Da ne bi kaj zamudil.... (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Otroci



Sporočilo


tulip -> Da ne bi kaj zamudil.... (18.9.2006 17:36:59)

Naš 13 mesečnik je iz prijaznega otročička postal neznosno trmoglavo bitje.... Saj je vse lepo in prav, da fant raziskuje in da ga vse zanima, ampak ko česa ne dobi oz. da ni po njegovo....vik in krik! Poleg tega imamo zdaj problem s spanjem, saj čez dan noče več zaspati, pa je tako uničen, da se niti na nogicah ne drži več, sitnari ter se dere na vse pretege, pa komaj gleda z očkami, ki imajo rdeče podočnjake...
Povejte mi, koliko traja taka faza, saj smo na koncu z močmi...včasih se sprašujem, da ni kaj bolan? A on bi šel pohajat, to je edino, kar nas reši pred sitnarjenjem! On ponavlja 'pa-pa' in ko ga dam v voziček ali na kolo, je vse ok, ni nič bolan, gleda okrog in ni nobenega problema, ampak saj se vozimo okrog po cele dneve...kaj bo, ko bo deževje? Pa tudi tam ne zaspi vedno.
A je kaj storiti, razen da počakamo, da faza mine?[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]




bskrle -> RE: Da ne bi kaj zamudil.... (18.9.2006 19:25:57)

Ja, se je začelo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image].
Otroci znajo biti sila naporni, trmasti, aktivni, uporni ...
Tako se pač razvija, raste, spoznava.
Ne sekiraj se, nisi edina.
Naša tudi ni spala, sedaj pri 4ih letih pa gre še mnogokrat spat čez dan.




muki1 -> RE: Da ne bi kaj zamudil.... (18.9.2006 19:35:52)

Moja hčerka je nasploh take sorte, da težko zaspi, popoldne in zvečer. Včasih mene prej zmanjka. Ampak zaspi vseeno, zato ker vztrajam. Imamo ritual s pravljico. Prebereva koliko se pač zmeniva, eno, dve, največ tri. Potem pa basta. Delam se, da spim, pa lahko mi skače po glavi, ali se pogovarja sama s sabo, ali karkoli....jaz vztrajam, čeprav bi velikokrat najraje popustila.
Na žalost, je nisem navadila zaspat same, saj to pa je moja krivda, moram pač z njo spat hodit.

Trma pa je tudi bila, okrog dveh let. Taka nora. Je vse sorte sprobavala, izsiljevat, v trgovini se ji je parkrat čisto utrgalo....pa smo koliko toliko ignorirali, čeprav sem včasih vsa rdeča v obraz maširala iz trgovine [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. Pa jo je nekam minilo po par tednih.
Pred nekaj dnevi, mi je prijateljica tožila, da ima hčerka ( 3 leta ) spet trmaste izpade, tako da lahko v kratkem spet pričakujemo naval trme [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image].

Ojoj, ti naši otroci [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image].




Stran: [1]