Kdaj spet začeti po ss? (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Spontani splav



Sporočilo


Tejchy -> Kdaj spet začeti po ss? (29.9.2006 12:51:05)

Pozdravljene punce!

Spet ena, ki deli vašo zgodbo - v 6t imela ss. Ginekologinja me je sicer napotila na čiščenje, v bolnici pa so mi rekli naj v pon spet pridem, pa da bodo potem videli ali bom šla na čiščenje ali ne - če se ss zgodi v zgodnjih tednih naj ne bi kr direkt pošiljal na operacijsko mizo ampak po potrebi, če se ne uredi samo. Zanima me, kakšne izkušnje imate ve?

Pa še to - kdaj so vam ginekologinje svetovale, da lahko po ss zopet začnete delat na [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] ?
Čeprav je bla moja [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image] bolj presenečenje kot načrtovano, me je tole zelo potrlo... glih ko se že začneš navajat in veselit, planirat....

lp




tinaaja -> RE: Kdaj spet začeti po ss? (29.9.2006 12:54:54)

Teychi, zal mi je, da si zgubila pikico.
Pri tako nizki mislim, da svetujejo 1 M, po dveh pa ziher lahko nadljujes. Jaz sem imela UPN/SS v 14 tednu, pa so rekli 2M, da je treba.
Tretje nisva docakala [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Tudi moznisti imas, da se uredi samo od sebe.
Drzi se.




Nea -> RE: Kdaj spet začeti po ss? (29.9.2006 13:11:56)

Jaz sem splavila v 7t in sem mogla na ciscenje [sm=smiley19.gif]
Mi je pa ginekolog povedal da po naslednji M spet poskusiva.
Cakala sva 6mesecev in nama je uspelo. Zdaj v rokah drzim se drugo puncko [sm=smajl.gif]
Veliko srece in ne obupaj!
Nea




Anonimen -> RE: Kdaj spet začeti po ss? (29.9.2006 13:15:09)

Žal mi je za tvojo pikico.

meni sta tako moja g kot Miglar svetovala tri mesece - po dveh M naj bi ponovno poskusila. Rekla sta da ne toliko zaradi fizične zmožnosti, ampak da se psihično poberem, ker me je SS zelo prizadel.




Naja31 -> RE: Kdaj spet začeti po ss? (29.9.2006 13:19:00)

Jaz nisem imela SS, ampak čiščenje zato ker ni bilo ploda.
Meni je G rekla, da naj počakam 3 mesece. In to zdaj počnem [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




t*e*j*k*a -> RE: Kdaj spet začeti po ss? (4.10.2006 18:26:25)

Tudi jaz sem imela v 8T čiščenje, G pa mi je rekla da naj počakam 3 mesece.
Rekla pa je tudi, da če bi se zgodilo prej tudi nebi bilo panike.




Anonimen -> RE: Kdaj spet začeti po ss? (4.10.2006 18:31:55)

IZVIRNO SPOROČILO: Tejchy
Pa še to - kdaj so vam ginekologinje svetovale, da lahko po ss zopet začnete delat na [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image]  ?


Najprej žal mi je. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]
Kar pa se tiče novega poskušanja, po eni M se maternica popolnoma obnovi in si opomore. Meni je G zaradi psihe svetovala 2 meseca, rabila sem jih pa kar 9. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]




_Beky_ -> RE: Kdaj spet začeti po ss? (24.12.2006 0:13:17)

Zivjo Tejchy.Tudi men se je to zgodilo v 8 t[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image] pa isto so mi rekli da nej pocakam do ponedeljka in sem pac pocakala.V ponedeljek pa mi je gin.rekel da moram iti na ciscenje ker plod je ni pa utripa se pravi odmrtje ploda zalostno ampak moras naprej.Po 6 ted sem morala na pregled gin.mi je rekel da je vse uredu in da pocakam menstruacijo ter da zacnem naprej nacrtovati ce bi se pa prej zgodilo pa pravi da ni nic narobe.To je moja zgodba velik srece v naprej[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




smeško -> RE: Kdaj spet začeti po ss? (20.6.2007 12:27:59)

jaz sem imela nekje v 12t ss in je g rekel da naj počakam 6m, nekje po novem letu bomo ponovno poskusli, upam da ne bo zapletov.




