vpliv na okolico (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan >> Gradnja



Sporočilo


bianka -> vpliv na okolico (28.10.2006 14:41:46)

prosim če lahko kdo razloži,kaj pomeni vpliv na okolico.To mi je jasno,da če na objektu spreminjaš zunanjost(povečuješ),se poveča vpliv na okolico.Kaj pa če si iz poslovnega prostora narediš dnevni prostor in kopalnico in pri tm nič ne posegaš v nosilne stene,niti v zunanjost hiše?

kakšne papirje pa potem rabiš?

Hvala




Anonimen -> RE: vpliv na okolico (28.10.2006 14:43:31)

Po moje nič, ampak jaz o tem nimam pojma. Edino za v zrak, če dviguješ hišo, vem, da rabiš zaprosit za spremembo namembnosti. To mi je ful hecno.




Anonimen -> RE: vpliv na okolico (29.10.2006 19:16:15)

Vpliv na okolico v kakšnem smislu?

'VPLIVNO OBMOČJE' ali 'POVEČANJE VPLIVOV NA OKOLICO'?




bianka -> RE: vpliv na okolico (29.10.2006 20:10:19)

Pikec0,ker vem da se na te stvari dobro spoznaš,bi te lepo prosila če bi mi lahko odgovorila na vprašanje ki sem ga zastavila malo bolj spodaj,naslov "dopolnitev gradbenega dovoljenja"
Tam piše točno kaj me zanima.

Hvala




Anonimen -> RE: vpliv na okolico (29.10.2006 20:43:20)

Joj bom morala v službi vprašat,  ker ne projektiram več - pa te ne bi rada kaj zavajala. Če lahk počakaš do po praznikih, ko pridejo naši nazaj.

Sam dej me mal porufi, da ne pozabim.




bianka -> RE: vpliv na okolico (30.10.2006 7:53:34)

O super če boš res kaj lahko poizvedela.Hvala že vnaprej.Te bom pa še spomnila drugi teden.

LP




mala maja -> RE: vpliv na okolico (31.10.2006 12:07:55)


IZVIRNO SPOROČILO: bianka

zdravo

še nekaj bi dodala,če morda to celotno zadevo kaj spremeni.

V tem skladiščnem prostoru sem si jaz uredila samo dnevni prostor in manjšo kopalnico.Nismo delali nobenih prezidov(razen kopalnica) pa tudi v noden nosilen zid nismo posegali,ker je kot sem napisala vse en velik prostor.Drugače pa se ta delavnica in sklad. prostor v celoti držita stanovanjske hiše.Vodo in elektriko smo potegnili iz stan.hiše.
pa še to,ta skladiščni prostor je bil meni podarjen z darilno pogodbo,imam pa tudi zemljiško knjižni izpisek da sem res lastnica.zanima me če bo potem ko bom urejala papirje lahko na vseh dokumentih(dovoljenjih)vpisano moje ime,ker inšpektor je to opozorilo poslal na očeta,na katerega je bilo pred darilno pogodbo vse pisano.Ali bo potrebno dobiti tudi kako soglasje od ostalih družinskih članov?kako je z komunal.prispevkom in ostalimi soglasji ki so bili že enkrat pridobljeni in seveda plačani.

Upam da nisem preveč zakomplicirala
Hvala


no tukej si lepo opisala vplivno območje. Res je bil prej prostor skladišče zdej je pa kopalnica in soba. Večja poraba vode, večji izliv feklalij, prižgane luči.... Vse to se po novem šteje za vplivno območje(emisije plinov-tudi povečan izpuh zaradi večje porabe kurjave, emisija hrupa, emisija odpdkov-tudi komunalnih, ....) vse to so vplivna območja. Vem da se butasto sliši samo to so vplivi in vaši so neznatni in ne bodo negativno vplivali na okolico, vendar je to treba povdarit v zbirnem poročilu načrta-če ga zahtevajo. veliko vpliva pa se bo tudi zmanjšalo sej zdej ne bo več poslovni prostor ampak stanovanje, ki pa mima manj vplivov kot delavnica.

sem ti nekaj poslala na ZS






Stran: [1]