RE: NoVeMbErKe 2006 (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Starši čvekamo



Sporočilo


krfjolca -> RE: NoVeMbErKe 2006 (27.11.2006 10:08:06)

Jutro.
Evo, še ena neprespana noč :)
Danes ga je sračkal od enih dalje do 7ih. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Jaz sem pa že ozdravljena. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]Danes sem že pospravila stanovanje, odtajala hladilnik, pospravila omare, oprala perilo (in uničila najboljšo posteljnino, ker sem jo dala kuhat [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]), dezinfecirala pasje ležišče, skrtačila psa, presortirala cunjice, preoblekla postelje in še in še. Saj vem, Viv, morala bi počivat - ampak enostavno NE ZNAM! Nisem sposobna ležat, če je v kuhinji gora posode, če so v kopalnici po tleh madeži od mojega mleka, pa po kotih kosmi pasje dlake. Bljah. Sem počivala od petka do nedelje (okej, samo pol nedelje), pa imam čist dost.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Anonimen -> RE: NoVeMbErKe 2006 (27.11.2006 10:55:22)

Jaz se moram pa pohvalit, da smo danes skoraj celo noč spali [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image],... Zala je imela težave s prebavo in je jokala ob 23.00, do polnoči smo gruntali kaj ji je, pa se mi je zdelo, da jo zvija, ker je včeraj čez dan samo lulala nič kakala [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image],... no in ko sem ji dala dol pleničko, seveda suho in tik preden sem jo mislila zavit nazaj je ven pokukal kakec, nakar se je za njim vsipala še cela gora kakca [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]. Potem smo previli rito,... pikica je zaspančkala,....Zbudila me je zopet ob 1.00 zjutraj, je bila lačna, .... sem ji dala moje izčrpano mleko, in sva spali do 8.00 [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]. Neverjetno res,...babica pa seveda ne bi bila babica, če ne bi prišla 3x gledat, če še diha [sm=smiley29.gif][sm=smiley29.gif].

Zjutraj se je seveda zbudila vsa sestradana in papica je morala biti pripravljena takoj,... potem je spet nekaj jokacala,... [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] upam, da se ji prebava čimprej uredi,...

Zdaj pa spet aja. [sm=9nebesa.gif]
Drugače je pa Zala (zaenkrat), res najpridnejša dojenčica [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image].

No sprehod je pa šel spet po zlu [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image],... vreme je pri nas tako, da bi se človek kar zjokal,... ma bomo počalai na kak lepši dan,... upam, da še bo kak,...




kaja11 -> RE: NoVeMbErKe 2006 (27.11.2006 12:01:18)

No, za nami je ponovno neprespana noč... sem nehala štet katera v vrsti[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]. Patronažna ga je prvič kopala, tako da je končno omagal. Od 01 pa do 11.30 ni spal[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]. Od kje mu energija... meni res ni jasno. Naše današnje jutro je izgledalo tako: Urban je na ves glas tulil "ne grem v vrtec, ne bom se oblekel, ne grem na kahlo,...", Gašper mu je pa valjda pomagal in v trenutku, ko sem ga dala iz naročja, vklopil sireno na fuuuuul .Mulca se bosta mogla zment, ne morem oba naenkrat pedenat.  Bogi naši sosedi.
Patronažna je že komentirala "močen karakter ima tale vaš dojenček... se že zdaj vidi"
Krfjolca... ti si pa čist neverjetna. Men v enem tednu ne rata tolk narest, k ti v enem dopoldnevu. Kapo dol[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image].




krfjolca -> RE: NoVeMbErKe 2006 (27.11.2006 13:54:02)

Kaja11, saj sem imela čas že od 6ih. Mulc je pa itak zaspal ko top, samo da je šel možek v službo ... In je spal skoraj do 11ih - revček ubogi, ko je pa celo noč tako garal ... [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image].

