KAJ BI VE NAREDILE? (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Vrtec in varstvo



Sporočilo


Anonimen -> KAJ BI VE NAREDILE? (9.10.2006 21:29:10)

Pred parimi dnevi sem dala Alex-a v vrtec. Začuda ga je ful dobro sprejel in rad hodi tja.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Že pred vpisom pa mi je vzgojiteljica rekla, da otroci niti niso tako radi dolgo brez staršev, da v bistvu še mi trpimo 8 ur v službi, kaj šele oni. Da je najbolje da ga čim kasneje pripeljem in pridem hitro iskat. Da je še najbolje če ga pripeljem po 9 uri,vzamem pa tudi kar čimprej, najraje ob 13h, saj je tako za otroka  najbolje. Sem si mislila, ja ziher je to zate najbolje[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image].V skupini jih je 12, tako da valjda manj jih je, več časa imajo za čvek.

Da ne omenjam, da mi je rekla,da kadar so prazniki ali kaj podobnega, so načeloma otroci v vrtcu, le če jih res nimam kam dati, najpametneje pa je, da so s starši takrat. Saj jaz sama vem, da so med prazniki otroci s starši, samo moj je ima tak posel, da mora delati tudi med prazniki.Saj jaz ga itak ne bi dala med prazniki v vrtec, le moti me, ker mi je dala vedeti, naj bo otrok v glavnem čimveč časa doma in je tako zelo poudarjala, kako je bolje, da je čimmanj časa v vrtcu. Zakaj ga pa potem sploh dajem v vrtec, če naj bo tam le od 9-12h. Ta čas ga imam lahko tudi doma.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

No, problem je sledeč.Ni glih problem, le vaše mnenje me zanima. V petek je Alex prišel iz vrtca prehlajen, iz noska mu je malo teklo, pa sem rekla, o se je tu prehladil. Ne, kje pa, tam se ni. OK, one imajo prav, no čez vikend smo ga čuvali in zdravili, danes mu je pa še malo teklo iz noska, morda kaka kapljica, skoraj nič!

Ko sem prišla ponj (ob 12h me vedno naročajo, čeprav ne vem zakaj, saj je rad v  vrtcu), je sedel tam sam, s prazno flaško, žejen, ista vzgojiteljica je pa rekla, da je FUL prehlajen, da mu FUL teče iz noska, naj bo kar doma par dni ali pa cel teden, ker jaz imam itak MOŽNOST DA JE DOMA IN VELIKO ČASA, tako da je lahko KOMOT doma.Naj povem da sem na porodniški, toda niti pod razno nimam veliko časa, imam 4 mesece staro punčko in z njo veliko dela.  

Prideva z Alexom domov, tamal živahen, vse je pojedel (če je bolan noče jesti), šel ven, brcal žogo do večera.

Zdaj pa razmišljam da mi je v bistvu trapasto, da je tamal doma, samo zato, ker se je tako odločila taista vzgojteljica, ki želi, da je Alex čim več doma. Saj je otrok zdrav, tudi iz noska mu ni doma čisto nič teklo. (če bi mu FUL, kot je rekla, bi ga sama pustila doma).

Vprašanje se glasi: Ali naj poslušam vzgojiteljico in naj otroka pustim par dni doma, ali naj ga vseeno peljem v vrtec, saj doma ni smrkal, popolnoma zdrav je in se mi zdi brezveze, da je doma. Jaz imam doma dojenčka in res nimam časa, da se posvečam Alexu tako kot bi si zaslužil, zato pa sem ga dala v vrtec v končni fazi.

Ali je možnost, da se vzgojiteljicam zameriš, če jih ne upoštevaš, in se potem znašajo nad otrokom'[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

Res nimam pojma kako stvar v vrtcih deluje, kot sem rekla je tamal notri šele 6 dni, zato prosim za nasvet.

hvala




Anonimen -> RE: KAJ BI VE NAREDILE? (9.10.2006 21:37:28)

Če je zdrav, ga daj v vrtec.




total -> RE: KAJ BI VE NAREDILE? (9.10.2006 21:39:46)

Kaj boš pol zastonj plačevala vrtec? Misliim,da je tale vzgojiteljica malo čudna,naj bo srečna da je takšen otrok,ki uživa tam noter in mislim,da nima nobene pravice ti ona dajt čas kdsj bo tvoj otrok v vrtcu,jaz bi ji že povedala....




