prizidek (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan >> Gradnja



Sporočilo


T21 -> prizidek (31.8.2006 14:54:18)

ozdravljeni!

Upam da je kdo s podobnimi izkušnjami, ki bo znal svetovati.

Problem je sledeč: lasnko leto smo k stanovanjski hiši prididali prizidek velikosti 4x 8 m. Gradbenega dovoljenja za to nismo pridobivali.
Sedaj bi začeli s pridobivanjem GD, pa me zanima kako to v praksi gre in kakšni so stroški. Zaenkrat še nismo imeli inšpektorja, ampak...
A je lahko kakšen problem, če je del prizidka že na parceli, ki ni zazidalna?

A se je komu zgodilo, da prizidka ni mogel legalizirati?





Anonimen -> RE: prizidek (31.8.2006 16:21:10)

Ravno zdaj (zadnje dni) podirajo del previsoko zgrajene hiše pri mojih sosedih v Krtini pri Domžalah. Tip je sezidal precej višjo hišo kot pa je imel dovoljenje. Zdaj pa mora lepo celo nadstropje pri že dokončani fasadi na hiši luštno podreti. Čist prav mu je, za kaj pa potem imamo dovoljenja in pravila. Če bi vsi tako delali kam pa bi prišli. Tako, da jaz pravim tisti, ki se ne držijo pravil jih naj kar kaznujejo. Aja pa polega tega, da mora podreti celo nadstropje kar precej velike hiše, je moral plačati še 5.000.000 SIT kazni. PRAVILNO!!!!

lp




Ro-La -> RE: prizidek (31.8.2006 16:58:18)

mi smo pridobili GD za prizidek (7x8)+ legalizacija obstoječega objekta- garaža. potrebno je bilo pridobiti vsa soglasja (elektrika, voda....), plačati komunalni prispevek...pred izdajo GD je prišla inšpekcija zaradi legalizacije garaže in kazen, ki smo jo plačali je bila 30.000 sit.





T21 -> RE: prizidek (1.9.2006 13:36:22)

Ro-La, če ne sprašujem preveč - kaj vse je bilo potrebno za izdelavo projekta za prizidek in koliko je bilo to cenovno. Sicer pa verjetno soglasije ne za telefon, elektro ne bo potrebno, če je vse to že v hiši!




Stran: [1]