Semena in bučnice (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Dojenje in dodajanje



Sporočilo


frutka_ -> Semena in bučnice (14.8.2004 14:58:35)

Pozdravček!9nebesa

Prej v nosečnosti sem pojedla ogromno lanenih in sezamovih semen pa raznih bučnic, sončnic, bučnih semen, pinje, otrobe in to...

:zmeden:Kaj pa zdaj ko dojim. :zmeden:

Nekdo mi je odsvetoval, da jih uživam, ker baje napenjajo. Mene sicer niso, toda ne vem kako bo mojemu sinku. Jih katera je?!

Kdaj pa otrokom lahko daješ to v hrano, morda v jogurt ali kaj podobnega? Ima katera kakšne izkušnje?:miska:




mehurčica -> Semena in bučnice (14.8.2004 21:01:15)

:grrr:sem že vse napisala in se je zbrisalo:grrr:

Jaz sem jedla kruh s temi semeni pa ni imel malecki nobenih problemov. Sem pa ful praženih orehov jedla pa tud ni bilo nič narobe.

Kako bi dala malemu tud ne vem. Sva se danes pogovarjale s sestro, da bi mu lahko dajala polnozrnat kruh, namesto belega.:) Je bolj zdrav.:)

Pa-pa:miska:




Mandarin -> Semena in bučnice (15.8.2004 1:11:11)

Tudi jaz sem jedla vso semenje ves čas in sploh nismo imeli ne napenjanja, ne krčev.
:zmeden: Otroku si pa ne upam dati kruha z zrnjem. Če se mu zatakne v sapnik, ga boš morala reševati!!?
In "polnozrnat" kruh ni kruh z zrnjem sončnic, lanu in buče ampak iz kruh iz moke, ki je iz celega (neoluščenega) pšeničnega zrnja. 8) ;) ;) In ta je seveda zdrav, samo težko dobiš dobrega v LJ. Ali pač??
lp :sloncek:




mehurčica -> Semena in bučnice (15.8.2004 9:18:56)

Mandarin, vem ja, kaj je polnozrnat kruh. Saj zato sem rekla, da bi bil za malega. Tistega kruha z raznimi semeni pa mu ne bi upala dat.

Pa-pa:miska:




Mandarin -> Semena in bučnice (15.8.2004 13:55:14)

Hojla!
Ja, sem napisala za vsak slučaj. Sem šele zdaj videla da si iz MB. V LJ ti namreč v trgovini pogosto ponujajo kruh z zrnjem, če rečeš da bi "polnozrnatega" :).
V MB pa dobš ful dober kruh na bio tržnici na Glavnem trgu, ne? Če se le da, ga kupim tam, ko sem v MB. In Ajda ga je tudi imela včasih. Še zdaj se mi toži po tistem kruhu. Šmrc.
In lep pozdrav v Mb




Seven* -> Semena in bučnice (17.8.2004 15:08:28)

A pece katera sama kruh? Jaz imam ono masino in skoraj prakticno nikoli ne kupujem kruha. Noter pa zmecem vse od soncnicnih, lanenih, bucnih semen..

Glede polnozrnatega kruha pa.. Najvecja zalost je to, da so lupine zrn akumulatorji raznih pesticidov. :( Najvec pac ostane na lupini..




frutka_ -> Semena in bučnice (17.8.2004 17:03:25)

Meni je najljubši kruh babičin, ki mi ga speče v krušni peči, pa koroška korenina...njami...:love::love:
sicer pa sem pojedla teh semenk ko ena kokla-špikla-špokla!V jogurtu, na kruhu in maslu, v solati...v glavnem sama sem si neke recepte zmišljala in jih dodajala k vsemu mogočemu.:bravo:
Odkar sem rodila nisem pojedla niti zrnca, niti v jogurtu, niti na ktuhu, niti v kruhu...:(
Ne jem več sadja in zelenjave, zaradi napenjana.

Hvalabogu me rešuje lubenica, ki je precej vodena in dinje. Ostalih stvari pa skoraj ne jem...ne upam!Pa ravno kar je zdravo zame ni dobro za tamalega...joj!:(

Aja, kupujem pa te semenke (lan, sezam) v takih rjavih vrečkah in vem ali je škropljen...sicer pa so odlične tudi pinje in pražene bučke...njami...:sloncek:




Stran: [1]