darja72 -> RE: KAJ BI VE NAREDILE? (9.10.2006 21:44:55)

No ja, za tiste par ur pa lahko tudi privat varstvo najameš, če imaš tako gužvo. lp




GATA -> RE: KAJ BI VE NAREDILE? (9.10.2006 21:48:22)

Ja če je zdrav ga daj v vrtec, vzgojiteljici pa enostavno lepo povej, kot si napisala, da se otroku ne moreš posvečati in se ukvarjati z njim iz razlogov majhnega otroka, zato si ga dala v vrtec. Če ti bo pa še kaj bla bla, pa ji kar lepo povej, da ti ne misliš komplicirati (ker očitno ona komplicira) in da dokler bo otrok v vrtcu ok, bo v vrtcu tudi bil - čimdlje!
Da ne bi prihajala v kakšen konflikt, ji povej čisto normalno. Če pa bi ugotovila, da se zaradi tega tvojega otroka zapostavlja oz. zanemarja pa zaropotaj. Bodi trmasta.




Anonimen -> RE: Kaj bi ve naredile? (9.10.2006 21:52:37)

 
IZVIRNO SPOROČILO: DIANA 5
naj bo kar doma par dni ali pa cel teden, ker jaz imam itak MOŽNOST DA JE DOMA IN VELIKO ČASA, tako da je lahko KOMOT doma


Jaz sem šla do direktorice vrtca in ji povedala, kaj mi ni pasalo, je bilo pa še hujše (na drug način).

Vrtec ni dobrodelna ustanova, ki bi pazila na tvojega otroka. Vzgojiteljice so tam v službi, plačane za to, da 9 ur pazijo na tvojega otroka. One imajo možnost, da pazijo na tvojega otroka in ti jim zato plačaš.

Če jim to delo ne ustreza, naj ostanejo doma in bodo tudi one imele veliko časa, cel ljubi dan [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image].




Anonimen -> RE: KAJ BI VE NAREDILE? (9.10.2006 21:56:01)

IZVIRNO SPOROČILO: GATA
vzgojiteljici pa enostavno lepo povej, kot si napisala, da se otroku ne moreš posvečati in se ukvarjati z njim iz razlogov


A morajo vedeti, zakaj otroka dajemo v vrtec? Nisem zasledila tega vprašanja na vlogi.
Zakaj bi se morala "zagovarjati" pred nekom, ki mu je težko priti v službo?




lex -> RE: KAJ BI VE NAREDILE? (9.10.2006 21:57:50)

Mislim, da si se jasno opredelila kakšen program boš izbrala za otroka (krajši<4, poldnevni4-6ur ali celodnevni6-8ur oz. več) in takšen program plačaš ne glede na to kdaj ti sama prideš iskat otroka (če imaš celodnevni in prideš otroka iskat za poldnevni program, ti bodo za tisti dan obračunali celodnevni program). Ti kar pusti otroka v vrtcu tako dolgo kot ga nameravaš, otroku lepo povej in mu ne dajaj praznih upov (ti so najstrašnejši. Otroku starš obljubi, da pride ponj po kosilu, potem pa pride ob dveh ali treh in pol mu je treba 100 krat razložit zakaj starša ni).
jaz bi ga a tvojem mestu peljala, ker mislim da tarna nad številom otrok. Moj Aleks ima skoz mokro pod noskom, pa mi ga še nikoli ni poslala domov. Če pa se imaš kaj za pritožit ali bi rada da menja skupino pa idi do vodja vrtca ali šole in tam boš najbolj resno rešila problem.
Ne jemlji ga iz vrtca ker bo potem imel krizo in tudi ta drugi otrok si zasluši prav takšno pozornost, kot si jo je Alex v tem času.