Potem sva se nafutrala, pa je spet vreščal, sem ga imela pa poln kufer, zapakirala v torbo, namontirala v vozek in sva šla. Prvo minuto je še vreščal, potem je pa zaspal ko mali medo. Bolj sem ga rukala, trdneje je spal, zato sem ga kar na makedam odvlekla [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]. Še malo pa bova ob 4ih ponoči z vozičkom po polju skakala[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]

Matejka, kakanje na previjalni je pri nas na dnevnem redu, le da pri nas zadevo popestri še z vodometom [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




urška76 -> RE: NoVeMbErKe 2006 (27.11.2006 14:00:54)

Ojla mamice!
Ko berem, kake probleme imate s spanjem in dojenjem nekatere lahko samo rečem kapo dol pred našo malo. Trkam, da se ne poslabša. Ponoči mi lepo spi, danes se je najedla ob pol polnoči, spala do treh in potem do pol sedmih, ko jo je zbudil Miha s svojim cviljenjem.  Je mi tud lepo, le zbujati jo je treba. Pa ponavadi mi je samo na eni strani, drugo zizo imam pa potem tako zelo trdo, da komaj potegne. Včeraj zjutraj sem si iz polne morala izčrpati, ker me je bolela (načrpala sem si pa 80ml pa nisem čisto spraznila dojke, da ne bo še več mleka proizvajala). Če katera rabi, mamo mi mleko za izvažat. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] 
Sva bili pa danes prvič zunaj. Je prav lušten sonček v LJ. Meni je tok zelo pasalo, mali pa tudi. Zdajle prav pridno spi, prej se je pa še pošteno pokakala, očku v roke [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] .
Zdej moram pa nekaj za kosilo pripravit. Še dobro, da smo skrinjo napolnili pred mojim porodom.
Uživajte




Anonimen -> RE: NoVeMbErKe 2006 (27.11.2006 18:58:33)

Mi smo tudi uživali na sončku in smo se prvič sprehodili po ljubljanski 'plaži'. Res so lepi dnevi in jih je treba čimbolj izkoristit. Kakšno vreme ste imeli pa vi, Matejka81?

Danes nas čaka prvo kopanje z milom... Takrat s patronažno je šlo to tako enostavno. Jaz pa že tako težko držim otroka, sedaj bo pa še namiljen [sm=zmeden.gif]

Čakam, da se zbudi, potem pa akcija!




Aja1 -> RE: NoVeMbErKe 2006 (27.11.2006 19:06:31)

Čisto na hitro se oglasim, ker se mala že nekaj oglaša iz ležalnika...

Mi še vedno zelo slabo spimo (oz. ne spimo), Neja je zamenjala noč in dan. Čez dan spi kot polhek, ponoči je pa veselica [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image] Sem kar fovš tistim, ki imate lepe noči...z vsaj malo spanja v kosu.

Jutri zjutraj pride pa spet patronažna in bo opazovala, kako jo bom jaz kopala...imam kar malo treme. Ona jo je prejšnjič full lepo, ni nič jokala, pri meni pa že ko jo umivam s krpco tuli in se dere [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]





kaja11 -> RE: NoVeMbErKe 2006 (27.11.2006 21:14:45)

Ful sem presenečena ko berem koliko so patronažne pri nekaterih. Pri nas je bila 3x in smo zaključili. Nekatere ste rekle, da je celo pred porodom prišla[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]. Ful mi je fora, da so take razlike.
Midva sva bila pa danes tudi na sončku in je bilo tok lušno. Sam sem očitno malo pretiravala. Ful mi že manjka malo gibanja in sem šla na 3 urni sprehod, s tem da sem kar hitro hodila. Po dobri uri me je začelo oblivat, čist dehidrirana sem ratala, kr neki se mi je vrtelo. Očitno bo treba malo bol na izi hodit[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image].
Aja... se mi prav smiliš, ker točno vem kako se počutiš[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image].




Aja1 -> RE: NoVeMbErKe 2006 (28.11.2006 3:50:17)

Evo, koliko je ura in mi še vedno ne spimo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image] Pa to tako ne gre več naprej [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image] Jaz sem že čisto adijo, zdaj jo mož nosi okoli, ona se pa dede, pa zelo je nemirna..... Mislim, da bo naša Neja kar edinka.




krfjolca -> RE: NoVeMbErKe 2006 (28.11.2006 9:59:00)

Oh, Aja, jaz imam tudi take izjave sredi noči [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] ... No, da bo Anže edinček, sem sklenila že med porodom.