kodrana -> RE: Kdaj spet začeti po ss? (20.6.2007 15:15:54)

smeško mnenja so zelo različna. bolje je malo dlje počakat, kot prehitro zanosit, ker vsi se bojijo, da bi se zgodba ponovila.. če je bila abrazija v prvem tromesečju potem se priporoča 2, 3 mesece oz. cikluse. če je bil ss brez abrazije potem 1. ciklus. po mojem ne bi bilo nič narobe, če bo vse ok, da poskusita tudi malo prej, kot 6m. dr. pušenjak pravi, da največ 3 mesece čakanja, da si maternica popolnoma opomore in da nima smisla tako dolgo odlašat. seveda pa je zaradi psihe bolje malo počakat.
in seveda, mi je zelo žal, da si morala, tudi ti, tako kot mnogo nas, iti čez to.
naslednjič ti želim enega zdravega [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image], tako kot nam vsem.
lp.




zarjica -> RE: Kdaj spet začeti po ss? (20.6.2007 16:26:44)

Jaz sem imela ss v 15. tednu. Ginekolog je rekel, da naj počakava 6 mesecev. Ko pa sem vprašala, če to pomeni, da morava 6 mesecev zelo, zelo, zelo paziti, pa je rekel tako: ˝Ah, kje pa. Zelo, zelo, zelo pazite 3 do 4 mesece. Sicer pa, če telo ne bo pripravljeno, se itak nebo nič zgodilo.˝




Putka -> RE: Kdaj spet začeti po ss? (20.6.2007 16:58:00)

IZVIRNO SPOROČILO: Nea
Jaz sem splavila v 7t in sem mogla na ciscenje [sm=smiley19.gif]
Mi je pa ginekolog povedal da po naslednji M spet poskusiva.
Cakala sva 6mesecev in nama je uspelo. Zdaj v rokah drzim se drugo puncko [sm=smajl.gif]


Ista zgodba, sicer brez čiščenja in zanosila po 5 mesecih. Delala dojenčka že prej[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




titi3 -> RE: Kdaj spet začeti po ss? (20.7.2007 13:23:36)

Reš mi je rekel, da tri mesece po spontanem splavu, kjer ni bilo potrebno čiščenje lahko zanosiš. Prej telo sploh ne zmore.

Lp




kodrana -> RE: Kdaj spet začeti po ss? (20.7.2007 13:45:33)

titi3 ne razumem? po treh mesecih šele lahko zanosiš, prej pa ne moreš po ss? seveda lahko. ene si prej opomorejo, druge kasneje. kaj pa če je čiščenje? potem rabi telo še dlje, da si opomore, ker je bazalna plast maternice poškodovana. če se je samo ščistilo in zelo zgodaj, potem lahko ženska že po enem ciklusu spet zanosi. kolegica je imela splav v 12 tednu in je po dveh ciklusih ponovno zanosila in donosila zdravega otroka. ni pravil v naravi.




Mina1 -> RE: Kdaj spet začeti po ss? (20.7.2007 13:46:54)

6 mesecev je toplo priporočljivo.  Zdej pa, če se prej zgodi...nič hudega.




kodrana -> RE: Kdaj spet začeti po ss? (20.7.2007 13:58:57)

ginekologi ne priporočajo pavzo kar tko v tri dni. telo rabi določen čas, da si opomore, predvsem pa psiha.
nevarnost prezgodne ponovne nosečnosti je, da pride ponovno do ss lahko pa je situacija še hujša, namreč lahko se plodovi ovoji zlepijo z maternico in tako ti morajo maternico po porodu odstanit.
ravno zato g. priporočajo pavzo. ker ni nujno, da telo samo odreagira, ko še ni popolnoma pripravljeno.
sama sem imela abrazijo v 9. tednu in sedaj po drugi M bova ponovno poskusila. vsaj dva ciklusa se res priporoča, če ne tri. lp.