Marogica -> RE: KAJ BI VE NAREDILE? (9.10.2006 22:00:37)

1. Otroka daj za toliko časa v vrtec, kot ti to misliš. Otroci imajo tam sovrstnike in res ne vem, zakaj jim tam ne bi bilo všeč(razen redkih izjem).
2. Za praznike je otrokom DOLGČAS doma, pa tudi ne vem, zakaj bi si  starši za kakšen dan vmes morali jemati dopust, ker je "ubogi" otrok drugače v vrtcu.
3. Če imaš občutek, da je ALex zdrav oz. da mu samo malo teče iz nosa, ga daj v vrtec. Odrasli tudi ne ostanemo doma, če nam iz nosa teče.
4. Vzgojiteljicam se lahko vedno zameriš ali nikoli, tako da se s takšnimi stvarmi ne obremenjuj.
5. Uživaj tiste ure, ko je Alex v vrtcu s ta mlajšim otrokom in se malo spočij za popoldan, ko imaš dva.
6.Še enkrat, zavedaj se, da je ALex tam srečen, če gre tako rad v vrtec.
7. Ta vzgojiteljica je več kot čudna oz. njeno razmišljanje.
8. To s prazno stekleničko pa IZRECNO povej, kajti otrok pa res ne sme biti žejen(je bilo pri nas podobno)
9. Delaj tako, kot ti misliš, da je prav za otroka, kajti otrok hitro signalizira, če nekaj ni v redu, pa naj gre za bolezen ali pa kaj drugega.

Naša dva sta v vrtcu vedno od ca 8.00-15.00, pa če prideva midva prej domov ali ne, ali če imava kakšen dan prost ali ne. Če sta prehlajena(brez vročine), kot v tvojem primeru, ju dam v vrtec.




iva01 -> RE: KAJ BI VE NAREDILE? (9.10.2006 22:14:29)

mislim da je tu vzgojiteljica malo čudna.
Nik je tud takoj na začetku ko je začel hodit v vrtec dobil prehlad v bistvu mu je sam teklo iz noska pa mi je vzgojiteljica takoj rekla da to ni nič takega in čudnega ker je toliko otrok na kupu in ko je en bolan velikokrat še kateri drug zboli, rekla pa mi je tudi da je vrtec ful dober za otroka saj se tam otrok nauči deliti stvari se prilagaja ostalim otrokom,skratka rata bolj samostojen,en cajt je mel neko krizo in je jokal zjutraj ko sem ga peljala v vrtec insem vprašala če bi bilo bolje če bi bil nekaj časa doma pa mi je vzgojiteljica rekla da ne ampak da se moramo z otrokom pogovorit in odkrit vzrok jokanja, tako da po enem tednu je šel spet rad v vrtec pa smo mu sm z vzgojiteljico mal lepo o vrtcu govorile (da ga bojo sošolci pogrečali pa da mami nebo mogla it v službo pa mu kupit kaj za oblečt,..)
Otroka daš lahko v vrtec vedno razen takrat ko ima kakšno nalezljivo bolezen(vnetje učk) ali pa če ima vročino več kot 37, drugač pa gre lahko v vrtec pa čeprav mal posmrka.




Jutra -> RE: KAJ BI VE NAREDILE? (9.10.2006 22:30:55)

Ne zameri, si pa zelo "mehka" oseba.
Sina si dala v vrtec, ga plačuješ, potem boš pa še uslugo delala vzgojiteljicam, da bi bil čim manj prisoten[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
Jaz bi na prijazen način razložila vzgojiteljici, da takole pa ne bo ravno šlo, pa jo čisto nič ni ne briga, zakaj sem se tako odločila. Če bi pa malo "težje razumela", bi se pa tudi prijazno pogovorila z ravnateljico, da bi našli skupno rešitev.

Če je otrok zdrav, ga daj jutri v vrtec, pa ne glede na to, kako se je odločila vzgojiteljica.




sato -> RE: KAJ BI VE NAREDILE? (9.10.2006 22:47:28)

V vrtec ga daj, saj zato pa plačuješ, a ne? Da pride otrok med vrstnike, se kaj novega nauči...Zdaj še gre, da vzameš tamalo in greš ponj, ko ti "naročijo", kmalu pa bo tudi punčka imela svoj ritem in bo mogoče spala ravno od 12h-14h. Jo boš takrat budila, da boš ugodila vzgojiteljici?
Ti vzgojiteljici lepo povej, da mali v vrtcu uživa in da ga za 4 ure ne boš vozila tja, plačevala pa celodnevnega varstva. Kaj pa njo konec koncev briga, če si ti doma? Ko boš mogla v službo, bo pa problem, ko bo moral ostajati v vrtcu enkrat dlje.




GATA -> RE: KAJ BI VE NAREDILE? (9.10.2006 23:06:40)

IZVIRNO SPOROČILO: Mič

IZVIRNO SPOROČILO: GATA
vzgojiteljici pa enostavno lepo povej, kot si napisala, da se otroku ne moreš posvečati in se ukvarjati z njim iz razlogov


A morajo vedeti, zakaj otroka dajemo v vrtec? Nisem zasledila tega vprašanja na vlogi.
Zakaj bi se morala "zagovarjati" pred nekom, ki mu je težko priti v službo?