Sicer je bila pri nas današnja noč malenkost boljša kot včerajšnja. Smo spali 2x po 3 in 1x po 2 uri [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. Vsaj nekaj. Edino nočno črpanje mi je muka. Se pa trudim, ker bi rada malo povečala svojo zalogo mleka (ceneje je [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]). Zdaj se nalivam  s sezamovim prevretkom, menda naj bi deloval. Bomo videli. Danes pa pri nas bolj slabo kaže z vremenom, upam da se bo vsaj malo pokazal sonček.

Kaja11, pri nas bo danes patronažna že petič. Mislim pa, da je to zadnjič.




kaja11 -> RE: NoVeMbErKe 2006 (28.11.2006 11:00:39)

Aja... na srečo boš te neprespane noči hitro pozabila... govorim iz lastnih izkušenj, drugače bi bil tudi Urban edinček[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]. Šele zdaj podoživljam prve mesece z Urbanom in mi v bistvu ni jasno zakaj sva se odločila še za enega. Ko sem v drugo zanosila, me je Urban še vedno zbujal celo noč[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]. Taki pač smo... mazohisti[sm=smiley2.gif].
Šele zdaj mi je jasno zakaj je mami malo prebledela, ko sem ji rekla da sem drugič noseča.
Krfjolca... sporoči če sezam deluje.

Drugače pa je bila ta noč malo boljša. Vsaj ležala sem lahko in ga dojila oz. mu pela,... nisem celo noč prehodila[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]. Še malo pa bomo mogoče tudi kaj spali[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] (večen optimist).






Anonimen -> RE: NoVeMbErKe 2006 (28.11.2006 12:54:54)

IZVIRNO SPOROČILO: seenamojca

Mi smo tudi uživali na sončku in smo se prvič sprehodili po ljubljanski 'plaži'. Res so lepi dnevi in jih je treba čimbolj izkoristit. Kakšno vreme ste imeli pa vi, Matejka81?



seenamojca,... nama še ni uspelo it ven,... vreme nam res ni naklonjeno [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image].




viv_ -> RE: NoVeMbErKe 2006 (28.11.2006 13:16:44)

Ojla,

jest mam pa dones mal slab dan [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]. Ne vem, a je kakšna luna? Zvečer sem bla že na deca jezna, ker me je spet dražu z unimi, da sem itak doma. Sej vem, da me zeza, ampak mi je šlo do živga. Ponoč frkla od 2 do 4 ni hotla spat, sej ostalo je, sam tole me nervira, k se lih uležem, pa spet alarm, pa neha, pa spet... Aaaaaaaaaaaa, no, pol sva spale do 9.

Pol sem pa za dušo privezat kupla za Mirno od S. Oliverja eno kiklco pa pončo. Sej je blo drago, ampak itak sem mela bone, tko da me ni nč stal. Je pa fuuuuul lepo! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Pa zdej je itak še ena zadi, tko da se bo ponosil. Pa še Mirna bo vesela, ker ima sedaj "kikla fazo".





krfjolca -> RE: NoVeMbErKe 2006 (28.11.2006 13:45:16)

Viv, jaz sem tudi jezna na deca [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] . Ponoči itak samo jaz vstajam, ker se mora on naspat za službo, dopoldan sem jasno cel čas na nogah, popoldan pa tudi, ker gre on spat, ker je utrujen [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] (pa je računalničar, sepravi v službi sedi ... [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] ). Povrh vsega pa kot nalašč mali lepo pančka vedno kadar je oči doma in se začne dret samo da oči za sabo vrata zapre. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] Ko ga končno umirim, pa pride dragi nazaj in pravi: o fino, a je skoz spal? AAAAAAAA [sm=lev.gif]

Kaja11, sezam deluje. Namreč rahlo odvajalno [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] . Na mleku se pa še ne pozna, hehe. Pa upam, da se bo kaj kmalu, ker je ogaaaaben okus!




marella1 -> RE: NoVeMbErKe 2006 (28.11.2006 14:19:09)

hello mamice!

