Anonimen -> RE: SEPTEMBERKE 2006 (1.6.2007 18:35:06)
|
helu drage moje čvekice, najprej Klemenu in mamici čestitke. Le tako naprej ! Tevža - a sta se porihtala ? sončica - kakšne fotke plosim.... Tanyka - geslo plosim... No, pa gremo dalje. Midva sva šla danes k zdravniku. Je ful fino, ko imamo pediatrično kliniko cca pet minut stran, peš...Je pa tako, da se prej pokliče, ti dajo uro in ko prideš, si na vrsti. Nobenega čakanja, gužve...Potem, v nadstropju je cca 10 sob, v katerih se nahajajo nujni pripomočki za zdravnika. Namreč, ni zdravnik v svojem vrtičku, potem pa vsi hodimo tja. Greš v eno sobo, prideta dve sestri, ga stehtata, premerita. Potem pride zdravnik, se z njim malo poigra, pregleda papirje, pogovori s starši. Z otrokom je ful prijazen, ga med pregledom malo požgečka, da ga ni strah, mu pokaže lučko,...skratka ful opedena. BTW...težki cca 10 kg, veliki 76 cm... Ah, glavno je, da smo OK. Tukaj pravijo ''da ima otrok vročino'', ko je nad 39 stopinj. Mi smo jo namreč danes zjutraj namerili 38,3 in baje da je to čisto normalno. Potem baje, da je tukaj sezona kašljev, vnetih grlov in takih stvari...torej, vse je čisto normalno...hvalabogu...sem se malo bala, da je kakšen bronhitis, glede na tale zrak, pa klime....skrtka, imamo malo vnetega grla, pljuča so ok, ušeska so ok, kakšen paracetamol mu naj dajem, to je pa tudi vse.... Potem mogoče glede cepljenja. Vsa ta osnovna cepljenja, ki jih imamo pri nas, so po istem postopku izvedena tudi v ZDA. Imajo pa tudi cel kup drugih cepljenj, ki pa so vsa zastonj. Pač starši se sami odločijo. Seveda za nas to ne velja, ker imamo slovensko zavarovanje. tako da.... No, tako...pregled je trajal cca 15 minut....to pa je naneslo 150 usd....sam tolk v info... sedaj mali pridno spančka svoje opoldansko spanje, jest pa končno v miru lahko spijem eno ledeno kafo....je namreč tako vroče in soparno....še dobro , da imamo sobo obrneno na severno stran in nam ni notri tako vroče......
|
|
|
|