Definitivno jim ni treba vedeti zakaj je otrok v vrtcu - to je odločitev staršev. Ni pa to zagovor, če hočeš vzgojiteljici prikazati svoje stališče, želje itd. Tukaj pa res ne vidim, da se človek zagovarja. Pač nek nivo pogovora mora biti, že zaradi tega, ker to so osebe ki pazijo na vaše/naše otroke. Sem prepričana, da lepa beseda tudi lepo mesto najde (ni pa zdravo za gotovo).
In predvidevam, da je tej vzgojiteljici čisto poznana situacija Diane še posebno če je to kakšna vas, ko itak vsi o vsem vejo. Pa ne mislim, da bi se mogel človek zdej po komu ravnati ali na koga gledati, samo ne moreš biti pa že skoraj prvi dan totalno nastrojen do amena. Treba je probat najti skupen jezik. Vse se da če se hoče na miren način.





Anonimen -> RE: KAJ BI VE NAREDILE? (9.10.2006 23:39:12)

Hvala punce, za vse odgovore!

Gata, Moste sicer niso vas, sem pa že prvi dan vzgojiteljici povedala, da je moja hiša točno ta zraven vrtca in da me lahko kadarkoli pokliče pa pridem, če je nujno.

Res me moti to, da je najprej rekla, da se bo dva dni uvajal do 12h, pol pa če bo v redu, bo ostal. On je pa že 6 dan tam, pa še vedno do 12h in danes je ful žalosten gledal otročke, ki so šli spat, on pa je tam sedel sam za veliko mizo s prazno flaško soka. In ko sem prišla ponj je stekel k meni in mi pokazal, da je žejen[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]

Zadnjič so mi rekli, da ni problema, da imajo dosti čaja in naj ne nosim soka s seboj, da naj prinesem prazno flaško. Danes je moj mož prinesel prazno flaško in pol še po telefonu poklical, naj mu jo ne pozabijo napolniti. Zdaj razmišljam, kaj če so pozabili, pa tamal ni nič pil, saj je bila flaška spet čisto prazna, ko sem prišla.

Niti ne vem kje so copatki, pa tudi jopice ni bilo v predalu. Prejšnji teden je imel eno prijazno vzgojiteljico, ki se je res ukvarjala z njim in tudi danes ga je previla, še ko sem prišla ponj. Ta, tadruga, mi  ga je pa ob 12h samo ven porinila in rekla naj ne hodi najmanj dva dni oz. naj pride, ko mu ne bo teklo iz noska[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image].Tako da sem se še 1x vrnila in vprašala, če je sploh kaj jedel, ker mi tudi tega niso povedale.

Jutra-ej, če bi me poznala, bi videla da nisem tako mehka oseba, vsakomur povem svoje in še prevečkrat in to me je že koštalo, tako da sem se namerno zadrževala, da ne bom že prvi dan izbruhnila. Poleg tega mi je Ninica jokala v vozičku(4 mesece) in sem zato tudi hitro šla.

Ampak ko sem doma malo razmislila, mi situacija ni bila čisto nič všeč.

No, zdaj smo se že odločili. Jutri ga mož spet pelje v vrtec, pa bo on malo bolj ostro nastopil!

Hvala vsem[sm=smiley20.gif]




Marogica -> RE: KAJ BI VE NAREDILE? (9.10.2006 23:44:57)

IZVIRNO SPOROČILO: DIANA 5

Zadnjič so mi rekli, da ni problema, da imajo dosti čaja in naj ne nosim soka s seboj, da naj prinesem prazno flaško. Danes je moj mož prinesel prazno flaško in pol še po telefonu poklical, naj mu jo ne pozabijo napolniti. Zdaj razmišljam, kaj če so pozabili, pa tamal ni nič pil, saj je bila flaška spet čisto prazna, ko sem prišla.



JA to se je dogajalo tudi pri našem ta manjšem pred ca pol leta, ko smo ga vpisali v vrtec. Sem drugače nekomplicirana mama-do kraja, če pa me kaj moti oz. če se česa bojim, je pa to, da bi bil moj otrok žejen. Imam pač fiksno idejo, da je žeja 100 x hujša kot pa lakota.

