Vprašanja (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Dojenje in dodajanje



Sporočilo


*karina* -> Vprašanja (15.11.2006 9:52:21)

Jaz imam pa spet eno težavico. Pitje po flaški, ni šans. ALi naj mogoče poskusim dodajat recimo aptamil po magičnem lončku al to ne gre? Mali je star 5 mesecev..

Pa še zanima me koliko tekočine, čaja, naj bi malčki popili, ko začnejo z gh? In v kolikem času ste pri 1. sadnem obroku čisto izpustiile dojenje. A je prehitro, če v enem tednu navajanja na gh že poje 150ml kašice pri enem obroku?




eya -> RE: Vprašanja (15.11.2006 10:30:46)

Glede pitja po flaški-poskusi še s kako drugo flaško in drugim cucljem. Moj je bil polno dojen in je tekočino sprejel iz Mma stekleničke.

Nič ni hudega, če že v enem tednu pije toliko GH, je pač dober jedec. Žiga je GH že dobra dva meseca, pa mi je le redko toliko naenkrat pojedel. Kdaj je obrok GH lahko samostojen obrok, ti bo pa sam povedal-ko pač ne bo hotel več mleka še po obroku GH.

Čaja Žiga noče, zato mu dajem razredčene 100% sokove-jih spije cca. 2 dcl na dan.




Mojca P. -> RE: Vprašanja (15.11.2006 10:31:21)

Osebno mislim, da prehitro stopnjujeta kolicino, ce sta v enem tednu na 150 ml gH....ampak ce lepo prenasa in ima prebavo v redu ni nic naorbe.
Otroci naj bi popili 1dcl tekocine na kg telesne teze, vendar moras v to vsteti tvoje mleko, caj, juho, sokove iz sadja...tako, da ce ima sele en gosti obrok cez dan skoraj sigurno dovolj tekocine dobi z dojenjem ali dodajanjem.
Ce je pa stvar v tem, da bi pac rada da se navadi na loncek ali flasko..pa pac vztrajaj, vendar bodi zadovoljna ce naredi vsaj par pozirkov.
Mleka v magicni loncek jaz ne bi dajala...niti ne vem, ce bi teklo skozi...ce se dojita pravzaprav ne vidim smisla zakaj bi na flasko dajala mleko, naj tega dobi pri tebi, ostalo pa na zlico. Ko bos pa imela premalo mleka pa tudi mlecno kaso raje daj na zlico, ker se flask z mlekom hitro navadijo in ful tezko odvadijo (nas je star ze dobri 2 leti, pa jo se vedno ima in me upraviceno skrbi za zobke) Naj na flaso ali loncek dobi le vodo ali nesladkan caj oz. naj sluzita samo pitju ne hranjenju (seveda ce ne gre drugace oz. razen ce res ne potrebuje dodatka).
Moj nasvet,pac!




lenika -> RE: Vprašanja (15.11.2006 10:55:39)

Naš [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] je star 6 mesecev in slab mesec dni uvajava gosto hrano. SPrejel jo je zelo dobor in začel odklanjat dojenje čez dan. Zato imamo po mesecu uvajanja že 1 sadni obrok, 1 zelenjavni, 1x mlečna kašica in 1x čez dan še mleko po flaški.




biba77 -> RE: Vprašanja (15.11.2006 21:25:30)

Lenika, ponoci pa se se dojita?

Pri nas je jutranji/prvi obrok dojenje, cez dan pa nikakor noce mojega mleka (ki ga je se kar nekaj, a ce bo tako se par dni, se bojim, da ga ne bo vec.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]); potem pa en sadni in 2x zitna kasica na mleku. Zelenjavni pride na vrsto samo, ce slucajno ne naredi 4 urnih razlik med obroki...

Sem malo jezna, ker so ga prejsnji teden v posvetovalnici narobe stehtali in sva dobila napotek, naj 2 obroka dojenja nadomestima z GH (ker flaske ni poznal), zdaj pa je v dobrem tednu prakticno opustil dojenje, mene se vedno obcasno tisci v prsih od kolicine mleka (si rocno brizgam ven, da ne dobim vnetja), v posvetovalnici pa so vceraj na kontroli ugotovili, da so se zmotili!
Pri cemer sva 2 obroka samo dopolnila z GH-na mojo lastno odgovornost...

Ko bi se komot se lahko cel mesec dojili...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]





natalia -> RE: Vprašanja (19.11.2006 22:18:17)

ko smo začeli z gh je tudi jedla v takšnih količinah, ja. glede tekočine pri gh, naša že od rojstva pije zelo veliko vode, sokov ali čaja tk da mislim, da je fajn čim več...




rainbow -> RE: Vprašanja (21.11.2006 20:46:25)

Če smem samo vprašat, zakaj bi moral nujno pit iz flaše, če ga dojiš??? Po moje je dovolj, da ga začneš počasi nanjo navajat; če pa se bojiš, da ima premalo tekočine, mu lahko ponudiš juho, vodo/čaj po žlički.

Glede goste hrane, pa je res pravi jedec.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




lenika -> RE: Vprašanja (21.11.2006 21:22:52)

Biba, ja doji se le zjutraj, ponoči pa že nekaj časa ne je več. Kar se pa tiče goste hrane, je pa naš tudi full jedec in poje 200ml na obrok.




Anonimen -> RE: Vprašanja (21.11.2006 21:33:31)

Dojenček naj bi popil 1 dcl tekočine na kilogram telesne teže. Med tekočino šteje vsa tekočina, tudi tista, ki jo dobi preko mleka in goste hrane, npr. sadnega kompota.

Mičica je začela piti, ko je bila žejna, prej ni bilo šans. Očitno je dovolj tekočine dobila preko dojenja in ostale hrane. Vse ob svojem času.




Stran: [1]