mac24 -> RE: Kdaj spet začeti po ss? (22.7.2007 6:49:03)

dan, me zanima, če katera karkoli ve o rh- krvni skupini in ss




kodrana -> RE: Kdaj spet začeti po ss? (22.7.2007 15:18:19)

mac24 po ss si verjetno dobila injekcijo ker si rh neg. prav tako dobiš injekcijo, če v nosečnosti krvaviš, greš na kakšne invazivne preiskave. to je zato, da v primeru, če je otrok rh pozitiven in ti neg, ne pride do kakih komplikacij. namreč tvoje telo prepozna rh kot tujek, ker ga sama nimaš in tako lahko škodiš otroku. v prvi nosečnosti ni nevarnosti, ker telo šele prepozna tujek in šele v drugi nosečnosti odreagira.. zato je ta injekcija.
zaradi tega pa ni prišlo do splava. če si dobila injekcijo, potem je vse ok.




mac24 -> RE: Kdaj spet začeti po ss? (22.7.2007 19:04:03)

ja to je bila moja druga nosečnost, ki se je končala v 8t. s krvavitvijo IN PRAVIJO, DA SE TO RADO ZGODI IN PONAVLJA PRI RH-




kodrana -> RE: Kdaj spet začeti po ss? (22.7.2007 22:49:21)

mac24 žal mi je.. za to, da se pri rh- ženskah radi ss ponavljajo ne vem. naj bi injekcija pomagala.si med nosečnostjo krvavela? takrat bi morali ukrepat. jaz sem rh + pa sem tudi splavila v 9 tednu. ni pravil. veliko žensk splavi. kar ponavadi pomeni, da je vzrok v tem, da je s plodom nekaj narobe in se ne da vplivat. stiskam pesti, da bo naslednjič vse ok. sigurno bo, boš videla.
aja, ker vidim, da si nova na forumu.. velikih črk se naj ne bi uporabljalo, ker pomenijo, da kričiš.. menda so taka pravila. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] tudi meni ni jasno zakaj tako, a dobro.
lahko noč ti želim.
kodrana.




tvis -> RE: Kdaj spet začeti po ss? (7.8.2007 10:19:00)

meni se to tudi čudno zdi, kako to da telo samo ne reagira. Sej razmišljam da bi šla že jutri na urgenco, ker mi gre vse na živce, pa da počakam dve menstri pa začnem hitro delat na drugmu.

Samo na urgenci pa ne mislim ostati čez noč.  Drugače imam enoletno punčko in smo zgleda prehitro začeli delati novega.




kodrana -> RE: Kdaj spet začeti po ss? (7.8.2007 10:35:26)

tvis telo ne odreagira vedno, res je. zato je pa potrebno toliko ženskam na čiščenje ali pa se ne ščisti samo vse.
če boš šla na urgenco, pojdi dopoldan in greš popoldan že domov. ni potrebe, da ostaneš čez noč. vse bo jasno.
ne vem pa, zakaj te tvoj g. ni poslal že v bolnišnico, kajti moja g., takoj, ko ni bilo srčka, me je takoj poslala v bolnišnico, tam sem prosila še za en uz, kjer se je lepo vidlo, da je nosečnost odmrla.
vem kako ti je in žal mi je.. včasih se nekaj zalomi v razvoju, ali pa je malo slabša semenčeca ali jačeče ali niso dovolj dobri pogoji. ena mala napakica in nosečnost ne uspe. nisi ti kriva. menda skoraj vsaka ženska doživi  življenju splav, samo nekatere ga doživijo takrat, ko sploh še en vedo, da so noseče.
boš videla, še boš imela sončka, zdravega.
v mislih sem s tabo. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley31.gif[/image]




