Lulanje v stanovanju (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Hišni ljubljenčki



Sporočilo


arielca -> Lulanje v stanovanju (11.10.2006 12:56:12)

Naš maltežanček (star je 2 leti) je sicer velik cukrček z majhno napako. In sicer lula v stanovanju! Vsak dan gre zjutraj in zvečer ven, skoraj redno jezunaj tudi popoldne, ampak ponoči on še vedno veselo in veliko lula. Najbolj me moti to, da je nekaj časa lepo lulal na papir, ki sem mu ga dala v predsobo, zadnje čase pa lula na hladilnik, na koš za igrače naše 10-mesečnice,... Skratka, povsod. Kakšen nasvet, ideja,...




Anonimen -> RE: Lulanje v stanovanju (11.10.2006 15:14:14)

Veckrat peljat ven?[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Luna je zunaj vsaj trikrat, imamo pa tezave s kapljicami lulanja (najbrz zaradi sterilizacije).

Pri 2 letih pa ja vec ne rabi kuza papirja za lulat[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

LP




*goldfish* -> RE: Lulanje v stanovanju (11.10.2006 16:47:24)

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] mogoče lula zato ker je kužek, in kužki morajo označevat svoj teritorij....

Meni je zato prodajalec odsvetoval kužka in sem nabavila zato psičko. Na dva meseca ji mogoče uide enkrat in  se ponoči polula. Ampak vedno na eno in isto mesto. Opazila pa sem, da se polula, če zvečer je in zato potem ponoči hodi pit in ji verjetno zato treba na lulanje, ker veliko pije.

Ali pa ko je bila še majhna in mi je na takšen način kazala avtoriteto. Da se je polulala v stanovanju, da na njen kavč ni smel nihče,...ampak to smo iztrebili in je zdaj samo pridna kužika[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Anonimen -> RE: Lulanje v stanovanju (11.10.2006 21:34:53)

Aja, pa pri nas Luna pozno zvecer oz. ponoci nima vode v posodi, ker se hodi samo nalivat, potem pa hoce sredi noci ven (smo imeli ene dva tedna kar redno sprehod med 2. in 3. ponoci ... je lulala in kakala ). Pa nujno se popoldne ven peljat in zvecer po hrani ...

LP




arielca -> RE: Lulanje v stanovanju (12.10.2006 13:11:39)

Mogoče res označi svoj teritorij, ja [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image].

Kot sem že napisala, zunaj je obvezno tako zjutraj kot zvečer, popoldne pa tudi (razen če je hud dež, mraz ali pa pride kaj nujnega vmes), zato mi ni jasno, zakaj lula še v stanovanju. Bom pa poskusila zvečer odmaknit vodo... mogoče bo to pomagalo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image].




Anonimen -> RE: Lulanje v stanovanju (12.10.2006 17:20:25)

Jah meni se zdi 3x/dan res MINIMUM za psa, da gre ven, vsaj lulat, ce ze ne drugega (meni Luna npr. skoraj vedno tudi 3x/dan kaka, je pa zjutraj in zvecer).

Poskusi se z vodo.

A so kake spremebe bile v zadnjem casu? Da je npr. kaj vec sam ali pa kaj podobnega?

LP




Anonimen -> RE: Lulanje v stanovanju (13.10.2006 7:02:22)

Po mojem nestrokovnem mnenju si pes doma ne označuje teritorija. Saj je to samo njegov teritorij, poleg tega, se mi zdi, da psi ne lulajo in kakajo v svojem prostoru, razen, če ni kaj narobe z njimi in če jih res hudo tišči. Tudi oni hočejo imet čist svoj prostor. Naš se ne bo polulal not v stanovanju, razen če pride še kak kuža v njegov prostor, takrat pa se zna zgodit, da bosta označevala. Najbrž je res to, da pije ponoči vodo. 




arielca -> RE: Lulanje v stanovanju (13.10.2006 10:59:59)

Kakšnih sprememb ni bilo. Sam ni skoraj nikoli, saj sem na porodniški in je ves čas z mano in 10-mesečnico. S tamalo se dobro razumeta. Ves čas jo lupčka, pazim tudi, da ga ona ne bi cukala, vlekla ali kaj podobnega.

Ko pravim, da je zunaj, to pomeni, da gresta zjutraj z možem (preden gre v službo) ven lulat, potem gre dopoldne z nama na dolg sprehod (lula in kaka), popoldne je spet z nami na sprehodu (lula in kaka), zvečer pa ga obvezno nekdo pred spanjem pelje ven. Meni se zdi, da je zunaj več kot dovolj; maltežančki so sploh hišni kužki in če zunaj veliko teče ali gre na kakšen dolg sprehod, je hitro zelo utrujen.

Danes ponoči sem mu odmaknila vodo, pa zjutraj ni bilo nobene lužice. Počakam še moža, da a vprašam, če je slučajno že on prej kaj pobrisal.




Stran: [1]