Da se še jaz malo oglasim tu. Ja ja problemi, problemi, problemi. Jaz se nacejam z raznimi čaji, kompoti in vsemi drugimi rečmi tako da imam čez dan dovolj mleka, a ko je treba iti spat mi ga totalno zmanjka. Lana ima namreč vsak večer žurko, ki traja od 2 do 2,5 ur in meni vmes seveda zmanjka mleka, zato ji zvečer dodajam, da vsaj lahko zaspi. Potem pa se dojimo 2x-3x na noč, odvissno od dneva.
No pri nas je bila patronažna že 3x, naslednji ponedeljek se kopamo, bomo vidli kako bo. Drugače pa je nam patronažna rekla, da ona pride 6x na obisk oz. po potrebi.
Čez par mesecev pa se bomo smejale začetnim težavam [sm=smiley36.gif]

pa pa




urška76 -> RE: NoVeMbErKe 2006 (28.11.2006 17:33:46)

Ojla!
Sem se včeri nekaj hvalila kok je naša pridna, pa me je takoj udaril nazaj. No sej pridna je še vseeno, sam mi jo je pa moja ziza zagodla. Sem imela včeraj prav trdo in bolečo. Sem bila vsaj trikrat popoldne pod vročim tušem, pa vroči obkladki na zizo.  Po večernem podoju pa še masaža s Hepanom. No in na srečo so se vozlički odvozlali. No višek vsega pa je bil, da jo je še zvijalo 100 na uro. Pa niso bili tisti klasični krčki, sam nekaj jo je navijalo in je jokala in ni mogla spat. Na koncu sem prekršla vsa moja pravila in sem jo vzela k sebi v posteljo. Pri men je vsaj nehala jokat, čeprav se je še zvijala in okol polnoči sva zaspali. Potem sem jo okoli treh prestavila v posteljo in je spala do šestih zjutraj. Brez vmesnega dojenja. Tako, da je ona spala šest ur v kosu.
lep večer in čimbolj mirno noč vsem.




ema79 -> RE: NoVeMbErKe 2006 (28.11.2006 21:09:31)

Mi smo bli tudi danes ponoči pokonc. ko se to zgodi, popokam tamalo in greva v dnevno sobo, da ne zbudiva očija pa čeprav ima dopust (kak sva midve v redu). In potem jo zibam v ležalniku, jaz že spim, ona bi še kr čebljala, potem mal jokcamo, jemo, mal zadremamo, pa spet odd začetka, tko da vsega skup spiva ene tri ure (hvala bogu, da se to dogaja cc enkrat na teden). In potem se ob osmih oči končno primaje iz postelje, jst pa brez besed vzamem kovter, ga odnesem nazaj v posteljo in še sebe zvalim pod njega. Seveda mojmu prej mlek naštimam, tak da mala ni lačna.
Zdej je tako, kaj ko pa bo oči šel na šiht, pa bo še zmeraj ponoči mogu spat? No en teden je bil tak, sam takrat je bla mala čist pridna. Kapo dol pred vsemi mamicami, ki majo takele šove ponoč.

Včeraj sva ble na dooolgem sprehodu, sem komaj nazaj pricapljala (tak da Kaja, nimaš sam ti s tem probleme), danes se je pa oči angažiru. Mislim, da bo kmalu konec s temi sprehodi, bližajo se vetrovni mrzli dnevi.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]

Meni je patronažna rekla, da mi pripada 6 njenih obiskov, sam meni niso bili potrebni, zato je pršla 3x, četrtič in zadnjič pa pride en dan preden greva k pediatru.

Mene zanima kolk dolg naj bi trajala čišča, jst sm dobre 4 tedne po porodu, pa še kr krvavim?![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] in tako posledično si ne upam nič igrat z mojmu dragem, pa jst bi že tkooooo!(on pa še bolj)[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Anonimen -> RE: NoVeMbErKe 2006 (28.11.2006 21:21:15)

Ema79,... jaz sem sicer 1teden pa 3 dni po porodu pa imam še čisto malo izcedka, takega rjavkastega, čisto svetlega ravno toliko, da moram nosit vložek,... [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]. No,...ko grem lulat je še malo rozkasto, ampak mislim, da bo vsak čas mimo.

Drugače pa,...mi smo končno kakali [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image].
Zala se je tako namatrala, ker jo je zgleda fejst zvijalo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image],.... zdaj pa si je oddahnila.




viv_ -> RE: NoVeMbErKe 2006 (28.11.2006 21:30:31)

Meni je patronažka rekla, da čišča traja lahko tudi 6 tednov. Tako da, še je čas ...

