Koliko sestankov z župnikom pred krstom? (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Poroka, krst, obletnice ...



Sporočilo


žarnica -> Koliko sestankov z župnikom pred krstom? (28.8.2006 21:58:37)

Včeraj sva se s fantom z župnikom dogovorila,da bi imeli krst v njegovi fari in je začel kr nekaj komplicirat, da bi bilo boljše,če bi bila hčerka krščena tam,kjer je tudi doma......in pol še jaz nimam nobenega zakramenta (fant pa vse in tudi njegova želja je,da bi  hčerko krstila)...
Jutri greva na sestanek z njim,da se zmenimo, če bo sploh hotel hčerko krstit,...
Pol je še omenjal,da če se bomo zmenili, bomo morali še enkrat z botrco priti, pa še parkrat zatem.
In zdaj me zanima zakaj so ti sestanki potrebni? Kaj se sploh tam dogovarjaš?[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Hvala in LP




babylove -> RE: Koliko sestankov z župnikom pred krstom? (28.8.2006 22:23:02)

Naši so imeli samo en sestanek (mož in botra, mama pa ga je bojkotirala). Kaj so se pogovarjali, pa ne vem.




daria78 -> RE: Koliko sestankov z župnikom pred krstom? (28.8.2006 22:25:01)

Tudi nama je kompliciral, ker sva ga hotela krstiti v moji fari, saj še nisva vedela, kje bova kupila stanovanje. No, kakorkoli, potem nama je le ugodil. Pripravo na krst otroka smo imeli v župnjiski dvorani, kjer se nas je zbralo veliko stršev in sicer 3 torke zaporedoma(1uro) . Tam so nam trije različni govorniki (župniki in patri) predavali o verski vzgoji naših otrok, pa pomenu krsta in ipd. Skratka... enega bi šla še poslušat, druga dva pa bolje, da ju ne bi nikoli.




daria78 -> RE: Koliko sestankov z župnikom pred krstom? (28.8.2006 22:26:43)

Aja, z župnikom, pa smo se dobili le enkrat in takrat izveš za vse formalnosti. Je pa zahteval, da prinesemo potrdilo od prej omenjene priprave.




sato -> RE: Koliko sestankov z župnikom pred krstom? (28.8.2006 22:38:03)

Pri nas poveš, kdaj želiš krst, dobiš termin za " sestanek " ( pribl. en teden pred krstom )- takrat župnik pove nekaj malega o krstu in njegovem pomenu, razloži ves potek in to je v glavnem to. Aja, ta sestanek je za starše in botre, trajalo pa je kvečjemu 20 minut.




diva 4 -> RE: Koliko sestankov z župnikom pred krstom? (29.8.2006 6:40:34)

Pri nas stopiš do župnika , poveš , da želiš krst za otroka, ti pove kdaj naj prideš na sestanek ( pa botre ne smeš pozabit s sabo vzet). in to je to.Imeli smo samo en sestanek.




srki -> RE: Koliko sestankov z župnikom pred krstom? (29.8.2006 7:28:00)

Midva sploh nisva šla na nobene pogovore. Moj je šel kar sam, povedal kdaj bi želeli, kje bi želeli, o ničemer drugem ni bilo govora. Botrov sploh ni videl, samo na dan krsta (mogoče zato, ker so iz iste župnije). Midva živiva v drugi fari, krščen je bil pa tam, kjer je moj doma, pa ni bilo nobenega kompliciranja. Še glede poroke nama ni težil.

Dosti je odvisno od župnika.




darjatimci -> RE: Koliko sestankov z župnikom pred krstom? (29.8.2006 7:57:21)

Tudi pri nama je župnik imel nekaj pomislekov zaradi tega,ker sva iz druge fare,zakramenti so bili vsi,sestanek pa samo enen.Župniki morajo vsak zakrament,ki ga opravijo iz druge fare na škofiji prijavit in obrazložit zakaj so se starši odločili drugače.




žarnica -> RE: Koliko sestankov z župnikom pred krstom? (29.8.2006 10:13:56)

hvala za odgovore. No, bomo videli kako se bomo danes zmenili.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Sicer je pa tudi nam rekel,da je to, da bo hčerka krščena v njegovi fari, več dela za njih in bi bilo bolje,da bi bila krščena tu, kjer smo doma. 




tehnofil -> RE: Koliko sestankov z župnikom pred krstom? (29.8.2006 14:10:26)

IZVIRNO SPOROČILO: žarnica
v njegovi fari, več dela za njih

Tam kjer bo krščena, tam bo morala dvigniti samski list za poroko.

Če vam je odveč izvedeti kaj o krstu ni potrebno otroka niti krstiti. Čudno, da se vam da hodit k krstu na pripravo pa ne[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]. Ja potem bodite rajši doma.




Stran: [1]