In meni so delali enako!!! 3-4 dni je imel moj otrok vedno prazno stekleničko ali pa v omarici in ko sem prišla po njega, mi je najprej spil CELO stekleničko na eks. PRvič sem lepo rekla, drugič tudi, tretjič pa že namrogdeno. Četrtič pa ni bilo več "pardona".

Zato opozarjaj in nastopi bolj "strogo", če vidiš, da se ne da na lepo dogovoriti.




srki -> RE: KAJ BI VE NAREDILE? (10.10.2006 6:54:18)

Najprej, če je zdrav, naj gre v vrtec. Če mu iz nosu teče, ni ne vem kaj bolan, saj iz nosu dandanes teče slehernemu.

Ampak ta je pa bosa, da ti rečejo, kdaj ga pripelji in odpelji. Halo? Pri nas morajo biti zadnji cajt v vrtcu o 8. uri zaradi zajtrka. Potemtakem predvidevam, da bi vaš zajtrk kar izpustil, bil v vrtcu samo do kosila in šel domov. Plačevat bi morala pa isto. Jaz bi šla kar do ravnatelja in mu povedala, da pa me vzzgojiteljica kljub temu, da si na porodniški, ne bo komandirala, kdaj naj otroka pripeljem in odpeljem. Tam so zato, da ga čuvajo in delajo pač tako, kot morajo.

Možno je tudi ja, da se ene vzgojiteljice zaradi "nasprotovanj" s strani staršev potem znesejo nad otroki, ne fizično seveda, ampak mogoče na tak način, kot si ga ti opisala.

Ne razumem pa tega, a imate pri vas mogoče vrtce odprte tudi med prazniki?

Drugače pa se popolnoma strinjam z Mič [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




dskubin -> RE: KAJ BI VE NAREDILE? (10.10.2006 7:39:49)

Vse ima ene meje. Jaz ne bi kar takoj napadala vzgojiteljice, ker se mi ne zdi, da ti je povedala kaj narobe. Najbrž je hotela začeti s krajšim uvajanjem, ker ima VEČINA otrok probleme z novim okoljem. Tudi če se pri tvojem domotožje še ni pojavilo, se mogoče še bo, navadno enkrat v 1. mesecu. Če pa je v redu, ga ti kar poskusi pustiti več časa (če imate seveda celodnevni program). Strinjam pa se, da ni treba, da je tam otrok celih 9 ur in še za praznike, če imaš kakšno drugo možnost. To sem rekla zato, ker sem delala v vrtcu. Sej vem, da starši delamo i(nekateri daleč od vrtca) n nekaterim je mogoče še celo to premalo in komaj pridejo po otroka do ure v vrtec. Ampak res so mi bili bogi otroci, ki so bili celih 9 ur (pa tudi še kakšno več) v vrtcu. Moram pa povedati, da je to bilo vedno istih par otrok, ki so bili tam kuhani in pečeni (od 6.15 do 16ih), tudi za praznike. Pa sem delala v majhnem kraju in smo točno vedeli, da so starši doma. In so to vedeli tudi otroci, zato pa so bili taki revčki. Ker navadno so bili v vrcu jaslični (ker jih pač ne moreš pustit kar pri kakšnih prijateljih ali sosedi ali starejši babici iz razloga, ker je z njimi res ogromno dela in ne znajo še sami poskrbet zase) ion potem kakšen predšolski, ki se je na smrt dolgočasil, jokal,.., starši pa čez cesto v bifeju. Tako da, toliko v zagovor vzgojiteljice.

Jaz bi rekla, da če otrok ni res fejst prehlajen, ga ti kar pelji v vrtec in to že za zajtrk, naj lepo je z vrstniki in pojdi ponj pred spanjem, lahko pa ga poskusiš tudi pustiti kakšen dan, da vidiš, kako se bo obneslo. Vsekakor pa ga ne puščaj med zadnjimi, če se le da.




mika -> RE: KAJ BI VE NAREDILE? (10.10.2006 8:20:34)