*l*e*n*a* -> RE: Kdaj spet začeti po ss? (13.9.2007 11:30:09)

lp koliko časa po ss je treba počakati, da se lahko spet dela [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image]? vsak pravi drugače!




kodrana -> RE: Kdaj spet začeti po ss? (13.9.2007 12:42:00)

če si iemla abrazijo-čiščenje ti svetujem vsaj 2 meseca. jaz sem raje počakala 3. sedaj upam, da četrte ne bo.. vsaj še dobrih 9 mesecev. bomo videli. srečno.




Mavrica32 -> RE: Kdaj spet začeti po ss? (14.9.2007 22:26:58)

Zdravo,
hm ko berem vse forume še od lani moram reči, da spadam še k lanskoletni generaciji splavark. Vendar se takrat s tem nisem tako ukvarjala. Lani so dekleta našle zelo dobro stran  
http://www.sharedjourney.com/miscarriage/recurrent.html
, ki mi je razsvetlila določena vprašanja, ki so se mi začela pojavljati v letošnjem letu. Lani junija sem namreč bila na čiščenju v 12 tednu nosečnosti. Zanosila nisem načrtovano in v začetku sem zelo uživala. Športala sem in počutje je bilo res super. UZ pa je kazal kruto resnico,  je ploda v zarodni vrečki ni. Sploh ga ni bilo - blind egg. Za stvar sem že slišala in zgodaj začela sumiti, da gre zato. Vendar mi nihče ni hotel ali pa ni znal natančno razložiti, zakaj do plodu sploh ni prišlo. No, na zgornji strani sem našla kar precej podatkov o tem. Postavlja se mi vprašanja, zakaj so ta čiščenja ozr. ali so ta čiščenja sploh potrebna? Na strani piše, da bi itak doživela naravni spontani splav, ki pa je verjetno manj problematičen kot pa samo čiščenje. Celi lanskoletni julij je zbrisan spomin, saj  fizično nisem bila sposobna več takih naporov kot prej. (gorsko kolesarjenje, hoja v hribe) Pa tudi dolgo si nisem upala it plavat.  Drugače se pa s samim dogodkom nisem tako obremenjevala. Verjetno zato, ker ni bilo otroka. Ginekolog mi je svetoval 6. mesecev ali vsaj 3. mesece. Z dragim se potem nisva odločila za otroka - jaz sem izbrala poroko namesto otroka. Ciklus se mi je hitro uredil - lepo na 28 dni in nisem hotela več jemat tablete. (Prvič sem zanosila, ker nisem našla nove škatlice.) Drugič sem zanosila julija letos. Nisem vedela ali naj bom vesela ali... Čudni občutki strahu. Bila sem na koncu 6. tedna, ko sem zbolela - prejšnji teden- z trebušno gripo. Nisem več vedela, kateri znaki so bolezen in katera nosečnost. V soboto sem začela krvavet in sem šla na urgenco. Dobila sem buscopan in mirovanje. Hladno sem odpeljala sama tudi nazaj, a brez strahu. Saj bo. V nedeljo sem mirovala ozr. ležala in čepela pred računalnikom. zvečer sem pa splavila in pač v ponedeljek kot že znano šla na čiščenje. Splav je bil menda delni. Počutila sem se kot huda veteranka. Kr neki brez veze. Ka, pa vem, morda solze še pridejo. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
Spet spoznavam moža v drugi luči. Pravi, da ne vdava in da tokrat  ne bova čakala več celo leto. Upam, da ne bo prišlo do kakega vnetja. 
Držim pesti za vse vas.  Strinjam se, da telo že ve, kaj dela in skupaj z vami gremo v nove ,,boje'' optimistično naproti....
lep večer in vikend






Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>