Anonimen -> RE: Julijke 2007 (12.6.2007 22:29:44)
|
Ajvy, jaz sem želela vedet spol. Jaz sem tud krvodajalka, čeprav že dolgo nisem bila zaradi nosečnosti. Za darovalko organov se pa še nisem uradno prijavila, bom zrihtala potem po nosečnosti. Pa še za darovalko kostnega mozga se moram prijavit. Da si darovalec organov, je pa precej tajen podatek, vsaj kar se uradno tiče. Drugo je, da sam poveš. To dejstvo imaš zabeleženo na zdravstveni kartici in do tega podatka imajo dostop samo na transplantacijski z nekimi posebnimi kodami, niti tvoj dohtar ali v lekarni tega ne morjo kar tako videt na kartici. Je šifrirano. In nisem ziher, če se kljub temu, da je nekdo nekoč že imel kartico, ni treba še enkrat it uradno vpisat v register darovalcev, ker jaz sem to kartico imela tako - pač jo najdejo pri meni, če umrem - da bi pa kdo kam to uradno zabeležil, pa ne. In jaz sem jo tudi že izgubila. Rumba, jaz že vsaj mesec in pol ne nosim hlač na gumb. Ne znese. Samo še take lahke poletne hlače s široko elastiko čez trebuh, da me nič ne stiska. Grem pa zdajle pod tuš in pridem še potem pokukat, če še katera straši tukaj.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
|
|
|
|