Diana, po tvojem pisanju sem razbrala, da se vzgojiteljici 'ne da',  seveda čimmanj otrok v skupini, lažje bo za njo. Ampak ti vrtec plačaš in ga boš imela tam tako dolgo, kot ti ustreza, sploh če se malček dobro počuti. Za žejo bi pa malo zaropotala. Ko je moja sestra hodila v jaslice jim sploh niso dajale za pit, ker bi otroci lulali in one bi jih morale previjat[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]- zato so jaslice toliko več za plačat, a niso? No in ona je iz dneva v dan hodila žejna domov. Njene besede so bile pila, pila, pila in ko je prišla domov, je najprej zeksala pol litra čaja, do večera pa je sigurno spila 2 litra. Mama jih je na to opozarjala, pa ni bilo nobenega učinka. Imela  je ena obupno vzgojiteljico, z niti malo občutka za majhnega otroka, tako da so sestro starši prepisali v drug vrtec- revica je doživela tam tudi šok, ampak to je druga zgodba.
Pogovori se z vzgojiteljico, ne rabiš pa ji polagat računov zakaj si otroka vpisala v vrtec. Ona tudi ve, da da si ti v porodniški in bi po njenem bilo najbolje, da vrtec redno plačuješ, otroka pa imaš doma.




KIKI**** -> RE: KAJ BI VE NAREDILE? (10.10.2006 8:31:27)

DIANA 5,

jaz bi ji pokazala [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image], veš.
Jaz imam 2 otroka v vrtcu, sama pa sem doma. Pa ne zato, ker bi bila lena in se mi ne da ukvarjat z otrokoma, ampak iz razloga ker sem že 3 leta doma zraven otrok, malo si lahko vzamem časa zase, oktobra začnem s študijem, poleg si pa še iščem službo in če jo dobim  ne morem kr jih pelat v vrtec in jih pustit tam.
Ampak kar se tiče besed vzgojiteljice, ti ji lepo povej da boš imela otroka kadar bo zdrav v vrtcu, pa tud če mu malo teče iz noska in da boš prišla po njega (reci ji "brez skrbi"), preden se vrtec zapre.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Mater jaz bi jo klofnala da bi mi vsak dan klobasala-naša dva sta šla v 1 mescu in pol domov samo zarad pikic po telesu-hčera, sin je ostal doma zarad driske, ga niti nisem vlekla tja.
Drgač pa DIANA 5, postavi se zase, madonca saj to je njen aslužba, če ne naj gre pa delat drugam,, če ji kaj ne paše, mene nebi nč brigalo-ste pač žal začele slabo ampak jaz bi šla če bi se nadaljevalo do ravnateljice. Imaš vse pravice,

lp, pa lepo rihtaj in poročaj kako in kaj bo
za vzpodbudo:
[image]http://www.ani3.dk/born02/born20/yg109.gif[/image]




piščanc -> RE: KAJ BI VE NAREDILE? (10.10.2006 10:30:26)

tole z vrtci je zelo težko, ker se vzgojiteljici nočeš zameriti, da ne bo še huje.

Naš mališan je zelo razlikoval med vzgojiteljicami. če ga je sprejela pomočnica se je drl kot zmešan. Potem sem pa zjutraj rekla vzgojiteljici, da zanj ni normalno, da se joka zjutraj. Kasneje me je poklicala in sva se pogovorili kako in kaj. Od takrat naprej so se mu bolj posvečali, še posebej vzgojiteljica ga je stisnila k sebi in joka ni bilo več. No pomočnice še vedno ni maral preveč.
na srečo smo pa kmalu zamenjali vrtec in zdaj je spet OK. Pa pri nas je tudi ati bolj strog in so mu vedno vse poročale, ker si je vzel veliko časa, ko je prišel po otroke.

Malo na lep način opozori vzgojiteljice, da te ne morejo preveč komandirati. Sok v flaško pa mu kar doma natoči, ga bo sigurno spil.




Ezi -> RE: KAJ BI VE NAREDILE? (10.10.2006 11:11:18)

