10:25:38)

Taša, kako je? Že kaj boljše?

Pa še to. Jaz se v začetkih nisem znala psihično pripravit na črpanje s črpalko in zato tudi ni skoraj nič priteklo. Na srečo sem imela sprej za nos Syntocinon(v katerem je ta glavni hormon-oxitocyn, ki je pomemben za izcejanje mleka) in sem si ga stisnila, ko sem si črpala.
Ko sem dojila, je pa ta hormon seveda deloval.:) Drugače se mu reče tudi hormon sreče.9nebesa Zato ga vzpodbudi tudi orgazem. hihi:)-
Taša -> Za Seven-POMOČ (27.7.2004 14:57:37)

Da ti povem da nisem nič pogruntala. Mleka imam toliko da se mi kar sam izceja. Enkrat na eni strani drugič na drugi strani, tako da res nevem. Je pa res da sem kupila rabljeno črpalko in zdaj malo slutim da bi pa mogoče le bila lahko pokvarjena. Kaj pa vem? Ker mleka imam res ogromno in kar teče, tako da se mi čudno zdi da na črpalki pa ne priteče. Ne vem. Ne bom se kaj veliko obremenjevala, pač ne bo frizerja in takšnih reči ?Vseeno pa hvala za skrb in seveda pomoč !
Stran: [1]