Jest sem mogla pa dons sama obe spat spravit. Mi je kar šlo, bravo jaz [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image], čeprav sta na eni točki tulili vsaka v svoji sobi. Mirni sem govorila pravljico in se je Zarja drla. Potem sem šla pa Zarjo mirit, je pa Mirna cvilila, da ji nisem akvarija prižgala (mamo unga s plastinčnimi ribami iz DIPO, zakon!!!) pa da ji medved nagaja. No, situacijo smo uspešno pomiril, ribe sem prižgala, medveda dala ven iz sobe [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] in Mirna je bila dobra. Zarja je pa dobila še za minutko mojo zizo (proti mojim načelom, da sem mama duda, ampak v sili hudič muhe žre) in se je tudi umirila, tako da je od 21:20 v našem domeku tiiiiiiiišiiiiiiiiinaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!! Upam, da bo trajala saj do ene 2 zjutri!




ema79 -> RE: NoVeMbErKe 2006 (28.11.2006 21:36:17)

pa sem se končno spoznala z albumom. Bravo jst[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]
sem dala not 4 slikce naše Julije!




Aja1 -> RE: NoVeMbErKe 2006 (29.11.2006 11:06:56)

Mi imamo pa krče. Mala tako joka in se zvija, pa ji ne morem pomagati. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image] Dejte povedat, katere kapljice so najbolj učinkovite. Se dobijo v vseh lekarnah?




krfjolca -> RE: NoVeMbErKe 2006 (29.11.2006 13:39:49)

Aja1, jaz mu dajem kapljice Gas Bimbi (4 kapljice zjutraj in 4 zvečer), zraven pa še Sab Simplex (je rekla patronažna, da ni nič narobe, če daš oboje, ker slednjih telo nič ne absorbira in gredo samo skozi, zraven pa vežejo "pline") - 5 kapljic 2x na dan (lahko tudi 3x). Lahko skuhaš tudi blag čaj iz janeža in kumine in mu ga daš po žlički, ali pa na tej vodi pripraviš adaptirano mleko. Jaz prakticiram zdaj vse našteto in moram reč, da so se težave skoraj prenehale!




Aja1 -> RE: NoVeMbErKe 2006 (29.11.2006 18:42:07)

Hvala krfjolca! Sem kupila te kapljice in upam, da bodo pomagale. Sicer pa ji dajem mleko kar v babe čaj (je svetovala patronažna), pa tudi jaz se nalivam s tem čakem, čeprav mi je full zanič okus (kumine ne prenesem, janeža pa tuid ne)...ampak vse za dobro [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image]




viv_ -> RE: NoVeMbErKe 2006 (29.11.2006 21:32:07)

Kok vam kej tamali spijo čez dan? Men se zdi, da naša non stop šlafa. Če pa ne šlafa, se pa dere... Sej, počas bo boljš... upam!




krfjolca -> RE: NoVeMbErKe 2006 (29.11.2006 21:56:08)

Viv, meni se zdi, da čez dan spi preveč - potem je pa ponoči fešta. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]
Danes recimo, se je zbudil ob 7ih, potem je pa dopoldan dremal nekajkrat po 20 - 30 minut. Zaspal je za dlje časa šele popoldne ob 15ih, spal do 18ih, potem je jedel, nazaj zaspal do 20ih, zdajle pa še kar gleda ko čuk in očitno nima namena spat še nekaj časa. K sreči se vsaj ne dere vedno, ko je buden. Če je sit, precej opazuje in se "pogovarja". Mora biti pa stalno nekdo zraven, če je sam v zibki, pa nikogar v sobi, je takoj jok. Zato ga imam čez dan malo v ležalniku (zaenkrat res samo po par minut naenkrat, zaradi hrbta - mi je fino, da ga lahko odložim in ga imam na očeh, če recimo kuham), malo na kavču, ga dam kar v zimsko vrečo od vozička, da se mi ne more kam zvaliti, pa da ga pasji jezik ne doseže [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Stran: <<   < Prejšnja stran  4 5 [6] 7 8   Naslednja stran >   >>