No, pa vidim, da ni le pri naši vzgojiteljici tako[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]
Sem pa najprej mislila, da imaš otroka v ISTI skupini kot jaz.
Diana5, povem ti kako sem se jaz odločila.
Tudi jaz sem trenutno na porodniški, tako da dejansko bi starejšega komot imela non-stop doma in moram rečt, da mi je včasih prav butasto, ko plačujemo visoke račune za vrtec, otroka pa sploh ni v vrtcu. Res pa je, da veliko hodim naokoli, veliko smo bili na morju, vsepovsod in seveda grem z obema otrokoma kamorkoli, če je le lepo vreme, še če se dobim s puncami z RR na igrišču, starejšega tisti dan ne peljem v vrtec, da smo ja veliko skupaj, zdaj ko smo še lahko. Ampak, sem pa jaz na porodniški za svojega drugega otroka. In kot si ti rekla, se mu lahko popolnoma posvetiš le, če si sam z njim. Že tako starejšemu včasih preveč prizanašamo, saj so nam vsi glave polnili s tem, kako grozno in hudo je, ko dobijo mlajše sestrice, bratce (bla, bla). Gotovo ja. Sama dobro veš, zakaj hodi otrok v vrtec, kaj je dobrega pri tem in kaj slabega. Prav tako pa imaš 2 otroka. Ne le enega.
Tudi jaz sem mogla povedati svoje, naši vzgojiteljici, ki me je že med nosečnostjo postrani gledala, (češ, na porodniški bom, revež otrok pa bo moral v vrtec hodit), da bo starejši otrok še naprej hodil v vrtec, le da ga bomo pripeljali kasneje in prišli iskat malo prej. Po spanju seveda (ga pridem iskat okoli dveh). Sem bila pa prav jezna nanjo, ker je dejansko hotela uveljaviti svoje (v svoje dobro in naši družini v slabo). In verjemem, da pri kakšnem drugem staršu tudi je.

Lp, Ezi




lelaval -> RE: KAJ BI VE NAREDILE? (10.10.2006 11:51:21)

Meni pa so pri starejših rekle vzgojiteljice, da če bodo otroci cel dan v vrtcu, potem naj bodo že od začetka, sicer jim bo težje, če bodo sprva odhajali po kosilu domov.
Če ti kaj ne paše - vzgojiteljici kar povej. Ti plačaš za to, da je otrok tam (in za cel dan, ne le par ur), ona pa ju tudi plačana za to, da pazi otroke. In v skupini nima več otrok, kot jih lahko varno pazi. To je njeno delo in tega se mora zavedat, sicer lahko mirne duše pusti službo  - je še preveč brezposelnih, ki bi radi delali. In njo čisto nič ne zanima, če imaš ti lahko doma otroka - pa četudi ne hodiš v službo in se magari doma cel dan "čohaš".  Pa za pijačo ji tudi povej - in omeni še, da morajo otroci čez cel dan imet na razpolago pijačo (pa četudi bo morala vsakemu 4x zapored polnit flašo). Naj svoje delo opravlja tako, kot mora.
Če pa otrok ni bolan (četudi mu le z noska teče), ga komot daj v vrtec. Jaz sem moje tudi. In tudi, ko sem ostala brez službe, sem jih brez vsake slabe vesti peljala v vrtec.




Anonimen -> RE: KAJ BI VE NAREDILE? (10.10.2006 14:19:41)

Hey, punce, kako ste vse prijazne[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]Hvala

No torej, kot sem rekla, danes je šel Alex v vrtec, peljal ga je moj mož.

Rekel je, da je ful debelo pogledala, zakaj je tamal tam, no pa ga je morala vzeti, niti mu ni rekla kdaj naj pride ponj. Samo notri ga je pošibala. Moj pa rabi veliko objemov in tudi zato se je v vrtcu lepo ujel prvi teden, ker je bila druga - prijazna vzgojiteljica. Ta je pa že blizu penzije in pomoje samo še čaka, da hitro mine teh par let, pa da gre.

Samo to je edini vrtec čisto zraven mene in edina skupina takih majhnih, tamal je star 22 mesecev.

Ko sem prišla ob 12h, no celo 15 minut prej, da bo ja v redu, je prvo rekla, spet mu je lilo iz noska, kot včeraj. Ja pa če me niste poslušala pa prav.

Jaz ga pogledam, Alex je jokal, ker ga je ona kar tam pustila sedeti čisto samega, jesti še ne zna, ona pa mi je že prvi dan rekla, da bo moj ful izjema, saj tam že vsi!sami JEJO, PIJEJO, SI UMIVAJO ROKE,KAKAJO (to je rekla, da je grozno, da ima še plenice), SI SEZUJEJO ČEVLJE in skratka vse počnejo, da sem se počutila kot največja zguba, ker mojega še nisem nič od tega naučila[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Torej jedel ni, pojedel je le juho, pol je pa malo jokal,ker je bil že zaspan in mu je teklo iz noska, zaradi joka. No vidite,kako mu teče. Pol sem pa rekla če bi lahko že počasi začel tam spati, je bil pa cel HALO. Ej, Vesna, je poklicala vzgojiteljico, tale mama bi pa rada da otrok že not spi. Kaj misliš? Joj A res, a že? In spet sem se počutila kot čudo.

Sem rekla, da glede na to, da smo začeli z uvajanjem 1.10, danes smo pa 10.10, tamal pa komaj drži učke odprte,da bi lahko tam spal.

Spi pa res v pojstlici še in ne v samostojni pojstelji. Oni imajo ležalnike neke vrste. Ko je pa to slišala, jo je pa sploh kap, ker tam imajo le 2 taki pojstlici z ograjami in je rekla, DA ONA PA NE MISLI ZARADI NJEGA TE TEŽKE POSTELJE NOTRI PRENAŠATI in se bo moral kar navadit na ležalniku spat. In je rekla, da še ni čas, da bi spal.

Kdaj pa ta čas bo? (tamal je ful navajen na ograjo in ne vem kako bo on spal brez, mi ni jasno, tam bi zaspal takoj)

Nazadnje pa še FLAŠKA. Spet je prinesel ven PRAZNO[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]

Sem mislila da me bo kap. Šla sem nazaj, povedala, da otrok vedno pride žejen kot ne vem kaj, pa je rekla, da je točno par minut nazaj celo flašo popil. JA KAO.

Tako da sem potem odšla.

No pa še to je SPET REKLA: Da ne ve zakaj bi spal že v vrtcu, če pa SEM NA PORODNIŠKI in LAHKO SPI DOMA, da je meni pa res vseeno kje spi.

In že ful mi gre na živce, ker se moram jaz vedno opravičevati, da sem na porodniški in izmišljati (sem ji rekla, da imam jutri zdravnika in da mora prespati) razloge, da je otrok sploh lahko v vrtcu za katerega plačujem.

Me je vse čisto minilo in ga bom jutri spet pobrala ob 12h, ko se spomnim da bo itak spal na unih ležalnikih. Eh saj ne vem kaj naj, kot sem rekla, nočem se zaenkrat še kregati in že prvi teden obiskovati direktorja, saj za to bo še čas.

Zaenkrat poskušam na lep način, a kaj ko ne zaleže.

To da pride ven vedno brez čaja, me pa res zaboli[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image], ker ne vem ali tam sploh kaj pije ali ne.





Rožica I -> RE: KAJ BI VE NAREDILE? (10.10.2006 14:37:20)

Moj predlog- zamenjaj vrtec! Takšna vgojiteljica starejših nazorov in trdnih navad, (ki jih, ŽAL, ne misli spreminjat zaradi tebe in tvojega sina), ti lahko precej zagreni življenje! Jaz bi ves čas razmišljala o tamalem, kako mu je tam, s tisto tečnobo...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]! Koneckoncev je tam 1/3 dneva, zato mu mora biti tam prijetno, ne pa takole!!!
Imela sem sina v vrtcu, kjer so se vzgojiteljice nonstop menjavale (včasih tudi dnevno) in ko sem vprašala kako je bilo danes, je zmeraj katera rekla, da je zjutraj ni bilo, tako da nisem nikdar mogla izvedeti NIČESAR! 
Bile so nekatere tudi takšne, pred penzijo, ki jih je bolel križ, pa niso mogle kaj dosti napravit okrog dvigovanja, previjanja... Za znoret, skratka! O ostalih cvetkah se mi niti ne da več pisati (kako so jamrale, da so nekateri otroci tako tečni...)!
Jasno, da sem vrtec čimprej zamenjala! Sedaj smo že tretje leto v prekrasnem vrtcu, kjer so vzgojiteljice res vzgojiteljice- s srcem in glavo! Vsaka jim čast [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]!!!
Tako, da se je treba za vrtce odločat glede na kvaliteto le-teh in ne na km do vrtca!!! 




Ezi -> RE: KAJ BI VE NAREDILE? (10.10.2006 20:43:09)

Joj, res. Ali pa vsaj do ravnatelja.
Jaz bi šla gotovo kaj reči ali pa menjava vrtca. Ampak to bi bilo prelepo za tole vzgojiteljico. Meni se ne zdi prav.
Veš sej, če bi bil Alex starejši bi bilo mogoče lažje, tako pa mu je tudi hudo, ker mu je vse novo, še ne ve kako se igra to "igro".




Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>